Aöf li olmak...

o olmaz diyenlere lafim su Daire baskanim, iki sefim, ik muhasebe satin alma seflerim hep aof li idi. sonra ayni isyerine aof isletme mezunu bir cocuk aldilar. erkek olmasinin artisi ile insan iliskilerini cok iyi tuttu konumu yukseldi ben cocuklar nedeniyle isten ayrildim.
mba yaptim ben. sinifimda lise dahil acik okumus bir kiz vardi coca colada calisiyordu. kiz hem ise hem egitime en bastan baslamis. Yillar sonra bolge satis mudur yardimcisi mi ne olmus. istedikten sonra hersey olur.
benim memuriyet hakkim devam ediyor. simdi anlatmasi uzun duren bir durumdan dolayi bir haktan yararlaniyorum. kanun degismezse. bikac sene evdeyim cocuklarla ben de aof de tarihe basvurdum gecen hafta. hatta sonrasinda pedagoji egitimi almayi da planliyorum. 32 yasindayim iki cocugum var. ne isin var diyen de oldu ee okuyup napcan diyen de helal olsun diyen de iyisi de kotusu de umrumda degil. hayalimdi yapmaya calisiyorum. basaramazsam da ben basaramiycam ama basarirsam cocuklarima iyi bir ornek olucam.
gonlunde ne agir basiyorsa onu yap. bosver konusanlari. al asagidaki hikaye de benden sana armagan olsun.

Kurbağalar bir gün yarışma düzenlemiş. Hedef; çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmış ve yarış başlamış. Gerçekte seyirciler arasında hiç biri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Sadece şu sesler duyulabiliyormuş: ''Zavallılar! hiç bir zaman başaramayacaklar!''

Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş. Seyirciler bağırmaya devam ediyorlarmış: ''Zavallılar! hiç bir zaman başaramayacaklar!''

Sonunda bir tanesi hariç, hepsinin ümitleri kırılmış ve bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içerisinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş; ''Bu işi nasıl başardın?'' diye. O anda farkına varmışlar ki; Kuleye çıkan kurbağa sağırmış!

Bende 4 yıllık ve iki yıllık aöf mezunuyum ve senin yaşadığın karamsarlığın beş katını yaşıyorum . Neden fazla yaşıyorum. Çünkü en büyük hayallerimden bir tanesi memuriyet asla olmadı ve asla olacağını sanmıyorum .Yani evet şükret diyorum emin ol şu an evli olup işi bırakma evresine gelmiş bir sürü borcu olan biri olarak senin şu anki karamsarlığın bana nimet geliyor. İdeallerini anlıyorum ama seni buraya yazacak kadar çileden çıkarmasını maalesef anlayamıyorum . ...Bu arada aöf yüksek lisans da yapar kpss ye de girer bu konuda yanlış bilgilendirilmişsin. Umarım herşey istediğin gibi olur .

Aslında çalışkan bir öğrenciydim. Yerine göre..

Hırslandım mı istediğimi yapardım.

Yaptım da..

Maddi imkansızlıklar ve babamın okumam için göstermediği gayretler yüzünden liseden sonra özel sektörde çalıştım. Babam ben okutamambana güvenip başka şehre gitme demişti...

Küçük bir ilçede yaşadığımız için gerçekten dünyaya çok dar bir pencereden bakıyordum..

Bir gün çalıştığım markete ilçemizde bulunan myo a başlamış kız öğrenciler geldi. Sanki boğaziçini kazanmış havalarındaydı. Kendimi onların yanında bile öyle ezik hissettim ki.
Hemen bir sonraki ösym sınavına başvurdum. Çalışmamıştım ama puanım ilçemizdeki myo muhasebe bölümüne yetti. Okudum. Mezun oldm bölüm birincisi olarak. Sonra kpss den 90 puanla ankaraya meb bakanlık merkeze atandım.
Derken dikey geçişle lisans tamamlamak için gazi üniversitesi maliye bölümünü kazandım ancak hem iş hem okul bir arada gitmedi maalesef.

Aöf işletme 4 yıla tamamladım.

Evlendim çocuğum oldu. Ancak hala kariyer yapmak için çırpınıyorum.

Yüksek lisans için girişim yapıyorum. Aöf li öğretim görevlisi olamaz. Üniversiteler almaz yüksek lisansa kabul edilmezsin sözleri yükseliyor.

Kpss a grubu diyorum aöf li almazlar

İdarî yargı zaten kapısından geçirmezler

Vs vs vs.....

Tmm kabul şuan ki sistemi değiştirip aöf yi örgün statüsünde görsünler demiyorum ama ben hem iş hem çocukla nasıl yapicam bundan sonra. Örgün okumam lazm ama kazanayım mezun olayım derken yaş sınırı geçer gider sınavlar için...

Offff......

Hayat bazılarımıza büyük sınavı en baştan yapıyor. Ve elimizde olmayan şartlardan dolayı tüm ömrümüz mahvoluyor...
Arkadaslar konu sahibi de milyon dolarlar kazanayım hırsında değil ki kendini geliştirmenin pesinde valla cok takdir edilesi bir durum ve kadın olarak sizinle gurur duydum:)

Bende 4 yıllık ve iki yıllık aöf mezunuyum ve senin yaşadığın karamsarlığın beş katını yaşıyorum . Neden fazla yaşıyorum. Çünkü en büyük hayallerimden bir tanesi memuriyet asla olmadı ve asla olacağını sanmıyorum .Yani evet şükret diyorum emin ol şu an evli olup işi bırakma evresine gelmiş bir sürü borcu olan biri olarak senin şu anki karamsarlığın bana nimet geliyor. İdeallerini anlıyorum ama seni buraya yazacak kadar çileden çıkarmasını maalesef anlayamıyorum . ...Bu arada aöf yüksek lisans da yapar kpss ye de girer bu konuda yanlış bilgilendirilmişsin. Umarım herşey istediğin gibi olur .
Teşekkür ederim. Hepimiz kendi derdimize yanıyoruz öyle ya. Hepimizin hedefleri ve hayalleri var. Ben de bu memurluğu kolay kazanmadım emin olun. Babam ne zaman çalışacak da para getirecek eve diye gözümün içine bakarken ben çalışmayacağım bir kuru ekmekse bende sizle oturur yerim ama kpss hazırlanırım dedim. Dershane bile yoktu. Evde oturdum aldığım üç beş kitapla çalıştım. Şükürler olsun tabi ki. Size de nasip etsin rabbim.

Arkadaslar konu sahibi de milyon dolarlar kazanayım hırsında değil ki kendini geliştirmenin pesinde valla cok takdir edilesi bir durum ve kadın olarak sizinle gurur duydum:)
Gerçekten derdim para değil. Zamanında içimdeki ışığı söndürdüler. Okutamayız diye. Amacım başarmak. Çocuğuma iyi bir örnek güzel bir gelecek sağlamak. Şükretmek ilerlemek için bir basamak. Lakin kuranda da geçer biz sizin kaderinizi çabanıza bağlı kıldık diye... rabbim emek verenlerin emeğini boşa çıkarmasın.

X