Aslında çalışkan bir öğrenciydim. Yerine göre..
Hırslandım mı istediğimi yapardım.
Yaptım da..
Maddi imkansızlıklar ve babamın okumam için göstermediği gayretler yüzünden liseden sonra özel sektörde çalıştım. Babam ben okutamambana güvenip başka şehre gitme demişti...
Küçük bir ilçede yaşadığımız için gerçekten dünyaya çok dar bir pencereden bakıyordum..
Bir gün çalıştığım markete ilçemizde bulunan myo a başlamış kız öğrenciler geldi. Sanki boğaziçini kazanmış havalarındaydı. Kendimi onların yanında bile öyle ezik hissettim ki.
Hemen bir sonraki ösym sınavına başvurdum. Çalışmamıştım ama puanım ilçemizdeki myo muhasebe bölümüne yetti. Okudum. Mezun oldm bölüm birincisi olarak. Sonra kpss den 90 puanla ankaraya meb bakanlık merkeze atandım.
Derken dikey geçişle lisans tamamlamak için gazi üniversitesi maliye bölümünü kazandım ancak hem iş hem okul bir arada gitmedi maalesef.
Aöf işletme 4 yıla tamamladım.
Evlendim çocuğum oldu. Ancak hala kariyer yapmak için çırpınıyorum.
Yüksek lisans için girişim yapıyorum. Aöf li öğretim görevlisi olamaz. Üniversiteler almaz yüksek lisansa kabul edilmezsin sözleri yükseliyor.
Kpss a grubu diyorum aöf li almazlar
İdarî yargı zaten kapısından geçirmezler
Vs vs vs.....
Tmm kabul şuan ki sistemi değiştirip aöf yi örgün statüsünde görsünler demiyorum ama ben hem iş hem çocukla nasıl yapicam bundan sonra. Örgün okumam lazm ama kazanayım mezun olayım derken yaş sınırı geçer gider sınavlar için...
Offff......
Hayat bazılarımıza büyük sınavı en baştan yapıyor. Ve elimizde olmayan şartlardan dolayı tüm ömrümüz mahvoluyor...