Antidepresan kullananlar?

Teşekkürler. 2 ayı aşkındır kullanıyorum hiç olumlu etkisi yok bana demek ki bana iyi gelmiyor ilaclar.ben kendimi biliyorum durumumun neyden kaynaklandığını da biliyorum.düzenli terapiyle iyi olabilirim diye düşünüyorum tabi bu benim fikrim.

İlacını değiştirmen gerekiyordur belki. Ne olursa olsun bırakma tedavini derim. Tabi terapiyle desteklesen çok daha güzel olur.

Yaşadıklarınızı zaman zaman bir çoğumuz yaşıyoruz. Okul dışında bir uğraşınız vs var mı? Bir şeyleri değiştirmek iyi geliyor böyle durumlarda.

Depresyon diye düşündüm. Aslında reçetede tanıyı görmüştüm de şu an hatırlamıyorum. Direkt depresyon değildi de değişik bi türüydü.
Bence adam akıllı bir terapiste gidin ve size tanı koyarak ilaç kullanmanız gerekirse bir psikiyatriste yönlendirsin. Psikiyatrist de tahlil falan isteyecektir, koyulan tanıya göre ilaç kullanırsınız. İnsan hastalığını bilmez mi ya..

Yaşadıklarınızı zaman zaman bir çoğumuz yaşıyoruz. Okul dışında bir uğraşınız vs var mı? Bir şeyleri değiştirmek iyi geliyor böyle durumlarda.
hayır yok malesef
Psikiyatrik bişey sonuçta şak diye tanı konamaz bence. O zaman ki doktoruma tam olarak burda yazdığım şekliyle anlatmamıştım çünkü böyle değildim o zaman. Şikayetlerim farklıydı

Anladım siz ısrarla ilaç kullanmak istiyorsunuz, o zaman terapisti es geçip psikiyatriste gidin bir an önce.

Anladım siz ısrarla ilaç kullanmak istiyorsunuz, o zaman terapisti es geçip psikiyatriste gidin bir an önce.
Dediğimden onu nasıl çıkardınız anlamadım. Söylediğim şey insan kendi tanısını nasıl bilmez demenizeydi. Terapiste gitmemi söylemeniz hakkında yorum yapmadım.

Kabz hali: Tasavvufî bir terim olarak kabztakallüs, sıkılma, sıkışma anlamlarında olup, yayılma, açılma, iç açılması demek olan"bast" ın zıddıdır. Kabz, korku (havf) durağına tekabül eden ruhî bir haldir. İnsanda bu sıkıntı hâlini meydana getirenin Allah olduğu kabul edilir.
Her insanin yasadigi bir durum . Bizi nefsimizle mucadele icin,sabir ve Allah a yonelme icin boyle oluyor. bunun yaninda sizi bu duruma iten seyler de oluyor olabilir . Disari cikmak istemezsiniz anlarim fskat destek alin mutlaka ben kullandigim ilsclar ve Allah a yonelme sayesinde iyilestim. belkide imaninizdaki zayiflama sizi bu bunalima sokuyor . Inanin abdest alin dua edin namaz kilin Ya Allah Ya ilah Ya Rab ya Vasi ya latif deyin gecicek tum hayatımla sahidim.

İslam'a yönel,yazıyorum buraya huzur mutluluk neymiş gör. Muhtaçlara yardım et,yetim sevindir.
inancım sallantıda ama yine de denerim teşekkürler.
Kac yaşındasın?
25.

Daha önce de yazılmış ve karşı çıkılmış olsa da spor yapmayı önereceğim:)

Antidepresanlar etkisini kisa surede gostermez en az bir ay sonra hafif ama alti ayda etkisi belli olur. Yan etki olmussa doktor baska ilaca gecirir veya o yan etkilerbi sure sonra geciyor belli olmuyor

teşekkürler :)
Antidepresanlar etkisini kisa surede gostermez en az bir ay sonra hafif ama alti ayda etkisi belli olur. Yan etki olmussa doktor baska ilaca gecirir veya o yan etkilerbi sure sonra geciyor belli olmuyor
Evet biliyorum aslında da o zamanlar farklı faktörler de vardı.

inancım sallantıda ama yine de denerim teşekkürler.

25.
zaten inancin sallantıda oldugu icin en cok bunlari yasiyosun tam toparlanamadan basa sariyosun .Kendini toparla senden bi tane daha yok bu dünyada her birimiz altiniz pirlantayiz. Bunalima girdigimiz gibi cikariz her sey insanlar icin insan olume bile alisiyo bizim kendimizi bitirmek icin bahanemiz yok yukumluluklerimiz var .once kendi icini ruhunu toparla zaten yuruyuse de cikarsin eglenecek seyler de bulursun . Su an bir suru sıkıntıli sey var basimda inan ama Allah a siginiuorum O na guvenim olmasa hicbir sey yapamam illa ki mutluluk sonsuz olmadigi gibi mutsuzluk da sonsuz dgil Allah bi care gosterecek diyorum yoksa yataktan dahi cikamam net soyluyorum . Bu sayede cogu seyle basa cikabiliyorum ben bile gucume sabrima inanamiyorum bazen.He deme ki illa ki motive edilecek bir sey vardir ki boylesindir. en yakinim hasta es ve es ailesi sikintilariher bi sey basimda ama Allah buyuktur O goruyo biliyo kulunu darda koymaz koysa da mukafatini verir..

Dediğimden onu nasıl çıkardınız anlamadım. Söylediğim şey insan kendi tanısını nasıl bilmez demenizeydi. Terapiste gitmemi söylemeniz hakkında yorum yapmadım.
Ben doktordan ayrıntılı bilgi almamış olmanıza yorum yaptım. Yoksa hiçbirimiz kendimize tanı koymuyoruz elbette.

Her antidepresan her bünyede aynı etkiyi yaratmıyor. Depresyon düşünsel sebepleri olsa da aslında aynı zamanda fiziksel bir hastalık, bunu kabul etmek gerekiyor. Kendi deneyimlerime göre en doğrusu, ilaçlardan faydalanıp o süreçte ilacın faydasıyla terapi ile kalıcı başa çıkma yöntemleri geliştirmek. İlk iki haftada yan etki görmek çok normal, insanı mahvediyor. Ama süreç içinde bünye alışıyor. İyi bir doktora gidip bütün bunları anlatmanızı, önceden kullandığınız ilacı da belirtmenizi öneririm. Aklınıza yatmazsa birden fazla doktora gidin, emin olana kadar.

Tükenmişlik sendromu için toplamda 4 yıllık bir tedavi gördüm. Zor bir süreç sabırlı ve istikrarlı olmak gerekiyor tedavi sürecinde. Sevdiklerinizin bir eli üzerinizde olsun hep. Eşimin işten gelip bana ilaç icirip yine işe gittiği günleri hatırlıyorum. Dünyada cehenneme düşmüş gibiydik. İlaçlar 2 haftada etki etmez. Cidden istikrar ve sabır gerekiyor. Tedavi sürecine girdikten sonra doktorunuz aksini söylemedikce ilaçları bırakmayın artık iyiyim diye düşünerek. Genelde sinsi bir şekilde köşede bekliyor oluyor hastalık. Ama kendinizi iyi hissetmeye başladığınız dönemlere geldiğiniz de kendinize gönüllü olabileceğiniz projeler bulun. LÖSEV, KIZILAY, YEŞİLAY V.B kuruluşların çalışmaları var bu yönde. Ben tedavi surecime eklemiştim bu işi. Şimdi yıllar geçmesine rağmen ayrılmadım isimden. Muhtaç birinin hayatına dokunabilmis olmak tarifsiz bir işe yarıyorum hissi veriyor atlatırsın inşallah, geçmiş olsun

Teşekkür ederim

O gönüllülük işleri nasıl işliyor? Yani ne yapıyorsunuz tam olarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…