Antidepresan kullananlar?

1.5 sene bi kullandım 1.5 sene bi....
Ilavlar 6. Haftadan sonra etkisini gösterir ve yan etkileri biter.

‘Seninle başlamadı’ diye bir kitap önerebilirim. Bu hislerin temeline inmenizi sağlayabilir.
teşekkür ederim bakacağım
Bu duygulari bende yıllarca yasadim hayattan keyif alamama yalnizlik hissi vs vs. Suan antidepresan kullaniyorum hayata yeniden baslamis gibiyim. Sana da tavsiye ederim ilk zamanlar bende oyle bir mutlu bir uzgun hissediyordum veya baska yan etkilerde vardi ilk zamanlar normal bence suan bir yanetki yok bende
ne kadardır kullanıyorsunuz?
buradaki insanlar size doğru cözüm önerisi sunamazlar . saglık bu , böyle hissediyorsunuz cunkü nörotransmiter dengeniz bozulmus , forumlarda bunu ancak saha da bozarsınız .
Umarım bir an önce düzelir dengem. Cuma gününe randevu aldım.

Psikolojik ve psikiyatrik bir probleminiz varsa uygun tedaviyi yarıda kesmeden devam etmeniz gerekir.Bizim bu konuda diyebileceğimiz başka bir şey yok.Onun haricinde hayatınızda eksik olan neyse ona odaklanmanız gerekiyor.Ben dindar bir insanım.Duygusal boşluk yaşadığımda ya da depresifleştiğim zamanlarda namaz ve Kuranla iyileşiyorum.He sizin inancınız nedir bilemem herkesin dini kendine ama size hayata bağlayacak iyileştirecek bir şeyler bulmanız gerektiği aşikar.Bazı insanlar mesleğiyle hayata tutunur bazıları çocuklarıyla ya da hayvanlarıyla.kendinize amaçlar edinmek en iyisi.Depresyondan kurtulmak için dil öğrenmeye başlayıp 5-6 dil öğrenenler ya da 100lerce kitap okuyanlar,yazmaya başlayanlar ve sonucunda başarılı olup depresyonu da atlatan insanlar çok fazla.Meşgul olmak her zaman en iyisidir.İnşallah içinde bulunduğunuz durumdan kurtulmak için iyi bir neden bulursunuz kendinize.
umarım teşekkür ederim 🙏🏻
1.5 sene bi kullandım 1.5 sene bi....
Ilavlar 6. Haftadan sonra etkisini gösterir ve yan etkileri biter.
Sizde nasıl etkileri oldu?

umarım teşekkür ederim 🙏🏻

Sizde nasıl etkileri oldu?

Bence sadece bi ilaç iğrenç bir hal.birakmisti. anksiyete bozukluğu tedavisi oluyordum ilaçi içince dünyadan kopuyordum. Kalp çarpıntılarım falan bitiyordu ama.kaygi moi düşünceler bitmiyordu ve be daha da kötü oluyordum sadece ağlıyordum. O ilacı değiştirdik baska.bi ilaç başlandı o ilacı aldıktan 3 4 hafta sonra dünyanın en pozitif insani oldum. Mükemmel zamanlar geçirdim. En verimli zamanlarım o ilaçla oldu.
Sonra ilaçları doktor demeden bıraktım hayatının hatasını yaptim 3 ay sinra dibe vurdum. Hem de ne vurmak.
Sonra tekrar tedavi süreci. Aynı ilaca ek bir tane uyku ilacı.bir tane de antipsikotik eklendi. Yine ben sahaneydim.
Sonra tekrar tedaviyi kendim biratim
Sonuç yone dibe vuruyorum ara ara.
Ama ilaçlar varken bi harikaydım

Bence sadece bi ilaç iğrenç bir hal.birakmisti. anksiyete bozukluğu tedavisi oluyordum ilaçi içince dünyadan kopuyordum. Kalp çarpıntılarım falan bitiyordu ama.kaygi moi düşünceler bitmiyordu ve be daha da kötü oluyordum sadece ağlıyordum. O ilacı değiştirdik baska.bi ilaç başlandı o ilacı aldıktan 3 4 hafta sonra dünyanın en pozitif insani oldum. Mükemmel zamanlar geçirdim. En verimli zamanlarım o ilaçla oldu.
Sonra ilaçları doktor demeden bıraktım hayatının hatasını yaptim 3 ay sinra dibe vurdum. Hem de ne vurmak.
Sonra tekrar tedavi süreci. Aynı ilaca ek bir tane uyku ilacı.bir tane de antipsikotik eklendi. Yine ben sahaneydim.
Sonra tekrar tedaviyi kendim biratim
Sonuç yone dibe vuruyorum ara ara.
Ama ilaçlar varken bi harikaydım
O tür ilaçlar aniden bırakınca dibe vurduruyor deniyor zaten. Siz neden bırakmıştınız? İyi oldum diyerek mi?

Yıllarca annemin depresifliğini çektik. Kardeşlerim ilaca öcü gibi bakıyor, beyninde biter diyorlardı. Ne zaman işler dayanılmaz oldu, antidepresan aldı, hayat hepimiz için güzelleşti. İlacı kullanmadan, yorum yapan insanları hiç anlamıyorum, ruhumuz da hasta olabilir
Evet toplumda önyargı var hep uyuşturur gözüyle bakıyorlar.

Ne kadar süre kullandı anneniz? Hala kullanıyor mu?

ilac kullanmadan gecer diyenler = git bi hocaya okut kendini diyenden farksizdir. Beynin kimyasi bozuluyor depresyonda arkadaslar. siz 3 haftada tuvalet ihtaci disinda yataktan cikmadan yasamak nedir bilir misiniz? 1 lokma yemeden 3 hafta gecirmek nasil birseydir? yuruyuse gitmis. tuh be biz bunu nasil dusunemedik.. biz bosuna keyfimizden ilac icmisiz.

Evet toplumda önyargı var hep uyuşturur gözüyle bakıyorlar.

Ne kadar süre kullandı anneniz? Hala kullanıyor mu?
Hala kullanıyor, çok mutlu, keşke siz çocukken kullansaydım da kıymet verseydim diyor. Ben de dahil kullanan herkesin yaşam kalitesi arttı.Uyuşma yok, beyin net ve panik olmadan düşünüyor, kararlarını ve sonuçlarını rahat karşılıyorsun. Burada ilaç içmeye teşvik etmiş gibi oluyor ama sürünerek yaşamaktansa içmek daha mantıklı geliyor. Avrupa'daki 20 yıldır yeşil reçeteli kullanan insanlar duydum. Kalp, tansiyon vs. gibi hastalıklarda nasılsa ruhumuz için de gerekeni yapmalıyız.

Hala kullanıyor, çok mutlu, keşke siz çocukken kullansaydım da kıymet verseydim diyor. Ben de dahil kullanan herkesin yaşam kalitesi arttı.Uyuşma yok, beyin net ve panik olmadan düşünüyor, kararlarını ve sonuçlarını rahat karşılıyorsun. Burada ilaç içmeye teşvik etmiş gibi oluyor ama sürünerek yaşamaktansa içmek daha mantıklı geliyor. Avrupa'daki 20 yıldır yeşil reçeteli kullanan insanlar duydum. Kalp, tansiyon vs. gibi hastalıklarda nasılsa ruhumuz için de gerekeni yapmalıyız.
Çok sevindim umarım daha da iyi olursunuz :KK200:
Sürekli olumsuz konuştuğu için herkes ister istemez etkilenmişim sanırım, böyle iyi gelen kişileri okumak iyi geldi.

O tür ilaçlar aniden bırakınca dibe vurduruyor deniyor zaten. Siz neden bırakmıştınız? İyi oldum diyerek mi?

1. Kullanışimda iyi oldum dedim bıraktım.
2. Kullanışimda evlendim ve ilaçları almayı unutuyordum bazen 1 gün bazen 2 gün bazen saatleri kaçıyordu. Haliyle öylece kaldı diyeyim. Bir süre sonra hic almadım bir de gebelik düşünüyordum.

zaten bir sure sonra azar azar başlayan anksiyete bozukluğum gebelikte cok.artti. eşim olmasaydı çok daha zor olurdu.
Ama.simdi iyiyim bebekle falan oylanırken düşünmeye vaktim kalmıyor.
Ama emzirmeyi kesince tekrar bi tedavi yoluna girebilirim geçmezse.

Ben de bir ara antidepresan kullanmaya calistim ama kalbime agirlik cokuyordu, kalbim sıkışiyordy oyuzden kullanamadim.

Bahsettiğin durumlar benim yaşadıklarıma çok yakın.hatta bende daha fazlası da olabilir. Birkaç ay önce hayatımda ilk defa özel bir psikiyatriste gittim.
önce baya konuştuk zaten not almıştım konuşacaklarımı.1 saatten fazla konuştuk depresyon dedi ortalama 7 ay ilaç kullanmam gerektiğini söyledi doktor.ilk 1 ay hiç ara vermeden bir ilaç kullandım zerre faydası olmadı hiç yan etkisi de olmadı. 2.terapide yine konuştuk ve başka ilaç verdi 1 aydan fazla zamandır onu kullanıyorum.ancak bu ilacın da olumlu olumsuz hicbir etkisi olmadı. Boşa kullandığımı düşünüp geçenlerde bırakmayı denedim 2 gün kullanmadım ancak uyuyamadım yüreğimde bir kuş çırpınıyor hissi oluştu midem bulandı haliyle devam ettim. Önümüzdeki hafta tekrar doktoruma gidicem ilacı bırakmak istediğimi söyleyeceğim bakalım doktor ne diyecek. psikiyatristim beni dahiliye doktoruna da gönderdi ve değerlerim düşük çıktı bunlar da depresyonu tetikliyormuş bunu da düşün derim. Ayrıca Psikiyatristim bana yürüyüş yoga tavsiyesinde bulundu ama hiçbir şey yapmak istemiyorum. Bence ben, ilaçla değil terapiyle ve kendimi telkin ederek iyi olacağım.ki sorun benim beynimde kalbimde istersem herşey düzelir.

Yarim senelik ve 5 aylik olarak 2 farkli donem kullanmis biri olarak birseyler yazmak isterim
Oncelikle ilk haftalar etkilerini fazla fazla gostermesi normal biraz disinizi sıkmanız gerekiyor kendi kendinize asla birakmamalisiniz
Ilaclar belli bir noktaya kadar ise yarar ama dedigim gibi belli bir noktaya kadar
Asiri uzuntu yasiyorsaniz o uzuntuyu daha az hissetmenize sebep olur vs
Ama size kendinizi kotu hissettirecek kosullari duzeltmedikce sorunlar oldugu gibi kalacak ve o ilaclar sizi bir nevi oyalamis olacak.
O ilaclari eger ileri derecede bir olumsuzluk yasiyorsaniz sizi rahatlatmasi adina tabiki kullanin. Ama kendi icinize donup belli sorulari sorarak asil probleminizin eksikliginizin ne oldugunu anlayip cozum yollarina yonelmelisiniz.
Akliniza takilan baska birsey sormak isterseniz burdayim insallah toparlanirsiniz

Tamamen önyargısız içtim. Aslında ben de biliyorum 3 hafta sonra etkisini göstermeye başlıyor bu tip ilaçlar ama o zaman neden öyle yaptım bilmiyorum. Sanırım çevremden de etkilendim. Doktoruma güvenemedim.
Evet ondan olabilir insanlar psikiyatra gidip ilaç kullanmayı çok kötü birşey gibi görüyor.Çoğu insan böğrüne öküz oturmuş şekilde geziyor kaygı dolu farkında değiller sorunun ne olduğunun.Kolları,bacakları kırılan insanlar nasıl tedavi oluyorsa,biryerimizi kestiğimiz zaman nasıl ki dikiş atılmadan geçmiyorsa Buda öle bir rahatsızlık tedavi şart Ve yarıda bırakmak çok tehlikeli çünkü bir dahaki sarsıntı çok daha büyük etki ediyor.

1. Kullanışimda iyi oldum dedim bıraktım.
2. Kullanışimda evlendim ve ilaçları almayı unutuyordum bazen 1 gün bazen 2 gün bazen saatleri kaçıyordu. Haliyle öylece kaldı diyeyim. Bir süre sonra hic almadım bir de gebelik düşünüyordum.

zaten bir sure sonra azar azar başlayan anksiyete bozukluğum gebelikte cok.artti. eşim olmasaydı çok daha zor olurdu.
Ama.simdi iyiyim bebekle falan oylanırken düşünmeye vaktim kalmıyor.
Ama emzirmeyi kesince tekrar bi tedavi yoluna girebilirim geçmezse.
Ben de bir ara antidepresan kullanmaya calistim ama kalbime agirlik cokuyordu, kalbim sıkışiyordy oyuzden kullanamadim.
geçmiş olsun umarım hepimiz iyi oluruz. Aslında doktor eşliğinde bırakmak gerekiyor. Doğru ilacı bulunca iyi geliyor diyorlar. Ben yine gidicem bakalım ne diyecek doktorum.
Bahsettiğin durumlar benim yaşadıklarıma çok yakın.hatta bende daha fazlası da olabilir. Birkaç ay önce hayatımda ilk defa özel bir psikiyatriste gittim.
önce baya konuştuk zaten not almıştım konuşacaklarımı.1 saatten fazla konuştuk depresyon dedi ortalama 7 ay ilaç kullanmam gerektiğini söyledi doktor.ilk 1 ay hiç ara vermeden bir ilaç kullandım zerre faydası olmadı hiç yan etkisi de olmadı. 2.terapide yine konuştuk ve başka ilaç verdi 1 aydan fazla zamandır onu kullanıyorum.ancak bu ilacın da olumlu olumsuz hicbir etkisi olmadı. Boşa kullandığımı düşünüp geçenlerde bırakmayı denedim 2 gün kullanmadım ancak uyuyamadım yüreğimde bir kuş çırpınıyor hissi oluştu midem bulandı haliyle devam ettim. Önümüzdeki hafta tekrar doktoruma gidicem ilacı bırakmak istediğimi söyleyeceğim bakalım doktor ne diyecek. psikiyatristim beni dahiliye doktoruna da gönderdi ve değerlerim düşük çıktı bunlar da depresyonu tetikliyormuş bunu da düşün derim. Ayrıca Psikiyatristim bana yürüyüş yoga tavsiyesinde bulundu ama hiçbir şey yapmak istemiyorum. Bence ben, ilaçla değil terapiyle ve kendimi telkin ederek iyi olacağım.ki sorun benim beynimde kalbimde istersem herşey düzelir.
telkinle beyinle geçmiyor bence. Benden de daha fazla belirti olduğunu söylemişsin. Ben kitaplar okudum, spor yaptım ama yine bu noktaya geldim.randevu aldım doktor için. Siz de ilaçlarınızı bırakmayın derim. Çünkü kendi kendine geçmiyor.

Benim ilk gittiğim doktor da özeldeydi. Daha sonra tanıdık bir psikiyatrist hocaya sordum yan etkileri böyle böyle diye. O ilk olarak kan değerlerine bakıldı mı? Bakılmadan neden ilaç verildi tarzı konuştu. O yüzden açıkçası ilk doktoruma güvenim kırılmıştı ama keşke bırakmasaydım ya da başka doktora gitseydim. 1,5 sene geçti ve tamamen düzeldiğimi düşündüğüm zamanlar da oldu ama yine bu noktadayım.
Yarim senelik ve 5 aylik olarak 2 farkli donem kullanmis biri olarak birseyler yazmak isterim
Oncelikle ilk haftalar etkilerini fazla fazla gostermesi normal biraz disinizi sıkmanız gerekiyor kendi kendinize asla birakmamalisiniz
Ilaclar belli bir noktaya kadar ise yarar ama dedigim gibi belli bir noktaya kadar
Asiri uzuntu yasiyorsaniz o uzuntuyu daha az hissetmenize sebep olur vs
Ama size kendinizi kotu hissettirecek kosullari duzeltmedikce sorunlar oldugu gibi kalacak ve o ilaclar sizi bir nevi oyalamis olacak.
O ilaclari eger ileri derecede bir olumsuzluk yasiyorsaniz sizi rahatlatmasi adina tabiki kullanin. Ama kendi icinize donup belli sorulari sorarak asil probleminizin eksikliginizin ne oldugunu anlayip cozum yollarina yonelmelisiniz.
Akliniza takilan baska birsey sormak isterseniz burdayim insallah toparlanirsiniz
teşekkür ederim. Ben küçüklüğümden beri fazla kaygılıyım. Ve eskiden ne kadar kaygılı olduğumu yeni fark ediyorum. Bu kaygı hali 3 sene önce boşvermişliğe dönüştü şimdi de o boşvermişliğin sonucu olan şeyler depresyona sürüklüyor ama ben de hiçbir şeyi düzeltme isteği ve gücü yok. Gün boyu evden çıkmak istemiyorum.
Evet ondan olabilir insanlar psikiyatra gidip ilaç kullanmayı çok kötü birşey gibi görüyor.Çoğu insan böğrüne öküz oturmuş şekilde geziyor kaygı dolu farkında değiller sorunun ne olduğunun.Kolları,bacakları kırılan insanlar nasıl tedavi oluyorsa,biryerimizi kestiğimiz zaman nasıl ki dikiş atılmadan geçmiyorsa Buda öle bir rahatsızlık tedavi şart Ve yarıda bırakmak çok tehlikeli çünkü bir dahaki sarsıntı çok daha büyük etki ediyor.
Evet öyle tüm hayatımı etkiliyor. Şekerim ya da tansiyonum olsa bu kadar etkilemezdi heralde.

X