amin teşekkür ederim inşallah sağolallah yardımcın olsun canım umarım bu defa problemsiz geçirir sağlıkla bebeişini kucağına alırsın....
allahım herkese sağlıklı sıhhatli bebişler nasip etsin inşallah...
umarım sorun olmaz gerekli olan her görüşmeyi araştırmayı yaptık denemekten başka çözümü olmayan bir hastalık malesefCanım çok geçmiş olsun allah inşallah bu defa bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip eder.Teşhisinle ilgili bir doktorla (prenatoloji doktoru)falan görüşmüştün mü?Araştırmaların falan yapıldımı bilmiyorum ama umarım bu sefer bi sorun olmaz her bebekte aynı sorunlar olmayabiliyor allah yardımcın olsun
inşallah sağol ama pgt bizim teşhiste işe yaramıyor tek gen hastalıkları çok ayrı bir konu malesef her türlü yolu araştırdım ama çözümü yok denemekten ve dua edip beklemekten başka teşekkür ederim iyi dilekleriniz içinbu sefer inşallah sorunsuz bir hamilelik geçirirsin de bebeğini kucağına alırsın
ama eğer bir sıkıntı çıkarsa bir sonraki denemende pgt yaptırabilirsin
sonuçta genetik bir bozukluk olduğu için o ihtimal hep olacak
bazen maalesef şanssızlık olarak hiç alasız olsa bile çiftler denk gelebiliyor işte..
çok geçmiş olsun.. bende farklı sebeplerden 2 bebek kaybettim, 19 haftalık ve 14 haftalık.. genetik testlerimizde hiç bir sorun çıkmadı.. tekrar denemekten başka çaremiz yokmuş, son kaybımın üzerinden 1 yıl geçti neredeyse ama hala cesaret edemiyorum, sen cesaret edebilmişsin ne güzel.. hamileleğinin ilerleyen aşamalarında yazarsan yine bana umut olursun.. sağlıklı doğumlar diliyorum
İnanmak başarmanın yarısıdır
sana da dediğim gibi sağlıklı bir bebeğin olacağına gönülden inanıyorum
dualarım seninle canım
canım benim 2 bebeğimde de beyin anomalisi oluştu, yaşamla bağdaşmayan anomaliler
kontrole gittiğimde öğrendim cvs yapıldı bizim genlerimizden kaynaklanan bişey yok, sonlandırma kararını ben eşim ve doktorumuz beraber verdik çok acı yaşamayan bilmez.. doktor daha önce yaşadığınız için tekrarlama riski var diyor çok çok istiyorum bi bebeğimin olmasını, kendime süre vermiştim 6 ay geçsin dedim sonra 9 ay olsun dedim, en iyisi 1 sene beklemek dedim bekleme süresini hep uzattım anlıyacağın.. 1 sene oldu ama çok büyük korkularım var, aynı acılar tekrar yaşamak kabus gibi geliyor o günleri hatırlamak bile istemiyorum çok zordu.. bir gün cesaretimi toplarsam bende istiyorum her şeye rağmen
canım çok iyi yapmışsın, iyi düşünmelisin yeni yepyeni bir hamilelik senin için.. önce bizim inanmamız lazım sanırım bende senin gibi cesaretimi toplarsam yeniden bi bebiş istiyorum allahım inşallahhh bu sefer yüzümüzü güldürür.. lütfen gelişmeleri yazz seni takip edicem.. bebeğini sana bağışlasın allahım
öncelikle hemize gecmis olsun kizlar Allah dan umut kesilmez herseyde bir hayir vardir buna basda inanmak gerek isyan etmemeye gayret gostermemiz lazim ..cok zor biliyorum ama yapcak bisey yok .. bide soyle dusunmek gerek bizi öbür tarafda bekleyen meleklerimiz var aci cekmemiz icin Allah a yalvaracaklar belki onlarin sayasinde cennete gircegiz bu isin bide öbür tarafi var unutmamak gerek ozman bu cektigiz acilarin karsiligini alacagiz insallah inaniyorum ben buna :)
bana gelince benimde 20 .haftalikda doktor kontorunda basimiz asagi kaynar su dokuldu ..bebegin tum vucudu su topladigini soyledi ve bu her doktara gittigimizde dahada ilerledi29 . haftalikken azar azar su geliyordu ben suyum geldigini anlamadim o siralar bebegimde oynamiyordu bir doktara gidelim dedik .giktik karnimin icindeki kese yirtilmis direk beni hastaneye aldilar.ordan baska hastaneye sevk ettiler ordan da baska hastaneye evden 110 km uzak hastaneye gittik ambulansla ertesi gunu benim karnimdan bebegin cigerleri gelissin diye hortum taktilar 5 gun sonrada karnimdaki su bana iltihap yaptigi icin aksam geri acil sezeryana aldilar ..
sezeryan sirasinda nasi oluyorsa karnimdaki su benim cigerlerime karisiyor bu sefer benimde bir ara hayati tehlikem olmus doktor cikmis esimle konusmus bide .. ALLAH a sukur sonra duzeltmisler sonra yogum bakimda kaldim ..orda kendime geldigimde ilk ogrenmek istedgim sey bebegimin yasayip yasamadiydi .. ben ayagimi elimi oynatmaya calisdimki biri beni fark etsinde bana kizimin nasi oldugunu desin diye en sonunda biri fark etti bana saati soyledi ve kizimin yasadigini dedi o ani anlatamam cok mutlu huzurlu oldum cunku ben hemen vefat eder saniyordum ...kendime biraz gelince bebegin yanina goturduler beni baktmm yavruma elledim hertarafi aletlere takiliydi kizimin yasamaz dediler dugmeyi kapatalim dedi doktor yook dedik insan bir umut ya iylesirse diyor kendisi vefat edene kadar siz bisi yapmayin dedik .sonra ordan ayrildim geri cocuk doktoru esimi aramis bebegin durumu kotu annesi tekrar gormek istiosa hemen getirin diye bizde gittik kapaidan girerken bebegimin kalbi durdu .....suan bile hersey o kadar canliki gozumun onunde anlatamam ayni seyleri hergun yasiyorum ...doktor agleti kapatinca tum sesler kesilince tamamam bende bittim zaten esim ordan cikti dayanamadi ailem vardi yanimda herkez agliyo ben agliyorum babam beni teselli etmeye calisiyor (cook ozluyorum kizimii su satirlari yazmak cok zor Allah im bize sabir versn isyan ettirmesin insallah herseyin hayirlisi )ben zaten kendime daha gelmemstim iyce bitmistim kucagina almak istermiisn dediler doktor lar yook dedim sadece korktum birakamakdan alamadim kizimi kucagima sarilamadim kokusunu alammadim ..sonra geri cikardilar beni bitmis durumdaydimdim sacmaliyordum suan fark ediyorum neler yaptgimi hic bisi yokmus gibi davranmaya calisiyordum ..kendime gulecek bisi bulmaya calisiyordum ..esim yanimda aglamamk icin yanimdan cikip cikip gidiyordu oda tum gece boyunca bir bebegin yanina bir yanima kosturmakdan bitkin bir haldeydi sonra geri cenaze islemleri icin ugrastilar ben almanyadayim bebegimi kayseriye gonderdik ordan sivasa aldilar cenezasi buyuk insanlara nasi oluyorsa oyle yapilmis kayinbabamgil yapmis allah razi olsun 50 gun oldu yaklasik ..vefat ettikden sonra hastanede ustunu giydirip resmini cekmisler simdi ona bakip bakip seviyorum elimde olmadan agliyorum ..rabbim bir daha yasatmasin insallah salikli dogumlar nasip etsin cumlemize aminn
bende korkmuyormuyum cok korkuyorum birdaki hamileligime ama yinede bir bebegim olsun istiyorum rabbim yazdiysa kaderime oylede boylede cekecegim er yada gec simdi bir sene beklmem lazim normal dogum yapabilmem icin bir daha sezeryan olursam daha hamile kalmamam gerekiyormus benim icin tehlikeli olurmus
kusura bakmayin bir an kendimi tutamadim yazdim sizde uzulmeyin birsene gectiyse hayirlisini isteyerek yapin rabbim yardimciniz olsun tabi benimde dayanma gucu versin bizlere
Allah a emanetainiz optum
İnşallah canım sağolasıninşallah bu kez sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize...
teskkurler allah razi olsun
rabbim kimseye yasatmasin
biztde belli bisey diyemediler animinyon sividan bisi cikmadi genetik degil yani net bi cevap alamadik insallah birdahaki hamileligimde yasamayiz hic bir sorun