slmlar petunya sivaslı başak ve tüm arkadaşlar...öncelikle hepimize ALLAH sabır versin...maalesef ama maalesef bende sizler gibi bu büyük acıyı yaşamış birisiyim...ilk bebeğimi 19 haftalıkken karnımda kaybettim...patoloji sonucunda bebeğimin organlarının gelişmediği söylendi...yaklaşık bir yıl sonra tekrar gebe kaldım ve şu an 13 haftalık gebeyim...maalesef ilk gebeliğimde olduğu gibi bu bebeğimde de ikili testimin sonucunda down sendromu riski çok yüksek çıktı...bugün hocamın tavsiyesi üzerine başka bir doktora gittim ve yapılan incelemede bebeğimin kalbinde çok küçük bir deliğin olduğu tespit edildi...bir hafta içinde cvs testi yaptıracağım ve kesin bir sonuç alacağım...bu acıyı daha önce de yaşamış birisi olarak ki aynı acıları sizlerde yaşamış insanlarsınız bu bir hafta nasıl geçecek bilmiyorum...sizden isteğim benim sizlere şu andan itibaren yaptığım gibi sizlerin de bana çok çok dua etmeniz...ALLAH hepimizin dileklerini umarım kabul eder...hepimiz umarım buradan sevinçli haberlerimizi paylaşırız...ALLAH hepimizin yardımcısı olsun...
çok sağol...bu bebegimin de hasta olduğunu öğrendiğimden beri içimde yokmuş gibi davranıyorum çünkü ona alışmak istemiyorum alışırsam dayanamam yokluğuna biliyorum ilk bebeğimde olduğu gibi buda bırakacak beni yarın tekrar kayseriye gidip cvs yaptırmak için randevu alacam orda iyi bi proföser varmış...ama hiç umudum yok hakkımızda hayırlısı.
merhaba bayanlar herkese geçmiş olsun. Bebeğini kaybedenlerin başı sağolsun. Petunya geçmiş olsun canım. üçüncüyü kaybetmene üzlüdüm ama umudunu kaybetme. Bi zamanlar senle konuşmuktuk, bende çok araştırmalar yapıp allahıma sığındım. İkinci bebeği yaptım. şu an 32 haftalık hamileyim. ilkini 18 haftalık kaybettim, daha doğrusu sonlandırıldı. Fl uzunluğundan dolayı üçlü tarama sıkıntılı çıktı. hemen dediler ankaraya gidin, aminio sentez yaptırın, halbuki bebeğin aminosentezle alakası yok, fiziksel bozukluk var. Oraya gititk, ayrıntlı ultrasyona girdik, 3 boyutlu mu 4 boyutlu mu, film gibi şaka gibi. Ben ruh gibi. Kolumda iki kişi eşim ve akrabam bi oraya sürükleniyorum bi buraya.
Aytıntılıda bebeğin bacaklarının iç bükey ve ayakları içe dönük, üstelik daha nasıl doğacağı belli değil ve normal bacakda değil dediler, Kısa dediler femur uzunluğuna. Diğer bebeklerin sağlığı açısından sana aminosentez yapalım ama bu bebeğin aminosentezle alakası yok dediler. İlerdeki çocuklar için yapıldı. Ondan hiç bişey çıkmadı. Kızımın ciğerleri su toplamış, beyninde ödem oluşmuş, kollarıda sorunluymuş. Kulak hızası olması gereken yerde değilmiş. Ayak topuklarıda yokmuş. Bebeğimin yaşamayacağını bu şekilde devam edersem ilerde telafisi olmayan zararlara uğrayabileceğimi söylediler. Kendini de rikse atarsın dediler. Eşim, doktorum ben ağlaya ağlaya bebeğimden vazgeçtik. Patolojiye gitti, genetik bi sorun çıkmadı. kan tahlilileri yapıldı hep, kanda pıhtılşama, toksoplazma, hormanlar hepsi normal neden böyle olduğuna gelince o kadar hevesliydim ki kızıma hamile olduğmu dünyaya duyurdum sonrada kocaman bi nazar oldu diyorum. hiç bir sebep yok çünkü.
Şimdi tekrar hamileyim, karnım şişene kadar kimseye söylemedim. Bebeğimin bütün tarama testlerini yaptırdım, ayrıntılı ultrasyonda yapıldı. iyi dediler, rarat olun bi sıkıntı yok dediler. İlk bebek böyle oldu diye hepsi böyle olacak değil dediler. Elimiz kalbimizde, gözümüz kulağımız doktorda, gönlümüzde rabbimle hayırlısı ile doğumu bekliyoruz. Oğluşum olacak.
İnşallah umut olurum size yavrumu kucağıma alırım. herşeylerini aldık hazır ettik. Ama korkumda kimseye çaktırmadan içimde duruyor. Eşim en ufak laf ettirmiyor, iyi düşün iyi olsun. Kötü düşünmek yok diyor.
Canım benimm ya nasıl iyi geldi yazdıkların anlatamam gönlüm kalbim hepsi seninle ben kavuşmuş kadar mutlu olucam emin ol heyacanını paylaşıyorum allah seni bebeğini kem gözlerden nazarlardan korusun sağlıkla kucağına versin ve annalı babalı huzurla sağlıkla büyütün inşallah canım demek senle daha önce konuşmuştuk doğrudur öyle çok zamanlar geçtiki inan kimle neyi konuştum unuttum ama şu yazdıkların umut dolu şeyler bende henüz pes etmedim elbet deneyeceğim Allaha şükür sağlığım yerinde isteğimde geçmiş değil bellimi olur belki olur hep son kez diyorum ama Allah güç veriyor yeniden denemek istiyorum bakalım olursa olacak olmassa da sağlık olsun herşeyde bir hayır vardır elbet mevlam neylerse güzel eylermiş gulyüzlüm kalbim güzel dileklerim hep seninle kendine çok iyi bak bebeğini kucağına aldığında gene iki satır burda yazabilirsen sevinirim hepimize umut oldun teşekkürler..
canım ya bebekte sende iyi olunda ne zaman yazarsan yaz hiç önemli değil tadını çıkar doya doya kokla bebişini çok sonrada yazsan olur sen rahat ol bebekte rahat olsun yeter sevgiyle kal..Sağol canım güzel dileklerin için, benimde dualarım sizlerle, rabbim isteyen herkese nasip etsin. Benim evde net yok, doğuma 3 hafta kala izne çıkacam. izne çıkacam zaman yazarım. ilerde de neti olan aile yakınlarmıza gidince oralardan yazmaya çalışırım. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
elifçim geçmişolsun çok zor biliyorum malesef yaşadık yaşıyoruz hayat işte bazen bazı şeyleri bilemiyoruzne yazık ki ilk bebeğimim bende kaybettim bu dyguyu yaşamak oldukça güç vede zor ikili tarama testim riskli çıktı amiyosentez yapıldı iyi çıktı hamileliğimi devamettirdim sonrada ense kalşınlığı fazlaydı dr.kontrolünde sık sık git gel git gel stresli bir gebelik geçirdim daha sonrasında beyinindeki sular ml den fazla dedi sonra düzekldi bir sürü şeyeler yaşadım o dr.git o git o öyle dedi bu böyle dedi çok zor dönemdi en sonun dr.günü gelmeden sezeryanla aldı ama akciğerleri gelişmedi için öldü ne yazık ki çok üzüldüm çok ağladım(( ilk bebebğim ilk gözağrımdı (((genetik testi yapıldı bir sorun çıkmadı belkide dr.hatası olab,lirdediler erken alındığı için yaşamaıştı diye ama tek bir sorunu vardı gözünde katarak vardı artık ne olurdu yaşasaydı sağlıklımı yoksa sorunlumuydu allah bilir oarasını ..allah ım kimseyi yavrularıyla sınamasın çok zor......
Sevgili Petunya, Gulyuzlum ve Elif;
benim kardeşimin eşi de aynı şekilde bebek anomalilerinden dolayı bebekleri 5. ayında normal doğumla alındı,hamileliği sona erdirildi yani,hem de 3 tane,bağırta bağırta doğurttular her seferinde.bu,bizi,kardeşimi geçin;gelinimiz için çok büyük kayıplardı ve hem ruhu hem canı yanmıştı.kızımın azıcık acısına bile dayanamazken o yavrularını kaybetmenin acısına nasıl dayanıyordu.bu acıyı sizler bizden daha iyi bileceğiniz için sizi anlayabiliyorum diyemem,hatta nasıl yandığınızı tahmin bile edemem.ancak allahtan size sabır sonra da şifa dileyebilirim.Gerçekten çok zor.hani bunun bir sonu olacağını söyleseler,deseler ki 10 tane doğum yapacaksın ama en sonuncusu olacak,kesin 'evet doğururum' der.ama daha kaç kez bunun tekrarlanacağı belli değil.hadi birincide demir folik eksikliği,ikincide genetik tahlil yapılmadı hastalık vardı,peki üçüncüde ne vardı?belliki son bebekte de buna neden olan şey belirlenememişti.hepimiz çok üzüldük.kardeşim de eşi de o kadar çok çocukları severler ki,Allah sevdiği kulunu sevdiği şeyleri elinden alarak sınarmış.inşallah bir gün bebeklerini kucaklarına alırlar diye annemle her gün dua ediyoruz.Gelinimiz de o kadar kırılgan ve babsaız büyüdüğü için sessiz ki...acısını söylemez,üzülse ağlayamaz,hep içine attığı için bir düşünün halini...çok seviyorum onu,o yüzden bu siteye ve diğer sitelere yazıyorum ki;belki derdine derman olacak bir örnek bulabilirim diye...
Sizlerin hikayesi hep tanıdık o yüzden arkadaşlar,Allah tez zamanda bunun sonucunu araştırıp bulan doktorlar nasip etsin hepimize inşallah. pgt yöntemi deneyin diye bir arkadaş öneride bulunmuş.bunu sorduğum doktor bana kızarak şu cevabı vermişti.pgt demek embriyoyu oluşturmak için kullanılacak yumurtanın sağlıklı olması demek.gen hastalığı sonradan çıkan bir şey olduğu için öncelikle hastalığın hangi genlerde olduğunu tespit etmemiz gerekiyor.mesela grip hastalığının grip olduğunu bilmezsek tedavisini nasıl yapacağız? gibi...şu anda bilinen, taranabilen 500 tane gen hastalığı var ise,3000 tane de bilinmeyen teşhis koyulmayan gen hastalığı vardır.bilinmeyen bir hastalığı hangi gende nasıl arayacağız?bir örnekle açıklayayım.rengarenk bir abaküste kırmızı rengi bilmeyen biri o rengi nasıl tespit edebilir?cevap:hiçbir yolla tesbit edemez.yani bazı gen hastalıklarında pgt işe yaramıyor.çünkü hangi gen hastalık taşıyor bilinmediği için doktorlar hep deneme yapıyorlar.sizlerde nasıl oldu,teşhis,tedavi,hangi doktorlara gittiniz?bunu okuyan ve bu problemi paylaşan sevgili arkadaşlarımdan ricam lütfen iletişime gecelim ve birbirimize destek olalım.bildiklerimizi paylaşalım ki birbirimize faydası dokunabilir belki.en kısa zamanda iletişme geçmek ve tanışmak dileğiyle... bu arada gulyuzlum, size doğumda kolaylıklar diliyorum ve sağlıklı bir şekilde bebğinizi kucağınıza almak nasip etsin
öncelikle başın sağolsun arkadaşım yanlış anlamadıysam 1 bebek kaybettin ?Anomalinin tekrarlamaması güzel bize göre çok daha şanslı bir duruminşallah bir daha hiç birimiz benzer şeyler yaşamayız......
burada yazılanları sık sık okuyorum ama yazmak bu güne kısmetmiş.bende sizler gibi anomalili bebek annesiyim.malesef ki bebeğimi kaybettim bende. oğlumda kalp anomalisi vardı.sadece 4 gün yaşayabildi. Kasım 2009 da 39. haftada doğdu ilk oğlum.ikinci oğlum ise şubat 2011 de doğdu.şimdi 9 buçuk aylık.çok şükür onda herhangi bir problem yok.
umarım sizlerde en kısa zamanda hayırlısıyla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız.....
canım Allah cc. umarım size hayırlısını verir.O her şeyi gören bilendir.hayırlıyı ancak o bilebilir.Yüzünzü güldürür inşallah.genetik probleminiz var mı yada bakıldımı onu sormak istiyorum?? size dua edeceğim.lohusayken de sizden dua bekliyorum canım.iletişimi koparmayalım burdan.öptüm
ilk iki gebeliğim bizimde onayımızla sonlandırıldı yani terminasyon yapıldı biri 24 haftalık diğeri 22 haftalıktı üçüncü gebeliğim 7 haftalıkken kendi ölmüş karnımda ben kontrolde öğrendim nedenini bilmiyorum büyük ihtimal gene anomali oldu sanırımSevgili bebeklerini kaybeden arkadaşlarım, daha önce de dediğim gibi acınız büyük ve ne hissettiğinizi anlayamayabiliriz ancak kalbimiz hep sizinle ve sizler için Allaha duacıyız her daim.kardeşime de her gece yatmadan önce dua ediyorum ki;Allah hayırlı bir evlat nasip etsin diye.dördüncü bu defa olsun da sevgileri pekişsin mutlulukları daim olsun diye dua ediyorum.umarım hepiniz sağlıklı bebek sahibi olursunuz.
Soracağım konudan sonra bu gün bilgilenebilmemiz için tartışmaya açmak istediğim konuyu yazacağım.Sevgili petunya bebkleriniz indüklendimi düştümü? bir arkadaş ta sormuş ama cevaplarınızda bulamadım vaktim yoktu.Diğer arkadaşlar için de geçerli bu sorum,cevaplarsanız sevinirim.
Şimdi konuya döneyim.Yumurta donasyonu acaba tek gen hastalığı taşıyan kadınlar için geçerli mi acaba?yani tek gen hastalığı taşıyan kadın başkasının yumurtası ve kendi eşinin sperminin döllenmesiyle (yani tüp bebek,ama sağlıklı bir kadın yumurtası)elde edilecek embriyoyu kendi rahminde taşısa doğacak çocuk 'annenin kanından besleneceği için' gene hastalıklı doğar mı? yoksa hastalıksız embriyo doğuma kadar geçen süre içinde anneden tek gen hastalığı kapmadan sağlıklı doğar mı? işte merak ettiğim soru bu.sevgili petunya,bu soruyu lütfen gittiğin proflara bir sor.ben doğuda yaşıyorum ve istanbula gelme durumum yok,ama sizler araştırmaya istekli görünüyorsunuz,çare bulmak için her yerden umut bekliyorsunuz öyle değilmi? gelinimiz hiç böyle biri değilöğretmen ama ne araştırıyor bu konuyu ne soruyor,bitik durumda psikolojisi,belkide ondandır sorun yumurtada ise neden başka yumurta olmasın? sonuçta taşıyan kişi yüksek oranda annedir.kıbrısta bunu yapıyorlar diye duydum.arkadaşlar konunun etiğe uygunluğunu lütfen konuşmayalım.umarım anlatabilmişimdir sormak istediğimi.sevgi ve sabırla...
amin canım herşeyin hayırlısı olsunbu nasıl bir çaresizliktir ya, nasıl cesaret edicez tekrar bi gebelik yaşamak için.. gücüm kalmadı artık çok mu şey istiyorum acaba, denemekten başka çareniz yok diyorlar 3 tane kaybettim içim yanıyor.. kucağımın dolmasını eşimi baba yapabilmeyi o kadar yürekten istiyorumki.. çok zor sizi çok iyi anlıyorum allah hepimizin yardımcısı olsun
bu acıyı yaşayamayan bilmiyor .ve tekrar olur demelerıde benı delırtıyor evt tekrar olur allah ızın verırse o an cektığım acı o an bulunduğum durum ve o cocuğum yokluğu bunlar gerı gelmıyor.tam bır sene olmak uzere 8gun sonra kızımı kaybedelı 1sene olacak.herşey cok yolundaydı ama ben hep huzursuzdum.her gıdışımde doktora bebeğimde bırşeymı var derdım ve doktorumda cok sağlıklı derdı en son kontrole gıttığim sıradA sureklı aklımdan bebeğim sakatsa dıye gecırıp gozumden yaşlar geldı.onun benden alıncağı geldı aklıma.ve dokrorun yanına oyle gırıdm.ve ulturasyona gectığımde doktorum tarama testlerını ıstedı ve yuzu duştu o an aklıma arabada duşunduklerım geldı.ve bebeğimde bırşey olduğunu anladım başlaıdm ağlamaya.doktorum o sıra eşime anlattı bebeğimin belinde kese varmış.başında bu kesenın alınırsa bırşey olmayacağını sannettım ama oyle degılmış.22 haftalıktı bebeğim.ertesı gunu unıversıte hastanesıne gıttık baktılar ve acı gercekle karşılaştık.bebeğimin öpücüğünün orda kese vardı.orılığı dışındaydı.doğr doğmaz amelıyat olması lazımdı.sonra beynı su toplayacaktı.tuvaletını yapamayacaktı.ve hıç yuruyemeyecektı.başta aldırmak ıstemedım ama doktorlar bu tur cocuğun 3gun anca yaşar senınkı en ılerı derecede dendı ve ogun hastaneye yattım bebeğimı doğurdum .o doğum anını hıç unutmuyorum.tek başıam doğum ettım.sağolsun ben doğum ettıkten sonra doktor ve hemşıre geldı.kurtaja aldı.cok şukur şuan 29 haftalık hamıleyım.BEBEĞİM SAĞLIKLI amaa yınede içim rahat etmıyor. SİZLER İÇİN ALLAH NASIP EDERSE LOHUSALIYKEN DUA EDECEĞİM ANCA GECEN BILIYOR..İŞH RABBIM SIZEDE NAISP EDER .BENIM HIÇ UMUDUM KIRILMADI HEP DEDIM RABBIM COK MERHAMETLI BIRGUN BENIDE ANNE EDER.UNUTMAYINKI RABBIMIZ O KADAR MERHAMETLIKI NE YAPARSAK YAPALIM DAİMA BIZE YARDIM EDIYOR.