bütün hamileliklerimde folik asit kullandım hemde aylar öncesinden,beslenmeme dikkat ettim vs.. Ama tek gen hastalıkları folik asite bakmıyor gözümüzün yaşınada bakmıyor ayrıntılı ultrasonu yapan kişi çok önemli mutlaka yapılmalı folik asit ve vitaminler elbette çok önemli ama bizim dermize çare olmuyor malesef
evet genetik sebeplerde çağre olmuyor ve buda yuzde30 gırıyor.sızınkının nedenı ney pekı ?
nedenini bilebilseler çözümüde olacak tek gen hastalığı işte teşhiste belli fakat çözüm yok konuyu açarken ilk sayfada ayrıntıları yazdım teşhisi belirtileri vs... ama malesef şu an bu hastalığı yapan genler belirlenemediği için denemek ve beklemekten başka bir çare yok
ANLADIM CANIM.peki bu durumda yüzde kaç ?senın için sureklı dua edeceğim canım burayıda sureklı takıpe edeceğim işh sendende güzel haberler alırım.ben bıraz nettende araştım.benım cok samımı aile dostumuz var.onunda ilk 3 cocuğu anne karnında gelışmedı ve öldü.sureklı araştırdılar neden yok denıldı ama akraba evlılığı sonunda bır kaç senenın sonunda bebeği oldu ve ondada akdenız anemısı oldu.baktım akdenız anemısıde genetıkmış .hemde anneden ve babadan gelıyormuş.ama 1ay sonra doktora gıttı bebeğindekı akdenız anemısı gıtmış.ve cok şaşırdılar bu duruma.
iyi niyetin için teşekkür ederim asiye bizim şansımız yüzde elli imiş genetiğin söylediğine göre yani
bizde akraba evliliği falan yok
talasemi olayına gelince ben taşıyıcıyım ama eşimde yok
talasemi evet genetik ama anne ve babada bulunuyorsa tehlikeli tek kişide varsa çocuk taşıyıcı oluyor ama bebekte olan anemi önce olup sonra yok olmuş demişsin bu imkansız yani tıpta böyle bişey yok farklı birşeydir bence
3 çocuğunu kaybetti demiştin net teşhis neymiş,dördüncüdemi sağlıklı bebeği olmuş,akraba evliliğimi mevcut,çocuklar kendiliğindenmi ölmüş?
Aleynacım merhaba yazdığın konuda bilgim yok bizimki anomaliden kaynaklı tek gen hastalığı ama senin yazdığın farklı bişey bize yapılmadı ama söylediğin iyi oldu not alayım kardiyevasküler testi bizede yapılmalımı sorayım çünkü bize böyle bir test uygulanmadı malesef genin adı yok hangi gen yapıyor bilinmiyor bu tarz vakalara tek gen hastalığı deniyormuşmerhaba.
cok gecmiş olsun ALLAHIM kaybettiyiniz bebeklerinizin yerine hayırlı saglıklı evlatlar nasib etsin İNŞALLAH
arkadaşım ben bişi sorabilirmiyim bende tüp bebek yaptırırken genetik testlerimi yaptırdım bide kardiyevasküler testini yaptırdım
benim birinde mthfr a1298c homozigot mutant cıktı bu yaptırdıgım tüp bebekte yumurtalarım cok kalitelide cıkmadı hemşire anne ve babadan gecen bi gen dedi bana
siz de tek gen hastalıgı diyince size sormak istedim benimkide bu guruba giriyomu
sizin tek gen hastalıgı dediyiniz genin bi adı varmı
cok özür diliyorum cok soru sordum kusuruma bakma hep akıma takılıyodu zaten sizin yazılarınızıda görünce sormak istedim
beni kasttettiysen ben hamile değilim daha doğrusu konuyu açtığımda hamileydim ama malesef 3 aralıkta kaybettim geçmiş sayfalarda yazmıştım ama atlamış olabilirsin problem değilhamileymişsiniz onu yazmayı unutmusum ALLAHIM tamamına erdirsin size hayırlı evlat olsun İNŞALLAH
iyi niyetin için teşekkür ederim asiye bizim şansımız yüzde elli imiş genetiğin söylediğine göre yani
bizde akraba evliliği falan yok
talasemi olayına gelince ben taşıyıcıyım ama eşimde yok
talasemi evet genetik ama anne ve babada bulunuyorsa tehlikeli tek kişide varsa çocuk taşıyıcı oluyor ama bebekte olan anemi önce olup sonra yok olmuş demişsin bu imkansız yani tıpta böyle bişey yok farklı birşeydir bence
3 çocuğunu kaybetti demiştin net teşhis neymiş,dördüncüdemi sağlıklı bebeği olmuş,akraba evliliğimi mevcut,çocuklar kendiliğindenmi ölmüş?
inşallah sağol ama pgt bizim teşhiste işe yaramıyor tek gen hastalıkları çok ayrı bir konu malesef her türlü yolu araştırdım ama çözümü yok denemekten ve dua edip beklemekten başka teşekkür ederim iyi dilekleriniz için
Aleynacım merhaba yazdığın konuda bilgim yok bizimki anomaliden kaynaklı tek gen hastalığı ama senin yazdığın farklı bişey bize yapılmadı ama söylediğin iyi oldu not alayım kardiyevasküler testi bizede yapılmalımı sorayım çünkü bize böyle bir test uygulanmadı malesef genin adı yok hangi gen yapıyor bilinmiyor bu tarz vakalara tek gen hastalığı deniyormuş
beni kasttettiysen ben hamile değilim daha doğrusu konuyu açtığımda hamileydim ama malesef 3 aralıkta kaybettim geçmiş sayfalarda yazmıştım ama atlamış olabilirsin problem değil
net teşhisini bulamadılar canım anne karnında cocuk gelışmıyordu ve bellı zaman sonra ölüyordu 20 haftada 2aylık 3 aylık oyle.inankı kesın tanısı konuldu doktorlar akdenız anemısı dedı.ama başlangıcı dedıı.ve bellı sure sonra cıkmadı cocukta ve onlarda ck şaşırdı.akraba evlılığı var canım.ama hatırladığım kadarıyla annesının sut bezlerınden gelen bırşeydı.kışıyle konuştuğum zaman buraya yazarım.bu arada ben sende olduğunu bılmıyordum.yanı talasemının akdenız anemısı olduğunu bılmıyordum.
araştırdık malesef önermediler bizim durumumuzda çözüm olmuyorTüm yorumları okumadım. Doktorunuz size tüp bebek ve pgt yoluyla bebek sahibi olmanızı önerdi mi? Çiftlerden birinde genetik bir hastalık veya taşıyıcılık mevcutsa bu yöntem çok etkili. Araştırmanızı tavsiye ederim.
evet kullanılıyor ama bilinen hastalıklarda hangi genin yaptığı belli olmayan hastalıklarda kullanılmıyor bozuk genler çakışıyor ama eşimde ama bende bilmiyoruz bunuda açığa çıkaramıyorlar işin özeti gerekli tüm araştırmaları yaptık yapıyoruz malesef henüz gelişme yok ayrıca talesemi taşıyıcısı olmam bebeği etkilemiyor talasemi eşimde yok bunu sadece anomali tekrarlayan anneler bilgi vermek durumumu özetlerken belirtmek istemiştim anomalisi tekrarlayan ve daha sonra sağlıklı bebeği olanlardan cevap bekliyorum konuyu açmamın amacı buPgt tek gen hastalıklarında da kullanılıyor. Nerden biliyorsun diye sorarsanız ben de kas hastalığının bir türünün taşıyıcısıyım. Hatta bugün doktora gittim. Pgt'yi iyi araştırmanızı öneririm. Taleseminizin de olduğunu söylemişsiniz. Pgt bunun için de kullanılıyor. Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin...
evet canım sana demiştim demekki atlamışım cok gecmiş olsun
İNŞALLAH ALLAH söyletmiştir yakında gelir meleyin
tüp bebekte dr bana igne verdi sabah akşam kanımı sulandırsın bebeye daha cok kan gitsin diye belki sizdede böyle bi sorun olabilir İNŞALLAH yardımcı olabilmişimdir
bana hemşire anneden de babadanda almışsın bu geni demişti
kardeşimin eşinin durumuyla aynı olabilir sizinki.henüz onların araştırmasında da bişey çıkmadı ama sağlıklı bebek şansı sizinki gibi ve 3ten sonra artık korkuyolar...dr'lar size pgt'yi önermediler,paki yumurta donasyonu hakkında ne düşünüyorsunuz?
sanırım konuyu karıştırdım bunu isteyenler vardı,yanlış konuya yazmışım,ay aklım başımda ı benim:)