İnşallah anlar. Rabbim gönlüme göre versin inşallah. Çok mutlu olurum inşallah abla. Annemin bir arkadaşı kadın var onunla dertlesirim nadiren . Hep der ki kızım bu imtihan. Evlenince bak gör mutlu olacaksın. Çünkü senin gibi aileden yüzü gülmeyen kızlar sabrederse evlenince feraha eriyor der. İnanıyorum bende çok mutlu olacağım abla.
Rabbim diyorum öyle mutlu bir yuvam olsun ki annemin evine gelip oturduğumda evimi özleyim gidiyim annem arkamdan baka kalsın diyorum. Çok uğraştım çünkü abla çok konuşmaya uğraştım. Rabbime isyan etmekten de çok korkuyorum .
Estağfurullah ablacım tabiki veririm. Beklettigim için hakkını helal et. Fırsat buldukça yaziyorum .Canim benim soruma da cevap verebilir misin?
Amin inşallah inşalalh ablacım . İşte dualarım kabul olmaz belki annemi babamı kirarsam dedim. Şimdi bana bitek sevgili konusunda kırgınlar. Ama bende bu zamana kadar laflarindan çıkmadım bende karşılık istiyorum. Kendi istedikleri ile eevlenmedim diye benim sevgilimi tanımak dahi istemiyorlar. Diyorum ya laf değil çok bunaldım abla eski konularımı okursan anlarsın. Sadece birazı o konular .Amin Allah kalbine göre versin. İnşallah evleneceğin zaman çok mutlu olursun, eminim ki senden çok güzel bir anne de olacaktır. Kaç kardeşsiniz bilmiyorum ama annen tüm kardeşlere mi böyle sadece size mi bu şekilde davranıyor? Şahsen ben böyle bir annem olmasını istemezdim. Çocukluğunu, gençliğini zehir eden bir anne ne kadar sevilebilir ki. Saygı da duyulmaz ama sen yine sabretmişsin, saygını eksik etmemişsin. Bunun sonuçlarını da güzel alacaksın umarım...
Kız sen çok şekersin, ben senin karakterinin düzgün olduğunu düşünüyorum, burda senin karakterine dair yazılanlara takılma, ne anneni ne seni tanımıyor kimse. Anneannen disiplinli biri ise o da kendince annesi gibi davranıp doğru olanı yaptığını düşünüyor olabilir, benim teyzelerimin konuştuklarına bakıyorum da anneannemin ağzından hep yani düşünceler, davranışlar ve annelerinin hep doğru bir biçimde hareket ettiğini düşünüyorlar. Sevmek sevmemek değil de çocuk büyütme konusunda rol model olarak kendisine annesini alıyor olabilir. Mesela bir teyzem bi kere "annem kızı 18'e gelince erkeği de askerden gelince evlendir dedi, evlendirdim." demişti. Düşün kaç yaşında teyzem, kocaman iki tane çocuğunun evlenmesi konusunda bile annesinin fikriyle hareket etti. Annen mesela aşk olaylarına inanmıyormuş, görücü usulü ile evlenmiş kendisi, bir fikir beyan edememiş, doğrusunu da bu olarak görüyor. Anneannen hayatta ise ondan yardım almaya çalış, fikirlerini o değiştirebilir.Estağfurullah ablacım tabiki veririm. Beklettigim için hakkını helal et. Fırsat buldukça yaziyorum .
Anneannem disiplinli imiş ama anneme karşı biseyi yok. En çok da annemi severlermiş küçükken. Diyeceksin ki belki annesinden ne gördüyse ondandir. Hic sanmıyorum aksine teyzem anlayışlıdır. Annem herkezden nazlı büyümüş .
Teşekkür ederim abla o senin sekerligin. Teşekkür ederim sen beni eleştiren ablaya yazdığım yorumu gördün galiba.Kız sen çok şekersin, ben senin karakterinin düzgün olduğunu düşünüyorum, burda senin karakterine dair yazılanlara takılma, ne anneni ne seni tanımıyor kimse. Anneannen disiplinli biri ise o da kendince annesi gibi davranıp doğru olanı yaptığını düşünüyor olabilir, benim teyzelerimin konuştuklarına bakıyorum da anneannemin ağzından hep yani düşünceler, davranışlar ve annelerinin hep doğru bir biçimde hareket ettiğini düşünüyorlar. Sevmek sevmemek değil de çocuk büyütme konusunda rol model olarak kendisine annesini alıyor olabilir. Mesela bir teyzem bi kere "annem kızı 18'e gelince erkeği de askerden gelince evlendir dedi, evlendirdim." demişti. Düşün kaç yaşında teyzem, kocaman iki tane çocuğunun evlenmesi konusunda bile annesinin fikriyle hareket etti. Annen mesela aşk olaylarına inanmıyormuş, görücü usulü ile evlenmiş kendisi, bir fikir beyan edememiş, doğrusunu da bu olarak görüyor. Anneannen hayatta ise ondan yardım almaya çalış, fikirlerini o değiştirebilir.
Karakteri öyle abla. Bak misal babama kirilsam ne olursa olsun özür dilemez tabiki o da atadır bende yakistirmam. Hoş dese daha iyi olur ama.Canim gercekten uzulerek soyluyorum degismeyecekler, ne annen ne babanseni cok iyi anliyorum benzerlerini yasamis insan olarak. Sadece konuyu okudum yorumlara bakmadim belki benim gibi dusunen biru soylemistir. Annen ya gercekten evliliginde cok zor gunler gecirmis bunlarin acisini evliliginin urunu olan senden cikariyor ya da artik karakteri boyle. Herseye muhalefet her seye karsi. Her ikisinde de psikolojik destege ihtiyaci var. Evlenip kendi evini kurmadigin ya da memur olarak atanmadigin (gitme zorunlulugun olacagi icin memur dedim) surece bu sorunlari yasamaya devam edersin. insallah guzel bir evlilik yaparsin canim
Güzelim ben seni anlıyorum, eskiden annemle ben de senin gibiydik, sonradan düzeldik, bazen hala bile derim anne ben senin düşmanın mıyım niye böyle yapıyorsun diye. Benim de çok ağlayıp kurtulmak için yalvardığım geceler oldu ki sen iyi düşünceli birisin yine, ah eder falan diye düşünüyorsun, ben bana haksızlık yaptığından o kadar emindim ki ağlarken Allah'ım yine de sen ona zarar verme bu yüzden derdim, bana ah eder diye düşünmezdim.Teşekkür ederim abla o senin sekerligin. Teşekkür ederim sen beni eleştiren ablaya yazdığım yorumu gördün galiba.
Abla anneanneme danışamam bu konuları. Sevme konusunu hele hic. Herkez duyar. Çok olgun oturaklı bir kadın değil.
Yapi mi böyle bilmiyorum. Mesela içerde benim hakkımda konuşuyorlardı daha yeni.
Zoruma gidiyor abla . Babamı kışkırtıyor benim hakkımda. Herseyde gözümü korkutmaya çalışıyor. Çok zoruma gidiyor abla. Sürekli her fırsatta laf duyuyorum . Konu ne olursa olsun hemen oraya çekiyor sevgilim konusunu. Çok ağır hakaretler yapıyor . Dayanamıyorum. Vallahi susuyorum hiç cevap bile vermiyorum la havle çekiyorum . Ama Rabbim kalbimin kırıldığını bilmiyor mu sanki? .
Rabbim gönlüme göre versin. Çok dua ediyorum . İnşallah çok mutlu olurum . Çok bunaldım .
Annen sanki cahil gibi onunla baş edemen , empati yeteneği yok , ben herşeyi biliyorum havasında ondandır burdan epey sevimsiz görünüyor , sert mizaçlı güya anne diye bu tavırları takınıyor oysaki seni kaybemek üzere
İnşllah da babadan niye umut buluyumm ki bu saatten sonra. İnşllah sevdiğim le mutlu olurum abla.Güzelim ben seni anlıyorum, eskiden annemle ben de senin gibiydik, sonradan düzeldik, bazen hala bile derim anne ben senin düşmanın mıyım niye böyle yapıyorsun diye. Benim de çok ağlayıp kurtulmak için yalvardığım geceler oldu ki sen iyi düşünceli birisin yine, ah eder falan diye düşünüyorsun, ben bana haksızlık yaptığından o kadar emindim ki ağlarken Allah'ım yine de sen ona zarar verme bu yüzden derdim, bana ah eder diye düşünmezdim.
Sanırım seninle bu konudaki farkımız babalarımız, benim de babam bazen gaza gelir bağırırdı; ama sonra pişman olup özür dilerdi, çoğu zaman da kışkırtamazdı. Hatta kendisi de der baban hepimizden çok seni seviyor diye, Allah inşallah babanın sana olan sevgisini arttır da sen de annenin baskısından kurtulursun.
Güzelim babanın içine sevgi doldukça annene seni korumaya başlar, istese de dolduramaz ve senin işine daha ılımlı bakar hale gelirler. Inşallah sevdiğinle mutlu olursun; ama annenin sana karşı değismesi biraz mucize, benimkinin değişmesinin sebebi de büyük olaylar atlattık, değerimi anladı da öyle değişti. Inşallah tabi Rabbim sizi öyle sınamaz.İnşllah da babadan niye umut buluyumm ki bu saatten sonra. İnşllah sevdiğim le mutlu olurum abla.
Simdi içer de benden bahsediyorlar. Ellerim titriyor başım dönüyor abla. Annem ağlıyor hakaretler yağdırıyor benim için. Kendi aralarında konuşuyorlar. Kapıdankovsa duyamıyorum. Annem babamı dolduruyor sürekli.
İnşllah abla da babam beni zaten seviyor bunu biliyorum. Ama karısının lafı mi benim lafım mi karısı tabi ki. Ben hep cahilim onların gözünde. Hic bisey bilmem, yapamam, beceremem. Sevgilimde bunaldim yazmış. Daha yeni olanı anlattım..bunaldım demiş. Bende bunaldım.Güzelim babanın içine sevgi doldukça annene seni korumaya başlar, istese de dolduramaz ve senin işine daha ılımlı bakar hale gelirler. Inşallah sevdiğinle mutlu olursun; ama annenin sana karşı değismesi biraz mucize, benimkinin değişmesinin sebebi de büyük olaylar atlattık, değerimi anladı da öyle değişti. Inşallah tabi Rabbim sizi öyle sınamaz.
Abla kafam baya karışık sana cevap yazdım mi hatırlamıyorum da yazıyım dedim. Konuşmuyorum içime atıyorum gastrit hastası oldum . Tamamen psikolojik.Ahh canım ben de yaşıyorum böyle şeyler bazen yalvarıyorum sırf sinirlenmemek için ama susmuyorum. Canım sen dua et annen sonuçta konuşsan olay daha da büyür.Baban da mı anneni destekliyor bu arada
Napiyim iyide. Şeytan diyor defol git kimsenin bilmediği bir yereKimse dogurun diye kimseyi zorlamıyor. Karnında taşımasının hakkını odeyememek falan boş laf. Doğur bütün hayatı boyunca eziyet et. Sonra da seni çok seviyor ama. Oldu böyle sevgi mi olur?
Sakin kendini ezdirmemek sana bunları yapmaya asla hakkı yok.
Canim sevgiline çok anlatma, erkekler böyle şeyleri dinlemeyi çok sevmez. Bi de sakın mutluluğunu bir erkeğe bağlama, gizliden açık öğretimden bi şeyler okuyamaz mısın?İnşllah abla da babam beni zaten seviyor bunu biliyorum. Ama karısının lafı mi benim lafım mi karısı tabi ki. Ben hep cahilim onların gözünde. Hic bisey bilmem, yapamam, beceremem. Sevgilimde bunaldim yazmış. Daha yeni olanı anlattım..bunaldım demiş. Bende bunaldım.