Anneye Karşı susmalı mı ? Herkeze soruyorum.

İyide abla. Senin annen ile benim annem arasında dağlar kadar fark varmış . Herkez bana da şunu diyor. Merak etme evlenip gidince anlar diyor. Daha doğru düzgün sen anlarsın annenin kıymetini diyen olmadı.

İyide abla. Senin annen ile benim annem arasında dağlar kadar fark varmış . Herkez bana da şunu diyor. Merak etme evlenip gidince anlar diyor. Daha doğru düzgün sen anlarsın annenin kıymetini diyen olmadı.

Sen onun kalbini kırma karşılık verme. en azından yarın öbürgün üzülmezsin bir şey olursa. o senin annen kimse seni onun kadar anlayamaz bence ne kadar kötü de olsa en kötüsü annesizlik.

Sen onun kalbini kırma karşılık verme. en azından yarın öbürgün üzülmezsin bir şey olursa. o senin annen kimse seni onun kadar anlayamaz bence ne kadar kötü de olsa en kötüsü annesizlik.
Orasi öyle abla ama, bende haksız değilim ki. Böyle beni çok itiyor abla. Hiç güler yüzle konuşmuyor.

Cevap ver hakkını savun! Annen olması sana istediği gibi davranması küçümsemesi, rencide etmesi anlamına gelmiyor ! Hakkını savun, kırıldığın şeyleri söyle ki oda anlasın hislerini..

Kimseye karşı susmam, ne annem ne babam ne kocam ne abim.

Sağlık sorunu oluşturacak boyuttaysa ayrı ama yoksa annem kiloma laf edecek ha? Sanane derim. Çok net.
Kim ne yapsın o ayçöreklerini diyecek, ben yiyeceğim, kahvemi de alıcam bacak bacak üstüne atıp keyif yapıcam derim.

Annen saygı çerçevesini aşmış bence. Kendini, sağlığını korumalısın. Bu sadece anneye saygı gösterme meselesi değil. Bir bakmışsın 5 sene sonra bir psikatri kliniğinde yatıyorsun. Bir psikatrist söylemişti. En büyük kötülüğü anne, babalar yapıyor diye. Annenin huyu asla değişmez bundan eminim. Senin gerçekten kötü durumda olduğunu görmeden de farklı davranmayacaktır. Anne evinden kurtulmaya çalış. Bir oku bir işe gir. Mesafeli ol. Onu yine sev ama saygısızlık ettiğinde kapıyı çekip gidebilesin.

hiçte cahil ergen gibi görünmedin emin ol, daha 20 yaşında stresten bi sürü hastalık sahibi olmuşsun, malesef içine attıkların daha da büyük hastalıklara yol açacak, diğer yorumları okumadım herkes yazmıştır mutlakada, işini gücünü eline al ve evden ayrıl, bi vicdan azabıda hissetme ya, bunca psikolojik şiddete susarak hastalık sahibi olarak zaten bedelini ödemişsin
annenden saygı sevgi şefkat destek beklemeyerek, umut etmeyerek işe başla...

Cevap ver hakkını savun! Annen olması sana istediği gibi davranması küçümsemesi, rencide etmesi anlamına gelmiyor ! Hakkını savun, kırıldığın şeyleri söyle ki oda anlasın hislerini..
Küçüklükten bu yana başıma hep bastıkları için savunsam bile bagirdigim için ki artık taştım senin genç kızlığına s.ciyim diyor.
Ben savunsam ne olacak ki yine haklı o olacak.

Ama benim bu dediğim onun gözünde terbiyesizlik olur. Hakkımı savunmak yerine geçmez . Sonra kulağım duysun diye bağıra bağıra ağır hakaretler eder.

Valla abla ben gastrit krizi geçirdim bir haftayı geçkin. Dediğim gibi gece hastaneye gidiyordum. Sedyenin üstünde ağlıyordum. Nefes alamıyordum. Sırtımın kemiklerini ayiriyorlardi. Ve en kötüsü serum yediğim halde hiç bi değişiklik olmadan eve geliyordum . Sırtıma mideme iki tane tuluma suyu kaynatıp koyuyordum kuşak la bagliyordum. Anca o zaman nefesim düzeliyor du. Yana yana onu takıyordum 15 dk sonra bi daha su kaynatiyordum.
Bu halimden sonra bile hiç vicdan yapmadılar ki. Aynı gitti. AradaN zaman geçti biraz. 10 dakika içinde tekrar krizleri yaşadım. Annem komşudaydı. Çağırdım ama yere yakın yürüyebildim kapıyı açarken . Nefes falan azıcık. Kapıyı açar açmaz dedi ki " sen bu kafayla çok ağrı çekersin beyinsiz. "
Kendilerinden değil ki sevgilim den bildiler. Kendin ettin diyorlar. Hiç kendilerine bİsey demiyorlar. Ve çok bunaldım artık her gün hakaret duymaktan duyunca odama kaçmaktan, içime atmaktan. Bi yandan sevgilim istemek istiyor. Korkumdan adım atamıyorum. Onu idare etmekten herkezi idare etmekten bunaldım . Kimsem yok. Hic kimse arkamda değil .

Abla bi yukarıda ki uzun yorumu okur musun. Onu senin içinde yazdım.

İşte diyorum sana. Anne demek vicdanlı olacak demek değil. Çok merhametsiz insanlar var. Yapı meselesi bu. Kendini kurtar, güçlü ol.

Bir bak bilmiyorum senin annende işe yarar mı ama genelde insanlarda biraz gö dağı vermek işe yarar. Onun da ufak tefek açıkları vardır. Mesela birşey almiştır babanın haberi yoktur. Veya kv si Hakkı'nda konuşmuştur. Çok azarsa tehdit et söylerim diye. Geri adım atma el mi yaman bey mi yaman de. Ciddi olduğunu anlasın.

Kv vefat etti de. Her hangi bi tehdit edeceğim bisey de yok. Çünkü babamdan hiç birseyi saklamaz. Kim ne yapmış onları bile söyler. Tatlı dilli olsam hiç mi fayda etmezmi. Çünkü kötü olmak istemiyorum yalandünya dünya .

Hiç zannetmiyorum ama bir dene bakalım. Zulüm etmeye devam ederse komşulara falan git. Bana bunları yapıyor diye.

Hiç zannetmiyorum ama bir dene bakalım. Zulüm etmeye devam ederse komşulara falan git. Bana bunları yapıyor diye.
Aslında şeytan diyor çek git kimseye değil ama. Bilmeden git bi yere. Ama yok yapamıyorum. Korkuyorum
Herkezden tiksinir oldum. Psikolojik rahatsız oluyorum artık. Sürekli içten konuşuyorum. Biri bisey dese beter ol falan diyorum sonra böyle dedim diye kendi kendimi dövüyorum.

Öyle gidilmez. Yardım iste bir aile büyüğünden falan. Utanır annen belki biraz. Bazı insanlar evdekileri kırıp geçerler ama ellerden çok çekinirler. Konunun komşunun ne düşündüğü çok önemlidir. Biraz geri adım atarsa ilişkiniz zaten kendiliğinden düzelir. Başkalarının kızını örnek verirse ama onun annesi de ona böyle davranıyor falan de. Ne ekersen onu biçersin de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…