Anneye Karşı susmalı mı ? Herkeze soruyorum.

Hic inanmiyorum annenin bu sekilde hic olmadik yere tavir yaptigini bnce yapisi degil sen problemli bir cocuksun gbi geliyor bana susmadigina da cok eminim kendi hatalarini duzelt once sonra annenden bekle evet ergensin bnce
Simdi hangi kelimene cevap vereceğim bilmiyorum. Ama kesinlikle saygımi bozmak gibi bi niyetim yok.
Öncelikle yazdığın her kelime beni tek tek üzdü. Ve şok oldum.
Simdi birincisi; annemi tanıyor musunuz? Ki yapısı olup olmadığına karar kılabiliyorsunuz.

İkincisi; benim su anda ne gibi problemleri mi fark ettiniz yada gördünüz?

Üçüncüsü ; susup susmadigimi nasıl biliyor sunuz vücuduma dinleme cihazı mi yerlestirdiniz?

Dördüncüsü ; hangi hatalarımı !duzeltmem gerektigini söyler misiniz?

Besincisi ; ergen değilim.

okumadım çok uzun yazmışsın .
eskiye göre yorum yapıcam senin annene herşey söylenir ama sen söyleme.
zaten anlayacağını sanmam.. boş yere kötü olduğunla kalırsın..
İyide abla ben napiyim bende şaştım. İki gündür küsüm ki içim yanıyor. Ben vicdansız bir insan değilim . Hic bir kelime etmedim sadece kırıldım ve kabuguma çekildim. Oda hiç bir adım atmıyor.

valla ben annedir olsun olayina katilamiyorum kendimi dusunuyorum bu kdr isteyerek sabirsizlikla cocuk beklicem sonra dogup buyudukten sonra birseyleri konusarak guzel bir sekilfe halletmek yerine cocugumu laflarimla yaraliycam kiz corek yapmis kim.napsin senin bu yaptiklarini denmis bunu baskasi dese bile cok kaba annenim demesi daha kirici amac nedir ya madem oyle neden cocuk sahibi olunuyor stres topu olsun diyemi
Bende çok kırıldım hiç bisey demedim ve o pogacalari poşetleyip buzdolabına koyana kadar zor tuttum kendimi. Odama kendimi atınca da çok ağladım. İki gündür küsdüm oda farkında ama hiç bi adım yok.

Muhatap olmamaya çalış az konuş. oku ya da çalış evde de az zaman geçirmiş olursun. sevgili konusunda çoğu anne tepki gösterebiliyo endişelenmiş olabilir bunu gayet anlardım ama diğer yaptıklarını okumasaydım...
Su an da iki gündür öyle. Çok kırgınim. Bile bile adım atmıyor. Yine tavır yapmıyorum sadece susuyorum. Sorarsa cevap veriyorum falan. Sinirli bile değilim zaten
Kırgınlık ayrı bİsey.

bizi karnında taşımasının dahi hakkını ödeyemeyiz . Benim annemde sinirliyken ne konuştuğunu bilmez ve çok söylenir . Bu ara bana da çok batıyor bu tavırları ama susuyorum :KK43: Sabır et , sabır her şeyin ilacı . Anne öyle normal biri değil ki haddini bildir de daha saygılı olsun diyelim :)
Peki ne yapalım. Bende bunaldım ama.

Anne baba ahından korkarım o yüzden susarım sabır derim anne olunca anladım 9 ay bile taşımak yeterli

Bir anne olarak içim sizlayarak okudum. hele bayılma olayı beni kahretti.
Bence fazla muhatap olmayın. uzak durun.
Cidden ne söyleyeceğimi şaşırdım. Allah kolaylik versin.

seni ondan cok seven yoktur bu cihanda! bunuda hic unutma canim.bazen biz anneler sizi o kadar mukemmel gormek istiyoruz ki bize yanlis gelen her davranis veya sozunuzde kirici olabiliyoruz.dogru mu? Asla...
bende annemle cok tartisirim.ikimizin hic fikri uyusmaz.yarim saat bir arada dursak didisirim onla ama birkac gun gormesemde goresim gelir.gorurum yine didisirim:oops:
cocugumlada didisiyorum.yani demem o ki her ailede bir sekilde oluyor bu durumlar.
sadece "serefsiz"lafi cok cok fazla.onun disindakileri sallla gitsin.
Abla iyi güzel de bana hiç arkadaş olmadı ki annem. Hep gözümü korkuttu eskiden beri. Cevremde nice anneler var. Şu yaşımda benimle yaşıt olan bir kızı benimle karşılaştırıyor. O kadar canım yanıyor ki. İnan o kızın annesi de benim annem gibi değil. Kadın der ki gururla ben kızıma bakmaya doyamıyorum, ben kavga etmem der. İnsan diyor öyle bir kız istiyorsan bende öyle bir ana istiyorum diye. Ama diyemiyorum iste.

Evet, yaşayan o. En iyi o biliyordur. Bir evlat da kolay kolabir öldü benim" demez diye düşünüyorum.
Ve abla şerefsiz dediği zaman hiç beklemiyordum . Akrabalarım var herkeziN içinde öyle beni parmağıyla göstererek deyince yıkıldım resmen. Kuzenlerim de şok oldu . Çünkü benim hiç bir suçum olmadığını bile bile yaptı . Ömur boyu unutmayacağım. Sırf onun yüzünden sevgilime dedim ki eğer gün gelirde biz evlenirsek ve sen beni herkezden herseyden korumazsan, ağzını açıp da biri bana laf ederse senden bilirim gözümde bitersin dedim. Annemin böyle dediğini bilmiyor tabi.

Böyle annelerde var işte.. Üzüldüm gerçekten.
Bir anne yavrusunun açığını kapatır, bir başkası laf söylese (hatalı olsan bile) çenesini kapattırır.
Annen neden sana bu kadar düşmanca bilemiyorum ama ileride hatasını anlar, senin değerini de..

Benim bir arkadaşım var ezelden beri böyledir annesi. Kız öğretmen 10 yıllık evli annesi hala canından bezdiriri. Yakın semtlerde oturuyolar gidip gelemediği zamanlar da telefonda bezdirir. Dk başı telefon dk başı telefon. Karşısında hiçbişeyden anlamayan bi çocuk varmış gibi konuşur tembihler sürekli sürekli eleştirir falan. Bigün buna dedim kızım ben sana çatlak diyodum ama bu anneyle iyisin yine dedim. Bizimki duruma alışmış artık bağışıklık kazanmış vaziyette aman allah rızası için annemdir kalbini kırmayayım der. Evet anne tamam anne peki anne der geçer. Çünkü bi cevap verse bi karşılıl verse 3 kamyon laf işitecek ekstradan. Napsın yapacak bişi yok.
Benimle aynı desene. Abla çok sıkıntım var annemle de napiyim hepsini yazamam.
Niye yapar abla bi anne? Bilinç altıma öyle bir işliyor ki anne olunca anlarsın. Bende kendi kendime diyorum bende annem gibi mi olacağım diye. Annelik sadece böyle mi yapılır diyorum.

Bir anne olarak içim sizlayarak okudum. hele bayılma olayı beni kahretti.
Bence fazla muhatap olmayın. uzak durun.
Cidden ne söyleyeceğimi şaşırdım. Allah kolaylik versin.
Amin cümlemize ablacım . Ama nasıl uzak durabilirimki ?
En çok da neye üzülüyorum biliyor musun? Diyorum ki iki gün sonra gelin olup da giderken kına gecemde nasıl bakacaksın bana. Giderken hakkımı helal etmeyeceğim abla. :KK43: çok gönlümü kirdi. Bende kırdım ama hep pişman olup gönlünü aldım adım attım. Bugüne kadar hep ben haklıyım dedi. Hiç suçluyum demedi. Zorla barıştım. Gururumu eze eze barıştım. Hepsi içimde kaldı. Niye diyeceğim niye anlamadım beni hiç bir zaman diyeceğim. O günleri düşündükçe kahroluyorum abla.

Böyle annelerde var işte.. Üzüldüm gerçekten.
Bir anne yavrusunun açığını kapatır, bir başkası laf söylese (hatalı olsan bile) çenesini kapattırır.
Annen neden sana bu kadar düşmanca bilemiyorum ama ileride hatasını anlar, senin değerini de..
İnşallah anlar. Rabbim gönlüme göre versin inşallah. Çok mutlu olurum inşallah abla. Annemin bir arkadaşı kadın var onunla dertlesirim nadiren . Hep der ki kızım bu imtihan. Evlenince bak gör mutlu olacaksın. Çünkü senin gibi aileden yüzü gülmeyen kızlar sabrederse evlenince feraha eriyor der. İnanıyorum bende çok mutlu olacağım abla.
Rabbim diyorum öyle mutlu bir yuvam olsun ki annemin evine gelip oturduğumda evimi özleyim gidiyim annem arkamdan baka kalsın diyorum. Çok uğraştım çünkü abla çok konuşmaya uğraştım. Rabbime isyan etmekten de çok korkuyorum . :KK43:

Her doğuran anne olmuyor işte .... 9 ay karnında taşıdı doğurdu diye seni ezmeye kırmaya hakkı yok.. böyle cani merhametsiz annenin ben hakkını gütmem ... evlenip kendine bir hayat sür ve annenin varlığını unut sil kafandan... asla da annem gibi olurum düşüncesini geçirme eğer Allah nasip ederde anne olursan çokta mükemmel anne olursun....

X