Anneye Karşı susmalı mı ? Herkeze soruyorum.

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
Arkadaşlar çok sıkıntılarım var anneme babama karşı.
Önceki konularımı okuyan anlar zaten.
Her ailede anne kız arasında tartışma oluyor biliyorum. Ama bizimki pek öyle değil . Annem her lafa cevap veriyor. Daha bugün olsun bir kere bi lafima susup da bu kız niye böyle dedi demedi.
Çok kırılarak biseyler anlattığımda oldu. Çok kırgın birşeyler konuştuğum da oldu. Ama yapısı öyle her halde hep bir savunmacı tarafı var. Bir Allahın günü benden yana olmadı. Kızım sen haklisin demedi . Biseye üzüldüğümu görse sinirlenerek sordu. Yok bisey deyince de hemen sizin arpanız bol geliyor der. Daha önce annem telefonumu yakaladı diye korkudan kapının arkasinda bayılmış bir kızım ben. Korkarım da annemden. Babamdan da öyle . Ama inanın o kadar öfke doluyum ki artik, ilk fırsat da boğasim geliyor. Gözlerinin içine baka baka o an bağırarak ben böyle şeyler yaşadım diyesim geliyor ama yapamam tabi.

Kilo problemim oluyor zaman zaman. Hipotroid hastasiyim. Belki bilirsiniz ergenlikde kızlar biraz kilo almaya meyilli oluyor. Çoğu anne demiştir kızım yeme artik diye. Ben hipotroid olduğum için zaten kilo problemim var. Çok aşırı değil tabi. Ama bir gün annem beni bu konuda da desteklemedi. Hep bisey yediğimi gördüğünde sen de zayıflayacaksın öyle mi diye dalga geçti. İnanın yemek yemek öyle bir kısır döngü ki. Sıkıntı oldukça yemek yiyorsun o anlık mutlu oluyorsun. Sonra tartiya çıkıyorsun hüsran.
Sonra yok vereceğim sen mi yamansın ben mi diyorsun ve gidip yemek yemeye devam ediyorsun.
Velhasıl bir ornek di bu.
Öldü benim annem inanın. Dün 5 tepsi ay çöreği yaptım tek tek uğraşarak. Sırtım ağrıdı. Annem de akşam dediki kim ne yapsın senin bu yaptıklarını... bide kilo vereceksin öyle mi ? Halbuki poşetleyip misafirlik için buzluğa koydum. O kadar gururum kırıldı ki. Sadece sustum.

Diyorum ya öldü annem benim. Bir kaç ay önce yapmadigim ve onunda bana yapilan bir iftira olduğunu bildiği bir şey hakkında herkezin içinde beni parmagiyla göstererek şu şerefsiz var ya şu şerefsiz dediği an öldü annem.
Başımdan kaynar sular döküldü. Öz annemdir kendisi.
Belki bu yazımda size cahil ergen gözükebilirim. 20 yaşındayım . İnanın Çok hizmetini gördüm. Bir dediğini iki etmedim. İşi mi de bilirim aşımı da bilirim. Annemin yokluğunda ben çekip çevirdim evi kardeşimi ben büyüttüm . Hala da öyle . . Kıymet bildi mi ?.
Sonra dedim Allahım senin rızan için yapıyorum .
Simdi mi ? Sevgilimin meselesinden dolayı ipler koptu zaten. Kenara kay desem konuyu oraya getirip hakaretler yağdırıyor.
Ve ben doldum taştım inanın. Susuyorum daha bi lafını esirgemeden sayiyor. Sus diyorum kabul olmasını istediğin duaların var. Sabret.
Ama olmuyor. Diyor ki ben ağzıma geleni sayıyım sonra da bana tavır yapmasın benimle hiç olmamış gibi konuşsun.
Yapmayınca da tekrar hakaretler.
Ben napiyim siz söyleyin . Cevap versem olmaz annedir. Söylemesem sinir hastası olacağım zaten gastrit hastasıyım stresten oldu.
Ben napıyim?

Son düzenleme:
Hiçbirşey yapma canım. dediğin gibi birşey söylersin olay buyur.annen biraz anlayışsız sana karşı bellı ki.belkide onu bu hale getiren nedenler vardır senin bilmediğin.
Okula gidiyorsan ona odaklan.iş bul ilerde kendi ayaklarının üstünde dur.

Anneniniz size karşı niye böyle sert tavırlı anlamadım
Yapısı böyle herhalde ama insan evladını niye kendinden bu kadar soğutur ki ?
Bir şey yapmayın derim. Konuşmanızında faydası olmaz laftan anlayacak birine benzemiyor
Ayrı eve çıkma yada uzak kalma gibi bir şansınız varsa deneyin özletin kendinizi kıymetinizi anlar belki

Sikayet etmek yerine varliklarina dua et otur yerine. yaptiklarini anlatacaksan hic yapma. keske benim annemde hayatta olsaydi neler vermezdim.

yapabilcegin tek sey aranizdaki dialogu minumuma indirmek yapacak birsey yok hicbirseyini anlatmiycaksin derdin sıkıntin varsa arkadaslarina anlatarak cozmeye calisicaksin milletin onunde kizina serefsiz diyebilen bir anneden kim olsa sogur

Annenizin babanizla arasi nasildir? Annem iyidir hatta en yakin arkadasimdir ama babama sinirlendiginde butun ofkesini benzer laflarla bana da soyler. Hirsini sizden cikartiyor olabilir

seni ondan cok seven yoktur bu cihanda! bunuda hic unutma canim.bazen biz anneler sizi o kadar mukemmel gormek istiyoruz ki bize yanlis gelen her davranis veya sozunuzde kirici olabiliyoruz.dogru mu? Asla...
bende annemle cok tartisirim.ikimizin hic fikri uyusmaz.yarim saat bir arada dursak didisirim onla ama birkac gun gormesemde goresim gelir.gorurum yine didisirim
cocugumlada didisiyorum.yani demem o ki her ailede bir sekilde oluyor bu durumlar.
sadece "serefsiz"lafi cok cok fazla.onun disindakileri sallla gitsin.

bizi karnında taşımasının dahi hakkını ödeyemeyiz . Benim annemde sinirliyken ne konuştuğunu bilmez ve çok söylenir . Bu ara bana da çok batıyor bu tavırları ama susuyorum Sabır et , sabır her şeyin ilacı . Anne öyle normal biri değil ki haddini bildir de daha saygılı olsun diyelim :)

Muhatap olmamaya çalış az konuş. oku ya da çalış evde de az zaman geçirmiş olursun. sevgili konusunda çoğu anne tepki gösterebiliyo endişelenmiş olabilir bunu gayet anlardım ama diğer yaptıklarını okumasaydım...

Annenizin babanizla arasi nasildir? Annem iyidir hatta en yakin arkadasimdir ama babama sinirlendiginde butun ofkesini benzer laflarla bana da soyler. Hirsini sizden cikartiyor olabilir
bencede bu olabilir.kadin acaba evliliginde ne yasiyor da nazinin gectiginden bunlarin acisini cikariyor

valla ben annedir olsun olayina katilamiyorum kendimi dusunuyorum bu kdr isteyerek sabirsizlikla cocuk beklicem sonra dogup buyudukten sonra birseyleri konusarak guzel bir sekilfe halletmek yerine cocugumu laflarimla yaraliycam kiz corek yapmis kim.napsin senin bu yaptiklarini denmis bunu baskasi dese bile cok kaba annenim demesi daha kirici amac nedir ya madem oyle neden cocuk sahibi olunuyor stres topu olsun diyemi

Yazılanlar didişmek değil yalnız. Annesi sevgi göstermiyor, kendi kızını aşağılıyor. Basit tartışmalar değil bunlar

okumadım çok uzun yazmışsın .
eskiye göre yorum yapıcam senin annene herşey söylenir ama sen söyleme.
zaten anlayacağını sanmam.. boş yere kötü olduğunla kalırsın..

Yazılanlar didişmek değil yalnız. Annesi sevgi göstermiyor, kendi kızını aşağılıyor. Basit tartışmalar değil bunlar
anlatanin bakis acisiyla dusunuyoruz,anne belkide bu kadar kati tavirlarla yapmiyor.

Hic inanmiyorum annenin bu sekilde hic olmadik yere tavir yaptigini bnce yapisi degil sen problemli bir cocuksun gbi geliyor bana susmadigina da cok eminim kendi hatalarini duzelt once sonra annenden bekle evet ergensin bnce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…