Annenize ve Babanıza karşı vicdanınız rahat mı?

yani öğleden beri tuvalete girip girip hüngür hüngür ağlıyorum
dün akşam yatarken açıcam konuyu demiştim. bugün tekrar vazgeçmiştim. ama içimde tutamıyorum
çünkü vicdan azabı çekiyorum

Diğer mesajlarına da baktım.
Yaşattıklarınız sebebi ile vicdan muhasebesi içindesin.
Babanın hastalığı ile hatalarınızın farkına varmışsınız.
Ancak hiçbir şey için geç değil.
Anne babanızı mutlu etmek için geç değil.
Onların yüzlerinde birer tebessüm yaratabilmek için de geç değil.
Anne babalar yüce gönüllüdür evlatlarına karşı.
Başınızda sağlarken geri kalan ömürlerinde iyi evlat olmaya gayret edin.
Abin yapmasa da sen üzerine düşeni yap bundan sonrasında.
Bu muhasebeyi yapma noktasına gelebilmen bile güzel.
Hatalarının farkındasın,o zaman düzeltmen daha kolay canım.
Göreceksin ne küçük şeylerle mutlu olacaklar.
Sorunlarınızı daha fazla yansıtmayın onlara,yeterince yıpranmışlar.
Soruna gelince,açıkcası tıkandım kaldım.
RAhmetli annem inşallah bir evlat olarak benden razı olarak göçmüştür ebediyete.
Vicdanım rahat demeye dilim varmaz.
Yazarken ağlamamak mümkün değilmişşşşş.

üzülme arkadaşım bundan sonrasına bak..

bende çok düşündüm bütün bunları .
yengem iyi biri . ama bize ne bana görümce diye ne anneme kaynana diye değer vermez. evlerine herkezler gelir davet edilir biz hariç.
yengem değil abim yaramaz. abim bunları kendi aklı fikriyle yaptı.
senin cocugun neden kıymetli sen vurmazsan ben vururum
ne bunlar o kadar saçma muhabbetlerki.

abime göre ben daha sakinim, ama her ikimizde pabuc bırakacak cinsten değiliz.

şimdi abimlerle konuşuyoruz yengemlede . ama olanlar oldu. hiçbirşey eskisi gibi bile olamayacak

Canım bence bu vijdan muhasebesini yapması gerekn kişi sen değil abin...
Annenler zamanında senin dertlerinle üzülmüş olabilirler ama sen bilerek isteyerek yaratmadın ki o dertlerini, onlar iyi ana baba olduklarından yanında olmuşlar, başkaları gibi kocandır ses çıkarma, yada çocuğunu bırak öyle gel gibi saçma şeyler sunmamışlar sana OLMASI GEREKTİĞİ gibi, bir ana bir babanın yapabileceği gibi, sana ve evladına sahip çıkmışlar hala çıkıyorlar. Allah bir değil bin kere razı olsun...
Babanın hastalığınından sonra sen kendini suçladın, o kavgaya bağlıyorsun kalp krizini ama şimdiye kadar abine karşı hep sessizdin hep olay çıkmasın tek kardeşim var diye alttan aldın en sonunda oğlunada haksızlık yapılınca dişini gösterdin, nasılki senin annen baban senin için yapması gereekn neyse yapıyor sende evladın için bunu yaptın.... Elbette üzülmüşlerdir ama olayı anlıyorlardır emin ol.

Hiç bir şey için geç değilki mutlu güzel günleriniz olsun inşallah....

CuteMom
yani sana yapılan haksızlıkları görünce elbette ki susmayacaksın.
ama abinin esas şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekiyor.
sen evet belki annenle babanı bunlarla üzdüğün için pişmansın ama büyük suç abinde ve de bir kısmı "sus pus" dedikleri için annen babanda belki bilemedim.

gene de tüm bu yaşananlar içinde en çok oğluna üzüldüm biliyo musun?
hani demişsin ya "gözgöze geldim" diye

Abla bende onun oğluna çok üzülüyorum
Ama cute çok güçlü bir kadın..

valla yazılan yorumları okumaya bile cesaretim yok o kadar doluyum. o kadar yani.
hani diyorsunuz ya mutlu edin onları diye. bir aradayız bize geliriz anahtarı verdik yemek yapar aksama beraber yeriz. ama ne bilim sanki bir evlat olarak üzerime düşenleri yapamıyorum.
kendi evimi bile zor temizliyorum. sonra anneme gidiyorum yaglanmış dolapları görüyorum.
silicem diyorum. silemiyorum.
bende fazla inceliyorum ama bende onlara yaptıklarının karşılığını verebilmek istiyorum

Elinden geldiğince git sitemlerine alınma yaşlı onlar hoş gör kaybettiğinde keşke deme

yapamıyorsan maddi durumun yeterliyse kadın tut yaptır, ne bileyim giderken oğlunu almaya, sevdiği bir tatlıdan al götür.
yaşlandılar artık yani 50.nin üzerindedir annen baban, küçük şeylerle mutlu oluyorlar.

İmkanın varsa yağlı dolaplara kadın tut canım soruna gelince bilmiyorum benim ailem çok farklı konumu hatırlarsın belki ama ben isterim evladım beni benim annemi sevdiğim kadar sevsin ben onu kırmamak için çok fedakarlıl yaptım hep kendimden verdim

O akşam apar topar eve gittik. aslında oglan o odada değildi. kuzenin eşi tutuyordu onu baska odada . ama bizbirimize girince abim beni öldürmesin diye kızda ayırmaya girince cocukta peşinden gelmiş.
o akşam çok ağladı dayım sana naptı diye. halbuki dövmedi beni o akşamdan sabaha kadar 10 parmagının izi kaldı kollarımda . ama diyorumya oğlumu görmeseydim belki isteyerek gönüllü olarak dayak yiyebilirdim. ama kendimi savunmak zorunda kaldım.
şimdi abimin cocukları ara ara bana geliyorlar eşimle cocugum evdeyken.
cünkü cocuklar birbirlerini cok seviyorlar. ama hepsi üçüde bu yaşananları unutmayacaklar biliyorum

Yani bende katılıyorum senin mutluluğunu gorseler bile yeter onlara

ben de iyi bir evlat değilim çocuğuma annem bakıyor her işime annem babam koşuyor ama en ufak bir şeyde kızabiliyorum nasıl öderim ikisinin hakkını... tuhaf bir şekilde erkek kardeşimle birbirimizden günden güne daha çok uzaklaşıyoruz aramızda bir problem var ne o dile getiriyor ne ben, küçük bi hareketi bile beni sinirlendirme yetiyor. Sürekli annem gile çok kötü yetiştirdiniz kardeşimi oğlumu da öyle yetiştirmenize izin vermiyicem deyip duruyorum. çok yanlışım çok

yani iyi aslında, evimiz var arabamız var. hep diyorum en azından ben temizlikçi cagırayım.ama hep bişey cıkıyor mani oluyor.
hemde benim annem babam bizi çok fakirlikle büyüttü yani yemediler yedirdiler babam hala ayagına 50 liralık bir ayakkabı almaz. ben ona temizlikci cagırsam onlar bana ödetmez yada onu misli misli bana geri öderler.

buarada babam kalp hastası oldugu için suanda calısamıyor.
benim eviminin altında oyuncak ve kırtasıye dukkanı var. birde kira alıyorlar dairelerden.
yani bizim yüzümüzden gelirleride düştü.
ama bütün bunların sadece ben farkındayım , sadece ben suclu hissediyorum. adım gibi biliyorum

ay ne dertliymişim.
resmen dünyaları içimde tutuyormuşum gibi bir hafifleme hissediyorum üzerimde

Sevgili cute,
Senden yaşca baya büyüğüm sanırım.
yaşım 38 e geldiğinde ancak idrak ettiğim bir gerçek var.
Hayatta yapabileceğinden fazlasını yüklenme ve elinden geleni yaptıktan sonra da yapamadıkların için kendini yiyip bitirme.
Önemli olan, kendi iraden ve kendi koşullarınla ailene neler verebildiğin.
İmkanın izin verdiği ölçüde ancak ailene destek olabilirsin.
Yeri gelir evinde bir işinin ucundan tutarsın,yeri gelir bir hastalığında koluna girer dr.una götürürsün.
Yeri gelir manevi desteğinle onlara moral olursun.
O an şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapabiliyor isen ve bir evlat olarak anne babanın o müşkül anında imdadına yetişebiliyorsan işte en büyük mutluluk budur.

Teşekkür ederim gerçekten.
Haklısın

tabiki saçma sapan muhabbetler
beni büyüten teyzem var kardeşimle beni büyüttü
o kadar hakkı var üzerimde
ama çoluk çocuğa tahammülü yok.. bi keresinde kızıma baktım vuracak gibi hareket yaptı
elini kaldırdı havaya belki korkutmak istedi.. kay beynime hücum etti resmen
oda bakışlrımdan korkmuştu
ki kendisinden it gibi korkarım.. uzun lafın kısası herkes hassastır çocuğuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…