Annenize ve Babanıza karşı vicdanınız rahat mı?

Yanlız değilsiniz.
Beb babamı kaybettim ve hala içimde sızıdır yapamadıklarım.
Hala burnumun direği sızlar babam aklıma gelince.
Hastayken onunla daha çok vakit geçirmeliydim, daha sabırlı olmalıydım olamadım.
Bir annem kaldı bana, ona layıkıyla sahip çıkmaya çabalıyorum şimdi.
Sizin yaşadıklarınız hiç kolay değil, ortada yapılan bir yanlış da yok gibi (sizin tarafınızdan) sadece karakter meselesi , haksızlığa tahammülünüz yok belliki, bundan celalleniyorsunuz.
Boşanma, tüp bebek bunlarda yıpratıcı süreçler hiç kolay değil, sizi anlıyorum ama şanslısınız annenizde babanızda hayatta hala. Hiçbirşey için geç değil. Bugünden sonra daha sakin, daha naif yaklaşın anne babanıza. Hayatın kısa olduğunu hiç unutmayın. Sımsıkı sarılın, sevginizi belli edin.
Allah acil şifalar versin, babanıza ve tabiki cümlemizin başından anne/babamızı eksik etmesin.

Konuyu görünce rahmetli anneciğime daha çok özlem hissettim.: ( Abi sıfatındakiler annemi her gün ağlattığından bana sadece anneciğimi öpüp teselli etmek kalıyordu. Çok şükür annemi hep el üstünde tutmaya çalıştım.

Benim vicdanım rahat, annemin son anında bile rızasını aldım ama... Abi ve yengeler annem son anlarını yaşarken hepsi sıcacık evlerinde keyif yapıyorlardı, bu yüzden onladan nefret ediyorum ve görüşmüyorum da...

Hayatta iken kıymet bilinmeli. Öldükten sonra keşkeler fayda etmiyor çünki...

Abimin maddi durumu benden kat kat iyi
Allah da çok versin
konunun içeriğinde yazmıştım gecen sene basıma gelen saglık sorunlarından oturu cok maddi sıkıntı cektık. hanı boyle analtsam üzülürsünüz o derece. o zaman ben abimden üç beş kuruşluk veresiye olarak alıyordum. ay basında bunları benden alırken aslında bırak aldıgı malı gelişine vermeyi kuruş hesapları yapması bir kere cok zoruma gitti ama noldu para yetmiyor demi hehhehahah yeyayaya
çünkü ilk evliliğimdeki eşimin maddi durumu iyiydi gerçekten iyiydi, o zaman çok gezdin yedin içtin nasıl oluyormuş yyeyayahaha

sonra abimin fabrikası var dedim bununda neyle ilgili oldugunu söylemicem sene 1 kere ondan bir hizmet alıyorum 2 ortaklar. bunlar ıkı ortak olaraktan kendı annelerıne ve yengemın annesınden ucret almadan yapıyorlar bu hızmetı. ve kardeslerınden abım kendı payını almıyor ortagınkını odeyıp bıtıyor mesele.
bende oyle dusunmustum yıne cok sıkısıgım o donem tabıkı neyse ödeme zamanı geldi dediki '' benim karım calısıyor colugumun cocugumun rızkı ben senden kendı payımıda almak zorundayım '' çokta zoruma gitti yani hem para olarak sıkışık oldugum bir dönem hemde biz kardeşiz ya 2 tane kardeşiz yani ne bilim.

annemlerle iligli olan kısımlar ise daha trajik sanırım abim bu deveyi güdme işini iyi yapanlardan yoksa eminim sizinde anneninz babanız dünürü tarafından karakola savcılıga yalan yere sıkayet edılse mahallede basbas bagırarak aıle sırlarını ortaya dokse ve ıftıra atsa
cogunuzun babası o kadını kendi yemeden içmeden yaptığ evlere oturtmazdı

- bak oglum sen kaynanı al kıraya git, bu evin kırasını al ama benim evime getirme
deseydi , ben görürdüm herkezin o zaman halini.

H huzurluyumben

Benim rahat..cunku annem her zaman kizim beni hic uzmedi.okudu etti meslegi var.yanlis insanlarla iliski kurmadi yanlis birseyler yapmadi der durur.hep allah razı olsun kizimdan der...milletin çocukları neler yapiyir.babamda ayni sekilde.ben onlarin istedigi gibi bir evlat oldum..cok şükür icim rahat.bir tek evlenmemis olmama uzuluyorlar...okadar ...

Çok doğru var ya. Eşimin ailesi hiç ilgili değil. Varsa yoksa kendileri. Çok benciller. Ama evlatları en başta eşim onlar için kendinden geçiyor.Kendi anne babam aşırı ilgili ve verici. Fakat erkek kardeşim bu evden gideceğim sizin gibi anne baba görmedim diyor. Aff ne bileyim.
Cute canını sıkma. Hepimizin hataları var. Bundan sonrası daha çok önemli. Neden mi? O zaman genötiler ve güçleri vardı. Ama şimdi yaşlandılar. Ve güçleri yok.
Emin ol abinle karşı karşıya geldiğinde anne baban daha çok üzülüyor. Boşver. Sende o da evlatlarısınız. Onlar hep affederler. Kendinden pay biç. Oğluşun ne kadar yaramazlık yapsa da seni üzse de bir gülümsemesi ile her şeyi unutmuyor musun?Onlarda öyle işte.

Evet öyle
hatat bunu dün akşam düşündüm
oğlum beni üzdümü, hayır.
sadece ben onun başına hastalık bi ugursuzluk geleceğinden suphe ettıgım donemler uzuldum
daha cok kucuk
ama dün uyuturken güzel annem sıcacıksın seni cok seviyorum dedi( cok acayıp yalakadır) hah dedım tamam budur .
bende onu cok sevıyorum

Bosver canim canini sIkma.
Sanirim insanlarin rahati yerinde olunca dusunmuyorlar.
Abin hata yapiyor, hadi sana hic selam vermesin ama annene babana ayip ediyor.
Ama canim iste merhametten maraz doguyor. Ben olsam atmistim o oglani evden. Evlat cok tatli hem de cok ama galiba cok t alttan almicaksin, bilemiyorum cidden.

Allah annene babana saglik versin , insallah izun yillar saglik ve huzurla yasamayi nasip etsin.
Bence bunlardan oturu kendini uzme artik.
Euer ailenin istegi susmansa onlar icin sus. Demek ki ailen boyle olmasini istiyor. Onlar raziysa yapicak bir sey yok.
Abinde kendi evlatlarindan ceker oglu buyuyunce. Boyle yapiyorsa kendi annesine babasina, eziyet ettiriyorsa.
Hepimizde var evlat sonucta.

Rabbim bizi insallah dogru davranmaya sevk etsin. Ana babalarimizin hakkini yemeyelim insallah, baskalarinin kini de yemiyelim.

çok dolmuşsun cute
ama inan hayat sadece bir sınav
kimi zaman elimizde olmayan sebeplerle sınavı veremiyoruz
kimi zamanda başarılı oluyoruz
senin elinde olmadan gelişen olaylar olmuş,çok üzüldüm
ama abinede epey kızdım mutlaka candır ciğerdir ama mesafeni koy
genellikle erkek evlenince el oluyor çünkü
bundan sonra ailene düzgün bir evlat(!) olmak için çabala...(ki elinde olmadan onları üzdüğünü düşünüyorum)
geçmişe çok fazla takılı kalma.bugününü yaşa.

of dertsiz insan yokmu burda
al benden de o kadar
evliliğimin ilk yılları hep aglamakla geçti ama hep yalnız
hiç belli etmezdim aileme üzülmesinler diye
sonra agresifleştim önüme gelene dert anlatmaya başladım
onlarda haliyle 2-3 yıl harika evliliğim oldugunu sanıp şok oldular

bu nasıl bir yorumdur ya
duygularını nereye aldırdın,iyi iş çıkarmışlar
ben konuyu aslında en basından 1 paragraf sonra agladıgım ıcın yarım kesıp yayınladım
daha sonra yazıp tamamladım
yanı konunun tamamına yaptıgı bır yorum degıldı

abımle sımdı konusuyoruz ama ne bılım asla normal kardes gıbı olmadık
bu saatten sonrada olacagımız yok
herkez gıbı yanı.
Umarım bunların üstüne cıkacak baska dertlerimiz olmaz

BU Üyenin yorumları samimiyetsiz geliyor bana şaşırmamıştım onun için

aranız eskisi gibi olmaz ama yinede başın sıkışıncA AKLINA ABİN Gelir bunu unutma
el kızı el oglu aranıza girmesin dicem ama çoktan kopukluk olmuş
yani umarım düzelirsiniz

sanırım bir mucize filan gerekli
ama umarım
sağolasın

uzerınden 1 sene gecmıs butun kavgalar son bulmus
can cıger bırbırımıze sarılmıs
mucıze gereklı demısım
o mucıze olmus
daha ne isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…