Annenize ve Babanıza karşı vicdanınız rahat mı?

Çok iyi anlıyorum neler anlatmak istediğini.
Benimde o kadar iyi sevgi dolu bana her anlamda destek bir ailem var.
Hayatımdaki en büyük şansım ailem derim hep.
Onları bende istemeden çok üzdüm. Hiç vicdanım rahat değil.
Hep istediler ben iyi olayım. ama iyimiyim değilim.
İlk evlendiğimde yanlış bir karar vermiştim. Onun acısını üzüntüsü çektiler.
Şimdi yaptığım 2. evlilğimdede sıkıntılarımı artık onlara yansıtmak zorunda kaldım.
Çok üzgünüm.. böyle olsun hiç istememiştim.
Allah onları başımdan eksik etmesin.
Son zamanlarda ailemi benim için üzüldüklerini görmek beni iki katı yıkıyor.
Ayakta duramıyorum. Kafamı tutamıyorum. Ama silkelenmek zorundayım.

ben de öyle bir anne olucam biliyorum ben de şimdi ağlıcam

Sevgili cute, çünküsende biliyorsun ki onlar kizsalarda uuzulseler de her daim senin yanındalar. Ve maalesef ki çoğuinsan hak etmeyene ddeğer verir.Yanlis anlama sen değer vermiyorsun anlamında değil. Yani insanın bilinç altında aileye karşı bir savunma vardır. Ben bir birey im kendi istediğim öncelikli gibi..Bir de cahillikte aile ne derse desin insan yasamadan goremiyor.Ailenin söyledikleri inandirici olmuyor ya da yasaklar daha tatlı geliyor.

Ama unutamamiz gereken bir şey varsa o da onlar bizim sinir toplarımiz değil. Paylaşımlar dahi (uzuntu, kırgınlık vs.)çok gerekmedikce yansitilmamali. Çünkü bir anne için şu dünyadaki en kötü şey evladını hüzünlü görmektir. Ki artık sende daha iyi anlıyor olmalısın.

Nasıl ki erkekler is yerinde yada herhangi bir stresi eşten ve çocuktan çıkarıyor sa aileden çıkarmakta aynı şeydir. Çünkü biliriz ki onlar hep yanımızda dir lar. Ama unutmamamiz gereken şey onlarda bir insan hemde anne yani evladı için canını bile verebilecek bir aile duygularını fazla hele ki belli bir yaştan sonra olumsuzluk yuklememeliyiz.Buna çok zor kalmadikca hakkımız yok yoksa daha çok vicdan azabı çekeriz. Madem ki biz bir birey iz deyip onların fikirlerine önem vermiyoruz o zaman sıkısınca da bakabildigimiz kadari ile başımızı çaresine bakıp tikandigimiz yerde onlara başvurmalıyiz.

Hele ki çevremizde anneligi sadece doğurmaktadır zanneden kimseler varken.Belki de o yuzden kiymet bilmiyoruzdur.Yani ben sana yazdiklarim dusuncelerimin sadece ceyregi belki eder.Ve oyuzden ona gore hareket ederim galiba vicdanım rahat bu konuda..Elimde olmayan sebeblerle ailemi üzdugum zamanlar oldu tabii.Ama onları bile son ana kadar bildirmedim, kendileri anladı lar. O kadarına da engel olmak mümkün değil hayat iste. .

Sen artık geçmişi düşünme bundan sonrasını bak.Her aninizi doya doya yaşayın. Hayat gerçekten kısa. Onları mutlu etmek istiyorsan mutlu ol, en azindan onların yanında. Şöyle bir kucaklasan siz benim bu hayattaki en büyük sansimsiniz, sizi cook seviyorum, iyiki sizin evladinizim demen onlar için herseye bedeldir.

doğuda görev yaparken anamın göz yaşı bir gün dinmedi,olayların ortasında kaldığımda kurumum taşlanırken fenalaştılar hebrlerde gördükçe,van depremi son noktaları oldu anam çöktü babam şeker hastası oldu,ben mi yaptım bile bile hayır onlar ana babaydı...ne yapsak hakları ödenir mi Rabbim mükafatını ahrette kat kat versin onlara inşaallah.
ha bana bir şey olmadı mı,ot gibiyaşayan bir beden kaldı geriye ama yıktılarımın telaffisi yok.

devam ediyorum.
Bu olayın hemen ardından bir gün komşu bana (cidden hepsini yazsam okuymaya tahammülünüz kalmayacak) senin çocuk çok uslu annen bugün x annesinden özür diletti ağlaya ağlaya dedi. yani abimin kaynanasından( abimin kızının doğumunda barıştılar ve 3 sene beraber yaşadılar kaynanasıyla abim, annemin alt katında)
benim oğlan abimin kızına orospu demiş, dümdüz yazıyorum çünkü daha çok küçük , bu kelimenin anlamnını bilmeden söylüyor. evde küfür yok hatta forumda abi,lan , hacı diyorum ama bende normalde gayet hanım biriyim neyse.
bunun üzerine benim cocuğa bütün aile tepki koymuş. yanlış oldğunu anlasınlar diyede tek tek özür diletmeler ağlayarak.
annemle bu yüzden sayısız kavga ettim. artık annem anlamıştı bana sus sus sen kızsın diyordu ama bıçak kemğe dayandı.
bilenerek haftalarımı geçirdim.

buarada çocuklarımızı aynı okula vermiştik, ama benimki onun kızına osorpu dediği için abimin kayınvalidesi bunları aynı okula vermesinler demiş, sağda solda.(bende o hırsla cocugumun okulunu değiştirdim)

Daha sonra abimden 9 yaş küçük olmama ragmen abime sinirlenmeden onu doldurmadan bunlardan bahsettim uyardım, iyi kadın ama bak böyle böyle dedim çünkü abimde görüntüde cocugumu kendi cocugu gibi sever özellikle yaşananlardan ötürü. daha doğrusu öyle sanıyordum.

şimdi biraz abimle biz hakkındada bilgi vereyim. Abimin fabrikası var.(babamın desteği ile) eşinin çalıştırdığı dükkan benim babamın. oturduğumuz daireler babamın. daha bu aya kadar ev vergisi bile hiç ödememiştik.

kısacası, ramazanda kandilde, annemde denk geldik.
bunların kızı benim cocuga orospu cocugu dedi(bunuda sansürlemedim) bende baban nerede babanı getirde konuşayım dedim.
abim direk noldu lan noldu diye üzerime yürüdü . bak senin kzıında küfür ediyormuş abi gördünmü dedim. aslında cidden kızgınlıgım abime değil kayınvalidesineydi abimde bir erkek olarak bütün bunlara bu kadar gözyumuyor olmasına anlam veremiyorum.( abimin kaynanası anneme resmen, it muamelesi ediyordu )

çok tartıştık anlatamam çok ağır şeyler söyledik. annem babam abim eşi. ve bir kuzeniminzin eşi hepsinin gözlerinin önünde.
ne var ne yok söyledik.
bana boşandın dedi, bende ona ben boşandım ama ben anamı babamı kimseye ezdirmedim sen getirdik annemin alt katına oturttun kadını dedim. ikimizde birbirlerimizi evlerimizden kovduk , 1 sokak arayla oturuyoruz.

snra noldu biliyormusunuz bunu yazmaya bile utanıyorum bir anda abimi koltukta görmemle bir elini boğazımda hissetmem bir oldu, keşke diyorum oturup dayağımı yeseydim. o benim boğazımda ben onu var gücümle ittiriyorum .
çok üzgünüm gerçekten devamını yazmaya gerek varmı bilmiyorum.
o gece şöyle bitti bütün bu itişme yanaşırken kendi cocugumuda kapıda gördüm bakakaldım. oda bana bakıyordu. ben sana naptım ha dedim naptım senin karının ailesi sana milyarlar(abimin arabasını perte cıakrttı kaynı, ki bu arabayıda ona babam almıştı ) dilim kopsaydıda söylemeseydim diyorum ama . sana milyarlarca zarar verdiler sen onlara gıkını cıkarmadın sen soyle senin anan baban 10 senedir evinde bir tabak corba içtilermi dedim ha dedim?

bu seferde elleri yakamda olan yengemi gördüm . onu üzerimden aldılar.
kısa kesicem. sinir krizi geçirip bayıldı.

aylarca konuşmadık, yüzümüze bakmadık. hatta cocuklarımızlada konuşmadık. ben haftalarca bir o yanda bir bu yanda agladım. aranızda bazıları bunları biliyor.
sonra annemle babam bizi çok barıştırmaya uğraştı.
ben her defasında reddettım, onlarlada tartıştık.
sizin yüzünüzde bir anne baba olarak gidip sorunları halletmediniz, bana hep sus sus sus
nereye kadar , söz konusu cocugum .
malum cocuk konusunda cok deliyim bunu anlamayan yoktur herhalde.

babam en son ben sizi 250 gr peynırle büyüttüm böylemi olacak millete karsı dedi.
bizi barıştırdı güya.
millete karsı ıyı aksamlar demek için.
10 gün sonra babam kalp krizi gecirince. hastanede , ben abim ve yengem şeklinde. hiç bişey olmamış gibi davranmaya başladık.

eylülün 13 babam kalp krizi gecirdi sanırım.
babam yogun bakımdayken sormuş yarın iş var kızım işe gidecekmi kim bakacak cocuga ?
o kadar iyi bir baba ve annemde iyi bir anne.

bizimde onlara layık gördüklerimiz bunlar.

abime gelince ona hala çok çok kırgınım ama ugrasmıyorum.
bütün bu kavgalar herkeze yansıdıgı ıcın kaynanası( onda severdım aç kadın fakir yoksul , ama artık onuda hiç sevmiyorum) anneme kendi tuğlasını çektiği evde it mualemesi yapamıyor. annem ve ben hala abimde bir tabak yemiş biri değiliz. abim hala bizim cocuklarımzıın cocuklarına ev bırakan babamdan 5 lıralık borcları arıyor.
ama aktif bilenmiyorum çünkü hiçbişey değişmeyecek.
annemle babamı üzmemek için uğraşmıyorum onlarla.
sonuc olarak 3 ay olacak babam kalp hastası.
2 kere anjıyo oldu stent takıldı.
iyi ama . ben o günden beri daha kötüyüm.
sürekli vicdan azabı çekiyorum.

evet hepsi bu kadar.

En iyisi kendimi toparlayinca ofisten yazmak olanlari zira telefondan yalan yanlış olmus

Cute yani bu kadar olur. birde abiden yenilen darbe var. 2. evliliğinide yapınca insan daha bir el oluyor.
Konuşacak çok şey varda... neyse...benimde abimle buna benzer bişey gecti. Ben kötüyüm helede şu son zamanlarda

Kendi çocuklarınızda varmış bundan yola çıkarak düşünün bütün hatalarına rağmen helal etmez misiniz ona Hakkınızı
Ne yapsada kabullenmez misiniz düşÜNün ne hissediyorsanız ailenizde onu hissediyor. Anladınız umarım:) bundan sonra el üstünde tutun onları eminim torunlarını sevdikçe her şeyi unutuyorlardır bizimkiler öyle:)

Ah Cute meğer içinde ne derin yaralar varmış..
Anne baba olmak o kadar zor ki...
Bende annemi ergenliğimde çok üzmüşümüdür
Evelndiğim ilk aylarda da çok büyük bunalım geçirdim. Kocamla hergün tartışma bağırma çağırma..
Ve sadece annemi arayıp anlata bildim benimle oda ağladı, teselli etti
Hatta bir gün hiç unutmam bana o kadar üzülmüş ki dudağının yanında uçuk çıkmıştı çift taraflı..
yazdıkça içim acıyor..

Cute yani bu kadar olur. birde abiden yenilen darbe var. 2. evliliğinide yapınca insan daha bir el oluyor.
Konuşacak çok şey varda... neyse...benimde abimle buna benzer bişey gecti. Ben kötüyüm helede şu son zamanlarda
Buarada abim ben ayrıyken benımde evlenmemı hıc ıstemedı
cocugun var
ye iç gez oynaş ama evlenme dedi.
bende evlendim .
eşimide sever aslında.
ama aramızda dayanılmaz bir kıyaslama durumu var.
üstelik maddi durumu benden kat ve kat iyiyken, sürekli benden alacağı kuruşlara kadar benden hesap istemesi. eşinin kardeşlerinin ise onlara verdiği zararların(cidden hepsini yazıp tutup onları tanıyan birileri varsa deşifre olmayayım istiyorum) lafının bile olmaması beni çok yıprattı.
bizde bir dönem maddi sıkıntı yaşadık.
onların dükkanları var yazmıcam neyle ilgili oldugunu borc yazdırıyordum. bunada laf ediyordu ay geldımı kuruş hesaplayıp 100 tl bozmaya gıderdım baska bır yere dusun . bırak bır abı olarak 40 kurusun gecsın basının gozunun sadakası olsun.
oyle ya

herkes bir iç muhasebesi yaptı kendi içinde kimisi yazdı kimisinin eli gitmedi tuşlara.Gerçek şu ki anne baba hakkı ödenmez Allah onların duasını her daim üzerimizden eksik etmesin..

kıssadan hisse..

Rivayet edildiğine göre birisi Resul-i Ekrem’e gelerek “Ya Resulullah, ben çok kötü işler yapmışım, acaba benim tövbem kabul olur mu? demiş. Resul-i Ekrem “Acaba annen veya baban yaşıyor mu? diye sormuş; o da “Babam yaşıyor” demiş. Resul-i Ekrem “Git ve ona iyilik et” buyurmuş. Adam çıkıp gittikten sonra, Resul-i Ekrem yanındakilere dönerek şöyle buyurmuş: “Keşke annesi olsaydı da ona iyilik etseydi; tövbesi daha çabuk kabul olurdu.

Olaylar farklı ama.. davranış biçimleri hep aynı benim abiminde.
Benimde hiç evlenmemi istemedi. Bir kere evime gelmedi. Bende dert çok herkes yerinde mutlu olsun dedim hep ama
İçim içimi yiyor başka kardeşim yok. önü ardı bir tane işte
Ama adı var kendi yok. Bir kez aramadı.. sanki ben kardeşi değilimde, yabancıymışım gibi yeğenini bile merak etmez.
Kimseden hayatım boyunca birşey beklemedim. Ama üzülüyor insan işte sevgi destek bekliyorsun kardeşten..
İşte bunlarada üzülüyor anne baba.. ahhh ahh..

ben de abimin evini yakacağıma yemin ettim ezan okunurken
o anda elinde ateş olsa yapardım
ama yapacak mıyım hayır
kardeş işte
şimdi yeminimin kefaretini nasıl vereceğimi düşünüyorum

Cennet anaların ayaklarının altında Cute umarım bundan sonra aileni üzmezsin

bu arada konuyu okuduğumdan beri dilimde tek bir şarkı var...

off ne sıkıntılar var yarabbim allah daha beterinden korusun ne diyelim. Bende aile konusunda çok doluyum her zaman içime atıyordum ta ki şu siteye yazmaya başlayana kadar bi süre sonra insan en yakın arkadaşına bile anlatamaz hale geliyor ki ben çok da anlatamam zaten herkesin sıkıntısı kendine yetiyor. Ama çok doluyum bende şuan bunları yazrken bile gözlerim dolu dolu ağlamamak için çok zor tutuyorum kendimi. Hep içime akıtıyorum ve artık içim içime sığmaz hale geldi. Ne zaman taşacak bilmiyorum.

Çok zor ya
demişinizde senin cocugunda sana yapsa.
annemle babam cocuguma gunduz bakıyorlar. Aramız iyi ancak bu yaşananlardan dolayı içim rahat değil.
hatta o kavgada o akşam annem bizi öldürün atın kenara biz bunlarımı hakediyoruz dediler.
ona rağmen oldu.
Benim cocugum yapsa üzülürüm yani kendi adıma. ben onun için bu kadar fedakarlık yaptım ki dahasınıda yapacağım ama en rahat edeceğim dönemde bu kardeş kavgalarından arada hiçmi olacağım derim .

Bekarken babamla bir gün tartıştık ben haddimi aştım o da bana bunun karşılığında bir tokat attı ve ben babamla 1 ay aynı evin içinde hiç konuşmadım. O zamanlar kendini haklı bulan ben ve bunun normal bir tepki olduğunu düşünen ben bu davranışımın benim hayat boyu pişmanlığım olacağını bilememişim. Birkaç yıl sonra babam beyin kanaması geçirdi ve konuşamadı beynin sağ tarafında konuşmayı sağlayan kısım hasar görmüş, 2 ay konuşamadı babam, hastanede babama konuş benimle ne olur bir kez kızım de diye bağırırken o dönemde babamla konuşmamış olmamın pişmanlığı babamın o dönemde attığı tokattan çok daha ağır bir şekilde çarptı yüzüme. Beyin kanamasının ardından 2 ay sonra ikinci kez geçirdiği beyin kanaması sonucu kaybettim babamı. İşte bu benim en büyük pişmanlığım.

cute sen annene anladığım kadarıyla sen sus kızsın dediği için biraz da kızmış olabilirsin
abin de sende onun çocuğusun.. kadın da ne yapacağını şaşırmış o sırada
sen daha sakin yapılıysan sana yüklenmiştir..

abinin ege ye olan tutumu da yengen trip atıyor olabilir
onun çocuğu kıymetliyse bizimki de kıymetli biraz da o kızsın gibi
ben bunu hissettim.. hani sana demiş ya vur çocuğa diye
erkeklerin aklına gelmez öyle ondan öyle dedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…