Annenin onay vermediği bir evlilik hakkında? Annemi dinlemeli miyim ? Haklı çıkar mı?

Arada 11 yaş fark var,adam ne iş yapıyor? Bu zamana kadar hiç evlenmemiş mi?
Anneler genelde yanılmazlar.
Adam gıda teknisyeni olarak çalışıyor. Hiç evlilik yapmamış ve annem bunu öne sürüyor düzgün biri olsa çoktan evlenirdi diye benden başka kim evlenirmiş onunla hangi kadın kimi bulacakmis elalemin budalası sen misin diye söylüyor

Sizin gibi düşündüğüm için bu zamana kadar evlilik düşünmedim ailesiyle tanışmaya gitmiştim aklım evde ailemde kalmıştı tam mutlu olamıyorum o zaman da ruhum başka yerdeyken

Düzgün biri olsa muhabbetini bilemeyeceğim ama, bu yaşına kadar evlenmeyi düşünmeme sebebi önemli bence. Yani ciddi ilişkisi olmamış mı mesela? Çünkü mutlaka bir ilişki yaşamış olması lazım,artık olgunluk çağına gelmiş. Altında pek çok şey de olabilir yani.

Anneniz genel olarak nasıl biri? Akıllı ve mantıklı bir kadınsa ve böyle olumsuz yorumlar yapıyorsa kesinlikle kulak vermelisiniz.

Hayir yani kuramiyorsa, şartlar el vermiyorsa bile evde oturup annenle didişmek , kaynana kahri cekmekten iyidir. Kendi anasina katlanamadigi icin gidip elin adaminin ailesinin dibone yerlesecek. Hayati ne kadar cicek böcek saniyor
Katlanılmaz biri değil de annem biraz pinti gibi herşeyin hesabını kitabını yapar

26 yaşında senden 11 yaş büyük biriyle evlenmemelisin. Anladığım kadarıyla uzak mesafe ilişkisi yaşamışsın güvenemezsin. Yapma

Akıllı ve mantıklı biri annem de aşırı şüpheci herkesi potansiyel düşman görüyor mesela ; ona göre herkes ona kötülük yapma peşinde hiç uyumadan.
Ciddi ilişkisi olmamış sadece üniversite yıllarında birkaç kızla konuşmuş o kadar tam bilmiyorum ama birini sevmiş mi ne kız başkasıyla evlenmiş seviyorum diye yalan söylemiş

Adamın geçmiş ilişkileri önemli. Tam bilmemeniz de büyük sorun.
Ben sizin yerinizde olsam acele etmem,biraz daha tanır öyle çıkardım bir yola çıkacaksam.

Adamın geçmiş ilişkileri önemli. Tam bilmemeniz de büyük sorun.
Ben sizin yerinizde olsam acele etmem,biraz daha tanır öyle çıkardım bir yola çıkacaksam.
Gelmiyor ki yanıma uzak mesafe

Annen sonuna kadar, net, her konuda haklı.
Sen toysun.
Karşındaki seni kendi çöplüğüne çekip dilediği şekilde kullanır. Şimdi düşman kesildiğin anneni mumla ararsın. Adam yalan dolan. Hiç ama hiç tanımadığın biri. Sana senin istediğini söylüyor yapacağı şeyleri değil.
Başkasını bulamadığından, ikna edemediğinden sende ısrarcı.
Annenin yakınında ol.

Ailenize yakın olmanız iyi olur. Sevgiliniz sizin olduğu şehre gelebilirse daha iyi olur. Yaş farkı zamanla sorun olur.

Ben annelerin bişeyleri bi şekilde hissettiğini düşünüyorum. Sevgilinizin güzel cümlelerine kanmayın bence. Zaman ne getirir bilinmez. Tabiki size mutlu olucagiz dicek. Hayat toz pembe değil. Bi tanıdığım derdi sevgiliyken aşkım hayatım, evlenince şeker tuz denir. Yaş farkında oldukça önemli benim eşimle aramda 6 yaş var ben bile bazen bu yaş farkını hissediyorum. O evde oturmak istiyor ben gezmek. Yaş gerçekten önemli. Siz de kendinize göre haklısınız elbet. Ama ne olursa olsun ben annelerin sezgilerine güvenirim. Ailenin durumunu kardeşlerini falan biliyordur. Sizin yaşadığınız şehirde yaşayın o zaman bakalım onun ailesi nasıl tepki vericek bu isteğinize.

Eski konunuzu okumadım.. evlenmek sevgi öncelikli olmakla birlikte hayatta yapacağınız en büyük stratejik adım ( işiniz olmadığı için böyle söylüyorum yoksa en büyüğü iş hayatı ) ailenizi seçemezsiniz ama eşinizi seçiyorsunuz. Karar sizin.. 11 ya çok büyük problem değil ama asgari ücret problem.. bu arada çok gençsin 26 yaş nedir ki ben 35 yaşımda evlendim.. sonuç olarak buraya yazma amacım şu ki : engelli kardeşlerinizi siz doğurmadınız, onlar annenizin sorumluluğunda, sizin değil .. onlar sizin çocuklarınız değil. ( tabiki kardeşiniz ama onlara bakma mükellefiyetiniz yok ).. Bunu unutmayın. Umarım doğru kararı verirsiniz.

10 yaş sizin yasinizda biri için çok değilde. Yanlış anlamayın beni. Sizin işiniz gücünüz yok şu an iş arıyorsunuz. Adam çalışıyor evi var motoru var arabası var kendi almis. Aileniz adamı layık görmüyor. Çok garip anneniz

Yok mesleğimle ilgili dava açtım bekliyorum sonuç gelene kadar ben hiç kimsesiyim bu ülkede işsiz sapsız biriyim

Ve evlenince dava sonuçlanıncaya kadar yine bunları olmayacak mısınız?
Yoksa bir değeriniz olması için illa ki bir adamın karısı mı olmanız gerekiyor?
Bir birey olmak yeterli değil mi sizin için?
İşsiz sapsız biri olmak yerine "onun karısıyım" demek için mi evleniyorsunuz?
Peki evlendiniz ve olur ya bir gün sizi istemediğine karar verdi. O zaman artık "onun karısıyım" diyemeyeceğinize göre ne olarak tanımlayacaksınız kendinizi?
Kendi benliğinizi bulup, kim olduğunuzu anlayıp kendi ayaklarınızın üzerinde durduktan sonra bu hayatta bir can yoldaşı edinmek için evlenmek daha doğru ve anlamlı olmaz mı?

Bu sorular üzerinde uzun uzun bir düşünün derim.

Anneniz haklı. Evlenmeyin. Önceliğiniz bir işe girmek ve kendi ayaklarınız üzerinde durmak olsun. Sanırım evdeki ortamdan kaçmak için evleniyorsunuz. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.

Anneniz haklı. Evlenmeyin. Önceliğiniz bir işe girmek ve kendi ayaklarınız üzerinde durmak olsun. Sanırım evdeki ortamdan kaçmak için evleniyorsunuz. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.
Haklısınız ancak bana önceliğimi kim soruyor ki ? Devlet bile gözümün yaşına bakmıyor . Benim neyi istediğimi hayalimi kimse sormuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…