Annenin onay vermediği bir evlilik hakkında? Annemi dinlemeli miyim ? Haklı çıkar mı?

bu ay içinde kiracı çıkıp evi tadilata sokup eşyaları alabilecekmiymiş ki?
yoksa anasının evine mi gideceksiniz?
Eşyaları alabilecekmiş bir ay içinde kiracı mutlaka çıkacakmış

Ve evlenince dava sonuçlanıncaya kadar yine bunları olmayacak mısınız?
Yoksa bir değeriniz olması için illa ki bir adamın karısı mı olmanız gerekiyor?
Bir birey olmak yeterli değil mi sizin için?
İşsiz sapsız biri olmak yerine "onun karısıyım" demek için mi evleniyorsunuz?
Peki evlendiniz ve olur ya bir gün sizi istemediğine karar verdi. O zaman artık "onun karısıyım" diyemeyeceğinize göre ne olarak tanımlayacaksınız kendinizi?
Kendi benliğinizi bulup, kim olduğunuzu anlayıp kendi ayaklarınızın üzerinde durduktan sonra bu hayatta bir can yoldaşı edinmek için evlenmek daha doğru ve anlamlı olmaz mı?

Bu sorular üzerinde uzun uzun bir düşünün derim.
Sanki iş adamıyla evlenecekmişim gibi konuşmuşsunuz neden iftihar edeceğim ki karisiyim diye ünlü bir mertebede değil kendisi neticede öyle bile olsa ben yalnız kendimle iftihar etmek isterim insanlar üzerinden prim kasmaya çalışmam

Eşyaları alabilecekmiş bir ay içinde kiracı mutlaka çıkacakmış

e tamam kiracı çıksın evi yerleştirsin öyle size bavulunu al gel desin. şimdi bavulu alıp gitseniz nereye gideceksiniz? yani kusura bakmayında anneniz haklı. bu adam sizi.manipüle ediyor.
adım gibi eminim şimdi kalkıp gitseniz basar nikahı ama ne o kiracı çıkar ne eşya alınır ne ev düzülür. kayınaileye hizmetçilik için evlenmiş olursunuz.

10 yaş sizin yasinizda biri için çok değilde. Yanlış anlamayın beni. Sizin işiniz gücünüz yok şu an iş arıyorsunuz. Adam çalışıyor evi var motoru var arabası var kendi almis. Aileniz adamı layık görmüyor. Çok garip anneniz
Lâyık görmediği sebepler var çünkü davam biter bitmez avukat çıkacağım Allah'ın izniyle annemde bunun için galiba ve dış görünüş olarak yanıma yakistirmiyor karakterini de sevmediğini söylüyor merhametsiz dinsiz biri zannediyor

e tamam kiracı çıksın evi yerleştirsin öyle size bavulunu al gel desin. şimdi bavulu alıp gitseniz nereye gideceksiniz? yani kusura bakmayında anneniz haklı. bu adam sizi.manipüle ediyor.
adım gibi eminim şimdi kalkıp gitseniz basar nikahı ama ne o kiracı çıkar ne eşya alınır ne ev düzülür. kayınaileye hizmetçilik için evlenmiş olursunuz.
O zaman durmam ki yanında bunu çok iyi biliyor kendi de söylüyor sen beni benim seni sevdiğim kadar sevmiyorsun diyor

Eski konunuzu okumadım.. evlenmek sevgi öncelikli olmakla birlikte hayatta yapacağınız en büyük stratejik adım ( işiniz olmadığı için böyle söylüyorum yoksa en büyüğü iş hayatı ) ailenizi seçemezsiniz ama eşinizi seçiyorsunuz. Karar sizin.. 11 ya çok büyük problem değil ama asgari ücret problem.. bu arada çok gençsin 26 yaş nedir ki ben 35 yaşımda evlendim.. sonuç olarak buraya yazma amacım şu ki : engelli kardeşlerinizi siz doğurmadınız, onlar annenizin sorumluluğunda, sizin değil .. onlar sizin çocuklarınız değil. ( tabiki kardeşiniz ama onlara bakma mükellefiyetiniz yok ).. Bunu unutmayın. Umarım doğru kararı verirsiniz.
Bakma mükellefetim olmasa da vicdanim rahatsız olmuyor değil çünkü bu bambaşka bir duygu annem bakıyor ancak ben yardımcı olmaya çalışıyorum yemek temizlik olarak

Senden yas olarak cok büyük olmasam da biraz büyüğüm. Sakın evlenme anneni dinle. Bir kere ayri evin olmayacak olsa bile altli üstlü kaynanaya yakin oturulmaz. Huzursuz olursun. İkincisi annen evde tek ve engelli kardeslerine baktığını söylüyorsun tamam senin de bir hayatın olmali ama bu annene yakin bir yerde . O kadar uzak bir yer de değil. Yarin bir gün dogum yapsan aglayarak anneni istersin yanina annen de istese de gelemez bunu bil. Bence esin olacak kisi senin aileyle birlikte yaşasın ya da cok yakin otur. Üçüncüsü yas farki cok bunu düşün. Son olarak annen hakli bir ay sonra ben ne yaptım diye aglamaya baslarsin. Dümdüz yazdim gece yarisi sert oldu biraz ama gercekler bunlar.

Ben annelerin bişeyleri bi şekilde hissettiğini düşünüyorum. Sevgilinizin güzel cümlelerine kanmayın bence. Zaman ne getirir bilinmez. Tabiki size mutlu olucagiz dicek. Hayat toz pembe değil. Bi tanıdığım derdi sevgiliyken aşkım hayatım, evlenince şeker tuz denir. Yaş farkında oldukça önemli benim eşimle aramda 6 yaş var ben bile bazen bu yaş farkını hissediyorum. O evde oturmak istiyor ben gezmek. Yaş gerçekten önemli. Siz de kendinize göre haklısınız elbet. Ama ne olursa olsun ben annelerin sezgilerine güvenirim. Ailenin durumunu kardeşlerini falan biliyordur. Sizin yaşadığınız şehirde yaşayın o zaman bakalım onun ailesi nasıl tepki vericek bu isteğinize.
İşim burda benim ekmek teknem burası başka yerde iş bulamam sen geleceksin dolayısıyla diye söyleyip duruyor geçinemeyiz senin şehrinde ben senin ihtiyaçlarını karsilayamazsam sen benim yanımda durmazsin diye söylüyor

Senden yas olarak cok büyük olmasam da biraz büyüğüm. Sakın evlenme anneni dinle. Bir kere ayri evin olmayacak olsa bile altli üstlü kaynanaya yakin oturulmaz. Huzursuz olursun. İkincisi annen evde tek ve engelli kardeslerine baktığını söylüyorsun tamam senin de bir hayatın olmali ama bu annene yakin bir yerde . O kadar uzak bir yer de değil. Yarin bir gün dogum yapsan aglayarak anneni istersin yanina annen de istese de gelemez bunu bil. Bence esin olacak kisi senin aileyle birlikte yaşasın ya da cok yakin otur. Üçüncüsü yas farki cok bunu düşün. Son olarak annen hakli bir ay sonra ben ne yaptım diye aglamaya baslarsin. Dümdüz yazdim gece yarisi sert oldu biraz ama gercekler bunlan

Ne annem onu sever ne o adam annemi düşman gibiler sanki zaten kendi söylüyor annene yakın şehirde yaşamak istemem huzursuz olurum mutlu olamayız diye vs

nerde duracaksınız peki?
beğenmediğiniz annenizin yanına mı döneceksiniz?
öyle ise o kapıdan usulüyle çıkmanız gerekmiyor mu sizce de?
Annem usul bilmez benim hayatta ikna olmaz

Sen de onun ailesine yakin oturmak istemediği söyle bakalim ne diyecek . Niye tek tarafli fedakarligi hep sen yapiyorsun.

Haklısınız ancak bana önceliğimi kim soruyor ki ? Devlet bile gözümün yaşına bakmıyor . Benim neyi istediğimi hayalimi kimse sormuyor
Yanlış anlamadiysam yurtdışında Hukuk okumussunuz. Yurtdışında okumaya giderken zaten denklik riskini bilerek gidiyorsunuz. Bizim zamanimizda ÖSS vardı, kitapçıkta tanınan üniversitelerden bölümlere yerleşerek sıkıntısız denklik alınıyordu. Şu anda da çok değişmemiştir sanırım. Diğer türlü denklik sınavına girip geçmek zorundasınız. Kuzenim diş hekimi, sınavı geçti devlette çalışıyor su an. Siz neden dava açtınız onu anlamadim?

Diğer konuya gelince, ben olsam annemi dinlerdim. Anneler bir şekilde hep haklı çıkıyor.

Eski konunuzu okudum şimdide evlerden ırak bir adam seni resmen annene düşman etmiş...bu adamın psikolojisi normal değil annenin istemedigi kadar var....adam senin mesleğin için istiyor sana ne hakaretler etmiş kapında yayılacak kadın degilsin falan güzelim sen kendinde misin sence bu adamla bir evlilik olabilirmi

O zaman durmam ki yanında bunu çok iyi biliyor kendi de söylüyor sen beni benim seni sevdiğim kadar sevmiyorsun diyor
mantık ters mi çalışıyor arkadaş? Manipüle ediliyorsun. Senin gibi genç ve deneyimsiz birini bulsa senle ilgilenmezdi zaten.
Sen gidip nikahlandıktan sonra, bilmediğin bi memlekette bilmediğin bi eve tanımadığın insanların yanına kapatılırsan, parasız pulsuz nereye nasıl çıkacaksın? Anneni düşmen belleyen biri sana gram merhamet etmez. O senin annen. Sen ondan kaç ötekinin anasına hizmetçi ol, onlarla dipdibe yaşa.
kadın ticareti mi yapar, ana baba sapık mı kimdir nedir biliyor musun?
Bi de seni kaçırtıp düğün-eşya-Altun hiç almadan bessssbedavaya görecek işini. Bi de 11 yaş meselesi var, evlere şenlik. Cinsel hayat da rezalet olacak, zaten geçim derdi de var. Elinden telefonu da alırlar, derdini bile yazamazsın ayık ol. Kendine biçtiğin kaçış hikayesi aşırı mantıksız. Sokaktan adam çevirip şansını denesen daha düzgün birini bulursun.

Durursunuz durmazsanız sanıyorsunuz ama yaş tecrübe buradan bile anlaşılıyor ki siz evden çıkarsanız geri dönmezsiniz hele kaçmışsınız , nereye gideceksiniz iş yok güç yok para yok + evlisiniz tensel yaklaşımınız olacak daha da bağlanacaksınız. İşte sizin kendinizle ilgili bilmediğinizi adam biliyor bunu anlatıyor size üyeler adam sizi manipüle etmiş derken

Back
X