Annemle sorun

armchair99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2020
28
5
31
Merhaba. Benim annemle ilişkimde sorunlar var ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sizlere danışmak istedim. Ben hayatım boyunca anneme hayırlı evlat olmaya çalıştım. Hep iyi sayılabilecek okullarda okudum. Arkadaşlarımla dışarı nadiren çıktım hem az para harcamak hem de derslerime çalışmak için. Aylaklık yapamadım hiç. Erkek arkadaşımı bile annem sever mi diye düşünerek seçtim. Ama hiç anneme yaranamadım. Başkalarının çocuklarının derslerle alakası yok günlerini gün ediyorlar. Kafelerde diskolara orda burda geziyorlar ama annem bana bu insanları örnek gösteriyor. Giyimimi kuşamımı beğenmiyor. Okulumu bitirdim hala kendimi geliştirmek için çabalarım ama yeterince çaba harcamadığımı söylüyor. Ben annemin iyiliği için bazı konularda "şöyle yapma böyle yaparsan daha iyi olur" diyorum tatlı dille. Ama bu sefer de kötü saygısız terbiyesiz oluyorum. Gerçekten bunları onun iyiliği için diyorum. İyi bir şey desem bile hep yanlış kötü anlıyor. Benim tek hayat amacımın onu üzmek olduğunu düşünüyor. Hep olumsuz konuşuyor hakkımda. Başkalarını yüceltiyor ama ben hep yanlış şeyler yapıyorum. Başkalarının yanında güler yüzlü neşeli oluyor bazen. Benim yanımda nadiren mutlu. Onu mutlu görünce şaşırıyorum. Ve negatif biri olması benim de psikolojimi olumsuz etkiliyor. Yaşamaya sevincimi söndürüyor bu halleri. İnançlı Bi insanım. Şu hayatta hep doğru olanı yapmaya çalıştım. Hayırlı evlat olmaya çalıştım ama olmadığımı gördükçe çok üzülüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Annenizin sizinle ilgili bir sorunu var. İstenmeyen bir çocuk musunuz? Babanız annenize nasıl davranırdı?
Annenize kendinizi kanıtlamaya çalışmayın. Anneler koşulsuz sever. Kendinizi suçlamayın. Bu problemi anneniz çözmeli.

Sizi doğurmak istememiş olabilir babanızın ona bir yükü olabilirsiniz babanızı sevmediği için filab

Bir sorarmısınız evlatlıkmıyım diye,babanızla konuşun veya anlatın...

Canım ne yazık ki doğduğumuz ailemizi kendimiz seçemiyoruz. Kim bilir annen kendi çocukluğunu hangi şartlarda geçirdi ki bu olumsuz davranışları geliştirmiş.
Annenle açık açık konuşmanı tavsiye ederim ama bu yaştan sonra değişeceğini vs. pek beklememek lazım. Yine de konuşursan en azından sen rahatlarsın.
Bence sen kendi geleceğine, nasıl bir anne olacağına odaklan. Anneni onu bunu da çok takma :)

X