ANNEMİN TUTUCULUĞU

ben de evlenmeden önce çalışırken maaşımın belli bir kısmını bankaya aktarır geri kalanını eve ve kenime harcardım.sen de böyle yaparsan belki annen daha farklı bakar sana

Benim annem bütün parayı alır beş kuruş vermez hep duygu sömürüsü yapardı bizde anne diye her dediğine inanırdık iki kız kardeş ama kendine gelince ayakkabısı yok terliği yok osu yok busu yok sonra anladık anne bile olsa bencil ve saygısızmış. Ha ne oldu hala öyle hayatı bizleri sömürerek geçiyor.

benimki de vaktinde çok yokluk görmüş zor durumda kalmış Allah'a şükür şimdi var ama annem hala tutumlu bana da kızıyor bişey alsam benden para istediği falan yok ihtiyacı da yok benim de tutumlu olmamı istiyor. bi de kendim çalışıp kazanana kadar param yoktu yüzüm tutup da isteyemezdim parasız dolaşırdım paramız varmış ama ben fakiriz sanıyordum:KK57::KK58: bence kimse çocuğuna o ezikliği yaşatmamalı yani imkanı varsa. doğru düzgün işe girip para kazanmaya başlayınca öyle bi şaşırdım ki kafama göre harcadım hiç umursamadım daha yeni yeni aklım başıma geliyor ama ben de haklıyım onca yılın parasızlığının acısını çıkarttım heralde:KK59:

örnegin annene 1 parca birsey aldiginı veya 100 tl lik her ay harcama ayirdigini bi kismini birikim yaptığını anlat.benim annem de aynidir.ergenlikten cikinca şık bişeyler im yok diye hep al derdi (hep spor giyinirdim).şimdi de alma yeter diyor.benim annem de çok yokluk çekmiş.hep alanlari düşünüyorsunuz bir de alamayanları düşünün der durur.gecen dolabimi döktüm ne kadar da giymedigm sey varmış. Yatırım yap.kisabildigin kadar kis.araba alma gibi bir hayalin olsun yoksa.3-4 aylık gereksiz harcamanin bi araba tasiti yapacağını düşüN

Normalmiş gibi konusanlara bakma derim annenin tepkileri çok aşırı kendi gençklik korkularını aana yansıtması cok saglıklı degil ki dedigin gibi kitap bile okuyamayacak mısın para biriktirmek icin . Annenle oturup düzgün dille konus bence

Aslına bakarsanız su an oturdugum yerde keske bende zamanında boyle olsaydım dıyorum.. Ama iyiki yasamısımda diyorum yanı.. Bırıkım yapmanız yonunde sızın ıcın cabalıyor abartıyor olabılır ama baska bır art nıtetı olmadıgına kesınlıkle emınım..

Keşke benim annemde hayatta olsaydı bana kızsaydı bağırsaydı:KK61:
Ama artık yok malesef
hiçbir şeyin tadı tuzu yok :KK42:

Benim canım annecim de böyleydi. Alırdı maaşımı elimden sinir olurdum, hiç birşey alamazdım. Bence çok abrtıyordu ama ne iyi etmiş. Biriktirmiş bütün paramı y.dışına gönderdi sonra beni dil kursuna tam 1buçuk sene kaldım, hiç sıkıntı yaşatmadı.
Evlendikten sonra da o na benzediğimi farkettim bende öyle çok savurgan değilimdir, ama tatilimden, yediğimden içtiğimden geri kalmam. Kendisi de değişti eskiye göre daha serbest artık.
Belki senin annen deböyle birikim yapar senin için. Bir de evlenince faydasını görürsün :) çok takılma derim.

X