ANNEMİN TUTUCULUĞU

benim annemde gençken kazandığım parama hiç karışmazdı sürekli modaya kuaföre kremlere para harcardım

ama anladım ki hiç iyi yapmamış annem ,çok müsrüfmüşüm annemde alakasız

ilgisiz keşke her ay 1 çeyerek altın kenara atsaymışım bu moda denilen olay çok saçmaymış

ama ben kızımde farklı yapacağım hatta onunlada bu olayı konuştum oda onayladı

ve neden böyle düşündüğümüde ona açıkladım oda olumlu buldu

ve banada hak verdi ,
ben annene hak verdim senin her ay çeyrek altın kenara atman gerek bunu yaparkenden bundan kimseye söylememen gerek sır gibi saklayacaksın erkek arkadaşına dahi söylemiyeceksin ,

çünkü erkek kısmı altını bozdurup otomobil alma derdinde sonra işin yoksa hafta sonları analarını gezdirsinler

veya arabayı akrabaya versinler
Ben altın değil de nakit birikim yapıyorum. Ama o da iyiymiş her ay kenara bir çeyrek atsam, altın değerlendiği zaman da bozdursam süper olur :cool:

Ben altın değil de nakit birikim yapıyorum. Ama o da iyiymiş her ay kenara bir çeyrek atsam, altın değerlendiği zaman da bozdursam süper olur :cool:

ben gençken kazandığım paraların değerini bilmemişim saçma sapan şeylere harcamışım

şimdiki aklım olsa asla aynı hatayı yapmam mesela
mademki çalışıyorsun klasik giysiler al bunların modası asla geçmiyor

ama modaya uyarsan , moda için çalışmış olursun ,

ben çok aptalmışım modada neymiş
onca ayakkabıda neymiş ama ne anem nede babam hiç karışmadılar

buda yanlış gençlik geçici bence kenara para at ne olur ne olmaz

Paranı hep harcıyorsun derken?
Harcamak için kazanmıyor muyuz zaten?

Tamam para biriktirmek de güzel bir şey ama aldığın maaşı tek kuruşuna dokunmadan kenara da koyamaz kimse.

Annenle oturup hesabınızı gösterin aylık giyime, kitaba ayırdığım para, harçlık bu da birikimim diye. Belki her zaman böyle harcarsın alışırsın diye korkuyordur.

Birikim yaptığını görürse daha az karışır.

Senin de annen cimriyse benimkine ne demeli bilmiyorum :KK51: Annem babam ayrı annemle yaşamıyoruz ama görüşüyoruz ben üniversitedeyken toplasan 200 tl anca göndermiştir o da ben isteyince.Kendisi de çalışıyordu giderleri çok azdı yani bana her ay düzenli para gönderebilecek durumdaydı.Babama da şikayet ederdi kızın çok harcama yapıyor diye,sanki kendi cebinden çıkıyordu...

Merhabalar hanımlar;
Benim ki de dert değil ama canımı sıkıyor.Canımı sıkan da annemin tutuculuğu (cimrilik seviyesinde).
Şu an çalışıyorum, çalışmadan önce de paramı fazla harcamazdım biriktirirdim, yeri gelince bir şeyler alırdım (giyim- ayakkabı-kitap vs.)
Ama artık çalışıyorum özel bir şirketteyim ister istemez insan giyimine kuşamına dikkat etmek zorunda.
Gardırobumda yazlık kıyafetim yoktu geçtiğimiz hafta sonu yazlık iki etek, iki bluz, bir çift ayakkabı aldım.(200 TL yi geçmedi )
İnanır mısınız annem burnumdan getirdi. Bana diyor ki;
Sen paranı hep harcıyorsun ! Sen para falan biriktiremezsin bundan sonra paranın belli bir kısmını bana vereceksin !
Bu mu fazla para harcamak ? Kıyafeti geçtim ben kitap okumayı çok seviyorum, bundan 1 ay önce de kendime kitap aldım kitabı elimde görür görmez kaç para verdin buna diye sordu.
Sinir oluyorum ben artık kendi paramı kazanıyorum, yeri geldiğinde tabii ki de harcayacağım. İstediğimi yapamadıktan sonra ne anlamı var ki ? Ona göre aldığım maaşın üzerinde tek kuruş almayayım. Çalışmak sadece maddi yönden tatmin olmak için değil aynı zamanda manevi yönden de tatmin olmak içindir. Aranızda annesi bu psikoloji de olan var m ? Sadece benim annem mi öyle ? Yorum ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..

Merhabalar hanımlar;
Benim ki de dert değil ama canımı sıkıyor.Canımı sıkan da annemin tutuculuğu (cimrilik seviyesinde).
Şu an çalışıyorum, çalışmadan önce de paramı fazla harcamazdım biriktirirdim, yeri gelince bir şeyler alırdım (giyim- ayakkabı-kitap vs.)
Ama artık çalışıyorum özel bir şirketteyim ister istemez insan giyimine kuşamına dikkat etmek zorunda.
Gardırobumda yazlık kıyafetim yoktu geçtiğimiz hafta sonu yazlık iki etek, iki bluz, bir çift ayakkabı aldım.(200 TL yi geçmedi )
Sen paranı hep harcıyorsun ! Sen para falan biriktiremezsin bundan sonra paranın belli bir kısmını bana vereceksin !
Bu mu fazla para harcamak ? Kıyafeti geçtim ben kitap okumayı çok seviyorum, bundan 1 ay önce de kendime kitap aldım kitabı elimde görür görmez kaç para verdin buna diye sordu.
Sinir oluyorum ben artık kendi paramı kazanıyorum, yeri geldiğinde tabii ki de harcayacağım. İstediğimi yapamadıktan sonra ne anlamı var ki ? Ona göre aldığım maaşın üzerinde tek kuruş almayayım. Çalışmak sadece maddi yönden tatmin olmak için değil aynı zamanda manevi yönden de tatmin olmak içindir. Aranızda annesi bu psikoloji de olan var m ? Sadece benim annem mi öyle ? Yorum ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..
Anneniz sizi düşünüyor ama biraz abartmış sanırım, şimdi istediğin gibi yaşayamadıktan sonra ne yapacaksın o parayı ? Benim annem de tutumludur ama gözün kalacağına paran kalmasın der. Çok savurgan da değilmişsin zaten. Güzellikle anlatırsanız anneler her zaman anlayışla karşılar .. :KK66:

vakti zamanında yokluk çektiği için tutumluluk yapıyordur.

Merhabalar hanımlar;
kendim kazanıyorum kendim yiyorum naparsam kendime yaparım sen kendine dert edinme annecim de geç.

Ben aldığım maaşın bir kısmıyla eve bir şeyler alıyorum ( mutfak giderleri, temizlik giderleri). O zaman bile diyor ki, kızım paranı harcama eve de bir şey alma kazandığını kenara koy. Ama ben de merak ediyorum, aileme ufakta olsa bir faydam dokunsun.

Şu yorumunuzda aslında annenizin sizi düşündüğü (sadece bunu biraz abarttığı) sonucu çıkıyor. Vakti zamanında kendisi çok yokluk çektiği için sizinde aynı yokluğu çekmemenizi istiyor. Sizin durumunuz yine iyi benim rahmetli anneannemdem çok yokluk çekmiş hayatı boyunca, yaşlanınca bizim yanımızda kaldı. Bulaşık yıkarken kullandığmıız deterjana, evi her gün süpürmemize (elektrik parası çok gelirmiş), hatta banyo yapmamıza dahi karışıyordu. Her gün banyo yapılmazmış o su paraylaymış bedava değil, şampuan dayanmazmış vs. Kendi maaşı vardı ama kimseye kuruş vermezdi ne bayramda ne seyranda biriktirirdi hatta hiç harcamazdı. Vefat ettikten sonra çoraplarının içinden paralar çıktı, çoparlarının içine saklamış bir de. O zamanlar tabii bunaltmıştı bizi ama şimdi aklıma geldikçe gülümsüyorum.

Ben aldığım maaşın bir kısmıyla eve bir şeyler alıyorum ( mutfak giderleri, temizlik giderleri). O zaman bile diyor ki, kızım paranı harcama eve de bir şey alma kazandığını kenara koy. Ama ben de merak ediyorum, aileme ufakta olsa bir faydam dokunsun.

Ne güzel bir annen var aldigin maasin kiymetini bilesin diye sana öyle söylüyor tutuculugundan cimriliginden degil ,simdiden baslaman senin adina cok iyi olur diye düsünüyordur... alicak o Kadar cok sey varki hangi birini Alican ,en iyisi yarinin icin yatirim yapman borca harca girmeden birikmis paranla birseyler yapabilmen annenin amaci bu ,annene selam söyle cidden güzel bir insanmis az kaldi o Annelerden bilesin .

Benim annemde çok tutumludur ama cimri değildir hiç parası bitmez maşallah.
Sizde bi kısmını annenize verin :KK56:

Benim annemde öyleydi hala da öyle. :KK43: Ne yaparsam yapayım değiştiremedim :KK43:

cimrilik,tutumluluk her neyse insanin yapisi .yasadiklari bir nebze etkiler sadece.
yani kisaca gecmis olsun kardescigim ama annen hep bu dusuncede gider:KK51:

Şimdi nesil bu rahatlığı veya zenginliği yaşıyorsa bunu önceki
neslin çalışkanlığı sayesinde oluyor , çok fakirlik çekilmiş ama idare edilmiş çok fedakarlık yapılmış , bunun değerini bilelim

Merhabalar hanımlar;
Amaaan boşver, benim annemle babam da söylerdi hep çok harcıyorsun birazını bari biriktir diye, iyiki de harcamışım. Napcan biriktirip, keyfince harca, senin emeğin o, kimse karışamaz.

Şu yorumunuzda aslında annenizin sizi düşündüğü (sadece bunu biraz abarttığı) sonucu çıkıyor. Vakti zamanında kendisi çok yokluk çektiği için sizinde aynı yokluğu çekmemenizi istiyor. Sizin durumunuz yine iyi benim rahmetli anneannemdem çok yokluk çekmiş hayatı boyunca, yaşlanınca bizim yanımızda kaldı. Bulaşık yıkarken kullandığmıız deterjana, evi her gün süpürmemize (elektrik parası çok gelirmiş), hatta banyo yapmamıza dahi karışıyordu. Her gün banyo yapılmazmış o su paraylaymış bedava değil, şampuan dayanmazmış vs. Kendi maaşı vardı ama kimseye kuruş vermezdi ne bayramda ne seyranda biriktirirdi hatta hiç harcamazdı. Vefat ettikten sonra çoraplarının içinden paralar çıktı, çoparlarının içine saklamış bir de. O zamanlar tabii bunaltmıştı bizi ama şimdi aklıma geldikçe gülümsüyorum.
Sizin durum daha vahimmiş gerçekten.

Konuyu sabahın köründe açtığım için kelime hatası yapmışım, düzeltemedim de. Tutumlu:KK54:
Kendi paramı kazanmaya başladım başlayalı daha ne annem ne babam paramla ilgili bir yorum yapmış değiller. Şöyle harcadın böyle harcadın, yok biriktir, tutumlu ol falan dediklerini hiç duymadım. Yani bu parayı biz kazanıyorsak kimseye de hesap vermek zorunda değiliz.

X