• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin sıkıntılarımı başkalarına anlatması

Cucuthecat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2023
1.090
2.073
53
29
Merhabalar kızlar,
Annemle özellikle evlendikten sonra sıkıntılı bir ilişkimiz olmaya başladı. Daha doğrusu ben sınır koymayı öğrendikçe kötü oldum.
İki ay önce bebek sahibi olmaya karar verdik. Sene başından beri zaten adetlerim düzensizdi. Son adetimden sonra yumurtlamamı takip ettim değerlendirdim ama olmadı. Zaten yumurtam da kiste dönüştü. Bir ay lekelenme ve adet gecikmesi için hasteneye gidip geldim. İki aydan beri daha yeni hastalandım.
Lekelenme yaşadığım zamanlar anneme konuyu açtım. Üç çocuk doğurmuş kadın, bilmediğim bişiler olabilir akıl verir diye. Ondan beri zaten sürekli konusu geçti durdu ama torun sahibi olmak için heveslendiğinden çok önemsemedim. Böyle özel bir konuyu sağa sola anlatacağını da düşünemedim.
Annemin spritüel şeylerle uğraşan bir arkadaşı vardı. Bir kere tanıştım sadece kadınla. Bilinçaltı temizleme, aile dizilimi gibi şeylerle uğraşıyor ama bu konulara çok inanmıyorum açıkcası. Zaten uzmanlığı da yok. Bugün kadın beni aradı ve konuşmak ister misin dedi. Şaşırdım baya. Ayın 22sinde grup programı başlayacağım, annenden duydum sıkıntıların varmış dedi. Çocuk sahibi olamıyormuşsun, döngülerin düzensizmiş. Bilinçaltının temizlenmesi gerek, kadınlığını onurlandıralım falan dedi. Kibarca reddetmeye çalıştım oralı olmadı anlatmaya devam etti. Eşimle görüşüp döneyim dedim yine işe yaramadı. En son tamam bakarız diyip kapattım telefonu. Annemi aradım sordum. Arkadaşı birkaç aydır neden canın sıkkın demiş, annemin de canı çocuk sahibi olamamama sıkkınmış (?). Kadına anlatmış o da bana şifa verebileceğini söylemiş. Kötü bir niyeti yokmuş.
Konuşmalara eşim de şahit oldu ve aşırı derecede gerildi. Zaten devamlı bu tarz sorunlar çıkardığı için annemden pek haz etmez.
İnsan özellikle kadınlık ile ilgili konularda yaşça büyük birinden akıl almak ne bileyim biraz şefkat görmek istiyor. Destek görmek istiyor. Annemle yarın konuşup bu konuları bir daha onunla paylaşmayacağımı söyleyeceğim ama, cezalandırılacak olan benim. Beni dünyaya getiren insanın sağlıklı desteğinden şefkatinden yoksunum her zamanki gibi.
Sadece içimi dökmek istedim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Anneniz sonuçta . Niyeti kötü olamaz . Demek ki o da sizin kadar üzüldü ve paylaşmak istedi güvendiği bir arkadaşıyla . Ben anneme bir sıkıntımı anlatsam benden çok üzülüyor gece gizlice ağladığına bile şahit oluyorum . Anneleri üzmeyelim ya baş tacı onlar ❤️ Siz de anlatmayacağım bir daha diyip iyice üzülmesin kadıncağız . Anlatmayın madem ama ona söylemeyin bence bir daha anlatmayacağınıxı. Bu sefer sizi her üzgün gördüğünde içi içini yer ne oldu da anlatmıyor diye

Yanı baska neler yasadınız bılmıyorum ama annem bana bunu yapsaydı bir sorun görmezdım. İlgimide çekebilirdi. Gidipte düşmanıma anlatmamıs sonucta
Tabı herkesın karakteri farklı annenız sizi tanıyorsa bundan rahatsız olacağınızı bilirdi .
Daha önce de bu tarz vukuatları oldu ama bu kadar özel konular değildi. Konuşup benim hakkımda birşeylerden bahsetmemesini istemiştim ama yine yapıyor yine yapıyor.

Klasik anne davranışı; kendince yardımcı olmak istemiş. Ben bir beis görmedim ama yine de dediğiniz gibi anlatmaması lazımdı.

Anneniz sonuçta . Niyeti kötü olamaz . Demek ki o da sizin kadar üzüldü ve paylaşmak istedi güvendiği bir arkadaşıyla . Ben anneme bir sıkıntımı anlatsam benden çok üzülüyor gece gizlice ağladığına bile şahit oluyorum . Anneleri üzmeyelim ya baş tacı onlar ❤️ Siz de anlatmayacağım bir daha diyip iyice üzülmesin kadıncağız . Anlatmayın madem ama ona söylemeyin bence bir daha anlatmayacağınıxı. Bu sefer sizi her üzgün gördüğünde içi içini yer ne oldu da anlatmıyor diye
İyi bir yol olabilir teşekkür ederim. Kalbini de kırmak istemiyorum torun sahibi olma konusunda hevesi kırılmaması için. Yanlışları çok olsa da ne bileyim insan vicdanen rahatsız oluyor

Merhabalar kızlar,
Annemle özellikle evlendikten sonra sıkıntılı bir ilişkimiz olmaya başladı. Daha doğrusu ben sınır koymayı öğrendikçe kötü oldum.
İki ay önce bebek sahibi olmaya karar verdik. Sene başından beri zaten adetlerim düzensizdi. Son adetimden sonra yumurtlamamı takip ettim değerlendirdim ama olmadı. Zaten yumurtam da kiste dönüştü. Bir ay lekelenme ve adet gecikmesi için hasteneye gidip geldim. İki aydan beri daha yeni hastalandım.
Lekelenme yaşadığım zamanlar anneme konuyu açtım. Üç çocuk doğurmuş kadın, bilmediğim bişiler olabilir akıl verir diye. Ondan beri zaten sürekli konusu geçti durdu ama torun sahibi olmak için heveslendiğinden çok önemsemedim. Böyle özel bir konuyu sağa sola anlatacağını da düşünemedim.
Annemin spritüel şeylerle uğraşan bir arkadaşı vardı. Bir kere tanıştım sadece kadınla. Bilinçaltı temizleme, aile dizilimi gibi şeylerle uğraşıyor ama bu konulara çok inanmıyorum açıkcası. Zaten uzmanlığı da yok. Bugün kadın beni aradı ve konuşmak ister misin dedi. Şaşırdım baya. Ayın 22sinde grup programı başlayacağım, annenden duydum sıkıntıların varmış dedi. Çocuk sahibi olamıyormuşsun, döngülerin düzensizmiş. Bilinçaltının temizlenmesi gerek, kadınlığını onurlandıralım falan dedi. Kibarca reddetmeye çalıştım oralı olmadı anlatmaya devam etti. Eşimle görüşüp döneyim dedim yine işe yaramadı. En son tamam bakarız diyip kapattım telefonu. Annemi aradım sordum. Arkadaşı birkaç aydır neden canın sıkkın demiş, annemin de canı çocuk sahibi olamamama sıkkınmış (?). Kadına anlatmış o da bana şifa verebileceğini söylemiş. Kötü bir niyeti yokmuş.
Konuşmalara eşim de şahit oldu ve aşırı derecede gerildi. Zaten devamlı bu tarz sorunlar çıkardığı için annemden pek haz etmez.
İnsan özellikle kadınlık ile ilgili konularda yaşça büyük birinden akıl almak ne bileyim biraz şefkat görmek istiyor. Destek görmek istiyor. Annemle yarın konuşup bu konuları bir daha onunla paylaşmayacağımı söyleyeceğim ama, cezalandırılacak olan benim. Beni dünyaya getiren insanın sağlıklı desteğinden şefkatinden yoksunum her zamanki gibi.
Çok üzüldüm sizin adınıza ama yerinizde olsam hiç arayıp böyle bir bilgilendirme yapmam. Bundan sonra özel olduğunu düşündüğünüz şeyleri paylaşmayın bitti gitti. Anneniz değişmeyecek asla...

Klasik anne davranışı; kendince yardımcı olmak istemiş. Ben bir beyis görmedim ama yine de dediğiniz gibi anlatmaması lazımdı.
Üzerimde biraz baskı hissettim sanırım. Daha iki aydır deniyorum ama şimdiden çocuğu olmuyor diye konuşuluyor gibi

Çok üzüldüm sizin adınıza ama yerinizde olsam hiç arayıp böyle bir bilgilendirme yapmam. Bundan sonra özel olduğunu düşündüğünüz şeyleri paylaşmayın bitti gitti. Anneniz değişmeyecek asla...
Evet maalesef değişmeyecek. Kendi kendime yaşamayı öğrenmem gerekecek böyle şeyleri

Üzerimde biraz baskı hissettim sanırım. Daha iki aydır deniyorum ama şimdiden çocuğu olmuyor diye konuşuluyor gibi
Yok öyle düşünmeyin hem kim ne düşünürse düşünsün önemi yok. Yeter ki sağlıkla kolaylıkla gelsin bebeğiniz. Sanırım siz biraz gerildiniz ama anneniz yardımcı olmak istemiş.

Evet maalesef değişmeyecek. Kendi kendime yaşamayı öğrenmem gerekecek böyle şeyleri
Benim de art arda düşüklerim oldu ve annem arkadaşlarına bahsetmiş. Birileri yok cin girdi yok musallat olmuşlar yok cinleri kızdırmış olabilirler falan demiş.. anne işte napican.. bazı anneler sadece fiziki ağrılarda çocukların canı yanıyor sanıyor.. empati yapamıyorlar ve bu da onların suçu mu bilmiyorum. Aynen anne bakarız deyip geçiştiriyorum ben..

Merhabalar kızlar,

Bugün kadın beni aradı ve konuşmak ister misin dedi. Şaşırdım baya. Ayın 22sinde grup programı başlayacağım, annenden duydum sıkıntıların varmış dedi. Çocuk sahibi olamıyormuşsun, döngülerin düzensizmiş. Bilinçaltının temizlenmesi gerek, kadınlığını onurlandıralım falan dedi. Kibarca reddetmeye çalıştım oralı olmadı anlatmaya devam etti. Eşimle görüşüp döneyim dedim yine işe yaramadı. En son tamam bakarız diyip kapattım telefonu.

Annenizi değiştiremezsiniz ancak annenizin sınırlarınızı aşmasını engelleyebilirsiniz. Annenizin arkadaşıyla normalde birbirinizde telefonunuz var mıydı, konuşur muydunuz ? Neden kibarlıktan anlamayan birini hala kibarca reddetmeye çalıştınız mesela ?

Kadına neden "Annemin özel hayatımı size anlatmaya ve sizin de annemden edindiğiniz bilgilerle beni aramaya hakkınız yoktu. Lütfen beni tekrar aramayın vb" diyerek telefonu kapatmadınız ?

Yok öyle düşünmeyin hem kim ne düşünürse düşünsün önemi yok. Yeter ki sağlıkla kolaylıkla gelsin bebeğiniz. Sanırım siz biraz gerildiniz ama anneniz yardımcı olmak istemiş.
Gecikmenin üstüne ard arda muayeneler, cevapsız sorular vs derken gerildim. En son tarlusal kullanınca da tuzu biberi oldu. Psikolojimi baya etkiledi. Bugün hastalanınca biraz rahatladım. Bebeğim olabilecek mi onu da bilmiyorum şu durumda. Zaman gösterecek. Forumu takip edip birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Benim de art arda düşüklerim oldu ve annem arkadaşlarına bahsetmiş. Birileri yok cin girdi yok musallat olmuşlar yok cinleri kızdırmış olabilirler falan demiş.. anne işte napican.. bazı anneler sadece fiziki ağrılarda çocukların canı yanıyor sanıyor.. empati yapamıyorlar ve bu da onların suçu mu bilmiyorum. Aynen anne bakarız deyip geçiştiriyorum ben..
Sizinki çok daha can sıkıcıymış. Ben biraz fazla umursadım durumu galiba

Annenizi değiştiremezsiniz ancak annenizin sınırlarınızı aşmasını engelleyebilirsiniz. Annenizin arkadaşıyla normalde birbirinizde telefonunuz var mıydı, konuşur muydunuz ? Neden kibarlıktan anlamayan birini hala kibarca reddetmeye çalıştınız mesela ?

Kadına neden "Annemin özel hayatımı size anlatmaya ve sizin de annemden edindiğiniz bilgilerle beni aramaya hakkınız yoktu. Lütfen beni tekrar aramayın vb" diyerek telefonu kapatmadınız ?
Annemle sınırlarımı korumaya çalışıyorum bu konuda çok sancılı süreçlerimiz de oldu. Ama annemden duygusal beklentimi hâlâ sıfıra indiremedim. Zorlandığım konularda şefkatini ve desteğini arıyorum. Her seferinde de bu şekilde sonuçlanıyor. Bu döngü beni her seferinde hayal kırıklığına uğratıyor ve çok üzüyor.

Çatışmalardan çok hoşlanan bir yapıda değilim. Açıkcası kadınla konuşurken de çok öfkelenmemiştim anın şokuyla ama sonradan üzerine düşününce dediğiniz gibi yapmam gerekirdi diye düşündüm. Bir daha iletişime geçerse bu tarzda konuşacağım.

Annenizin art niyetli olduğunu sanmıyorum.Bazen onların doğrusu bize yanlış,bizlerin doğrusu onlara yanlış gelebiliyor kuşak farkı veya karakter farkı diyelim.
Belki de o an bunu denemek istedi ve anlattı sizin böyle şeylerden hoşlanmadığınızı bilmesine rağmen anlatması çok doğru değil ama o an ona mantıklı gelmiş olabilir yaşadığınız olumsuzlukların etkisi de olmuştur bu kadar gerilmenizde,çok üzerine gidip kırmayın bence.Yaptığı şeyden hoşlanmadığınızı bir defa dile getirin belki bu defa daha farklı değerlendirip tekrarlamaz.
Ama arkadaşının sizi arayıp "Kadınlığını onurlandıralım" falan nedir ya maşallah ağzı iyi laf yapıyor,numarasını kaydedip engelleyin.

yan komşu nuray teyzeye anlatmamış ki
kendince çare üretebileceğini düşündüğü birine anlatmış
ben olsam çok dert etmezdim ama artık özelimi de pek anlatmazdım
bu kadar moral bozacak bi durum görmüyorum ben

Merhabalar kızlar,
Benimde babam aynı şekilde.Baskalarina anlatıyor.En iyisi başkasından duymak istemediğinizi annenize anlatmayın.

Kendince sorduğunuz konuda destek olmuş.
Kendi adıma bebekle ilgili vs konularda kendim aileme hiç söylemedim eşim de söyleseydi ailesine problem çıkarırdım.
Anne babası bile bu konuda başkasıdır.

Back