annemin oyunlarından.. :(

Kaç yaşında insansınız tamam ezik yetiştirilmişsiniz ama niye hala ezik davranıyorsunuz. Biraz kendinize gelin, gezin, arkadaşlık edinin, komşularınıza gidin. Annenize niye bu kadar bağlı kalıyorsunuz. Her şey siz de bitiyor. Bi güzel çay koyup bi komşunuzu da mı çağıramıyorsunuz.

zeytinse Dogru söylüyorsun ben bu forumda gördüm kendi annesinden yeteri sevgiyi görememiş diye bilemediğinden çocuğuna da sevgi veremeyen annelerin çocuklarını, senin eşin de öyleymiş muhtemelen benimki de aynı cinsten, senin için saçımı süpürge ettim senin uğruna şöyle böyle yaptım diye başlayan cümleler ardı kesilmeyen kelimeler... sanki hep fedakarlık silsilesi içinde yaşamış gibi anlatır durur.. aynı hesap işte .

Ben annelerin toruna bakmamasi gerektiğini düşünüyorum. Babaannem banada kuzenimede bakti. Kadin coktu ruhsal olarak. Evladini buyutmus artik birazda hayatini yasamasi gerek. Olene kadar cocuk mu bakacak kadinlar Allah aşkına

bazı insanlar doğuruyor evet ama kendi çıkarları için, kendi isteklerini tatmin etsin diye, mesela sırf kendi sevmiyor diye eşime bezelye yedirmeyen bi kv (ben sevmiyorum o da yemeyecek o sadece benim sevdiğim şeyleri yiyecek) eşim ilk ben yapıca yemiş, bezelyenin tadını bilmem dedi yiyince sordun e tadı nasıl diye güzel dedi, dalga geçiyor sandım ama ciddi ciddi yememiş.
sürekli istekleri bitmeyen hep talep eden bir insan, belki içinde seviyordur belli etmiyordur diyorum , eh müslüman kimden neyi saklıyorsun kendi çocuğundan sevgini neden esirgiyorsun....
açıklaması yok....
kendi doğurduğu, babası olduğu çocuğu sadece geleceğinin garantisi, ona bakacak hizmet edecek olarak gören cahil (eğitim almış ama ahlaktan yoksun, hele birde bu insanın öğretmen olduğunu ve 30 yıl görev yaptığını, 30 yıl insan yetiştirdiğini de düşünürsem) insan ...
evlatlara da yazık

Ben annelerin toruna bakmamasi gerektiğini düşünüyorum. Babaannem banada kuzenimede bakti. Kadin coktu ruhsal olarak. Evladini buyutmus artik birazda hayatini yasamasi gerek. Olene kadar cocuk mu bakacak kadinlar Allah aşkına
bu kısmı da var ama geneli benim ki de dahil ; ben kendi çocuğuma bakmadım, sevmedim, kucağıma almadım vs.. gibi sebeplerden dolayı bakmak istiyor, hatta bakacağım diye diretiyor

bu kısmı da var ama geneli benim ki de dahil ; ben kendi çocuğuma bakmadım, sevmedim, kucağıma almadım vs.. gibi sebeplerden dolayı bakmak istiyor, hatta bakacağım diye diretiyor

Ya tabi kisiden kisiye degisir ama bana haksızlık gibi geliyor. Kendi cocugun oluyor 2 tane yedie icir buyut tam ayak uzatip dinleneceksin, gezeceksin eline torunu versinler bak diye. Gönüllü olanlara kesinlikle bisey demiyorum ama istemeyenede neden istemiyor denmemeli

Ayni şeyleri yaşamişiz
Doğumdan sonraya kadar:)cok az bir farkla. Ama hakinida yemeyim, kendini asla düşünmez.
Ne varsa cpcuklari icin yapti
Sadece benimde sizin gibi sinirlendiğim taraflar var okadar. Yapacak bir şey yok sadece kabuğumuzdan cikmaya calişacagiz ve hiç bir beklentimizde olmamali arkadaşim..

Çocuğun şimdi ne kadar?

Ben baktirmak da istemedim aslında , şu an bile gelince bazen bezini baglamak istiyir bi bakiyorum cocuk basbas bagriyor farkediyorum ki bezi acayip sıkmış bantlarini ne gozu goruyor ne artik bisey yapabiliyor dogadostupanda zeytinse ama hep ben bakarim dedi o kısım da karisik ben bakarim ama para isterim çocuk için biriktiririm her ay dedi dedim ki esim boyle duruma iyi bakmaz ama ev yemeklik getiririm zaten ayni paraya gelir sen eve harcama yapmazsin denk olur ama para olarak veremem soyleyemem de dedim. Bir de çocuk doğunca bakmamak için elinden ne gelirse yaptı gün boyu bidi bidi ben baktım şimdi sana KV baksın 20 gün bitince gidicem kimse bu kadar durmaz vs ama gün boyu bana da bakmadı bebeğe de hep ortalıkta vıdı vıdı kulis zaten lohusayim gerginim.. Öyle işte. Ve bu bitmedi 85ophelia85 bebe 2 yaşına geliyor hala devam ediyor hala beni üzüyordu şimdi uzak tutmaya çalışıyorum.

Kayınvalidem de çok uğraştı o ara annem de uğraştı olan bana oldu, ama geçti her şey geçmesi gerekir ama annem hala bir varıp yani hep düşman gibi davranıyor o yüzden uzak durmaya çalışıyorum..

Of içim kıyuldı valla,,,hem üzüldüm,hemde kwndimdem bişiler buldum,ama anne konusuna gelince orda bir durmak gerekir, ,,anne konusunda çok şanslıyım,iki kızımdada hep yanımdaydı,,,yanımda olması bile yetti,,,arkadaş konusunda bende seninle aynıyım,asosyal yalnızım,çoçuklarım ve eşim ve tabiki annemdem oluşan dünyamda mutlu olmaya çalışıyorum,,,annem hep derki analıktan analığa fark var... Çok doğru söylemiş...hadi seni es gecti, torununa nasıl yapıyor...insanın annesi ya,herzaman yanında ister.diyecek bişi bulamıyorum...sende kendine eşinle ve çocuğunla bi dünya kur,içinde mutlu ol,Allâh sağlık versin...

Canım benim sen anneni daha fazla düşünüp üzülme. Annen seni zaten sevgisiz, özgüvensiz yetistirmis. Bebeği de yetistirse öyle yetistirecek. Zaten 2 yıl oldu demişsin.

Sen su anda gercek olmayan, hayel ettigin anneni istiyor ve özlemini cekiyorsun muhtemelen. Annen değişmez ama sen ona karşı hislerini anlar ve onu kabullenebilirsin belki. Bir psikoloğa, terapiste başlasan çok iyi olur. Hem kendini iyilestirirsin. Annen ile ilişkin bu kadar bozukken gelecekte yavruların ile ilişkin de bozuk olabilir. Yavrunun gelişimi ve onunla doyurucu bir ilişki için psikolojik destek şart diye düşünüyorum.

bir kere gitmiştim, de ben duvara anlatır gibi anlatmıştım sonrada boşver demişti, tamam etkili bir boşver lafıydı aama boşver demeleri için mi gidicem başka bir şey demiyorlar galiba fikir üretebilecekler mi bilmiyorum, ilaç falan veriyorlar muhtemelen.. işe yarıycaksa giderim de tabi.. sen bana msj yazmak için mi kayıt oldun bu arada
dediğin doğru ama istediğim özlediğim anneyi görmek istiyorum göremediğime üzülüyorum.

Benim de annem iter kakardı ama dünyam bu kadardı, şimdi itip kakması daha arttı düşman gibi ve sırtını da döndü iyice dışladı yani yakınımda ama sürekli yalan fitne fucur ve kötülüğümü ister tavır dediğim gibi.. asosyallik de kalıcı sanki yapıştı bana da, samimi olsam bile yapamıyorum ya, isterdim öyle evime gelip giden çılgın deli dolu bir arkadas, birlikte yeyip içelim lisedeki ortaokuldaki arkadaşlıklar gibi samimi, nerde şimdi öyle biri olsa da ben aynı olamam yıllar insanı değiştiriyor sanırım.

Valla anlamadım anneni,ama sonuçta annen,dokuz ay karnında taşıdı sen Allâh rızası için kırma onu...annenin yapmadıklarını sen cocuklarına yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…