zeytinse Dogru söylüyorsun ben bu forumda gördüm kendi annesinden yeteri sevgiyi görememiş diye bilemediğinden çocuğuna da sevgi veremeyen annelerin çocuklarını, senin eşin de öyleymiş muhtemelen benimki de aynı cinsten, senin için saçımı süpürge ettim senin uğruna şöyle böyle yaptım diye başlayan cümleler ardı kesilmeyen kelimeler... sanki hep fedakarlık silsilesi içinde yaşamış gibi anlatır durur.. aynı hesap işte .
bu kısmı da var ama geneli benim ki de dahil ; ben kendi çocuğuma bakmadım, sevmedim, kucağıma almadım vs.. gibi sebeplerden dolayı bakmak istiyor, hatta bakacağım diye diretiyorBen annelerin toruna bakmamasi gerektiğini düşünüyorum. Babaannem banada kuzenimede bakti. Kadin coktu ruhsal olarak. Evladini buyutmus artik birazda hayatini yasamasi gerek. Olene kadar cocuk mu bakacak kadinlar Allah aşkına
bu kısmı da var ama geneli benim ki de dahil ; ben kendi çocuğuma bakmadım, sevmedim, kucağıma almadım vs.. gibi sebeplerden dolayı bakmak istiyor, hatta bakacağım diye diretiyor
Canım benim sen anneni daha fazla düşünüp üzülme. Annen seni zaten sevgisiz, özgüvensiz yetistirmis. Bebeği de yetistirse öyle yetistirecek. Zaten 2 yıl oldu demişsin.
Sen su anda gercek olmayan, hayel ettigin anneni istiyor ve özlemini cekiyorsun muhtemelen. Annen değişmez ama sen ona karşı hislerini anlar ve onu kabullenebilirsin belki. Bir psikoloğa, terapiste başlasan çok iyi olur. Hem kendini iyilestirirsin. Annen ile ilişkin bu kadar bozukken gelecekte yavruların ile ilişkin de bozuk olabilir. Yavrunun gelişimi ve onunla doyurucu bir ilişki için psikolojik destek şart diye düşünüyorum.
Of içim kıyuldı valla,,,hem üzüldüm,hemde kwndimdem bişiler buldum,ama anne konusuna gelince orda bir durmak gerekir, ,,anne konusunda çok şanslıyım,iki kızımdada hep yanımdaydı,,,yanımda olması bile yetti,,,arkadaş konusunda bende seninle aynıyım,asosyal yalnızım,çoçuklarım ve eşim ve tabiki annemdem oluşan dünyamda mutlu olmaya çalışıyorum,,,annem hep derki analıktan analığa fark var... Çok doğru söylemiş...hadi seni es gecti, torununa nasıl yapıyor...insanın annesi ya,herzaman yanında ister.diyecek bişi bulamıyorum...sende kendine eşinle ve çocuğunla bi dünya kur,içinde mutlu ol,Allâh sağlık versin...
Valla anlamadım anneni,ama sonuçta annen,dokuz ay karnında taşıdı sen Allâh rızası için kırma onu...annenin yapmadıklarını sen cocuklarına yapBenim de annem iter kakardı ama dünyam bu kadardı, şimdi itip kakması daha arttı düşman gibi ve sırtını da döndü iyice dışladı yani yakınımda ama sürekli yalan fitne fucur ve kötülüğümü ister tavır dediğim gibi.. asosyallik de kalıcı sanki yapıştı bana da, samimi olsam bile yapamıyorum ya, isterdim öyle evime gelip giden çılgın deli dolu bir arkadas, birlikte yeyip içelim lisedeki ortaokuldaki arkadaşlıklar gibi samimi, nerde şimdi öyle biri olsa da ben aynı olamam yıllar insanı değiştiriyor sanırım.