annemin oyunlarından.. :(

tavsancan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
2.630
1.191
42
anlat anlat bitmez inanın ki, ben yeni doğum yaptım doğumumdan beri annem çocuğa da bakmamak içn 40 takla attı oyunlar çevirdi, zaten ben çok sosyal bir insan değilim öyle ne bir arkadaşım vardır ne de bir eşim dostum komşumla da biraz samimiydim annem biraz kötü davranınca tek kalan komşumda kaçtı gitti tekrar da kadına iyi davranamıyorum soğuk biriyim, hayatımda hep ezilerek ezik büzük yetiştirildim kendimi sevmem beğenmem, ne konuşsam doğru bulmam hep elestırılmeye alışığım, kendime güvenmeye çalışa çalışa geldik bu günlere, ailem beni sevmez hep iter kakar salak kızım aptal kızım saftirik kızım gerizekalı kızım diye diye, okulumu okudum işimde çalıştım aslında güçlü olmaya çalışan herkes gibi biriyim belki de. şu ara en zayıf dönemimdeyim belki yine, neyse konuya gireyim artık,

ne annem ne kv ne tanıdıklarım falan çocugumdan sonra öyle gelip yavrum sana bi yemek yapalım bi yardım edelim çocuguna bakalım dediler hep derler de sözde isteyınce çil yavrusu gibi kaçıyorlar, iki üç ayda bir oturmaya gelırler benım aılem de oturmaya gelır hem de sıkca gelıp fitne fücür sokar gıder gunde 2 saat geluırler mısafır gıbı , ne bır yemegımı yapar ne evımı temızlemeye yardımcı olur derken cocugum büyüyor, sımdı de mesela gelıyor dıyor kı teyzenle bulusucaz cagarıcaklar bızı, evel gun gıtmısler benden saklamaya calısıyorlar, ve dıyor ki hep evdeyım cok sıkılıyorum, babam da hasta ona bakıyor annem sözde, ama ne zaman arasam hep arkadasında ama gızlemeye çalışıyor ,bu hafta cocugu eşime bırakıp iki arada bır derede doktora gıttım kontrole, o arada çarşıda annemı gördum arkadasıyla uzaktan görüp üzüldüm halime bana kırk yalan atıp iyiliği dokunacak ya aman dokunmasın kaçar hep ancak arar sorar msj atar dedıkodu yapmaya dert yanmaya bayılır.

şöyle çelik gibi kalbım olsun ıstıyorum ki hıc etkılenmeyeyım ama bunlarla süreklı sarsılıp aglıyorum neden bazılarının fedakar annelerı olurken benımkı benle sadece dalga gecmeye ezmeye gelır ki , evlenesıye kadar da hep çalıştım hep onların borclarını ödedım evlenınce kesıldı mecburen, sımdı cocugum olunca daha ıhtıyaclı duruma gectım ama ne sevgı ne ılgı ne maddı bır yardımları zaten yok. bu kadar mı gaddar olmak zorundalar ben hep saf hep ınanıyorum hep ay dıyorum annem dısarı cıkamıyor cocugum olana kadar her hafta sonu onu arabayla alıp gezdırırdım guzellık salonlarına havuzlara saunalara hamamlara eglenmeye sınemalara genc kız arkadasım gıbı gıderdık ama yaslı kadın zaten cok genclık yasayamamıs (50yaşında bu arada) ben gezdıreyım dıye genc kızken de pek arkadasım yok hep onla gezerdım, zaten arkadaslarımı kötuleyıp gerekırse kötu davranıp benı evden salmayıp da küstürürdü oyle oyle yapa yalnız kaldım , onlar bana sırtını dönünceye kadar farkına bıle varmadım yalnızlığımı, sımdı cocugum olunca bize pislık gıbı davranıyorlar hıç bır yere gıdemeyız ıkımız cıkamayız gıbı, onun hep arkadasları vardır da hep yok der görusur de aman yıne görüştüm mecburen falan der wallaha bır düşünce oluşturuyorum kafamda ta ki onun yeni bir yere gıdıp benden sakladıgını duyana kadar ki bu da bir iki günü veya haftayı gecmıyor.
bu sıtede annesınden darbe yıyen cok kişiyı göruyor okuyorum ama yıne de destek olamıyor sankı, sanki benım annem farklı olmalı benı sevmelıymiş gıbı.

allah dert vermesin hamdolsun tabiki saglıklıyım yuvam var hep bunları düşünüp bu konuyu itmeye çalışıyorum ama bazen içimde patlamalar yaratıyor bu kalbim acıyor.

Annen biraz bencil ve bu huyunu değiştiremezsin. Kaç yaşına gelmiş artık.

Üzülmene de gerek yok eşin var, çocuğun var. Belki çevren kalabalık olsa annenin yokluğunu hissetmeyeceksin bu kadar fazla.

Konu komşu yok mu onlarla gidip gel. Biraz sosyalleşmek iyi gelir bence.

Unutun gıtsın .. Siz kimseye muhtac olmadan evladınızı bellı bır yasa getırdınız.. Bundan sonrasınıda goturursunuz emnı olun...

Aman boşver anneni. sende evlenmişsin, yuvanı kurmuşsun. sende bir aile olmuşsun..
Çocuğun büyüdü ise, havanın güneşli olduğu öğlen saatlerin de dışarı çık çocuğun ile. Parka gidin.. Oralarda mutlaka hep size, hem de yavrunuza arkadaş bulursunuz.. Komşularınızla tekrardan görüşmeye, arkadaş olmaya çalışın..
Bu devir de ne kadar annen, baban, ailende olsa; kimseden kimseye fayda yok.. herkes kendi derdin de.. O yüzden ailenden beklenti içerisin de olma..

şimdi bu sözüm sana çok ters gelebilir ama her anne çocuğunu sevmek zorunda değil maalesef...
aslında çevremde çok gördüm kendi evladına çok zarar veren , kulağımla da duydum çocuğunu sevmeyip sürekli kötüleyen.
Benim eşim de öyle maalesef, anne sözüm ona çok düşkün ama sözde icratte farklı, evden kovmuşlar, evlada ilgi sevgi yok, sığıntı gibi büyümüş, ama iş kendini övmeye gelince ooo oğlunun ayağının altına dünyalar sermiş yememiş yemiş, giymemiş giydirmiş vs...
eşim bir okumak için şehir dışına çıkmış senin yüzünden şeker hastası oldum der durur eşime, tabi böyle sert bi şekilde değil de" ahh oğlum sen gittin üzüntüme şeker hastası oldum "
o engin büyük kocaman sevgiyi ben görmedim hadi ben görmemişimdir de eşim de görmemiş , ben sevgi görmedim hayatımda der....
bu yüzden annen bile olsa, seni doğurup bu yaşa getirmiş bile olsa sevmek zorunda değil, belki sevmeyi bile bilmiyor. belki bu bir hastalık bilemeyiz.
sen kendi çocuğuna duyduğun sevgi ile karşılaştırma annenin sevgisini, sen eksikliğini duyduğun sevgiyi ilgili çocuğuna göster. sıkıldın mı evde al kızını bir dolaş gel. birşey yapacaksan all kızını ikiniz yapın.
eşinle aranda sorun yoksa, kızın da sağlıklı bi şekilde kucağında ise bırak annen de eksik olsun. o onun ayıbı....

cocuğunuza kimse bakmak zorunda değil yemek yapmak temizlik yapmak zorundada değilki görevleri değil yani yaparlarsa Allah razı olsun yapmazlarsada bukadar takmayın bu sizinve eşinizin görevi.

yani hayatımda hiç böyle bir bakış açısı görmedim.. aslınd abunu normal görenlerde sorunlu!
bir anne evaladını sevmek zorunda.. sevmiyorsa psikolojisi bozuktur, kalbi karadır, insaniyetini kaybetmiştir.

cennet anaların ayakları altındadır dendiyse sevecek fedakar olacak başka yolu yok..

eşin annem beni sevmedi çok normal sevmemekte seçeneği altı üstü annem diyor herhalde siz böyle düşündüğünüze göre..

umarım siz evlatlarınızı varsa seviyorsunuzdur..

hatta evladını sevemeyecek insanlar anne olmamalıdır..

annenin seni sevmediğini düşünmüyorum ben.
sadece bencil olarak tanımlanabilir.. zira evde babanız bakıma muhtaçken bile gezip tozuyor. hadi gezsin tozsun hakkıdır ama sanırım ipin ucunu kaçırmış..

siteminde haklısın ama elden bir şey gelmiyorsa sen de bir şey beklemeyeceksin. annen bile olsa set çekeceksin araya ki seni aşağılayamasın yerini bilsin..

Evet anneniz ayıp etmiş ,yapmak zorunda değil tabiki buna birşey diyemem,
Ama bunu yalan söyleyerek yapmakta hoş değil,
Ki bana göre ANNE demek şefkat demek ,her an yanında olmak demek oyüzden haklısınız bence,
Benimde minnoşlarım var evet bende birgün yaşlanıcam anneanne,babaanne olacağım,
Ama doğurduğum kuzularımdan ayrı kalamam ,ihtiyaçalarında kapılarında olurum ,
Annelik hakkı ile yapılmalı sonuna kadar,elinden geldiğince yetebilmeli,
Birşey yapamıyorsada manen yanında olmalı,
Eşiniz ile mutlu iseniz hiç beklentiye girmeyin derim,bununla daha çok üzülürsünüz,yıpratırsınız kendinizi,
Rabbim yardımcınız olsun ......

İyi de bu dediklerinizi benim annem de yapmıyor.. Doğduğunfan beri kızıma sadece 2 saat bakmıştır o da bizim tapu işimiz için. Bebeğime 2 ay baktı kv. Annem bakmam ben dedi. Evime gelip yemek temizlik de yapmaz... Ki bunların hiçbirini yapmak zorunda değil... Ablamın çocuğuna bakar bu arada ablam arada dışarı çıkar.. Onun evi bana yakın der ondan bakabiliyorum der.. Ama ben hiç alınmam yok niye benimkine bakmıyorsun demem çünkü bakmak zorunda değil yapmak zoruhnda değil.. Bizi bu yaşa getirdiler zaten daha ne yapsınlar.. Ben sizin gibi düşünmüyorum.. Annemi çoook seviyorum .. Allah eksikliğini göstermesin..

Bence sen annenden değil kendinden memnun değilsin.

Sen de hayatı daha az ciddiye alıp, daha kuvvetli olsaydın annen sana daha az batardı. Yıkılmaya dündne razı bir profilin var, psikologla çözülmeyecek şey değil.

gezip tozuyor gezsin bir şey demiyorum ama hem gezıyor hem bana gelınce dert yanıyor ah baban çekilmıyor ah hep evde kapalıyım falan bana bır defa demedi kızım çıkalım senle çocukla gezelim, benle çocuguma pislik muamelesı yapıyor çıkalım dedıgımde o zaman eşin getırsın senle cocugu ordakı cafeye ama işte baban da gelır ben ayrı gelemem orda oturcak mıyız neyse bır gun ayarlıyalım ah bu adam çekilmıyor hıc bır yere onla gıdılmıyora getırıyor konuyu.. ben cocugum yokken onu süreklı gezdırıyordum kız arkadasım gıbı gezıyorduk ikimiz, sımdı kendısı arkadaslarıyla gezıyor bana da gezmıyorum dıyor babanı çekiyorum dıyor babamla da süper ılgılendıgını sanmıyorum , yazın da pazartesı gelıyordu sonra tamam bu hafta görustuk haftaya arar gelırsınız bıze dıyordu babamı da göstermıyordu baya süre, babam ayrı orda ben burda ayrı aglıyor özluyorduk rezalet yani, bana da gelıp sen şöylesin böylesin ezikliyor zaten ezmışsın yıllardır, araya set çektım wallaha ama işte yıne de konuşmuyor degılız konusurken de her şeyı gızlıyor gezmıyorum etmıyorum dert cekıyorum dıyor bana da zaten cevrem bıle yok kötuleyıp duruyor 2 saat gelmişsse2 saat hep dedıkodu içim kararıyor. kendımı tutamıyorum aglıyorum böyle aklıma geldıgınde.

walaha sevmıyor gıbı gelıyor, kendı annesı de pek bakmamıs 10 yasında yanına almış annemi kendı dıger cocuklarına baktırmış üvey olan, yıllardır ben de anneme acırdım hep dert cekmıs dıye tamam acıyorum hala guzel yaşamamış ama bızım de hayatımız sayesınde böyle oldu itile kakıla, sızı cok sevıyorum der aglar ama düşmanımdan beter davranıyor, evıme gelıp pis kızım sana pis derler ne pissin zaten şurayı bi temizle hiç mi temizlik görmedin kaynanan konuşur zaten konuşuyorlardır arkandan hep ,bu böyle yapılır ama sen beceremezsin de falan falan, bir de bunu bir kere iki kere söylese gülersin kibarlık eder önemsemezsin ama aynı günde 15 kere falan en asagı farklı cumleler içinde söyler durur, gülümseyince neden gülümsüyosun taklidimi mi yapıyosun yüzüm evet kırıştı ama senin bakışların nasıl, hiç de laf etmiyorum bakışlarım böyle yüzüm böyle tepki bile vermedım ne yapayım senin kızınım yüzümüz aynı oluyor zamanla neyımi begenmedın dıyorum yok sen taklıdımı yapıyorsun, üstümde ne varsa istıyor zaten yaz başında once ona tşıortler alıyorum ki istemesin sonra ben tum yaz aynı şeyı gıyıyorum param da yok ama istıyor sonra bana gereksız seyler alıp gelıyor hani dıyorum paran yoktu bunları alıcagına alma yani, yok bılmıyorum

cocuğunuza kimse bakmak zorunda değil yemek yapmak temizlik yapmak zorundada değilki görevleri değil yani yaparlarsa Allah razı olsun yapmazlarsada bukadar takmayın bu sizinve eşinizin görevi.

cocuguma baksın temızlıgımı yapsın falan ıstemıyorum ama her gun mısafır de cekılmıyor hem de gelıp asagılayıp bıdı bıdı eden üzüp aglatan, gelıp kavga edıyor aglatıyor gidiyor. düşmanım bıle bunu yapamaz galıba düşman oldugunu bilirsin en azından ben sevgı ıstıyorum nezaket ıstıyorum fedakarlıgı da gectım yapmasın artık bır şey beklemıyorum ondan ama işte..

eşim annesine yaranmak için çok sırnaşıyor çok peşinde koşturduğu oldu.. onun gözünde annesi çok değerli, ama ben sevgi görmedim de diyor.
bana gelince benim hissim çok farklı benim evladım benden ailemden eşimden çok öte çok değerli, varlığı kokusu konuşması gülmesi benim ömrüme ömür katıyor,
ben evin en küçüğü , en şımarığı ve en sevileni olarak büyüdüm hala annemin dizine yatarım annem öper okşar, sevgi konusunda çok şükür ben eksik kalmadım.
ama dediğim gibi hem eşimde hem çevremde farklı insanlarda gördüm , bazı insanlar ne yaparsa yapsın bazı çocuklarını sevmiyorlar.sevmek zorunda mı bunu bilemem çünkü bu evlat sevgisi öyle tatlı öyle güzel bir lezzet ki elini bir yere çarpsa benim içim acıyor, bakıyoruz çocuklarını öldürüyorlar çöpe atıyorlar, birkaç gün önce evladını mikrodalgada pişiren kadın haberini okuduk...
Cennet Anaların ayağı altında evet kesinlikle, bak burda kendin de söylüyorsun doğuranın demiyor Annelerin diyor , yani doğurmak ile anne olmak arasında ki fark ....

49 yaşında biri olarak bende ayıpladım. :))

ya kusura bakmayın yuvarladım sayıyı genç bir yaş söyledım aslında küsüratı da var ama sanrım menopoz oldu o yüzden yaşlı oldugunu düşünüp yaşlılığına vermek ıstıyorum bu davranışlarını. hani yaşlı o bakma sen diye düşünmek ıstıyorum ama benim de yaşım geçiyor 30 u coktan geçtim, sırf önemlı olan onun hayatı olmamalı artık çok didin ugras hep onları düşünüyorum saf gibi, sımdı cocugum olunca ve benı ve cocugumu onlar düşünmedıgı için daha da sinirlenıyorum, yani biraz bencilleşmem gerektiğini düşünüyorum artık evlendım onların mutlulugunu önemsemeye devam ettım, ama cocugum oldu benı düşünmedıklerı gıbı cocugumu da düşünmuyorlar ve daha uzmeye devam ettıklerınde.. işte. artık dur demek ıstıyorum bılmem anlatabıldım mı

Karmaşık.

Öncelikle aileler bakmak zorunda değil, ailelere güvenilerek çocuk yapılmaz.

Sonrasında ben öyle anneye değil çocuk kedimi emanet etmem. Ne kadar üslupsuz.

Siz bir annesiniz güçlü olmalısınız, ne kadar az geliyorlarsa evinize o kadar iyi. Kendinizi çocuğunuza adayın. Siz onu iyi yetiştirmeye çalışın. Yoksa ileride o da sizin yaşadıklarınızı yaşar ve güçsüz olur.

Bütün anneler evlatlarına iyi olamıyor maalesef, üzülmen için söylemiyorum ama böyle. Sen takmaa bak evladın olmuş sen ona istediğin anneliği yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…