Annemin nişanlımın ailesi hakkında sürekli şikayet halinde bulunması

Almışlar işte daha ne yapsın ki bizde nişanlandık ama öyle kazak çorap vs gibi hediye hiç görmedim. Hoş zaten kafayı bunlara takmadım. Adı üzerinde hediye ve insanın içinden gelerek alınır. Adet yerini bulsun vs diye bir şeyler almak bana saçma geliyor. Bence annenle bu konuyu konuş zaten içinden gelmiş ki kv zaten getirmiş. Nişanlın da para biriktiriyordur bu dönemde evlenmek zor olur olmaz şeylere para harcamak mantıklı değil. Kimse kv den kazak çanta elbise getirecek diye evlenmiyor ki

Annenizi çok haksız görmedim.
Tamam altın vs alınmaz gelinince ama ne bileyim bir tatli felan alınır tamamen de bomboş gelinmez yani. Bu bana göre de yanlış. Tabi şöyle de bir şey var bazı insanlar böyle ince ayrıntıları düşünemez ama karşıdaki yapınca fark eder. Eğer gerçekten kayinvalideniz rezil olduk birdahakine biz de bir şey yapalım dediyse bekleyin bakalım diğer seferde ne olacak.

Bi an kendi annemden bahsediliyor sandım benim annemde böyleydi ,6 aylık evliyim şimdi beni arıyor ama sürekli damadını soruyo benim papucumu dama attı resmen sanki damadı cocugu ben yabancıyım sıkma canını daha kaynaşırlar ve herseyin maddi olmadığının farkına varılır zaman herseyin ilacı

Anneni haksız bulmadım ama şöyle
Şimdi nişan söz isteme hepsi birlikte oldu biz de memleketlerimiz uzak, takı olarak sadece yarım altın taktılar bir de bileklik kolye falan çok pahalı şeyler değil
Ama elleri dolu dolu gelmişler anneme babaanneme, dedeme, babama, bana güzel hediyeler almışlar.
Biz de giderken bizim memleketin ünlü şeylerinden dolu dolu paketler yaptık götürdük.
Şimdi tam tersini düşünüyorum ilk giden biz olsaydık böyle hediyelik hazırlayıp karşılığında pek özenilmemiş bir şeyler görsem ne yalan söyleyeyim canım sıkılır.
Yani evde olan patikleri al bunları hediye diye ver gibi olmuş, uğraşılmamış gibi. Hani nişanlın ayaküstü bir dükkana uğrayıp pahalı olmasa bile kendi bir şeyler seçse bence annenin gözüne batmazdı.

2 gün hediyelik bir şeyler almak için yeterli bir süre bence.

Annenizin hatası sizin isteklerinizi hiçe sayması
Ama haklı olduğu nokta kültürlerinizin uyuşmadığı

Buradaki anneye hak verenleri gördükçe kayınvalidemin oğlu için çeyiz diye bir toplu iğne bile vermemesini düşünmeye başladım. Evimizde eşime hazırladığı hiç bir şey yok.
Kadın kendi oğlunu umursamıyor beni mi umursayacak

Anneniz genel olarak haksız, her görüşmede hediye beklemesi hele ki kayınvalidenizden beklemesi anlamsız geldi bana da. Ama haklı olduğu yanlar da var. İnsanın içinden hediye göndermek geldiyse de düzgün özenilmiş bir hediye gönderir, çorap çok garip geldi bana. İstemeye gelirken çikolata getirmemişler, tanışmaya gelirken kola getirmişler vs. bunlar hoş değil bence. Misafir gidilen bir eve de kola götürülmez yani. Maddiyattan çok görgü işi bunlar bence.

Annen gosterisi seviyor ama gonulden bir sey bu birde maddiyat gerektiren
Bence annenize takilmayin cunku memnun edemezsiniz kus tutsa agzinla bile

Annen gosterisi seviyor ama gonulden bir sey bu birde maddiyat gerektiren
Bence annenize takilmayin cunku memnun edemezsiniz kus tutsa agzinla bile
Aynen öyle. Kayınvalidem aramış annemi ama annem geri dönüş yapmamış, annem de diyor ki aradığında kayınvalidem "kusura bakmayın bi şey göndermedik" dediği zaman annem laf sokacakmış, ilk oğlun ya bilmemen normal" diyecekmiş. Kadın hiç düşünmemiş etmemiş diye daha söyleniyor. Dedim ki halden anla insanın elinde var yok olabilir ne yapsın dedim. Kendine güvenmiyorsa kız almasın o zaman diyor. Sinirim bozuluyor halden anlamıyor her şeyi maddiyat sanıyor. Kaynanam hiç arayıp sormuyor diye söyleniyor hala

Galiba anneniz doldurusa geliyor yada kendi kendini dolduruyor ve anneniz bir konuda hakli arayip birbirini konusmali imkanin varsa kv icine girip taniman

Evlendim 5 yıl oldu 2. Bebeğim yolda annem hala eş ailesini sevemedi sanki onun kaynanası sevmez ve içten bir kıskançlığı var maalesef Hala Nisan alisverisinde anne ve babana birsey almadı pis, aç insanlar der hala ... İyilikle anlattım olmadı kötülük yaptım daha fazla konuştu artık ne sinirlerim ne de içim annemin bu tavırlarını almıyor Rabb'im yardım etsin

Ben annene hak verdim ama karşı taraf boşluğuna gelmiş kötü niyetinden yapmamış belli ki kv nin üzülmesinden belli. Amaaa bir daha böyle yaparlarsa nişanlına biraz serzenişte bulun bence. Ayrıca annenin aranmadığı için üzüldüğünü söyle bu sadece senin nişanın değil annen de kız evlendiriyor azcık gönlü yapılsa nolur yani. Annen haklı. Ben de evlenirken senin gibi düşündüm ama şimdiki aklım olsa sözel olarak beklentilerimi vs belirtirdim

Anneniz maddiyat için demiyor, sizin düşünüldüğünüzü görmek istiyor ki çok haklı. Kendisinin karakteri belli, karşısındakinin de öyle olmasını istediği için konuşuyor. Ayrıca kayınvalidenizin annenizi aramaması da ayıp, yabancı değil sonuçta arayıp sorması lazım. Anneniz bozulmakta çok haklı bence.

Galiba anneniz doldurusa geliyor yada kendi kendini dolduruyor ve anneniz bir konuda hakli arayip birbirini konusmali imkanin varsa kv icine girip taniman
Evet kv annemi aramalı o konuda haklı bi şey diyemem. Ama bende gidip nişanlıma veya kv gidip annemi neden aramıyorsunuz arayın diyemem ki

Evet kv orada yanlış yapıyor. Ama onlarda annemi arayın diyemem ki.. insanların içinden gelmeli ben zorla yaptıramam. Veya üslubunce nişanlıma belli duyuru yapsam diyorum, ama nasıl yapabilirim onuda bilmiyorum. Kv annemi aramış bugün annem bilerek cevap vermemiş. Tekrar aradığında laf sokucam diyor. Bugünde kv bana yazdı, annemi aradım ama görmedi, gönderdiğiniz hediyeler için çok teşekkür ederim dedi. Bende annemi istersen sonra tekrar ara şu an müsait değil dedim

Anneniz maddiyat düşkünü biri. Gazına gelmeyin. Üstelik "ben gönderdim onlar göndermemiş" yaklaşımı iyi niyetli olarak göndermediğini gösterir. Düğün zamanı işiniz daha da zor olabilir dikkat edin

Ben evleneli 8 sene oldu annemin söylemeleri hala hic bitmedi azaldı sadece amann alisirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…