Annemin nişanlımın ailesi hakkında sürekli şikayet halinde bulunması

Kayınvalideniz sadece bir şey gönderildiğinde arıyorsa ayıp yani anneniz açmamakla iyi yapmamış tabi. Ama kadın da istiyor ki ben karşımdakini düşünüyorum, incelikler yapıyorum karşımdaki de bana karşı kibar ve nazik olsun. Kimse bir şeyler yapmaya mecbur değil ama insan kendine denk birilerini görmek istiyor karşısında.

Annenize söyleyin sizi kac paraya satacaksa bastan soylesin karsi tarafa..Oyle hediye ile vs ugrasmasin karsi taraf ..Damat bey geldiginde size kolye almis, ayni fiyatta saat yuzuk vs bisey aldi mi anneniz damada peki?? Valla baslik parasini konusmaya utanan insanlar, hediye adi altında baslik alıyorlar. Lutfen annenize uymayin belli ki siz onun gibi dusunmuyorsunuz ne guzel.Genclerin gozunu seveyim.

Kız anneleri de az değil diyorum nereden biliyorum annemden. Herseyimize ihtiyacimiza herkesten önce yetişir sağolsun. Ama yetismeyene de soylenir durur

Maddiyat benim için önemli değil ama annenin gördüğü bir şey olabilir. Eşler arası eğitim, kültür, ekonomi, görgü vs farkı cok kötü sonuçlar çıkarıyor. Ve düşük olan taraf erkek tarafiysa, kadını da maddi manevi aşağı çekiyor bence. Şimdi saldıranlar olacaktır ama sosyokulturel statüsü düşük olan koca ve ailesi, geline hükmetmeye çalışıyor. Çünkü onların gördüğü, uyguladığı o. Aklımı kullanıp düşüneyim, hak hukuk gozeteyim düşüncesi olmuyor çoğunda.
Sizinki belki öyle değildir bilemem, suizan beslemek doğru değil. Yine de cok özveride bulunmamak lazım. Zaman kimin neyi hak ettiğini gosterir

Annene haklısın de geç aldırma, gazına gelme. Artık moda mod adetleri uygulayan kimse yok. Huzurlu olun yeter. Evlenince de iki aileye de evinize müdahale hakkı vermeyin. Sorunlarınız aranızda kalsın karışıp bulaşmasınlar. Geçici şeyleri kafana takıp anneni de üzme nişanlınla da sorun yaşama. Evlenene kadar dengeyi kur sonrası zaten böyle sorunlar yaşamazsın. Yani ölye umuyorum

Her gelişte altın alınmaz. Altının gramı ne kadar annenizin haberi var mi ?
Yanlız misafirliğe de boş gidilmez. 2 gün hediye almak için yeterli bence. En azından bi tatlı alabilirdi..
Eli boş gelmemiş sanırım ızmır bombası mı ne almış kolye almış anne daha yüksek beklentılı acaba kendısı ne yapmış merak ettim. İstemek için kemdininde bir şeyler yapması lazım ama bence bir şey yapıldığı yok . Tek taraflı hep istekler

Ah bu analar, analar. Anneniz hem hakli hem haksiz. Bence anneniz düsünülmemis olmasina sinirleniyor ve soyleniyor ama maddi olarak buyuk beklentilerle bunu yapmasi haksiz bir yaklasim. Insanlarin durumu olmayabilir, dugun yapacaklar hem kolaymi yani. Ha nisanlinizin burda devreye girmesi lazim, sanki annesi almis gibi ufak bir hediye, cicek, tatli gibi birseyle gelse daha iyi olurmus. Misafir gittigimiz eve bos gitmemek adetlerimizde var malum zaten. Lakin her gelmesinde altin alsa bu cocuk nasil evlenecek, ev kuracak esya alacak vs vs.
Bence siz nisanlinizla guzelce konusun ama tabi dozunda. Annenize surekli haklisin evet de iste boyle falan diyin, karsiyi savunmayin bu sefer iyice inat yapiyorlar. Nisanlinizla birlikte bu aileler arasindaki dengeyi siz bulacaksiniz onlara caktirmadan.

bu adetler bana cok tanidik oldugum bir yeri animsatiyor.
abiye, altin beklentisi, bahceden meyve sebze pastirma kesin ora

Arkadaşlar tamam annelerimiz kızlarına değer verilsin ister. Ama değer sürekli altın hedıyelere boğmak mı? Çocuk gelirken tatlı almış kolye almış sanırım yanlış anlamadıysam. Yani illa sürekli kıyafet altın mı getirilir? Bu mu değer değer altınla mı biçiliyor? Ellerinde yoktur niye aileler ellerinde avuçlarındakini kız olsun erkek olsun hepsini vermeli? Yardım ederler ama sürekli şunu almadı bunu almadı demek gerçekten yanlış anlamayın görgüsüzlük, görmemişlik, vizyonsuzluk Hayır empati yapın karşınızdakiler sürekli kıyafet altın istese emin olun herhalde görmemişler gibi onu bunu istiyor düşünürüz. Misafirliğe giderken tatlı içecek vb şeyler alınır. Bakın madem adet isteniyor o zaman derler adama sen karşı adeti yerine getiriyor musun? Kıza kıyafet altınlar bohçalar alışveriş bla bla isteniyorsa e bunun karşı tarafa yapılan adetleri yerine getiriliyor mu ona bakmak lazım. Bu adetler bılınır ki kız tarafına bunları alıyorsan erkek tarafınada yapılan adetler var. Konu sahıbın aılesı damatlarının aılesine kıyafst hedıyeler damada hedıyeler yapmış mı? Ya da altın isteniyor anneniz size ne takıcak? Bazıları o kadar çok altın ister ama kendileri bı bılezık takar. Bunuda sorgulamak lazım adet dıye tutturuyorsak sadece kız tarafına adet diye bir dünya yok. Bu çocuk her geldiğinde altın yapsa merde birikim yapcak nerde düğün yapacak. Cidden mantıklı mı? Ki konu sahıbı bu konuyu defalarca açmış sözde annesı damadını sevmış hatta kendilerıne taraf yapıştırmak istiyormuş kusura bakmayın konu sahıbı ama annenız irite edıcı lütfen sizde bıraz dengeyi kurun

Nişanlılık döneminden bende geçtim. Bir çorap dahi hediyesini görmedim. Ama ne benim ne de ailemin böyle bir beklentisi olmadı.

Üstelik kvdeler ailemi aramazdi. Bu benim ve ailemin umrunda değildi. Bunda da bir beklentimiz olmadı.

Aileler farklı. Senin ailen hep beklenti içinde. Yine de anneni üzmeden boşver anne bunlar önemli şeyler değil, he de geç.

Anneniz tabi ki fazla altin Isteyebilir ama babanizdan.
Ayrica annenizde onlara gönderemeseydi sorunolmazdi

Anladığım kadarı ile siz kayserili eş adayı izmir. Kültürler çok farklı. Annenize anlatmaya çalışın. Kayseri de herşey nerdeyse gösteriş olsun diye yapılıyor. Yaptı densin diye. Ama gördüğüm kadarıyla İzmirde böyle bşy yok. O yüzden kv niz bilmiyordur bile bşyler göndermesi gerektiğini.

Nisanliniza,annen annemin hatirini sorsa cok mutlu olur,belki aklina gelmiyor olabilir,sen citlatsan arar bence,x annenin iyi niyetli oldugunu bildigim icin soyluyorum,yoksa soylemezdim dersiniz.
Damat bey de size deger veriyorsa ki veriyordur,bunun bir yolunu bulur.
Kvler damatlarini genelde sever,hele onlara saygi gosterirlerse:))
Soyle baktim da,anneler biraz bencil ya
Nerede olsa onlar yuceltilecek,birakin da biraz genclerin gunu olsun artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…