- 15 Eylül 2020
- 358
- 182
- 53
- Konu Sahibi cikolatalipankek
-
Kadının şunu bile demesi yeter. Sizin yaptıklarınız karşısında rahatsız edici bir boş vermişlik içinde olsalar hadi neyse...Bence siz nişanlınızın gelmesinin mutluluğunu yaşayın. Annenizi kulak ardı edin. Kız anaları konuşur, kolay değil kız vermek. Boşverin olsun o kadar...kaynanamda nişanlıma demiş ki "çok utandım rezil olduk biz insanlara hiç bir şey göndermedik onların gönderdiklerine bak ayıp ettik, bir daha ki sefere bizde gönderelim baya şeyler" demiş.
Öyle yapınca suçlu ben oluyorum. Yok onları savunuyoru laf söyletmiyorum falan o yüzden ben bi şey demiyorumAnnedir kırmamak lazımda cidden cok fazla dırdır ediyor usulünce konuş annenle al karşına bütün duygularını düşüncelerini anlat annen senin yerine evlenmıyor sen evleniyorsun
Öyle yapmaya çalışıyorum ama ona rağmen her zaman bir memnuniyetsizlik bir laf söyleme bir negatif düşünce falan doğal olarak bende yıpranıyorum. Nişanlımdan ben daha olgunum evet, ama bunu sürekli yüzüme vurması çok rahatsız edici. Ben konuşuncada her şeye karşılık cevap veriyor oluyorum.Yahu her defasında bişey yollamak zorundalar mı? Resmen bu adetler hayatımızı zorlaştırıyor.
Kadının şunu bile demesi yeter. Sizin yaptıklarınız karşısında rahatsız edici bir boş vermişlik içinde olsalar hadi neyse...Bence siz nişanlınızın gelmesinin mutluluğunu yaşayın. Annenizi kulak ardı edin. Kız anaları konuşur, kolay değil kız vermek. Boşverin olsun o kadar...
Nişanlım gelirken İzmir Boyoz'u getirdi, onu belirtmeyi unutmuşum. Annem istiyor ki bana altın veya daha güzel gösterişli şeyler falan göndersinler. Diyor ki bende gelin aldım, gelinime neler neler yaptık sana gelene bak diyorannen çorap patik de beğenmemiş ne bekliyormuş hediye
kaldı ki cidden bu tarz beklentiler kaldı mı
15 yıl önce evlendiğimde kv aman bohça vs yapmayalım kimse memnun olmuyor zaten demişti
ki benim kv min okuma yazması dahi yok, köyde büyümüş vs vs
ha nişanlın gelirken eline bir tatlı alsa olurmuş, birinin evine misafirliğe hele de yatılı gidilirse bu gerekir
ama sana giysi, kolye şu bu cidden gereksiz
Benimde istememde sadece çiçek, ve lokum getirdiler. Çikolata vs vs yoktu. Tanışmaya geldiğindede çiçek, çikolata ve kola getirmişlerdiBen ailemle yaşamıyordum nişanlıyken ama bizimkilere hediye falan gelmedi hiç. Bir tek nişanlımın tanışmaya gelirken aldığı orkide var. Bir de istemeye gelirkenki çiçek çikolata
Nişanlımla farklı şehirlerdeyiz ve yanıma geldi. He şey ani oldu 2 gün öncesinden öğrendik geleceğini. Ani olduğu için kayınvalidem hiç bir şey bile gönderememiş. Annem bunu başıma kalkıyor. Nişanlımın valizde sadece kendine bir kaç elbise parçası getirdi onun haricinde bir şey yoktu. Geçen sefer geldiğindede kayınvalidem bana 2 çorap patik, ve bir tane kazak göndermişti. Nişanlım da kolye almıştı bana.
annem de diyor bak getire getire bi çorap göndermişti en son bu sefer onu bile göndermemiş diyor. Nişandada çok az altın takıldı bana ve annemin dilinden yoruldum artık. Her şey maddiyat değil diyorum ama anlamıyor annem. Onların ve bizim görüşümüz aynı değil onlar geriler biraz diyor, yok nişanlın olgun değil falan diyor ben artık annemin sözlerini duymaktan bıktım.
ben hiç bir zaman nişanlıma bana şunu al bunu böyle yap ben bunu istiyorum, annene söyle bunu böyle yapsın demiyorum.
Ayrıca kayınvalidem annemi arayıp sormuyor nasılsın ne yapıyorsun diye annem bu durumada çok hopluyor
Annem nişanlım giderken Kayseri pastırması gönderdi, organik köy peyniri ve kendi bahçemizden yetişen meyve falan gönderdi. Onlar hiç bir şey göndermemiş ama ben gönderiyorum insanlık bende kalsın diyor.
kaynanamda nişanlıma demiş ki "çok utandım rezil olduk biz insanlara hiç bir şey göndermedik onların gönderdiklerine bak ayıp ettik, bir daha ki sefere bizde gönderelim baya şeyler" demiş. Annem diyor ki yine çorap mı gönderecek.
Yemin ederim çok yoruyor annemin bu dırdırları. İki lafından biri şey diyor " Nişanlın daha çocuk, onların ailesi bizim gibi değil, kültür farkı çok"
Ne yapayım sizce ya
Nişanlım gelirken İzmir Boyoz'u getirdi, onu belirtmeyi unutmuşum. Annem istiyor ki bana altın veya daha güzel gösterişli şeyler falan göndersinler. Diyor ki bende gelin aldım, gelinime neler neler yaptık sana gelene bak diyor
Nişanlım gelirken İzmir Boyoz'u getirdi, onu belirtmeyi unutmuşum. Annem istiyor ki bana altın veya daha güzel gösterişli şeyler falan göndersinler. Diyor ki bende gelin aldım, gelinime neler neler yaptık sana gelene bak diyor
Annenize sorun ne istiyormuş? Nişanı atmnızı mı?Nişanlımla farklı şehirlerdeyiz ve yanıma geldi. He şey ani oldu 2 gün öncesinden öğrendik geleceğini. Ani olduğu için kayınvalidem hiç bir şey bile gönderememiş. Annem bunu başıma kalkıyor. Nişanlımın valizde sadece kendine bir kaç elbise parçası getirdi onun haricinde bir şey yoktu. Geçen sefer geldiğindede kayınvalidem bana 2 çorap patik, ve bir tane kazak göndermişti. Nişanlım da kolye almıştı bana.
annem de diyor bak getire getire bi çorap göndermişti en son bu sefer onu bile göndermemiş diyor. Nişandada çok az altın takıldı bana ve annemin dilinden yoruldum artık. Her şey maddiyat değil diyorum ama anlamıyor annem. Onların ve bizim görüşümüz aynı değil onlar geriler biraz diyor, yok nişanlın olgun değil falan diyor ben artık annemin sözlerini duymaktan bıktım.
ben hiç bir zaman nişanlıma bana şunu al bunu böyle yap ben bunu istiyorum, annene söyle bunu böyle yapsın demiyorum.
Ayrıca kayınvalidem annemi arayıp sormuyor nasılsın ne yapıyorsun diye annem bu durumada çok hopluyor
Annem nişanlım giderken Kayseri pastırması gönderdi, organik köy peyniri ve kendi bahçemizden yetişen meyve falan gönderdi. Onlar hiç bir şey göndermemiş ama ben gönderiyorum insanlık bende kalsın diyor.
kaynanamda nişanlıma demiş ki "çok utandım rezil olduk biz insanlara hiç bir şey göndermedik onların gönderdiklerine bak ayıp ettik, bir daha ki sefere bizde gönderelim baya şeyler" demiş. Annem diyor ki yine çorap mı gönderecek.
Yemin ederim çok yoruyor annemin bu dırdırları. İki lafından biri şey diyor " Nişanlın daha çocuk, onların ailesi bizim gibi değil, kültür farkı çok"
Ne yapayım sizce ya
Nişanımda iki bilezik taktılar onları da eşim kendisi aldı maaşıyla. Annem bu bilezikler çok hafif dedi bana sadece.Benimde istememde sadece çiçek, ve lokum getirdiler. Çikolata vs vs yoktu. Tanışmaya geldiğindede çiçek, çikolata ve kola getirmişlerdi
Kendimi gördüm, annem zamanında beni yedi bu konularla takıntılarla, sonuç ikimizde evlendik çoluk çocuğa karıştık ama başkalarıyla...Nişanlımla farklı şehirlerdeyiz ve yanıma geldi. He şey ani oldu 2 gün öncesinden öğrendik geleceğini. Ani olduğu için kayınvalidem hiç bir şey bile gönderememiş. Annem bunu başıma kalkıyor. Nişanlımın valizde sadece kendine bir kaç elbise parçası getirdi onun haricinde bir şey yoktu. Geçen sefer geldiğindede kayınvalidem bana 2 çorap patik, ve bir tane kazak göndermişti. Nişanlım da kolye almıştı bana.
Ne yapayım sizce ya
Kadın evladının el üstünde tutulmasını, evliliğinde değer görmesini istiyor suç mu? Hediye altın beklemesi de normal, 2000tlye bile gayet güzel Dorika kolyeler var indirimde 1000tlye bileklikler var görüyorum. Bence de aile görünüz denk değil hala çorapta kaldım şaka gibi bir hediye
Kuzu bence abartı ya her gelişte 2 bın bın tl hedıye alınsa masş kalmaz nasıl birikim yapılcak. Her gelindiğinde bir şey alınması cidden saçma kuzum. Bak annesi böyle adet dıyorsa annesıde alıcak o kıyafst vs karşı tarafa hatta aıleye akrabalarada alınır. Adet tek taraflı değildir. Bunlar yapılıyor mu? Hayır ama kız tarafı hep ıster kendılerıne adet bır tek gıbıBen valla anneni haksız bulmadım
Karşı taraf düşüncesiz ve çiğ. Annen gayet görgülü bir insan, karşısında da kendi kafasında insanlar bekliyor anladığım kadarıyla.
Karşı taraf hediye çorap gönderdi diyorsunuz, 10tllik çoraptan hediye mi olurkeşke hiç göndermeselermiş. En kötü bir saksı çiçeği alır gönderirsin yani çorap ne ola ki
Kadın evladının el üstünde tutulmasını, evliliğinde değer görmesini istiyor suç mu? Hediye altın beklemesi de normal, 2000tlye bile gayet güzel Dorika kolyeler var indirimde 1000tlye bileklikler var görüyorum. Bence de aile görünüz denk değil hala çorapta kaldım şaka gibi bir hediye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?