Annemin kuruntulari

sandriyon

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
11.304
25.892
798
35
Selam kizlar aslinda konu cok uzun ama kendimi okadar yorgun hissediyorumki anlatmaya gucum bile kalmadi.
Sadece sizden akil almak istiyorum

31 yasinda bir bireysiniz maddi manevi hersekilde ayaklari uzerinde duran mantigi agir basan bir kadinsiniz. Ailenin tek kizi. 2 cocuk annesi mutlu bir yuvasi olan bir "sandriyon"sunuz.

Ve 52 yasinda hayati boyunca cok cekmis, esinden siddet gormus 7kere ayrilmis birlesmis, antideprasan ilaclarla ayakta durabilen duygusal ama asiri duygusal 3 cocugu olan (2 erkek 1 kiz) bir anneniz var.
Hayatin her anindan maddi manevi kendinden bile odun vermis sandriyon evli mutlu cocuklu... Kv, gorumce, elti, kayin bunlarla gayet iyi gecinen veya gecinmeye calisan hayata bakisi pozitif olan birisi.

Benim esimin ailesiyle bi sorunum olmamasina ragmen, maddi bir sikintim olmamasina ragmen durup durup kuruntu yapan bir annem var. Bugune kadar es gectim ama artik cok yoruldum hayatima cok mudehale etmesinden kararlarima karismasindan...

Esim annesine kardeslerine para yolluyomusda, iste nebilim kizina (ilk evliliginden olan) hem nafaka verip hemde bizim evde yedirip iciriyomusuzda. Esimin yegenlerine hediyeler aliyomusuzda off bu tur seyler gercekten bana gore cok banal geliyo.

Esimin benden gizli para gonderdigini hissetmedim, sahit olmadim ama yapiyosada nerden bilebilirim paranoyak gibi onumu arastirim.

Esiminde benimde gelirimiz var (esim benden fazla aliyo). Asla evini ac, susuz birakacak bir yapiya sahip degil. Hicde oyle olmadik yani diyelimki ailesine para yolluyo gizlice, yardim amacli yapmistir belki ama napabilirim elimde bi kanit yok eksilen para yok... Hos olmayan tarafi, gizli yapmasi olur en fazla, benim acimdan.

Ya ben su iki gunluk dunyada inanin para pul derdinde degilim. Mutlu huzurlu olayim karnimi doyuracak basimi sokacak cocuklarima yetecek param olsun ben mutluyum.
Esimle cok iyi anlasiyoruz, kafa yapilarimiz olsun ortak alanimiz olsun cok fazla. Bana yardimci olur, uzmez cocuklarla ilgilenir sabirlidir yani daha ne isteyim bilmiyorum.

Ben annemin bu kuruntularindan biktim, ve bununla nasil basedebilirim hic bilmiyorum.
Tavsiylerinizi bekliyorum

Simdiden cok tesekkur ederim okuyup vakit ayirdiginiz yorum yaptiginiz icin.

kendi penceresinden kendi bildiği kadarılya sizi korumaya çalışıyor. Muhtemelen sizi yorduğunun farkında bile değil.
Aslında hemen hemen her anne kendi yaşamından çıkardığı dersi bize sunar, beğeniriz ya da beğenmeyiz. sizin sorun annenizin bu dersi gereğinden sık tekrarlaması sanırım. benim annem de kendi dersini söyler, ben de "bu şekilde güvensiz bir evlilik" tercih etmediğimi söylerim. bir süre susar işin iyi yanı artık susma süresi gittikçe uzuyor

Sizin işin önemli değilse biliyorum yolluyor bence sorun değil deyin susturun annenizi

Evet çocuğa hem nafaka verilir hem yedirilir içirilir hatta harçlık da verilir

Anneniz zorluklardan geldiği için kendince korkuyor ama boş ver deyin

Bir de maddi durumunuz uygunsa ona her ay bir miktar para verin mesela 50 Euro benim için sakla deyin, birikim yapsın size

Bence o durumda kuruntusu azalır, sizi daha güvende hisseder

Siz de ilk evliliğinizden olan kızınızla yaşamıyor musunuz? Neden çocukların yediklerini içtiklerini karıştırıyor anneniz? Hiç iyi niyetli görmedim eşinizin kızıyla ilgili söylediklerini.

Kendi çok çekmiş sizi aklınca korumaya uyarmaya çalışıyor diyeceğim ama bana takıldığı konular yanlış geldi.

Bir yandan da psikolojik olarak iyi değil, tedavi görüyor diyorsunuz anneniz için, konuyu açtığında kapatın, üzerinde durmayın, başka şeylerden bahsedin birşey söyleseniz ağlasa yine siz üzülürsünüz.

Annen de senin iyiliğin icinsoyluyordur para konusunda bir hassa eşin ailesiyle yiyeceği parayı niye sacsin diyordur karnını doyurdun başını soktun ya birşey olursa size ne yapacak o çocuklar biraz da yatırım olsun köşede paranız kalsın

Pardonda annenize mi kaldı adamın kendi kızına yaptıkları onu ne ilgilendiriyor? Sizinde ilk evliliğinizdeki çocuğunuzla yaşıyorsunuz sanırım ee bu adam bunu duysa annenize demez mi ben kendi çocuğuma yediriyorum eşimin kızınada yediriyorum ona yedirdiğimin parasını mı sorgulamalıyım bu durumda? Bu ne haddızlık ya psikolojik sorunları var belli yardım almalı ama adamın parasını kendi parası gibi çetelesini tutma hakkını kendinde nasıl buluyor? Helede adamın çocuğuna harcadığı para kimseyi ilgilendirmiyor.

Son düzenleme:
Boşluktan kuruyordur kafasında. Belki kendisi gibi sizin de evliliğinizde mutsuz olacağınızı düşünüyor; kadın aksini hiç yaşamamış ki?

Her kuruntu yaptığında “evet anne haberim var, ortak kararımız bu, biz böyle uygun gördük” deseniz? Belki bir yerden sonra pes eder?

Benim annemde böyledir hasta ama annem psikolojik olarak o da. İlaç alıyor iyi değil sürekli kaygı yaşıyor panik atağı var. Eşim gelemdi almaya desem neden gelmedi gelsin söyle seni boşlamasın der. Kardeşi geldi desem neden başbaşa değilsiniz babanda böyle yapardı der. Benide paranoyak yaptı çözümü kanarya annen hasta boşver demekte buldum :) birde kader motiffini kırıyorum

Yani mesela altinlarimi korur guvence altinda olsun falan diye hadi anlarim
Ama durup durup bu sekildz senaryo yazmasi herseferindz benim ona aciklama getirmem biktirdi beni gercektende

Anneniz kendi yasadiklarini siz yasamayin isterken sizi yordugunun farkında degil belki de
Yani kendi cok çekmiş, siz de aynisini yasarsiniz korkulari ile sizi de aslinda dolduruyor. Ne mutlu ki akli basinda ve bu dusuncelerle kuruntuya kapılmayacak kadar mantıklı birisiniz.
Bence bir uzmandan destek görmesi icin tesvik edin çünkü cok dolmuş, kendi kafasinda kurduklarini siz yasarsiniz endisesi ve ihtimali üzerine kendini de sizi de yoruyor.

Benim kizimda babasindan nafaka aliyo ama gorusmuyo. Yani oraya gidip yiyemiyo diye faturasini esimin kizina kesiyo.
Ben kizim icin (babasiyla gorusmeyen) ona altin aldiriyorum. Sende dursun buyuyunce verirsin Diyorum.

şüphecilik de cok ciddi bi durum.
bu durum sizi bolca yipratir sürekli aciklama ve savunma yapma durumu olur.
yaşlılar psikolojik destege olumlu bakmaz.
yapılacak sey. dediklerini he he deyip gecmek ve herseyi anlatmamak .yoksa sürekli sikinti hal olur.

Benim kizimda babasindan nafaka aliyo ama gorusmuyo. Yani oraya gidip yiyemiyo diye faturasini esimin kizina kesiyo.
Ben kizim icin (babasiyla gorusmeyen) ona altin aldiriyorum. Sende dursun buyuyunce verirsin Diyorum.
Aslinda nasil ki kiziniz sizinle ve esiniz de ona abilik belki de "babalik" ediyorsa siz de esinizin kizina ablalik ediyorsunuz. Ikiniz de ilk evliliğinizden ebeveynligi tatmış ama es olmayi birbirinizle 2.evliliginizde yasiyorsunuz yani anneniz aslinda bu kuruntulariyla aile düzeninizi de olumsuz etkiler ona gerekirse bunu söyleyin ben esimle mutluyum kötü olmak da istemem, kizi benim de kızım deseniz anlamaz mi?

Evet, onun dedigi sey su. Senin kizin nafaka aliyo bide cocuk parasi var onlarami yedireceksin. Ve bu beni cildirtiyo.
Tedavi gormeyi reddediyo, ruh sagligi pek iyi sayilmaz antidepresan kullaniyo ama kendi bile isteye psikologa gitmiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…