Annemin kisiliginden artik tiksiniyorum babamlada zaten konusmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
allah senin gibi evlat kimsenin basına vermesinn tamam dayaga karşıyım ama yazık şuan kucamda 3 aylık kızım var senin gibi olsun istemem ben annemin birkez sözünü dinlemedim eşşek gibi söyledine geldim ana baba atadırr ne demek ölümünü isstemek yaa yazıklar olsun o seni dogurdu o senin basında bekledi hastalandında o yasına kadarr o seni büyüttü yazıklar olsun sizin gibilere ve sizin gibi nesillere kınamak istemiyorum çünkü basıma gelsin istemiorum allah kimseye vermesin senin gibi hayırısz evlat

konuyu okumadım..
ama başlığı görünce direkt aklıma şu söz geldi:
"hiç kimse kınadığını yaşamadan ölmez.."
annem ve babamda neyi kınadıysam başıma geldi....
şuan sadece keşke hiç yargılamasaydım zamanında diyorum...

herkes bu kadar annecıyse bunca kayınvalıdeye nefret kusan kımler acaba forumda? heralde onlar aNNe değil. neyse işin özü doğurunca anne olunmuyor. ne verıyorsan onu alıyorsun bu hayatta. dayak yıyen beddua ışıten bı evladın da aynı karşılığı vermesı normal. ayrıca herkes mukemmel ailede yetişmiyor.

Ne demesini bekliyorsunuz o kadar dayak yemiş yarabbi şükür mü desin?
''Anaların babaların vurduğu yerde gül biter.'' de diyebilir.
''Anneler babalar hem döver hem sever.'' dese de olur.

Anne-baba evladını koruyup kollama içgüdüsüyle hareket eder.
Evladı kaç yaşında olursa olsun onun kendini yeteri kadar
koruyamayacağı kaygısını taşırlar. (bakidirler sanki)
Tecrübeleri, önsezilerini güçlendirmiştir.
Genellikle tespitleri doğru olduğu için, evlatlarını yönlendirme konusunda
ısrarcı olurlar. Amaç evlatlarının üzülüp, sıkıntı çekmesine engel olmaktır.
Bu duygular doğaldır, içtendir, gerçektir.
Doğal olmayan; üzülmesini, incinmesini, zarar görmesini istemedikleri evlatlarına
bu olumsuzlukları kendilerinin yaşattığını görememeleridir.
Yanlışı yanlışla düzeltmeye kalkmaları doğru değildir.
Bir evladın anne-babasına beddua etmesi çok yanlıştır evet.
Anne-babanın evladına şiddet uygulaması, hakaret etmesi, aşağılayıcı sözler
sarf etmesi çok daha fazla yanlıştır.
Anne-babaların evlatlarını sahiplenmeleri onların sahibi olduğu anlamına gelmez.
Anne-babaların evlatlarına karşı doğru davranışlar geliştirmesi için kesinlikle
toplumsal bilinçlenmeye ihtiyacımız var.
Yanlışı kim yaparsa yapsın yanlıştır.
Anne yapsa da yanlıştır.
Baba yapsa da yanlıştır.
Kardeş yapsa da yanlıştır.
Evlat yapsa da yanlıştır.

Annen baban çok yanlış şeyler yapmışlar kırılman normal ama senin yaptığın daha büyük yanlış hem büyük günaha giriyorsun af dile tövbe et ve hep dua et kendine Allah yardımcıniz olsun

Ayy ne kadar ıgrencsınoz annenıze bedsua edıyorsunuz sızı yönlendryr dıye erkek arkadas ıcın allah sıZı ıslah etsın

Numaradan hastaligi cok iyi bilirim. Babaannemde istedigini
Yaptirmak icin numaraciktan, bayilip yerlere atardi kendini.
Kafasinda binbir senaryolar döndürür, sonrada oynardi.
Biz torunuzya, cok sever bizi, ama gelinleriyle yazik nefret ediyo hepsi.
Vallahi zor bir hayat seninki, Allah yardimcin olsun.
Emin ol, sevgilin zulmedebilecekleri biri olsaydi isterlerdi.
Kendi hayatini kur, bosver degistiremezsin.

Annen baban çok yanlış şeyler yapmışlar kırılman normal ama senin yaptığın daha büyük yanlış hem büyük günaha giriyorsun af dile tövbe et ve hep dua et kendine Allah yardımcıniz olsun
Anne kızına hırslandığı zaman ağzına geleni söyleme hakkına sahip.
Baba hırslandığında şiddet uygulama hakkına sahip.
Günaha girmiyorlar, tövbe etmeleri özür dilemeleri, yanlışı tekrarlamamaları gerekmiyor.
Peki evlat hırsını nasıl alacak söyler misiniz?
Anne-baba öfkesini kontrol etmek, sabır göstermek zorundadır.
Çünkü bu sorumluluğa talip olmuştur.

Her anne çocuğunu sever korumak ister ama benimde şahit olduğum bazı anneler ben merkezcidir. Çocuklarının her daim kendi istedikleri gibi yaşamasını isterler. Bu da haliyle insanı baskı altında hissettirir. Sen artık bir bireysin kendi isteklerin, planların, hayallerin var. Ama bunları gerçekleştirirken aileni kırmamaya çalış. Onlarda zamanla senin seçtiğin yolu kabul edecek alışacaktır...Anladığım kadarıyla çok fevri ve çabuk sinirlenen bir insansın. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Biraz sakin olmanı ailene o şekilde yaklaşmaya çalışmanı tavsiye ederim... İnan bana ana baba hakkı ödenmez hele ki anne... Çok klasik olacak ama bu söylediklerimi anne olunca daha iyi anlayacaksın..

ouvvvvvv nasıl bir evlatlık buuu...
Anne babanızı çok ararsınız ne kadar kötü olsalar da anne ve babaya beddua edilmez.
Haklı olsanız da tavrınız sözleriniz ve beddualarınızla hatalısınız.

Kimse kusura bakmasin ama bazi kisiler baya bi abartmis. Senin gibi evladim olmasini istemem, yaziklar olsun vs. Evet yazdigi hic hos degil, ana babanin hakki asla ödenmez. Fakat konu sahibi de sinirle yazdigini, sonradan pisman oldugunu acik acik yazmis. Daha ne yapmasi gerekiyor. Bunun icin ayri bi konu mu acsin... Herkes zaman zaman annesine babasina kizar ki arkadasta basit seyler yasamamis... Vur diyince öldürüyosunuz...

o Zaman iyi bir anne olmaniz gerekir iyi bir evlat istiyosaniz. Ben annemden memnun degilim ve emin olun o benim gibi evlat istemiyorsa bende onun gibi rolcü bir anne istemiyorum

Bir erkek icin demiyorum ben genel olarak annemi istemiyorum artik
Bunu ancak anne olduğunuzda anlayabilşrsiniz yaşınızı 18 falan sandım konuşmalarınız ve mantık yürütmelerinizden
Kadının veya adamın umrunda olmasanız sizin için kıllarını kıpırdatmazlar canım de get napıosan yap der endişelenmezler
Sen böyle devam et

Tamam arkadaşlar,en hayırlı evlat sizsiniz..SİZ ANNENİZE YAPMAZSINIZ DEMEZSİNİZ ASLA.Anlamıyorsunuz ki her anne sizin gibi değil.Her anne sizin anneniz gibi de değil.Böyle çocuğunu nefret aşamasına getiren anneler de var işte.Konularını gördüğüm kadarıyla konu sahibi arkadaşımın hayatını son birkaç yıldır zindan eden bir aile var burada..Kaç yaşında insanın ilişkisine karışıyorlar,zorla ülke değişikliği yaptırmak istiyorlar.Üstüne bir de bir araba dolusu dayak yemiş kız.Hayatınızda hiç şiddet gördünüz mü bilmiyorum ama ben bir kapkaç olayında yaşamıştım ve insanın özsaygısını mahveden bir şey...Bu arkadaşımız bir de en yakınından ailesinden şiddet görmüş,annesi de dövene alkış tutmuş.Aynı konu kocam beni dövdü kv de onun tarafında diye hepsinden tiksiniyorum diye yazılsaydı son 8 sayfa tüü boyları posları devrilsin,allahından bulsunlarla dolardı.Konu anne olunca böyle davranmak niye..Anne kutsaldır ama çocuğunu dövdüren anne kutsal mıdır? Ya da çocuğunu düşünen ebeveyn kızını dövmeli mi?İlk önce kendinizle bunu tartışın..Yorumları okuyunca şok oldum,yerden yere vurmuşsunuz kızı..Kendi görüşünde değilse,annesine sevgisi azalmışsa ya ergendir ya suçludur zaten..BDV deki,'svgilm bni facetn aldattı:sS' tarzı konulara bile daha teselli edici şeyler yazıyorsunuz,bu konudaki kişi dayak yemiş,dayak yemenin şokuyla annesine kötü bir şey yazmış sonra pişman olmuş silmiş hala ağır yorumlar yapılıyor ya..Burası BDV,destek olun köstek olmayın..

Annenize laf ediyorsunuzda siz nasil bir evlatsiniz? Yazilarinizdan asi biri oldugunuz belli. Ne demek aileniz Turkiye`ye donuyorda siz yabanci bi ulkede kaliyorsunuz? Hicbir anne baba kabul etmez ki bunu. En azindan evladina deger veren anne baba...

Dayak konusu asla kabul edilecek bir sey degil cocuk degil 26 yasindasiniz ancak bir de insani tahrik etme var. Burda kendi hatalarinizi yazacak degilsiniz, yorum yazanlari terslediginiz gibi babaniza da höt höt konustuysaniz demek.. Nasil sinirle ``annem ölsün``ü yaziyorsaniz,babanizda sinir ve ofkeyi oyle atmis...

Cok uzuldum hem sizin adiniza,hem anneniz babaniz adina. Umarim hersey guzel olur sizin icin...

Zaten başka bir şey de farkettim,yorumlar birbirini çok etkiliyor.Konunun ilk birkaç sayfası 'Ah canım sana nasıl vurdular?' görüşünde olsaydı devamı da 'Elleri kırılsın inş..' tarzında giderdi.Herkes birbirinden almış lafları sonunda 'Sen nasıl evlatsın ha nasıl evlatsın sen?!' evresine gelmiş...

Valla benim annemde o cınnet annelerden biri.5kardeşiz ben evlenmeden önce dayak yerdım kocamla evlenmek istedim dıye kolumu kırdi fln.benı yurtdişina götürdü dönmeem izin vermedi.evlendikten sorada hiçbir sucumuz yokken gelıp kavgalar cıkardı.anneannemi alım yanıma istemiyor diye istemediği kadını sırf bizim huzurum yerinde diye geldi almaya kapıyı acmadık diye koca sıteyı kapıyı tek eleyerek kufurlerle kapıma toplaılar.şimdide pazartesi almaya kalktıgım evi ben bankadayken aldı ve benle konusmuyorlar.kı evı almam sebebim kızımın kalp rahatsızlığı.kaynanam ve anem altlı üstlü oturuyor bu arada.bende asla yüzlerini görmek istemiyorum

Dayak konusu çok fena.Bir de her anlaşmazlıkta evlatlıktan reddetmek nedir ?
Sözde evladını seven,o yüzden iyiliğini isteyen ebeveynler...Nasıl olur da istekleri olmayınca reddetmeye kalkarlar ?

Öte yandan sen de büyük oranda erkek arkadaş meselesi yüzünden tavır yapıyorsun,kabul et.

Sonuç olarak Almanya'da kalacak mısın,ailen nerede anlamadım.Bazı yerlerde telefonda söyledim,babam dövdü filan demişsin,karışmış.
Almanya'da kalmaman için sebep göremiyorum.26 yaşındasın,çocuk değilsin.Orada okumuş,iş sahibi olmuşsun.Çanta gibi ailen nereye sen oraya yapacak durumda değilsin.Kalmayı düşünüyorsan mantıklı şekilde ikna etmeye çalış.

Ya sen bakma olumsuz yorumlara, yaşadığını az çok anlıyorum. Bende babamdan dertliyim. Dogurmakla anne olunsaydi, bütün çocuklar mutlu olurdu. Haketmiyorsun yaşadıklarını, inşallah atlatirsin en kisa surede.

Evladina deger veren baba dayak atmaz hanimefendi, bu adam bu satirlarda yazan her seyi haketmis bence. Istedigi kadar insan tahrik etsin, kimse dayagi haketmez, siddeti mesrulastirmayin, ozellikle aile ici siddeti. Bu anne iyi bir anne mi simdi, kizi dayak yerken giki cikmiyor, engel olmaya bile calismiyor, ama isine gelince fenalasma numaraslarini gayet guzel yapiyor.

Konu sahibesinin isi , hayati Almanya'da, Turkiye'ye gelip ne yapsin, 26 yasinda koskoca yetiskin bir kadin, istedgi karar verir. Almanya guvenli bir ulke, ben yabanci olarak 2 yildir tek basima yasiyorum, Almanlarin kimseye bir sey yaptigi yok.

Konu sahibesi, bence en dogru karari veriyorsunuz, yasiniz kucuk degil 26siniz. Duzeninizi , hayatinizi, isiniz, imkanlarinizi birakip gelmeyin bence de. Anne babanizla , ozellikle babanizla birbirinizi uzaktan sevin, yilda 2-3 kere gorusurseniz belki daha kibar davranirlar ozlemden dolayi. Kendi hayatinizi kurun bence, ailenizle yasamakan size bir yol olmaz.

Son düzenleme:

Gerçekten anlayamadım yorumunuzu. Bir sürü insan ailesini bırakıp başka ülkeye yaşamaya, okumaya, çalışmaya gidiyor. O durumda aileler kızlarını düşünüyorsa yollamak istemez mi yani? Bu kızın durumu daha da normal, zaten orada hazır işi var, dönmek isteyen taraf ailesi, o da doğal olarak yaşadığı yeri bırakmak, düzenini bozmak istemiyor üstelik 26 yaşına gelmiş.

Asilik, kışkırtma, höt höt konuşmak dayağa bahane değildir. Şiddet insanlık suçudur, kavga değil bu karşılıklı. Aile de yapsa böyle, herhangi bir aziz de yapsa böyle yani. Kızgınlıkla edilen bir cümleyle bir insanı çok kötü bir şekilde kadar dövmek arasındaki farkı açıklamaya gerek yok herhalde.

Bir de hepimiz çocukken dayak yedik denmiş, ben yemedim. Yiyenlere de çok üzüldüm hep, yaşım büyüyünce müdahale ettim. Olumsuzu normalleştirme çabası neden anlayamıyorum, tabi ki normali ve olması gereken sıfır şiddet. Yasalara göre suç teşkil ediyor, ötesi var mı?

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…