problem annede degil sizin asırı derecede bu tarz seyleri takmanızda esim duymasın diye ne cok caba sarfediyorsunuz duyarsa duysun ne olacak hem annenize olan uslubunuzda hic hos degil bence cok sert geldi bana neticede anneniz gelmezse gelmesin sanane falan sizde asabisiniz bence
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
annemin, eşimin yanında patavatsızlığı
- Konu Sahibi orkide_m
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.543
- 423
bence hata birazda sizde
madem yemeğe çıkıcaksınız hiç açmıyacaktınız konuyu baştan
annenizi başta çocuk gibi azarlayan sizsiniz annenizle tayzenize kapatın konuyu deyip ogünü geçirdikten sonra
daha uygun bir vakitte anne kız sohbet ederken kibar dille uyarsaydınız konu bukadar uzamazdı ayrıca annenizide kırmazdınız
madem yemeğe çıkıcaksınız hiç açmıyacaktınız konuyu baştan
annenizi başta çocuk gibi azarlayan sizsiniz annenizle tayzenize kapatın konuyu deyip ogünü geçirdikten sonra
daha uygun bir vakitte anne kız sohbet ederken kibar dille uyarsaydınız konu bukadar uzamazdı ayrıca annenizide kırmazdınız
hatanın çoğu sizde. bence çok agresifsiniz. eşinizde kabul edecekse sizi ailenizle, ailenizin sorunlarıyla kabul etmeli. neden bu kadar çekiniyorsunuz eşinizden anlamadım. eğer ailenin ya da akrabaların yaptığı yanlışları genelleyip sizi yargılayacak bir eşiniz varsa hiç olmasın daha iyi...
Bu evlilik çok yorar seni arkadaşım..
Annem birşey diyor Akif duymasın,teyzem dedikodu yapıyor Akif duymasın.
Akif yanlış anlamasın,Akif bizi garipsemesin. Akif kim Allah aşkına peygamber torunu mu? Akif'in annesi nasıl bir anne ,senin burnunda getirmiyor mu ?
Akif senin kocan yatağını hayatını iyi kötü gününü her güzelliği her çirkinliği paylaştığın sevdiğin adam.
Bu kadar ince hesap yapılır mı,bu hesaplar için anne kırılır mı?
Madem eşin her hatanı arayan kötü biri neden evlendin bu adamla ?Ben öyle biri olduğunu da sanmıyorum gerçi ifadelerinde mevzuyu abartan sensin.
Kayınvaliden seni çok incitmiş ama bu anneni incitmen için sebep olamaz.Anneler günü yaklaşıyor yazdıklarının aksine mevzunun içine eşini de kat.
Annenden af dile,hala haklı olduğunu düşünüyorsan bile yap bunu.
Madem bu kadar detaycısın ahireti düşün,,,
Dedikoducu olsun,çirkin olsun,güzel olsun,temiz olsun ,pis olsun,,patavatsız olsun,cahil olsun,düşüncesiz olsun.
Senin annene böyle davranmaya evlat olarak hakkın yok,bunun bahanesi de yok.
Onlardan utanacak cehalet yaşlarını çoktaaaaaan geçtik.
Annem birşey diyor Akif duymasın,teyzem dedikodu yapıyor Akif duymasın.
Akif yanlış anlamasın,Akif bizi garipsemesin. Akif kim Allah aşkına peygamber torunu mu? Akif'in annesi nasıl bir anne ,senin burnunda getirmiyor mu ?
Akif senin kocan yatağını hayatını iyi kötü gününü her güzelliği her çirkinliği paylaştığın sevdiğin adam.
Bu kadar ince hesap yapılır mı,bu hesaplar için anne kırılır mı?
Madem eşin her hatanı arayan kötü biri neden evlendin bu adamla ?Ben öyle biri olduğunu da sanmıyorum gerçi ifadelerinde mevzuyu abartan sensin.
Kayınvaliden seni çok incitmiş ama bu anneni incitmen için sebep olamaz.Anneler günü yaklaşıyor yazdıklarının aksine mevzunun içine eşini de kat.
Annenden af dile,hala haklı olduğunu düşünüyorsan bile yap bunu.
Madem bu kadar detaycısın ahireti düşün,,,
Dedikoducu olsun,çirkin olsun,güzel olsun,temiz olsun ,pis olsun,,patavatsız olsun,cahil olsun,düşüncesiz olsun.
Senin annene böyle davranmaya evlat olarak hakkın yok,bunun bahanesi de yok.
Onlardan utanacak cehalet yaşlarını çoktaaaaaan geçtik.
ANNEMİN esimin yanında PATAVATSIZLIGI... konu başlığını okuyunca kim bu patavatsiz diye merak edip okudum..ortada bı patavatsiz varmış ama anneniz değil o..ayıptır arkadasım burda hiç tanımadığın insanlara bile annenizi nasıl lanse ediyorsunuz..hayatta kınadığınız herseyi yasarsınız bı bakmissin ileride hiç farkında olmadan annen gibi davranmissin cocuğunda elin kızının ya da oğlunun yanında seni hor görüp azarlamaya başlamış..Annen ahi tutmaz ama Rabbimin adaleti sasmaz
- 6 Ocak 2012
- 794
- 73
- 123
Eşinize ailevi sorunlarını yansıtmak istememekte haklısınız. Ama sizin yaptığınız bence daha beteri olmuş, özellikle esınız ne oldu diye sorduğunda "dedikodu yapacaklardi, engel oldum, vs." gibi bir cevapla annenizi küçük düşürmüşsunuz ki, bu inanın eşinizin yapılan dedikoduyu duymasından daha kötü bence. Ayrıca ne olursa olsun o sizin anneniz, tavırlarınız çok kırıcı olmuş. Şahsen ben annemi esime beğendirmeye çalısmam, esim kendini anneme begendirsin. O benim annemdir ne olursa olsun, elogluna beğendirecegim diye annemi kıramam
- 6 Aralık 2009
- 6.146
- 2.752
- 723
Ailevi meselelerinizi eşinizin bilmesini istemiyorsunuz iyi güzelde,
bu nasıl bir güvensizliktir, bilse ne olacak size karşı kullanacak mı?
Eşinizi bu konuma düşürmüşsünüz farkında mısınız.
O sizin eşiniz bilse neden rezil olacaksınız, insan eşine rezil olur mu?
Ben kendi adıma eşimle çoğu şeyimi paylaşırım, paylaşmamakta tercihtir,
ama aman eşim duyarda bana karşı kullanır ya da rezil olurum diyebileceğim
bir insanla evli olmak istemezdim, olamazdımda.
Önce kendinizi bir sorgulayın bence de.
Annenizden de sanki bir düşmanınızdan bahseder gibi bahsediyorsunuz,
60 yaşında eşinle ayrılmışsın filan , bunları annenizden bahseder gibi değilde
yabancıdan bahseder gibi bahsediyorsunuz, eşinden ayrılınca ne oluyor,
annenizin kimseyle anlaşamadığını vurgulamak istemişsiniz sanırım,
yani eşinizin sizin için düşüneceğinden korktuğunuz şeyleri anneniz için düşünüyorsunuz,
tezat. İnsan önce kendinden bilirmiş ya bazı şeyleri o hesap heralde sizin ki.
bu nasıl bir güvensizliktir, bilse ne olacak size karşı kullanacak mı?
Eşinizi bu konuma düşürmüşsünüz farkında mısınız.
O sizin eşiniz bilse neden rezil olacaksınız, insan eşine rezil olur mu?
Ben kendi adıma eşimle çoğu şeyimi paylaşırım, paylaşmamakta tercihtir,
ama aman eşim duyarda bana karşı kullanır ya da rezil olurum diyebileceğim
bir insanla evli olmak istemezdim, olamazdımda.
Önce kendinizi bir sorgulayın bence de.
Annenizden de sanki bir düşmanınızdan bahseder gibi bahsediyorsunuz,
60 yaşında eşinle ayrılmışsın filan , bunları annenizden bahseder gibi değilde
yabancıdan bahseder gibi bahsediyorsunuz, eşinden ayrılınca ne oluyor,
annenizin kimseyle anlaşamadığını vurgulamak istemişsiniz sanırım,
yani eşinizin sizin için düşüneceğinden korktuğunuz şeyleri anneniz için düşünüyorsunuz,
tezat. İnsan önce kendinden bilirmiş ya bazı şeyleri o hesap heralde sizin ki.
konu sahibinin eşi her şeyi başa kalkan biri mi acaba.?
belki de babası annesinin başına kalkmıştır her şeyi?
merak ettim, gelip cevap verse keşke...
HerKes hatalı oldugunda hem fikir olunca bisey yazmak istememiş olabilir..annesini şikayet etseydi sorun degildi ama konu başlığı cok antipatik geldi biraz kırıcı konuştum o yüzden hiç huyum olmadıgı halde..umarım okumuştur yazılanları ve hatasını telafi eder cvp vermesinden daha önemli o kısım :)
konu sahibinin eşi her şeyi başa kalkan biri mi acaba.?
belki de babası annesinin başına kalkmıştır her şeyi?
merak ettim, gelip cevap verse keşke...
eşim başıma kakmaz kesinlikle, ama sizde çok fazla küsme olayı var demişti evliliğimin ilk aylarında eşim bana söyledi....söylediginiz doğru babam herşeyi annemin ailesindeki herşeyi annemin başına kaktı.. ve buda bende bilinçaltında çok fazla yer etti.
HerKes hatalı oldugunda hem fikir olunca bisey yazmak istememiş olabilir..annesini şikayet etseydi sorun degildi ama konu başlığı cok antipatik geldi biraz kırıcı konuştum o yüzden hiç huyum olmadıgı halde..umarım okumuştur yazılanları ve hatasını telafi eder cvp vermesinden daha önemli o kısım :)
üslupla lakalı bir sorunum oldu,haklısınız... ama annemin bizim aramızdaki kavgayı eşime yansıtması beni çok fazla gerdi....o yüzden bende sinir tavan yapınca kırıcı oldum..
annesinin ailevi şeylerini eşine yansıtmaktan rahatsız olan bir çok kişide burda yorum yaptı.
sıze aynen katılıyorum .yanı kendı aıle sorunlarınızdan once ,bence sız kendı karı-koca ılıskınıze bı goz atın .
bu nasıl bır ılıskı ben anlamadım .aynı yastıga bas koydugunuz kısı sankı dusmanınız.
sız artık bı aılesınız,sızın bırbırnızden saklayacak nelerınız olabılır .
evlenırken bıle ,ıyı gunde kotu gunde dıyerek ımza atılır .ama sankı sız esınızle yabancı gıbısınız .
esınızın agzına laf vermekden cok cekınıyorsunuz .belkı esınız de sızın gıbı sıze sır vermeye
o da cekınıyor .ama boyle evlılık olur mu yaa .
ıkınızın bırbırınızın yanın da en rahat hıssedecegınız yer olması gerekırken ,
ıkınız de dıken ustundesınız bırbırınıze karsı .lutfen bırbırınıze guvenın .evlılık bu degıl kesınlıkle
senın sırrını eşin bilmeyecek de kım bılecek .siz düşman degıl karı kocasınız .
ıkınızın de bırbırınızden saklınız gızlınız olmamalı .
bence siz yorumlarınızı bir okuyun!!, eşime ailevi sorunlarımı yasıtmamamı eşimle düşman gibi yorumlamanız gerçekten çok saçma...
eşim başıma kakmaz ama ben ailevi şeylerimi eşime yansıtmam arkadaşım yansıtmam.... size bir örnek daha vereyim... kendi dostlarımla aramdaki kırgınlıklarımıda eşime asla anlatmam.çünkü kırgınsam yada kırmışsam zaten gönlüm alınır yada alırım.bunun dışındahayatımda olan herşeyi eşim bilir...
siz düşman değil karı kocasınız derken yorum baya bi komik olmuş, ailenizde geçen fındıkkabugunu doldurmayacak oluşan kırgınlıkları küskünlükleri eşinize anlatıyorsanız asıl siz kendinize zarar veriyorsunuz...
Son düzenleme:
Okurken yok artık dedirten konulardansınız.
Ne kadar inndırmışsınız kendinizi annenizin patavatsız olduğuna.
Sorun anneniz değil ki,sorun sizsiniz!
Ayrıca kiminle evlisiniz kuzum,osmanoğulları soyunun yaşayan son şehzadelerinden biri ile mi?
Resmen eşinize laf vermemek adına kırıp geçirmişsiniz annenizi.
Yazık ki ne yazık!
Ben annemi terslemek şöyle dursun,hakkında tek bir olumsuz yorum için tanıdığım bütün herkesi silerim,
bunu yapan eşim bile olsa!
Türkiye'de yaşıyoruz farkındamısınız?
Bizim kültürümüzde kadınlar bir araya gelince illaki kötü amaçlı olmak zorunda değil ama,
ortak tanıdıklarını konuşurlar.Ne var bunda?Teyzenizin söylediği cümlede de ''amaaaan ne edepsiz kadın,nasıl aile bunlar''
dedirtecek türden bi taşkınlık da yok.Eee bu tepki neden?
Merak etmeyin kocanız sizi ailenizin kendi aralarında yaptığı masumane sohbet yüzünden bırakmaz,bıraksa bile öyle koca yine bulursunuz ama bir anne daha bulamazsınız.
Anneniz eşsizdir!Ve siz böyle yumurtadan çıktım ama kabuğumu beğenmeme bağlarsanız ilişkinizi,hem eşinizin gözünde,
hem çevrenizin nazarında kendi değerinizi kaybedersiniz.
Hayır ne yapmış kadıncağız anlamadım ki,damadına iyilik olsun diye park yerini söylemiş.
Neymiş kocanızdan önce biri kapmış da o arada kocanız arabayı almaya gitmiş de bik bik bik...
Vallahi çok zor ve enteresan bir insansınız.Annenizin ve eşinizin hiç bir şey yapması lazım gelmez.
Siz hayatı zorlaştırmak için tek başınıza yetersiniz!
kırmızıyla işaretlediğim yaptıgınız yorumlar ne kadar çocukça.... olumsuz yorumlar illaki olur sonuçta burda konu açan kişi bunlarıda göze alan kişidir.... ama bu baya bir çocukça ya... diyecek söz bulmaıyorum sizeee
Son düzenleme:
ben bir de şuna takıldım pis inadımdır,açmam telefonunu diyorsun...gelmezse gelmesin biz çıkalım diyosun eşine. annene mi trip atıyorsun?annene mi küsüyorsun? annen yazık kimbilir ne haldedir?işte yaşlandıktan sonra böyle çocuğunun maskarası olacağına insan ne yaşasa daha iyi ya.
bilmem kaç yıl elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış,sonra ailemin sırlarını eşime bile vermem kisvesi altında kadıncağızı kır,dök... bütün forumu oku sana bi tane haklısın diyen varmı? smuwila ya baksana ne diyor annesini kaybetmiş 2 ay önce, geri gelir mi,gelmez...
anne ya anne.
bi de eşine kendini iyi göstermek için,dedikodu yapacaklardı,engel oldum diyosun,annen teyzen dedikodu yapıyor,iyi huylu ahlaklı orkidem engel olmaya çalıştı diye annesi küsüyor...annene böyle davranıyorsun,Allah bilir kayınvalidene nasıl davranıyorsun?
sen nasıl bir mantık abidesisin ya... kaynanayı nerden çıkardın,bu konuyla kaynananın ne alakası var... aslında senin başka bir konuda yaran var da benimle araya soktun kaynana konusunu... görende 40 yıldır gelinlik yapmıssında yorum yapıyorsun sanacak...daha evlenmemişssin bee
3 üyeye de verdiğiniz cvplar nekadar sert:44: sıra bizede geliyor sanırım.:26:
biz eleştirdik sizin tutumunuzu, sizde bizlerin yorumunu eleştirebilirsiniz tabiki haksız bulabilirsiniz ama sizin yaptığınız yorumlar "bodozlama dalmak" diye tabir ediliyor sanırım, kavga edercesine bir davranış sergilemişsiniz cevaplarınızda.
kusuruma bakmayın ama annenize nasıl davrandığınızı şimdi daha iyi anlıyorum
biz eleştirdik sizin tutumunuzu, sizde bizlerin yorumunu eleştirebilirsiniz tabiki haksız bulabilirsiniz ama sizin yaptığınız yorumlar "bodozlama dalmak" diye tabir ediliyor sanırım, kavga edercesine bir davranış sergilemişsiniz cevaplarınızda.
kusuruma bakmayın ama annenize nasıl davrandığınızı şimdi daha iyi anlıyorum
eşim başıma kakmaz kesinlikle, ama sizde çok fazla küsme olayı var demişti evliliğimin ilk aylarında eşim bana söyledi....söylediginiz doğru babam herşeyi annemin ailesindeki herşeyi annemin başına kaktı.. ve buda bende bilinçaltında çok fazla yer etti.
tahmin etmiştim sorunlar yaşadığınızı. burda size hak vermediğim tek şey annenize bağırmanız ama yine de eleştirmiyorum
kimbilir neler yaşadınız. bi araya gelince sorun yaşıyorsanız mesafe koyun kendi iyiliğiniz için yapın bunu
ben başlığa değil sorunun asıl nedenini öğrenmek için o yorumu yaptım ya zaten. belli ki konu sahibinin annesiyle sorunları var. anlatsa öğreniriz davranışının nedenini
arkadaşlar burda annemi kötüleme amaçlı bu konu açılmadı.dikkat ederseniz tüm ayrıntısıyla anlattım, annemle yanlış konuştugum diyaloğları bile yazdım...sadece yaşadıgım bir durumdan kaynaklı dertleşme var.annemi, bana emek çeken bir insanı burda yada başka bir ortamda kötüleyecek kadar ş.... olmam..
başım sıkışınca ilk koştugum kişi annemdir,herşeyimi paylaşırım... bu konuda üslupla alakalı yanlış bir şey yaşadım, ama ana tema annemin eşime aramızda ve ailemizde gecen şeyleri anlatması ve benim bundan rahatsız olmam...
burda konu açtım , elbetteki hak verende olucak hak vermeyende. herkese saygım var...
60 yaşındasın diye bir kelime kullandım konumda anneme... bunu yanlış anlayan kızlar oldu... demek istedigim 60 yaşındaki bir insan tecrubeli olur,eşininin yanında kızıyla kavgasını anlatmaz,bugün küsüz, yarın konusuruz,sonuçla anne ile evlat arasına hiç birşey giremez..
hepimizin çok sinirli anlarında 1. dereceden yakınlarıyla konusurken saygı sınırıda aştıkları illaki oluyordur..kimse sütten çıkmış ak kaşık değil...
Eşim annemin söylediklerini kullanmaz , fakat dilin kemiği yok,ya kavga ettigimiz bir anda bazı şeyleri yüzüme vurursa eşim,ben çok üzülmekten korkuyorum....hep ne geregi var bilmesine diye düşünüyorum.. ve ömür boyunca bu sabit fikirde olacagım...
Ama bu tarz durumlarda daha soğukkanlı, ve sakin olmam gerektigini biliyorum, ilk defa böyle bir durum oldu, inşallah bir daha olmaz...
ben annemi aradım dün akşam, hiç birşey olmamış gibi konuştuk... yani konuşuyoruz... e peki biz seninle et tırnak gibiysek ne geregi var aramızda sürtüşmeleri duyurmaya... demek istedigim buydu kızlar...herkese teşekkür ediyorum tekrar...
başım sıkışınca ilk koştugum kişi annemdir,herşeyimi paylaşırım... bu konuda üslupla alakalı yanlış bir şey yaşadım, ama ana tema annemin eşime aramızda ve ailemizde gecen şeyleri anlatması ve benim bundan rahatsız olmam...
burda konu açtım , elbetteki hak verende olucak hak vermeyende. herkese saygım var...
60 yaşındasın diye bir kelime kullandım konumda anneme... bunu yanlış anlayan kızlar oldu... demek istedigim 60 yaşındaki bir insan tecrubeli olur,eşininin yanında kızıyla kavgasını anlatmaz,bugün küsüz, yarın konusuruz,sonuçla anne ile evlat arasına hiç birşey giremez..
hepimizin çok sinirli anlarında 1. dereceden yakınlarıyla konusurken saygı sınırıda aştıkları illaki oluyordur..kimse sütten çıkmış ak kaşık değil...
Eşim annemin söylediklerini kullanmaz , fakat dilin kemiği yok,ya kavga ettigimiz bir anda bazı şeyleri yüzüme vurursa eşim,ben çok üzülmekten korkuyorum....hep ne geregi var bilmesine diye düşünüyorum.. ve ömür boyunca bu sabit fikirde olacagım...
Ama bu tarz durumlarda daha soğukkanlı, ve sakin olmam gerektigini biliyorum, ilk defa böyle bir durum oldu, inşallah bir daha olmaz...
ben annemi aradım dün akşam, hiç birşey olmamış gibi konuştuk... yani konuşuyoruz... e peki biz seninle et tırnak gibiysek ne geregi var aramızda sürtüşmeleri duyurmaya... demek istedigim buydu kızlar...herkese teşekkür ediyorum tekrar...
üslupla lakalı bir sorunum oldu,haklısınız... ama annemin bizim aramızdaki kavgayı eşime yansıtması beni çok fazla gerdi....o yüzden bende sinir tavan yapınca kırıcı oldum..
annesinin ailevi şeylerini eşine yansıtmaktan rahatsız olan bir çok kişide burda yorum yaptı.
Ben sizi anlıyorum 10 ay önce evlendim ve annemle didisip birbirini kiran bı iliskimiz oldu son yıllarda esimin ailesine koz vermesini özellikle kayınvalideme karsı beni korumasni aksi takdirde degerimi bilmediklerini kaç kez söylesem de annem karsı taraf gibi cirkeflesmyrdu tabiri caizse.. Bende sanki bana kötülük yapan annemmis gibi benim hakkımı arayamiyrsn diye annemi o kdr kırdım ki evleneceğim zamana kadar..sonra dügün stresi o bu geçince aklım basima geldi annemin kıymetini anladım beni baskaları üzecek diye hep anneme saldrmsm size sert konuştum mükemmel bı evlat olduğumdan değil sizi anladığım için inanın aklınız basınıza gelsin benim gibi yapmayın diye söylüyorum insan bazen tanımadığı birinden eleştiri alırsa farkna varıyor hatasını.. Sizin üzerinizde emegi olmayan ve sizi annenizden daha fazla düşünmeyeck kimse için annenizin degerini düşürmeyin bırakın kocanız pervane olsun annenize deger versin böyle kötülersnz annenize saygısı kalmaz ve sonra en cok siz üzülürsünüz
Son düzenleme: