• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemin, eşimin yanında patavatsızlığı

ben daha çok sizin annenize olan tavrınıza takıldım..
ölsem annemle bu şekilde konuşamam..
hele küs hiç kalamam..
annenizin sizi küçük düşürdüğünüzü söylemişşiniz
ama bence sizin annenize olan tavrınız sizi daha çok küçük düşürmüş..
ben ortada patavazsızlık falan göremedim..
2 günlüğüne gitmişiniz keşke güzel ayrılsaydınız

okuyunca anneniz için o kadar çok üzüldüm ki.kadıncağız 5 yaşında çocuk sanki,sizde anne sürekli azarlıyorsunuz onu.keşke eşinize olan kibarlığınızı ve düşünceli tavrınızı annenize de göstermiş olsaydınız.birkaç günlüğüne gidip kadının kalbini kırıp gelmişsiniz.üstelik ortada eşinizden köşe bucak saklayacağınız büyük sorunlar yok ki.

patavatsızlık kötü bir huy.kayınvalidem de aklında olan her şeyi söyler,bazen insanı gerçekten zor duruma düşürür anlayabiliyorum seni
ama tatlı dille uyarmaya çalış anneni,onun yaptıklarından kaynaklanan sıkıntılarını anlat,bir şekilde anlar bence.
ama işte tatlı dil kullan,annedir kırma,sonra ilerde üzülürsün.

annenizin huyunu biliyorsunuz madem eşinizle gitmeseydiniz. hadi gittiniz onlar konuşurken eşinizi oyalasaydınız

annem çok sorunlu biri. bizde kavga ederiz de ben öyle kimsenin yanında bağırmam

eşinize kozu anneniz değil, siz vermişsiniz

kayınvalidem ben onlarda yeni evliyken kalıyorken 5 çocugunu etrafına almış 'gelinin yanında birbirinizle sıkı fıkı olun, sakın sır vermeyin ' diyipte bu kadar kurnaz olupta
benim annemin saflığı , rahatlığı beni geriyor....

Kötü olan annen değil kaynanan.

Özel aile meselesi olan değil, bunu başka meselenin içine katıp silah olarak kullanan kötü niyetliler utansın.

Eşin ve ailesi yüzünden de kendini gerip boşu boşuna annenin kalbini kırma bence.

Eşimden birşey saklamam ben, annemle olan tartışmalarımı da bilir. İnsan eşine güvenemeyecekse , eşinin yanınd arahat edemeyecekse nedne evlenirki..

Kesinlikle katılıyorum canım. Benim eşim de benden çok ilgilenir ailemin sorunlarıyla.
Başıma kakacak diye anneciğime asla öyle davranmam.
Hem başa kakacaksa zaten beni sevmiyordur.
Koca bu , insanın en güvendiği, insan bütün sorunlarını önce kocasıyla paylaşır,paylaşmalı. Yani kabul edecekse beni ailemle, sorunlarımla kabul etmeli

ahh canım benim annem neler anlatıyor neler eşimin yanında...heleki bir keresinde öyle birşey yaptıki ağzım açık kaldı...
şimdi annemler köye teyzemin kızının düğününe gittiler bir orda birde burda düğün yapcaktı erkek tarafı kız atarfının hepsi ordaki düğünde bulundu...kızın kaynanası takı merasimi başlayınca bilezikler hariç hepsini alcam takılarının falan demiş kızda bunu duyunca sinirlenip anemlere ve diğer teyzelerine bana takmayın herkes anneme versin demiş...neyse bunların hepsi para takı ne varsa kıza takmamış teyzeme vermiş...annem bunu anlatıyo eşime ama pişman oldum sonra oğlum millet bu kızın akrabaları hiçbişey takmadı demiştir şimdi falan ama o cadı kaynanasına iyi oldu falan diyo...biz nişanlıydık bunu anlattığında ve eşim sürekli aşkım bizim ufak takılarda borca gider annen böle yaparmı teyzelerine tembihlermi diye sorup duruyodu bana kafayı yemek üzereydim o dönem inanki..

siz eşinizle aile olmayı becerememişsinizki iki rakip gibi birbirinizin hatasını arıyorsunuz ayrıca annenize olan tavrınız hiç hoş değil kadını ezmek istergibi ondan utanıyor gibi davranıyorsunuz kusura bakmada arkadaşım kocandan önce anneni düşün kocama rezil olacam derdini bırakda anneni üzmemenin derdine düş derim bu yaşınıza getirsin evlenincede el gibi davranın yok dedikodu yapma yok şunu deme bunu deme anneniz az bile davranmış ben olsam yüzünüze bakmam sert oldu ama birazda değerlerimizi kaybetmeyelim eşinden darbe yediğinde ki inş olmaz gideceğin yer onun yanı ki annenizde sıkıntılar yaşamış siz ona destek olacağınıza böyle davranışlarda bulunuyorsunuz...

sizin evliliğinizde değişikmiş ben kocama hereşeyi anlatırım oda bana.
çok saçma ve entel bir yapınız var cnmmmm:ssz::ssz:

arkadaşım anladığım kadarıyla henüz yeni evlisin ve çok genç olmalısın. inan hayat bu tarz şeyleri düşünecek ve üzülecek kadar uzun degil boş ver herkesi olduğu gibi kabullen evlilikte hiçbirşey asla sır kalmaz kalamaz bu sıkıntıların eşinle problemlere dönüşebilir.

Okurken yok artık dedirten konulardansınız.
Ne kadar inndırmışsınız kendinizi annenizin patavatsız olduğuna.
Sorun anneniz değil ki,sorun sizsiniz!
Ayrıca kiminle evlisiniz kuzum,osmanoğulları soyunun yaşayan son şehzadelerinden biri ile mi?
Resmen eşinize laf vermemek adına kırıp geçirmişsiniz annenizi.
Yazık ki ne yazık!
Ben annemi terslemek şöyle dursun,hakkında tek bir olumsuz yorum için tanıdığım bütün herkesi silerim,
bunu yapan eşim bile olsa!
Türkiye'de yaşıyoruz farkındamısınız?
Bizim kültürümüzde kadınlar bir araya gelince illaki kötü amaçlı olmak zorunda değil ama,
ortak tanıdıklarını konuşurlar.Ne var bunda?Teyzenizin söylediği cümlede de ''amaaaan ne edepsiz kadın,nasıl aile bunlar''
dedirtecek türden bi taşkınlık da yok.Eee bu tepki neden?
Merak etmeyin kocanız sizi ailenizin kendi aralarında yaptığı masumane sohbet yüzünden bırakmaz,
bıraksa bile öyle koca yine bulursunuz ama bir anne daha bulamazsınız.
Anneniz eşsizdir!Ve siz böyle yumurtadan çıktım ama kabuğumu beğenmeme bağlarsanız ilişkinizi,hem eşinizin gözünde,
hem çevrenizin nazarında kendi değerinizi kaybedersiniz.
Hayır ne yapmış kadıncağız anlamadım ki,damadına iyilik olsun diye park yerini söylemiş.
Neymiş kocanızdan önce biri kapmış da o arada kocanız arabayı almaya gitmiş de bik bik bik...
Vallahi çok zor ve enteresan bir insansınız.Annenizin ve eşinizin hiç bir şey yapması lazım gelmez.
Siz hayatı zorlaştırmak için tek başınıza yetersiniz!

canım haklısın bence.annelerin biraz düşünceli olması lazım niye belli ediyorki eşine aranızda tartışma geçtiğini.ayrıca gizlice yemeğe gel diye aradığında senin için gelmeliydi.sen kötü birşey dememişsinki dedikodu yapmayın eşimin duymasını istemiyorum demişsin.normalde bunu annnenin düşünmesi gerekirdi.sen ondan tecrübesizsin ama sen düşünüyorsun.sen eşine belli etmemeye bak.ayrıca annenle kavga ederek değil de güzelce konuş biraz daha hareketlerine dikkat etsin

Bende evin içinde olanların evin içinde kalması düşüncesindeyim. Ama kendi evimin. Eşimle kavga da ederim küserim de. Ama ailem bugüne kadar hiç şahit olmamıştır. Çünkü benim mutsuz olmam demek onlarında mutsuz olması demektir.
Ama ailemle ilgili bir sorun olunca eşimle paylaşırım. Yeri geliyor insan anasıyla da babasıyla da ters düşebiliyor. Ne kadar annen babanda olsa fikirlerimizi uyuşmuyor. Eşime derim böyle böyle oldu diye ki sorunu onun gözünden bakmak isterim. sonuçta eşimle paylaşmayacağım da kimle paylaşacağım. Ha olur da eşimin duymaması gereken bir konuysa anlatmam tabi ki. Ama gidip de annemi babamı bu şekil ufak bir çocuk gibi azarlamam. Sonuçta benim ailem o. Annen de eşini oğlu gibi benimsemiş ki onun yanında bu tür konuları konuşmakta bir zarar görmemiş hem erkek milleti kadınların dedikodusunun yarısından çocuğu duymaz duysa da anlamaz ki. Abartılacak bir şey değil bana göre. araba konusuna gelincede bunda da bir şey göremedim. kadıncağız yer var getirsin arabayı demiş. Ne kötülük var ki bunu demesinde. Bence sen annene fazla tepki göstermişsin. Hem annene bir daha gelmem demende yanlış. Kadını tehdit eder gibi. Ya sana gelmezsen gelme deseydi. O zaman annenin dediği laf yüzünden daha da büyüyecekti olaylar.
Annenin yapısı bu. 60 yaşında ki kadını değiştiremezsin ki. Hem o senin annen. Yarın kaybedince ona bu dediğin laflar yüreğine taş gibi oturur. İnsan elindekilerin kıymetini kaybedince anlar. Derler ya anne acısı hiç bir acı gibi değil diye. Şu 3 günlük dünyada kadıncağızı üzme. Bırak eşinin yanında nasıl konuşursa konuşsun. Eşin bilmesin etmesin diye de annenle papaz olma.
eşinin de ailesi arasında olanları sana anlatmaması garip. Sonuçta karısısın. Neden senden gizler ki. Benim eşimde yeri geliyor oda söylemiyor. Ama annesinin babasının ağzında bakla ıslanmadığından onlardan duyuyorum. eşimede ben senin neyinim neden bana söylemedin diyorum. bana hiç mi güvenin yok diyorum. hemen aaa söyleyecektim yok şöle yok böle der. Sanki duysam bak bak napmışlar mı diyeceğim.

kusura bakmayin ama sürekli annenizi tersleyen bir tavriniz var damadini oglu gibi gormus olabilir,
yasli kadin her hareketinde azarlamissiniz kadini ki hic hak etmemis bence...

Annenizin iyi niyeti yüzünden baskalarının eleştirisini almasından korktuğunuz için bu öfkeniz..esinizi ve ailesini gözünüzde cok büyütmüş olacaksınız ki onun yanında kendi ailenizi idare etme ihtiyacı duyuyorsunuz kendinizce ailenizi ve annenizi savunma dürtüsü ama böyle daha cok zarar veriyorsunz annenize yazık günah kimsenin memnuniyeti için dunyanın en saf ya da en kötü insanı bile olsa sizi ilk fırsatta karalamaya hazır karsı taraf için annenizi üzmeye degermi anladığım kadarıyla annenizin fikirlerine güvenmediğiniz ve saygı duymadığınız için siz onun değil o sizin cocuğunz olmuş..siz karsı tarafın zarar verme size laf söyleme ihtimalinin bile acısını annenizden çıkarıyorsunuz farkındamsnz?? Esinizle aranıza bu kdr mesafe koymakta nesi tabi ki bazen koz vermemeli kimseye ama siz ailenizi başka biri gibi gostermye çabalıyorsunuz hayat arkadsnza güvenip tüm kartlarınızı açamıyorsanız vay o sevginin haline.. Annen ne kdr hata yapsada kimsenin gözünden düşmez eğer kızı hatalarını herkesten önce ayiplayip annesine bu tavrı sergilemyrsa o dedikodu değil sizin annenize böyle davranmanız onun degerini bitirir eşinizin gözünde kayınvalideniz cok mu dört dörtlük bı duşunun bakalım oğlu sizin annenize yaptığınızı yapıyormu diye..

ama beni üzen eşimin yanında beni rezil etmek istemesi, 60 yaşındasın, eşinle ayrılmışssın ne diye ailevi şeylerini damadın yanında belli ediyorsunya..

garip bir cümle.eşiniz anladığım kadarıyla hiç o tarz bir insan olmamasına rağmen öyle bir anlatmışsınız ki sanki her an açık arayan,sizinle ilgili malzeme toplamaya meraklı,ilk fırsatta her şeyi yüzünüze vuracak vs. yaşanan olaylara değil sizin gerginliğiniz.annenizle tartışmak anormal bir durum değil anladığım kadarıyla,mesele bunu eşinizin görmesi,duyması vs.eşler açık aramaz destek olur dertleri birbirini germez birinin derdi diğerine dert olur.bence yanlış kafadasınız!

benim dikkatimi daha çok eşinize karşı olan samimiyet dereceniz güven ve rahatlık dereceniz çekti.
eşten bu kadar çekinilmezki ama :(
eş bu , aile sırrı cümleniz bir yana,
en özel şeylerimizi paylaştığımız, tüm çıplaklığı ile vucudumzu paylaştığımız yarımız.
öyle hissiyat öyle mesafe olacaksa ..............................bişey diyemiyorum bu hayata :(

merhabalar kızlar, çok canım sıkkın, nedenide annemin eşimin yanındaki patavatsızlığı yüzünden..
Ya bende bir şey vardır, hani kol kırılır, yen içinde kalır şeklinde…hiç sevmem ailevi şeylerimi eşimle paylaşmaktan, çünkü eşimde bana tek şey anlatmaz,bende ona anlatmam…insan ailesiyle küserde barışırda..
Eşimle hafta sonu memlekete gittik…..1. gün gayet iyiydik falan, gezdik tozduk..Pazar günü kahvaltı yaptık,teyzem geldi o ara, mutfakta annemle dedikoduya başladılar…annem bayan kuzenlerin birini yabancıbir arabadan cıkarken gördüm diye lafa basladı…bizi görmemezliğe geldi diye anlatıyor.. teyzemde agzını bozdu, tabi halanın kı……. ayrılmazsın,bak kızıda seni görmemezliğe falan geldi diye konusuyor,ama konusmasında genelde sesli, öyle fısıldaşma falanda değil… bende uyardım, sessiz olun,içerde akif var diyorum,o arada annemede sen ne diye konu açıyorsun,teyzemin biliyorsun huyunu, konuşucaz seninle dedim… sonra teyzem gitti, ardından eşim dışarıdayken ben annemle tartıştım,neden konu açıyorsun içerde eşim var, benim aile sırlarımdan neden haberi olsun, teyzemin huyunu biliyorsun bu ortam konu açılacak bir ortam değil dedim vss…. Tabi oda bana saydırıyor…
Derken biz yemege gidecektik hep beraber
, annem imalı bir şekilde ben gelmiyorum diyor tabi eşim neden diye soruyor,dediği laf aleve kızdım ondan… ben bi sinirlendim akiff gelmezse gelmesin biz çıkıyoruz dedim….
Dışarı çıktık
eşimle, müsayit oldugum bir an , annemi aradım … biz yemege gidecez birazdan sende gel diyorum… bana verdiği cevap cehenneme kadar git… tabi ben cok bozuldum ama eşime belli etmiyorum…..gelmiyor annem dedim..
Eşimde bana soruyor noldu ne gecti annenle aranızda..
bende bişey yok sabah teyzemle dedikodu yapacaklardı, bende üztüme vazife olmadan onlara engel olmak isteyince öyle oldu dedim.
Ananemler çok yakın, arabada onların garajında, çünkü annemlerin evinin önünde hiç boş yer olmuyor, arabayı oraya parkettik..neyse sürekli eşime diyorki akif oğlum o arabayı getir, boş yer var,oraya parket
,malzemeleri arabaya koyarken rahatlık olur, belki 3, 5 kere söyledi aynı şeyi…. Bende arabayı getir bari dedim, gitti arabayı tam getirecek.. bizim parkedeceimiz yere başka bir araba parketmiş….açtım telefon boşuna arabayı getirme dedim…
Kapattım telefonu..bşladım anneme, sen niye karışıyorsun, sanane arabanın yerinden, seninle çocukların anlaşamıyor, bide damada direktif veriyorsun, kimsenin hoşuna gitmez senin bu yaptıgının falan dedim…bana böyle yapacaksan bir daha bu eve gelme dedi annem…
eşim geldi,annem söyleniyor, bu yaptıklarını unutmayacam,ödetecem diyor… bende çıldırdım noluyo yaa falan dedim…eşimde alev sakin ol, ne bu agresiflik…noldu??
annemde diyorki sen gittin araba parkedecek yer doldu diye benimle kavga etti….

annem diğer kızkardeşimlede kavgalı oldugunu söyledi bir ara, eşimde nedenini falan soruyor……

ya sinir oldum ya…. Sen da damada niye belli edyorsun kızınla kavga ettigini, niye söylüyorsun….beni eşimin yanında tersleyerek niye agresif leştiriyorsun….adam diyeceki bu kendi annesiyle bile kavga ediyor, içinden diyeceki eşiyle kavgalı, çocuklarıyla kavgalı ne geçimsiz bir aileler…
eşim kendi ailevi sorunlarını bana hiç anlatmaz, bende ona anlatmam, ama ona niye böyle bir şeyi malzemeyi veriyor,eşim kullanmasa bile ya sen beni eşimin yanında yüceltmen gerekirken düşman gibi bide kafa sallıyor annem ya..2 günlğüne gittim, burnumdan getirdi Annem.eşimde akşam diyorki annenle aranı düzelttinmi, bende bi sinir oldum, napacaksın canım , bu senimi gerdi dedim gülerek...
çok kırgınım anneme, kaç gündür telefonda açmadım, pis inatımdır açmamda… ama beni üzen eşimin yanında beni rezil etmek istemesi, 60 yaşındasın, eşinle ayrılmışssın ne diye ailevi şeylerini damadın yanında belli ediyorsunya..

Son düzenleme:
İnsanların zayıf noktalara çalışmaları konusunda çok hassas olduğun anlaşılıyor.
Sanırım bu konuda kötü tecrübeler yaşamışsın. Benim tecrübelerimde aynı yönde tatlım.
Evet mümkün olduğu kadar açıklarımızı ortaya çıkarmamalıyız. Lakin eşler arasında bu
gizemi sağlamak ne kadar mümkün ve bu denli kontrollü olmak doğru mu?
Anne evlat arasında açıklar hedef alınabildiğine göre eşlerin de, kendilerini kaybetmesini
olağan karşılamalıyız belkide.
Toplumumuzda, eşler birbirlerinin ebeveynlerine anne-baba demek zorunda olduğuna
göre, Annen için damadı senden farksız demektir. Seninle konuşabildiği her şeyi
damadıyla da konuşabileceğini düşünmesi yanlış görünmüyor.
Aslında toplum geleneklerimizde akraba ilişkilerinde çifte sıtandart mı uygulanıyor?
Yoksa tüm gerginliklerin sebebi bilmdeden uyguladığımız çifte standart mıdır?
Çok hassas bir durum. İşin içinden çıkamayacağım. Bunu sosyologların yanıtlaması gerekir.
Netice olarak sen de, eşin de, annen de haklısınız arkadaşım.

siz bu kadar olay çıkarmasaydınız eşiniz duymazdı duysa bile ilgilenmezdi bu tür şeylerle

Back