- 14 Haziran 2013
- 988
- 968
-
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
Şaka mısın sen..Daha önceden de konu açmıştım ama sonra rahatsız olup konunun kapanmasını istemiştim.Ama geçmiyor kafama takışım...Hamileyim ve erken doğum riskim var.Doktor sadece evde yat dedi ve çalışma dedi.Şuan idari izindeyim.Annem evin her şeyiyle ilgileniyor yemek,temizlik,ütü vs vs.Her sabah kahvaltımı hazırlamış oluyor öğle arası meyvemi getiriyor ve akşam eşim geldiğinde bi eşim çay dolduruyor bi annem.Annem biz yalnız kalalım diye hemen odaya çekilse de eşim annemi çağırıyor gel sohbet edelim neredesin sensiz olmuyor diyor.Eşim kendine çerez alıyorsa anneme de getiriyor çayını dolduruyor.Sonra annem kalkıyor eşimin çayını dolduruyor yani demek istediğim çok iyi anlaşıyorlar.Hafta sonları eşim yemek yapıyor biz annemle yardımcı oluyoruz.Eşimin tamamen evde olduğu günler ise annem odasında kitap okuyor sabahtan akşama kadar yanımıza uğramıyor.Ama mesela mutfakta bazı şeylerin yerlerinin değişmesi,eşimin dolabı açınca şu nerede diye sorması,kitaplıgımızın birden annemin odasına taşınmış olması ve dolabı açınca kitapları göremeyişimiz...Eşim bana şimdiye kadar bir şey demedi.Ama nedense bir şeyleri yerinde göremeyince asabım çok bozuluyor.Hele eşim bulamayıp anneme sorarsa aşırı sinir basıyor bana.Yeni koltuk takımı geldi sehpanın berjerlerin arasında olmasını istedim eşim öyle kaldırdı.Annem kenarda daha güzel olacağını söylediğinde ben böyle sevdiğimi söyledim.Bu sabah bir baktım kendi istediği yere getirmiş.Suratım düştü sehpaya bir şey demedin dedi.Ne diyim dedim.Ben sadece temizlikçi miyim koymaya hakkım var ama dimi diye şakaya vurdu.Ama benim suratım düzelmedi.Tartışmak fayda etmiyor bu sefer ben yıpranıyorum zaten sürekli atışıyoruz artık pes ettim.Bebek de olacak ben çalışacağım o zaman kesin daha çok kafayı yicem çünkü kendi düzeninde yapacak.Napayım bilemedim moralim bozuluyor Onun böyle uğraştığını gördükçe bir yandan gece uyurken vicdan azabı çekiyorum.Laf söyleyince ev senin evin haklısın diye laf vuruyor.Sonra bakıyorum yine bir şeyin yeri değişmiş.Bilerek mi yapıyor anlamıyor mu ben anlamadım.Şuan ev ve araba borcu ödüyoruz o yüzden anneme ayrı ev açamam çocuk kreşlik olana kadar nasıl olacak böyle ben bilmiyorum.Bir arkadaşımın hem kv hem kp evinde beraberler ben kendi annemle böyleyken o napıyor anlamadım.Etrafımda çalışan bütün arkadaşlarım ne kadar şanslısın diyor.Eşim de annem var çok şanslıyız diyor.Seneye tatil yapcaz mesela anneme diyor beraber gideceğiz annem diyor benim ne işim var siz gidin karı koca bebek.Eşim diyor sensiz olur mu...Diyorum ben mi kötüyüm ben mi böyleyim sadece.Annemle babam ayrı bu arada annemin bi geliri yok.Kendimi ona karşı hep sorumlu hissettim ve bu bir ömür sürecek.Hala daha hayatımı kolaylaştırıyor kendini hep bana adadı adamaya da devam ediyor.
Banlansamda umurumda değil berbat bir evlatlık anlayışın var.Daha önceden de konu açmıştım ama sonra rahatsız olup konunun kapanmasını istemiştim.Ama geçmiyor kafama takışım...Hamileyim ve erken doğum riskim var.Doktor sadece evde yat dedi ve çalışma dedi.Şuan idari izindeyim.Annem evin her şeyiyle ilgileniyor yemek,temizlik,ütü vs vs.Her sabah kahvaltımı hazırlamış oluyor öğle arası meyvemi getiriyor ve akşam eşim geldiğinde bi eşim çay dolduruyor bi annem.Annem biz yalnız kalalım diye hemen odaya çekilse de eşim annemi çağırıyor gel sohbet edelim neredesin sensiz olmuyor diyor.Eşim kendine çerez alıyorsa anneme de getiriyor çayını dolduruyor.Sonra annem kalkıyor eşimin çayını dolduruyor yani demek istediğim çok iyi anlaşıyorlar.Hafta sonları eşim yemek yapıyor biz annemle yardımcı oluyoruz.Eşimin tamamen evde olduğu günler ise annem odasında kitap okuyor sabahtan akşama kadar yanımıza uğramıyor.Ama mesela mutfakta bazı şeylerin yerlerinin değişmesi,eşimin dolabı açınca şu nerede diye sorması,kitaplıgımızın birden annemin odasına taşınmış olması ve dolabı açınca kitapları göremeyişimiz...Eşim bana şimdiye kadar bir şey demedi.Ama nedense bir şeyleri yerinde göremeyince asabım çok bozuluyor.Hele eşim bulamayıp anneme sorarsa aşırı sinir basıyor bana.Yeni koltuk takımı geldi sehpanın berjerlerin arasında olmasını istedim eşim öyle kaldırdı.Annem kenarda daha güzel olacağını söylediğinde ben böyle sevdiğimi söyledim.Bu sabah bir baktım kendi istediği yere getirmiş.Suratım düştü sehpaya bir şey demedin dedi.Ne diyim dedim.Ben sadece temizlikçi miyim koymaya hakkım var ama dimi diye şakaya vurdu.Ama benim suratım düzelmedi.Tartışmak fayda etmiyor bu sefer ben yıpranıyorum zaten sürekli atışıyoruz artık pes ettim.Bebek de olacak ben çalışacağım o zaman kesin daha çok kafayı yicem çünkü kendi düzeninde yapacak.Napayım bilemedim moralim bozuluyor Onun böyle uğraştığını gördükçe bir yandan gece uyurken vicdan azabı çekiyorum.Laf söyleyince ev senin evin haklısın diye laf vuruyor.Sonra bakıyorum yine bir şeyin yeri değişmiş.Bilerek mi yapıyor anlamıyor mu ben anlamadım.Şuan ev ve araba borcu ödüyoruz o yüzden anneme ayrı ev açamam çocuk kreşlik olana kadar nasıl olacak böyle ben bilmiyorum.Bir arkadaşımın hem kv hem kp evinde beraberler ben kendi annemle böyleyken o napıyor anlamadım.Etrafımda çalışan bütün arkadaşlarım ne kadar şanslısın diyor.Eşim de annem var çok şanslıyız diyor.Seneye tatil yapcaz mesela anneme diyor beraber gideceğiz annem diyor benim ne işim var siz gidin karı koca bebek.Eşim diyor sensiz olur mu...Diyorum ben mi kötüyüm ben mi böyleyim sadece.Annemle babam ayrı bu arada annemin bi geliri yok.Kendimi ona karşı hep sorumlu hissettim ve bu bir ömür sürecek.Hala daha hayatımı kolaylaştırıyor kendini hep bana adadı adamaya da devam ediyor.
Sende benim sayfalarıma fazla merak var sanırım bir türlü terk etmiyorsun gel gidereyim merakını.Görümcemin okulu iyi gidiyor geçenlerde onur belgesi aldı ve bu sene ailesi ücret bile ödemedi burs kazandı başarısından dolayı.Seneye son sınıfa geçecek ve sonrasında inşallah çok iyi bir hakim veya savcı olacak.Ya hakikaten o görümcecik ne oldu acaba?
Fazla entrika içeren dizileri izleme ablacım.Hayal dünyana fazla faydası olmuş.Marjinal faydanı max yapmışsın bundan fazlası seni kötü etkilerAnnen telini falan alsa eline, burası acık olsa okusa yazdıklarını ve evine donse keske.
Entrika ıceren dizilere bayılırım, ote yandan asla nankor de degılım.Fazla entrika içeren dizileri izleme ablacım.Hayal dünyana fazla faydası olmuş.
Sen benim annemi sıçana benzetecek kadar edepsizken gelip bana bir de ahkam mı kesiyorsun.Terbiyesiz ahlaksız şey.Biraz kadınlığını yaşa edepli olBanlansamda umurumda değil berbat bir evlatlık anlayışın var.
Senin evinde pervane olup ayağına meyveni bile ayağına getirip eşinle yalnız kalabil diye sıçan gibi odaya saklanan bir anneye sahipsin ve o kadının arkasından ettiğin laflara bak....
Hayat cidden adaletsiz biz annemize doyamadık siz gelip bir de böyle eli öpülesi bir kadının arkasından neler diyorsunuz. Neyse sizde anne olacaksınız....darısı başınıza
Başka sözüm yok çok kızdım şu an
Sallama canım kendi kafandan hikaye uydurma.Annemin parası pulu var merak etme sadece yalnız.Bana mecburiyetten gelmiyor kızını düşündüğü icin geliyor.Gencecik kadın sen olayları kafanda başka boyutta yaşamışsın.Hayal dünyanı fazla kullanma okuduğunu anlaYa kadında meraklı değil ama parası pulu yok sanırım kendi düzeni en iyisi
Canı ne zaman ister o zaman iş yapar
bir de torun bakacak daha bitmedi hani
Annenizi sıçana benzeten ben değilim ki ona sığıntı. Muamelesi yapıp en basit eşyanın bile yerini değiştirmesine izin vermeyen kızı olarak ona bu muameleyi yapan sizsiniz.Sen benim annemi sıçana benzetecek kadar edepsizken gelip bana bir de ahkam mı kesiyorsun.Terbiyesiz ahlaksız şey.Biraz kadınlığını yaşa edepli ol
Ne kadar mantıklı bir cevap.Entrika ıceren dizilere bayılırım, ote yandan asla nankor de degılım.
Sende keske dızı izleyip annenın de kıymetini bilsen ek olarak.
Sadece konunun ilk mesajını okudum şahsen fikrim yine aynı, katlanılır gibi bir tip değil buEn son yorumlar eleştiri ve haklısınız ekseninde ilerliyordu çok çabuk alevlendi... Çok kan çıkar burdan
Parası pulu varsa neren şimdi ona yeni ev açamam diyorsunuz. Kendi açabiliyor yani. Kendinizle çelisiyorsunuzSallama canım kendi kafandan hikaye uydurma.Annemin parası pulu var merak etme sadece yalnız.Bana mecburiyetten gelmiyor kızını düşündüğü icin geliyor.Gencecik kadın sen olayları kafanda başka boyutta yaşamışsın.Hayal dünyanı fazla kullanma okuduğunu anla
Size kötü tek bir kelime kullanmadım. Sayfalarca kötü yorumlar var burada. Sadece gerçekleri söyledim. Ama uzatmamamı istemeniz o kadar normal geliyor ki bana zira sorunu kabul etmek istemeyip bununla besleniyorsunuz. Mantıklı mı Allah aşkınıza erken doğum riski olan bir insanın burada eleştiri odağı olacağını bile bile bu konuyu açması. Size çözüm yolunu sunan herkese uzatma diyeceksiniz çünkü dediğim gibi böyle mutlusunuz. Üzücü.Uzatmayın lütfen.
Bütün yazdıklarımdan bir tek tatile mi odaklandınız..Velev ki o kısmı yanlış anlamışım,diğerlerini tekrar tekrar okuyun da çakralarınız açılsın biraz.Nankörsünüz.Allah da inşallah sizin gibi hatta bir üst modelinizi evlat olarak versin size.(haha eminim bu dediğim hoşunuza gider.Ne de olsa kendinizi mükemmel evlat görüyorsunuz.)Tatile gelecek diye rahatsız mı oldum?Nereden çıkarıyorsunuz böyle şeyleri ya.Tabi ki tatile gelecek onun da hakkı tatil.Ben eşimin annemi nasıl benimsediğini anlatmak için yazdım onu.Benim annem de zor bir insan ayrıca kendisi de der her zaman benimle anlaşmak zordur.Alınır azarlayarak konuşur ama iyidir.Islahlık bir durumum varsa Allah beni ıslah etsin ama ben sırf sehpaya bozuldum diye ıslahlık durumum olduğunu düşünmüyorum.