Annemin bizle yaşaması ve anlaşamıyor oluşumuz😞

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi hormon mu, nankör müsünüz falan demeyeceğim.
Konularınızdan anladığım kadarıyla hayatta hep bir şeyleri takmaya programlısınız. Bugün sehpanın yeri, yarın bebeğin ismindeki her çiftin yaşadığı kararsızlık hep boş şeyler dertleriniz.
Tabi ki inşallah ciddi olarak kafaya takacağınız bir derdiniz olmaz ömür boyu ama böyle kendinize eziyet ediyorsunuz, çevrenizle de çok iyi geçindiğinizi düşünmüyorum. Yardım mı alsanız?
Dertlerim size boş geliyorsa daha dolu bulduğunuz dertlere yazın.Derdimi kimseye beğendirmek zorunda değilim.

Sizin ki deveye diken insana ... modu olmuş. Daha ne istiyorsunuz. Hamileliği bahane etmeyin hormonlar falan palavra. Maaşını verdiğiniz bakıcılar temizlik personeli bile istediğiniz gibi yapmıyor. Ne şanslısınız eşiniz annenizle anlaşıyor.
Hamileliğimi bahane ettiğimi hatırlamıyorum.

Yarın çocuk oldu mu uykusuz geceler yüzünden gözlerinin altı çürüdüğünde o beğenmediğin anana çocuğu atıp ben biraz yatayım dinleniyim diye gitceksin ama... Yazık yazık. Gurbetteyim tam 7 aydır kendim yalnız başıma bebek bakıyorum annem olsa ah... Olanlar da kıymet bilmez böyle yok kitaplığı aldı yok sehpanın yerini değiştirdi bilmem ne. Kadın haklı sadece temizlikçi mi orda? Hayatını adamış sizce sizi büyütmüş yetmemiş çocuğunuzu büyütücek biraz kadir kıymet bilin be. Eşin bile senden daha iyi davranıyor bence annene. Ben de ciddi sorun var sandım anlaşamıyoruz yazmışsınız. Zavallı kadın. Siz çok şanslısınız ama onun için aynı şeyi söyleyemiycem. Bencil Bi kızı var. Bana baksın etsin işimi yapsın kocamla başbaşa bıraksın ama oh hiç Bi şeye fikir yürütmesin. Yazık ya cidden.

Dertlerim size boş geliyorsa daha dolu bulduğunuz dertlere yazın.Derdimi kimseye beğendirmek zorunda değilim.
Ya hakikaten, haklısınız.
Bizler bu kadar sayfalarca yazmasak belki böyle her şeyi dert edip buraya konu açmak yerine reel çözümlere başvurursunuz. Korona bitmez, kaldı ki bebeğiniz için illa ki sağlık kontrolleri oluyorsunuz. Psikolojiyi de bebeğiniz kadar önemseyin gidin bir yardım alın, ertelemeyin online terapiler de var acil önerim bu.

Annenize bakmak zorunda olduğunuzu ,evinizi açmanız gerektiğini düşünüyor bunun psikolojik baskisini üstünde hissettiginizi dile getiriyorsunuz ama şu anki koşullarda "muhtaç " olan anneniz değil sizsiniz gördüğüm kadarıyla.Annenizi azat edin. Kadincagiz gidip düzgün bir aile yanında yatılı bakıcı olarak ise baslasin. Hem SGK si yatar ..hem asgari ücretten fazla maaş alır hem de kendisini "fazlalik" olarak hissetmediği bir ortamda en azından 3-5 sene yaşamını sürdürmüş olur.
Olayı bambaşka yerlere çekmeyin lütfen.Annem neden başkasının yanına gidip yatılı bakıcılık yapsın.Annem zaten çalışıyordu kendisi yanıma gelmek istedi ben gelme desem bile içi rahat etmez.Çocuğu kreşe veririm dediğimde bile verdirtmek istemiyor bakıcı lafını zaten duymak istemiyor.Annemi buraya zorla tıkamadım her anne gibi kızının yanında olmak istiyor.Ben ona her zaman diyorum anne kendi hayatını sakın benim icin engelleme biz her calışan anne gibi bakarız başımızın çaresine diyorum.Anneme daha güzel imkanlar sağlamak istiyorum evet babamı da yalnız bırakmak istemiyorum ama şimdilik bu kadar yetebiliyorum

Bana nankörlük gibi geldi.Elbette herkesin kendi düzeni var ama kadın size yardımcı olmak için dört dönüyor,eşinizle olan ilişkinize saygılı olduğu için baş başa bırakıyor.Onun icin kolay mı kendi evinde daha rahat etmez miydi sanıyorsunuz.Yine de size yardımcı olmak için her işi yapıyor.Ve siz bir eşya yüzünden afra tafra yapıyorsunuz.Aynısını çocuğunyz size yapacak olsa ne düşünürsünüz.Ya da siz küçükken evde her yeri nasıl dağıttınız o zaman anneniz ne tepki verdi? Bazı seyleri sorun değilken sorun yapmışsınız.Ne mutlu ki anneniz size destek

Çözümü çok basit annenizi gönderiyorsunuz, hergun kahvaltınızı, meyvenizi ayağınıza getirecek gündelikçi tutuyorsunuz. Yani kadın siz kocanızla başbaşa kalın rahatsız olmayın diye odasına çekiliyormuş ne olmuş kitaplığı oraya taşıdıysa, odaya çekilip hizmete hazır ayakta beklemesi gerekiyordu herhalde . Hormon bazılarında şımarıklık yapıyor sanırım. Cidden annenizi gönderin yoksa çok üzeceksiniz kadını belli ki daha doğuma kaç hafta var az değil, şimdi hormon o zaman lohusalık bitmez kadına da yazık
Canım hamileyim ama kahvaltımı meyvemi alacak durumdayım anneme bunları yaptırıyormuşum gibi konuşmayın kadın içinden geldiği için yapıyor her anne gibi.Neden olayı hizmetçiliğe paraya vuruyorsunuz ben anneme o gözle bakar mıyım kim annesine o gözle bakabilir.Evet düzen konusunda haksızlık yaptığımı anladım ama bazılarınız olayı çok abartıyor olayı maddiyata hizmetçiliğe getirmeniz çok ayıp o benim annem

Her şey yerli yerinde dursa. Ayni şekilde annende hep dursa hic hareket etmese. Elini hic birseye sürmese, esin annen niye bizle kalıyor diye başına kakıp dursa, sürekli ayaklarına hizmet etmeni bekleseler. Ama kitaplık yerinde dursa, sehba hic hareket etmese. Daha mi mutlu olacaktın. Sinirlerin o zaman bozulmayacak miydi ? Karnında ki bebeğin hatrına biraz şükür, biraz anlayış... Hamiliginde esinden siddet görenler, annesinden kaynanasindan bir gram yardım görmeyenler var. Boşver kitaplık yer değiştirsin..

Annenizde ama o evin bireyi sizle yaşıyormuş onunda evi sayılır ne yapsın kadın eğreti gibi dursunmu o kadar iyiliği olmuş eşiniz bile sizden daha çok değer veriyor annenize eşiniz çok iyi bir insan bence
Kendinizde sorun takıntı yapmayın lütfen kadın iyiliğinizi istiyor kötü bişey yok ortada üstelik ne olursa olsun annen

Canım hamileyim ama kahvaltımı meyvemi alacak durumdayım anneme bunları yaptırıyormuşum gibi konuşmayın kadın içinden geldiği için yapıyor her anne gibi.Neden olayı hizmetçiliğe paraya vuruyorsunuz ben anneme o gözle bakar mıyım kim annesine o gözle bakabilir.Evet düzen konusunda haksızlık yaptığımı anladım ama bazılarınız olayı çok abartıyor olayı maddiyata hizmetçiliğe getirmeniz çok ayıp o benim annem
Nankörlük böyle bişey demekki istese yapmaz sana bunların hiçbirini hepsini hamile haline yaparsın

Umarım hamile olduğunuz için böylesinizdir.Yazınızı okudukça üzüldüm. Anneniz okusa kahrolur herhalde.

Kadın daha napsın Allah aşkına?? Size el bebek gül bebek bakıyor..Nolmuş eşyaların yeri değişmişse?? Kadın genç kız değil..Sizin düzeninizle yerleştirmek aklına gelmiyor ya da rahat edemiyor olabilir.Kendince düzen kurmaya çalışıyor. Çok mu önemli lanet olası kaşık bıçakların yeri??!! Kadın kocanızla baş başa kalın die kendisini odasına kapayıp, kitap okuyormuş.Bu yüzden kitapları yanına almış,ne var?!! Elinizin altında olmayınca hasta mı oluyorssunuz?? Kadıncağız rahatsız olmayın die tatil planlarına bile dahil olmak istemiyor..Daha napsın? Kocanız siz mutlu olun die annenizi baş tacı ediyor ama yine mutsuzsunuz..Yahu öz anneniz sizle tatile gelecek die rahatsız oluosunuz ki biri rahatsız olacaksa bu eşiniz olmalıydı.Üzgünüm ama bu hikayenin tek kötüsü sizsiniz.

Annenizi ayak bağı görüyor ve ondan ayrı hayat kurmak istiosunuz..Belki eşinizle baş başa kalmak istemek hakkınız ama şartlar uygun değilmiş işte.Yahu aynı evde 10 kişi yaşamak zorunda kalan insanlar var..Bir kadını sığdıramıyor musunuz..Kadının ne evi ne geliri varmış.Bunu bile bile şu düşüncelerde olmanız o kadar yanlış ki..Allah korusun annenize bişi olursa çok vicdan azabı çekersiniz.Doğrusu belki de çekmezsiniz bilemedim.Allah ıslah etsin ne diyim.

Benim de tek varlığım annem.Şansıma evi de geliri de var şükür. Olmasa da kendimi anneme adardım,o benim annem yaa.ANNEM..Ki benim annem sizinki kadar normal de değil,gelgitleri olan,bazı yönlerden çocuk gibi yönlendirmem gerekenn,psikolojisi bozuk biri.Yine de..Kendi adıma eşiniz gibi anlayışlı bir eş ve sizin gibi bir evlat olmamayı diliyorum.
Tatile gelecek diye rahatsız mı oldum?Nereden çıkarıyorsunuz böyle şeyleri ya.Tabi ki tatile gelecek onun da hakkı tatil.Ben eşimin annemi nasıl benimsediğini anlatmak için yazdım onu.Benim annem de zor bir insan ayrıca kendisi de der her zaman benimle anlaşmak zordur.Alınır azarlayarak konuşur ama iyidir.Islahlık bir durumum varsa Allah beni ıslah etsin ama ben sırf sehpaya bozuldum diye ıslahlık durumum olduğunu düşünmüyorum.

Ya hakikaten, haklısınız.
Bizler bu kadar sayfalarca yazmasak belki böyle her şeyi dert edip buraya konu açmak yerine reel çözümlere başvurursunuz. Korona bitmez, kaldı ki bebeğiniz için illa ki sağlık kontrolleri oluyorsunuz. Psikolojiyi de bebeğiniz kadar önemseyin gidin bir yardım alın, ertelemeyin online terapiler de var acil önerim bu.
Uzatmayın lütfen.

Daha önceden de konu açmıştım ama sonra rahatsız olup konunun kapanmasını istemiştim.Ama geçmiyor kafama takışım...Hamileyim ve erken doğum riskim var.Doktor sadece evde yat dedi ve çalışma dedi.Şuan idari izindeyim.Annem evin her şeyiyle ilgileniyor yemek,temizlik,ütü vs vs.Her sabah kahvaltımı hazırlamış oluyor öğle arası meyvemi getiriyor ve akşam eşim geldiğinde bi eşim çay dolduruyor bi annem.Annem biz yalnız kalalım diye hemen odaya çekilse de eşim annemi çağırıyor gel sohbet edelim neredesin sensiz olmuyor diyor.Eşim kendine çerez alıyorsa anneme de getiriyor çayını dolduruyor.Sonra annem kalkıyor eşimin çayını dolduruyor yani demek istediğim çok iyi anlaşıyorlar.Hafta sonları eşim yemek yapıyor biz annemle yardımcı oluyoruz.Eşimin tamamen evde olduğu günler ise annem odasında kitap okuyor sabahtan akşama kadar yanımıza uğramıyor.Ama mesela mutfakta bazı şeylerin yerlerinin değişmesi,eşimin dolabı açınca şu nerede diye sorması,kitaplıgımızın birden annemin odasına taşınmış olması ve dolabı açınca kitapları göremeyişimiz...Eşim bana şimdiye kadar bir şey demedi.Ama nedense bir şeyleri yerinde göremeyince asabım çok bozuluyor.Hele eşim bulamayıp anneme sorarsa aşırı sinir basıyor bana.Yeni koltuk takımı geldi sehpanın berjerlerin arasında olmasını istedim eşim öyle kaldırdı.Annem kenarda daha güzel olacağını söylediğinde ben böyle sevdiğimi söyledim.Bu sabah bir baktım kendi istediği yere getirmiş.Suratım düştü sehpaya bir şey demedin dedi.Ne diyim dedim.Ben sadece temizlikçi miyim koymaya hakkım var ama dimi diye şakaya vurdu.Ama benim suratım düzelmedi.Tartışmak fayda etmiyor bu sefer ben yıpranıyorum zaten sürekli atışıyoruz artık pes ettim.Bebek de olacak ben çalışacağım o zaman kesin daha çok kafayı yicem çünkü kendi düzeninde yapacak.Napayım bilemedim moralim bozuluyor Onun böyle uğraştığını gördükçe bir yandan gece uyurken vicdan azabı çekiyorum.Laf söyleyince ev senin evin haklısın diye laf vuruyor.Sonra bakıyorum yine bir şeyin yeri değişmiş.Bilerek mi yapıyor anlamıyor mu ben anlamadım.Şuan ev ve araba borcu ödüyoruz o yüzden anneme ayrı ev açamam çocuk kreşlik olana kadar nasıl olacak böyle ben bilmiyorum.Bir arkadaşımın hem kv hem kp evinde beraberler ben kendi annemle böyleyken o napıyor anlamadım.Etrafımda çalışan bütün arkadaşlarım ne kadar şanslısın diyor.Eşim de annem var çok şanslıyız diyor.Seneye tatil yapcaz mesela anneme diyor beraber gideceğiz annem diyor benim ne işim var siz gidin karı koca bebek.Eşim diyor sensiz olur mu...Diyorum ben mi kötüyüm ben mi böyleyim sadece.Annemle babam ayrı bu arada annemin bi geliri yok.Kendimi ona karşı hep sorumlu hissettim ve bu bir ömür sürecek.Hala daha hayatımı kolaylaştırıyor kendini hep bana adadı adamaya da devam ediyor.
Kusura bakmayın da siz bayağı bir buldumcuk olmuşssunuz, kadın o yaşında size o kadar yardımcı oluyor , o kadar anlayışlı davranıyor, iki eşyanın yeri değişince ashabınız bozuluyor, ne olur yani değişirse, dünyanın mı sonu , velev ki bulamadınız anne şunu bulamadık nerde diye sormak bu kadar mı zor...

Daha önceden de konu açmıştım ama sonra rahatsız olup konunun kapanmasını istemiştim.Ama geçmiyor kafama takışım...Hamileyim ve erken doğum riskim var.Doktor sadece evde yat dedi ve çalışma dedi.Şuan idari izindeyim.Annem evin her şeyiyle ilgileniyor yemek,temizlik,ütü vs vs.Her sabah kahvaltımı hazırlamış oluyor öğle arası meyvemi getiriyor ve akşam eşim geldiğinde bi eşim çay dolduruyor bi annem.Annem biz yalnız kalalım diye hemen odaya çekilse de eşim annemi çağırıyor gel sohbet edelim neredesin sensiz olmuyor diyor.Eşim kendine çerez alıyorsa anneme de getiriyor çayını dolduruyor.Sonra annem kalkıyor eşimin çayını dolduruyor yani demek istediğim çok iyi anlaşıyorlar.Hafta sonları eşim yemek yapıyor biz annemle yardımcı oluyoruz.Eşimin tamamen evde olduğu günler ise annem odasında kitap okuyor sabahtan akşama kadar yanımıza uğramıyor.Ama mesela mutfakta bazı şeylerin yerlerinin değişmesi,eşimin dolabı açınca şu nerede diye sorması,kitaplıgımızın birden annemin odasına taşınmış olması ve dolabı açınca kitapları göremeyişimiz...Eşim bana şimdiye kadar bir şey demedi.Ama nedense bir şeyleri yerinde göremeyince asabım çok bozuluyor.Hele eşim bulamayıp anneme sorarsa aşırı sinir basıyor bana.Yeni koltuk takımı geldi sehpanın berjerlerin arasında olmasını istedim eşim öyle kaldırdı.Annem kenarda daha güzel olacağını söylediğinde ben böyle sevdiğimi söyledim.Bu sabah bir baktım kendi istediği yere getirmiş.Suratım düştü sehpaya bir şey demedin dedi.Ne diyim dedim.Ben sadece temizlikçi miyim koymaya hakkım var ama dimi diye şakaya vurdu.Ama benim suratım düzelmedi.Tartışmak fayda etmiyor bu sefer ben yıpranıyorum zaten sürekli atışıyoruz artık pes ettim.Bebek de olacak ben çalışacağım o zaman kesin daha çok kafayı yicem çünkü kendi düzeninde yapacak.Napayım bilemedim moralim bozuluyor Onun böyle uğraştığını gördükçe bir yandan gece uyurken vicdan azabı çekiyorum.Laf söyleyince ev senin evin haklısın diye laf vuruyor.Sonra bakıyorum yine bir şeyin yeri değişmiş.Bilerek mi yapıyor anlamıyor mu ben anlamadım.Şuan ev ve araba borcu ödüyoruz o yüzden anneme ayrı ev açamam çocuk kreşlik olana kadar nasıl olacak böyle ben bilmiyorum.Bir arkadaşımın hem kv hem kp evinde beraberler ben kendi annemle böyleyken o napıyor anlamadım.Etrafımda çalışan bütün arkadaşlarım ne kadar şanslısın diyor.Eşim de annem var çok şanslıyız diyor.Seneye tatil yapcaz mesela anneme diyor beraber gideceğiz annem diyor benim ne işim var siz gidin karı koca bebek.Eşim diyor sensiz olur mu...Diyorum ben mi kötüyüm ben mi böyleyim sadece.Annemle babam ayrı bu arada annemin bi geliri yok.Kendimi ona karşı hep sorumlu hissettim ve bu bir ömür sürecek.Hala daha hayatımı kolaylaştırıyor kendini hep bana adadı adamaya da devam ediyor.

biraz kapitalist bir yöntem olacak ama...

kağıdın bir tarafına zararlarını, bir tarafa da faydalarını yazın. sonra her sütunu toplayın. çıkan sonuçları kıyaslayın. başka türlü kendinizi doğruya ikna edemeyeceksiniz gibi görünüyor....

Tatile gelecek diye rahatsız mı oldum?Nereden çıkarıyorsunuz böyle şeyleri ya.Tabi ki tatile gelecek onun da hakkı tatil.Ben eşimin annemi nasıl benimsediğini anlatmak için yazdım onu.Benim annem de zor bir insan ayrıca kendisi de der her zaman benimle anlaşmak zordur.Alınır azarlayarak konuşur ama iyidir.Islahlık bir durumum varsa Allah beni ıslah etsin ama ben sırf sehpaya bozuldum diye ıslahlık durumum olduğunu düşünmüyorum.
sen zor anne görmemişsin, kadın hem vefakar hem mütevazı belli ki , her ne yaşadiysanız bu da benim kusurum diyip alttan almış siz de gerçek sanmışsınız....şu an sahip olduğunuzun nasil bir lüx olduğunu hayal bile edemiyorsunuz ama dediğim gibi parasıni vererek tutacağınız tam zamanlı bir bakıcı bütün dertlerinize son verir....

babamin evinde yardimci abla var tam zamanli, biz ona bile boyle davranmiyoruz. mesela bana meyve getirse ya abla sen getirme ben alirim diyorum. salonda duran kitaplari okumak isterse alip okuyabiliyor. insan cunku o da. bizim hayatimizi zorlastirmadigi surece esyalarin yerini de degistirebilir. babam “bu biblo dun buradaydi bugun surada” diye dert edecek kadar bos degil sonucta.

bu bahsettigim aileden degil yabanci biri, siz annenize karsi neler dusunuyorsunuz pes.

"Eşim kendine çerez alıyorsa anneme de getiriyor keza annem de gidip eşime çay dolduruyor çerez getiriyor. " gibi söylemlerini okurken acaba Annesiyle, kocasını mı kıskanıyor gibi bir düşünce belirdi kafamın derinliklerinde...
direkt çok iyi anlaşıyorlar demek yerine baya detay vermen böyle bir algı oluşturdu bende umarım dediğim gibi bir durum yoktur ortada...
😂😂yok artık

Nankörsünz benm annem yanımda olsunda değil sehpayı isterse bütün evi değiştirsin.. O size mecbur değil siz ona mecbursunuz.. Yaşlı insanları çok kırmaya gelmez biriktirir biriktirir.. Sonra yüz elli bahane uydururda bi gider memlekete sen sehpanla başbaşa kalırsın 👎😠

Gormezsen gelip kabulleneceksiniz yoksa sorun olur,misafir degil sizinle yasiyor ve inatci

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X