- 14 Ekim 2016
- 7.057
- 47.552
-
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
Çerezle ne alakası var ben onların iyi anlaştığını birbirlerine bir şeyler yaptıklarını söylemek için açtım o konuyu.Eee annenize boyle bilenecekseniz sizde kalmasin o zaman madem ihtiyac yok, sinirinizi bozuyormuş.
Herseyim dediginiz kadina icinizden bu kadar sinir besliyorsaniz.......
Sanki annenizle ayni evde hiç yaşamamiş, sanki sizi anneniz buyutmemiş gibi evlenince kendi evim duzenim diye bir triplere havalara girmekte ayri birsey.
Kadin gidince yerine koyarsin neyi nerede istiyorsan nedir yani yok cerez getiriyormuş eşi bilmem ne.
Şu dusuncelerini annen bilse yaninda 5 dakika kalir mi acaba kalirsa da yazik.
Hele buraya konu açıp dediğiniz yer haber bülteni değil hanımefendi.Burada komşu gürültüsünü,kedisinin ortalığa pislemesine kadar anlatan hanımlar var.Benim buraya bu konuyu açmam abes bir durum değil.Burası dersin bana çok yüksek bir mecra ben böyle bi konuyu buraya açıyorum da insanları oyalıyorum gibi.Gereksiz bulduğum konuları okumadan geçiyorum sen de okuma.Benim başka sıkıntılarım yok senin varsa bilemem.Hamile de olsan bunlar kafaya takılacak hele buraya konu açıp dert edilecek şeyler degil ki Bence sizin başka sıkıntılarınız var ama ne ? Bunu en iyi siz bilirsiniz
Ne kadar tatlışsın,bayıldım.Canım bak şimdi, telefonu elinden bırakıp, boy aynansının karşısına geçip, şöyle hafiften arkanı arkanı dönüp, popona bakacaksın, sonra kendine soracaksın bizde kendi kendimizi idare edecek popo var mı yok mu diye!
Ya hakikaten o görümcecik ne oldu acaba?Sizin diğer konularda da taktığınız şeyler ilginçti hani hormon değil bu bence yarışı seviyorsunuz bir yerlerde bu sizin karakteriniz
ha anne olmasa bir şey demeyecegım ama hem kendini hem çocuğu baktırıp da bu konuda ses çıkarmayı istemek akıllıca değil
Kendi adıma konuşuyorum, hamileyken aylarca kustum ve hep aç gezdim. Bu yüzden çok fazla ev işi yapamadım diye annem sadece 1 kez yardıma geldiği halde etmediği lafı bırakmadı. Bana acımak üzülmek yerine, camların silinmemesini dert etti.Çok haklısın canım daha ne yapsın
Ya kadında meraklı değil ama parası pulu yok sanırım kendi düzeni en iyisiAnnen telini falan alsa eline, burası acık olsa okusa yazdıklarını ve evine donse keske.
Parası ınsallah vardır, evladına kıyamadığı sevdıgı ıcın gelmistir yanlarına.Ya kadında meraklı değil ama parası pulu yok sanırım kendi düzeni en iyisi
Canı ne zaman ister o zaman iş yapar
bir de torun bakacak daha bitmedi hani
Annem bana muhtaç değil zaten çok genç kendi ayaklarının üzerinde de duruyordu benim için geldi.Onu muhtaç olarak görmem kimseye de muhtaç ettirmem.Ben meslek olarak ne elde ettiysem hem onun sayesinde hem de onun için ettim.Annemi rahat ettireyim ilerde kocam olduğunda kocamın eline bakmadığım için annemin istediğim gibi arkasında durayım diye.Ev düzeni konusunda gereksiz bir takıntı yaptım bunu biliyorum zaten biraz da bunları duymak için kendime geleyim diye açtım konuyu.Hatta önceki konumda anneyle olmaz annene ev açın ya da ananene gitsin eşine acıdım ben olsam kv ile yaşamak istemem dedikleri için konumu kapattırmıştım ama şuanda bu cevaplar beni mutlu etti.Size yazdıklarınızda katılıyorum sadece bir yerde ona iş bulun eminim giderken mağdur olan siz olursunuz demişsiniz ona içerledim.Çünkü anneme o gözle bakmıyorum anneme bana hiçbir şey yapmasa bile ihtiyacım var onun varlığı yeter ona asla bana hizmet etsin gözüyle bakmadım.Haklısınız Allah acısını göstermesin onsuz bir hayatı düşünemiyorum bu konularda kendimi dizginleyeceğim bu şekilde düşünmeyeceğim.Evet arkadaşlar yeterince azarlamış sizi... ki bence de bunu hak ettiniz.
Ben de kendimce bir çözüm sunacağım.
Öncelikle, anneniz size muhtaç olduğu için evinize yerleşti. Ve şimdi hem muhtaç hem de ev sahibinin alanını işgal ediyor, şeklinde düşünüyorsunuz. Ve bu düşünce "sehpanın yerini değiştirme hakki kimdedir" sorusunu meydana getiriyor.
Sizin bakış acınıza göre sizin hakkinizdir. Çünkü anneniz zaten sığıntı. O sebeple evde diken üstünde olmalı, hep misafir gibi çekinmeli.
Fakat bu düşüncede kendisiyle çelişen durumlar var.
Mesela... anneniz misafirse .. o halde misafir olmalıdır. Misafire ikram yapmak, yardım etmek zorundayız. Ama gördüğüm kadarıyla sizin evde durum tam tersi.
Bir diğer mesele. Bazı eşyaların yerini değiştirmesi.. eger eşyayı mutfakta salonda vb o kullanacaksa (ki kullaniyor) yerlerini kendine göre en kolay yere koymalıdır.
Eğer eşyaların yerine karar verme yetkisi sizdeyse... onları kullanma sorumluluğu da siz de olmalidır.
Hayatta her şey böyledir.
Yetkisi çok olanın,sorumluluğu büyüktür.
Eğer anneniz evi çekip cevirmek gibi ciddi bir sorumluluk altında ise... yetkileri de geniş olmak zorundadır.
Yok annenizin hiçbir yetkisi olmayacaksa. Sorumluluğu da olmayacaktır.
Yani anneniz o evde yetkili. Çünkü sorumluluj üstlenmiş.
Anneniz sığıntı değil
Size muhtaç da değil
Tam aksine elini taşın altına koymuş. Çalışıyor.
Emin olun kalbi kırılıp giderse... Çok güzel paralara müthiş işler bulur.
Buna inanın.
Arzu ederseniz. Ona bir iş bulun. Eminim o giderken mağdur olan siz olursunuz
Eğer annenizi kendinize muhtaç görmeseydiniz düşünceleriniz bu kadar sivrilmezdi.
Kitapları odasına alması mesela... okuyorsa yanında dursun kitaplar. Kitaplari çalmadı. Evin içindeler. Isterseniz alıp okuyabilirsiniz.
Şimdi yazacaklarım kulağınıza küpe olsun:
Allah gecinden ve sıralı ölüm versin. Ama birgün annenizin acısını yaşarken, büyük acınıza kendi ellerinizle bir de vicdan azabı eklemeyin.
Babam. Tam 10 sene yatalak babaannemi baktı. Arada bezini degistiriordum. Mutlaka öpüyordum. O sadece bakiyordu. Ama yine de zaman zaman vicdanıma sorarım: görevim bu kadar mıydı diye.
Allah hicbirimizi evlat eline düşürmesin. Dünyanın en hayırlı evladı olsa bile..zira ben evlattan çok korkarım.
Ya hem eşiniz hem anneniz o kadar iyi ki. Kıymet bilin bence. Ne anneler var boşandıktan sonra evlenip çocuklarını terk eden. Biraz kıymetini bilin. Annenizin yerine koyun kendinizi. Çok üzüldüm kadına. Benim de annem yalnız çocuk olduğunda yanıma gelecek. İsterse tüm evin yerini değiştirsin umrumda olmaz. Ufak tefek şeylere bahane mi buluyosunuz anlamadım. Yapmayın.Daha önceden de konu açmıştım ama sonra rahatsız olup konunun kapanmasını istemiştim.Ama geçmiyor kafama takışım...Hamileyim ve erken doğum riskim var.Doktor sadece evde yat dedi ve çalışma dedi.Şuan idari izindeyim.Annem evin her şeyiyle ilgileniyor yemek,temizlik,ütü vs vs.Her sabah kahvaltımı hazırlamış oluyor öğle arası meyvemi getiriyor ve akşam eşim geldiğinde bi eşim çay dolduruyor bi annem.Annem biz yalnız kalalım diye hemen odaya çekilse de eşim annemi çağırıyor gel sohbet edelim neredesin sensiz olmuyor diyor.Eşim kendine çerez alıyorsa anneme de getiriyor çayını dolduruyor.Sonra annem kalkıyor eşimin çayını dolduruyor yani demek istediğim çok iyi anlaşıyorlar.Hafta sonları eşim yemek yapıyor biz annemle yardımcı oluyoruz.Eşimin tamamen evde olduğu günler ise annem odasında kitap okuyor sabahtan akşama kadar yanımıza uğramıyor.Ama mesela mutfakta bazı şeylerin yerlerinin değişmesi,eşimin dolabı açınca şu nerede diye sorması,kitaplıgımızın birden annemin odasına taşınmış olması ve dolabı açınca kitapları göremeyişimiz...Eşim bana şimdiye kadar bir şey demedi.Ama nedense bir şeyleri yerinde göremeyince asabım çok bozuluyor.Hele eşim bulamayıp anneme sorarsa aşırı sinir basıyor bana.Yeni koltuk takımı geldi sehpanın berjerlerin arasında olmasını istedim eşim öyle kaldırdı.Annem kenarda daha güzel olacağını söylediğinde ben böyle sevdiğimi söyledim.Bu sabah bir baktım kendi istediği yere getirmiş.Suratım düştü sehpaya bir şey demedin dedi.Ne diyim dedim.Ben sadece temizlikçi miyim koymaya hakkım var ama dimi diye şakaya vurdu.Ama benim suratım düzelmedi.Tartışmak fayda etmiyor bu sefer ben yıpranıyorum zaten sürekli atışıyoruz artık pes ettim.Bebek de olacak ben çalışacağım o zaman kesin daha çok kafayı yicem çünkü kendi düzeninde yapacak.Napayım bilemedim moralim bozuluyor Onun böyle uğraştığını gördükçe bir yandan gece uyurken vicdan azabı çekiyorum.Laf söyleyince ev senin evin haklısın diye laf vuruyor.Sonra bakıyorum yine bir şeyin yeri değişmiş.Bilerek mi yapıyor anlamıyor mu ben anlamadım.Şuan ev ve araba borcu ödüyoruz o yüzden anneme ayrı ev açamam çocuk kreşlik olana kadar nasıl olacak böyle ben bilmiyorum.Bir arkadaşımın hem kv hem kp evinde beraberler ben kendi annemle böyleyken o napıyor anlamadım.Etrafımda çalışan bütün arkadaşlarım ne kadar şanslısın diyor.Eşim de annem var çok şanslıyız diyor.Seneye tatil yapcaz mesela anneme diyor beraber gideceğiz annem diyor benim ne işim var siz gidin karı koca bebek.Eşim diyor sensiz olur mu...Diyorum ben mi kötüyüm ben mi böyleyim sadece.Annemle babam ayrı bu arada annemin bi geliri yok.Kendimi ona karşı hep sorumlu hissettim ve bu bir ömür sürecek.Hala daha hayatımı kolaylaştırıyor kendini hep bana adadı adamaya da devam ediyor.
Aynen öyle haklısınız öyle yapıcamNankorsunuz o kadar.siz dunya maliyla ugrascaginiza annenizin karnindaykenki bir tek tekmenin hakkini odeyebilinde...millet neler cekiyo ne anneler babalar var tecavuzcusunden sokaga salanlara sabaha kadar siddet uygulayanlara.ustelik kitap okuyan birinden asla zarar gelmez.ben olsam anne sen keyfine gore davran istedigin gibi olsun derdom buyutulcek gibi bisey asla degil.bence bu uorumlardan somra sapkanizi onunuze koyun ve kadinin gonlunu nasil almaliyim diye dusunun.
HaklısınızYa hem eşiniz hem anneniz o kadar iyi ki. Kıymet bilin bence. Ne anneler var boşandıktan sonra evlenip çocuklarını terk eden. Biraz kıymetini bilin. Annenizin yerine koyun kendinizi. Çok üzüldüm kadına. Benim de annem yalnız çocuk olduğunda yanıma gelecek. İsterse tüm evin yerini değiştirsin umrumda olmaz. Ufak tefek şeylere bahane mi buluyosunuz anlamadım. Yapmayın.
Aynen kesinlikle katılıyorum.Benden daha iyi zira kv gelse onun gibi asla davranamazdım.Eşiniz sizden daha iyi yürekli bir insan.
Aferin ona.
O zaman da hamileydim zaten hamileyken geldi annem.Annem muhtaç bir kadın değil genç kendi ayaklarının üzerinde durabilen bir kadın.Yanlış düşünüyorum evet varsın düzen onun istediği gibi olsun bu konuya takılmayacağım artık.Hormonlardan diyenler var da siz daha önce de açtınız böyle bir konu. Hamile değildiniz. Aslında annenizle yaşamak istemiyorsunuz. Buna göre hayatınızı düzenkeyebilirdiniz. Anneniz de bu yaşlardaki en anlayışlı kadınlardan, anlattığınız gibiyse. Çok üzüldüm kendisine. Aynı evde yabancı yardımıyla yaşayıp bu hizmetin yarısını alamayan insanlar var. Eşinizle de iyi anlaşıyormmış.insanların arayıp da bulamadığı şey. Muhtaç durumdaki bir kadın ve de anneniz ne bileyim. Aklımdakileri tam ifade edemiyorum, yanlış yapıyorsunuz sadece.