Annemin bizle yaşaması ve anlaşamıyor oluşumuz😞

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dertlerim size boş geliyorsa daha dolu bulduğunuz dertlere yazın.Derdimi kimseye beğendirmek zorunda değilim.

Hamileliğimi bahane ettiğimi hatırlamıyorum.

Yarın çocuk oldu mu uykusuz geceler yüzünden gözlerinin altı çürüdüğünde o beğenmediğin anana çocuğu atıp ben biraz yatayım dinleniyim diye gitceksin ama... Yazık yazık. Gurbetteyim tam 7 aydır kendim yalnız başıma bebek bakıyorum annem olsa ah... Olanlar da kıymet bilmez böyle yok kitaplığı aldı yok sehpanın yerini değiştirdi bilmem ne. Kadın haklı sadece temizlikçi mi orda? Hayatını adamış sizce sizi büyütmüş yetmemiş çocuğunuzu büyütücek biraz kadir kıymet bilin be. Eşin bile senden daha iyi davranıyor bence annene. Ben de ciddi sorun var sandım anlaşamıyoruz yazmışsınız. Zavallı kadın. Siz çok şanslısınız ama onun için aynı şeyi söyleyemiycem. Bencil Bi kızı var. Bana baksın etsin işimi yapsın kocamla başbaşa bıraksın ama oh hiç Bi şeye fikir yürütmesin. Yazık ya cidden.

Dertlerim size boş geliyorsa daha dolu bulduğunuz dertlere yazın.Derdimi kimseye beğendirmek zorunda değilim.
Ya hakikaten, haklısınız.
Bizler bu kadar sayfalarca yazmasak belki böyle her şeyi dert edip buraya konu açmak yerine reel çözümlere başvurursunuz. Korona bitmez, kaldı ki bebeğiniz için illa ki sağlık kontrolleri oluyorsunuz. Psikolojiyi de bebeğiniz kadar önemseyin gidin bir yardım alın, ertelemeyin online terapiler de var acil önerim bu.

Olayı bambaşka yerlere çekmeyin lütfen.Annem neden başkasının yanına gidip yatılı bakıcılık yapsın.Annem zaten çalışıyordu kendisi yanıma gelmek istedi ben gelme desem bile içi rahat etmez.Çocuğu kreşe veririm dediğimde bile verdirtmek istemiyor bakıcı lafını zaten duymak istemiyor.Annemi buraya zorla tıkamadım her anne gibi kızının yanında olmak istiyor.Ben ona her zaman diyorum anne kendi hayatını sakın benim icin engelleme biz her calışan anne gibi bakarız başımızın çaresine diyorum.Anneme daha güzel imkanlar sağlamak istiyorum evet babamı da yalnız bırakmak istemiyorum ama şimdilik bu kadar yetebiliyorum

Bana nankörlük gibi geldi.Elbette herkesin kendi düzeni var ama kadın size yardımcı olmak için dört dönüyor,eşinizle olan ilişkinize saygılı olduğu için baş başa bırakıyor.Onun icin kolay mı kendi evinde daha rahat etmez miydi sanıyorsunuz.Yine de size yardımcı olmak için her işi yapıyor.Ve siz bir eşya yüzünden afra tafra yapıyorsunuz.Aynısını çocuğunyz size yapacak olsa ne düşünürsünüz.Ya da siz küçükken evde her yeri nasıl dağıttınız o zaman anneniz ne tepki verdi? Bazı seyleri sorun değilken sorun yapmışsınız.Ne mutlu ki anneniz size destek

Canım hamileyim ama kahvaltımı meyvemi alacak durumdayım anneme bunları yaptırıyormuşum gibi konuşmayın kadın içinden geldiği için yapıyor her anne gibi.Neden olayı hizmetçiliğe paraya vuruyorsunuz ben anneme o gözle bakar mıyım kim annesine o gözle bakabilir.Evet düzen konusunda haksızlık yaptığımı anladım ama bazılarınız olayı çok abartıyor olayı maddiyata hizmetçiliğe getirmeniz çok ayıp o benim annem

Her şey yerli yerinde dursa. Ayni şekilde annende hep dursa hic hareket etmese. Elini hic birseye sürmese, esin annen niye bizle kalıyor diye başına kakıp dursa, sürekli ayaklarına hizmet etmeni bekleseler. Ama kitaplık yerinde dursa, sehba hic hareket etmese. Daha mi mutlu olacaktın. Sinirlerin o zaman bozulmayacak miydi ? Karnında ki bebeğin hatrına biraz şükür, biraz anlayış... Hamiliginde esinden siddet görenler, annesinden kaynanasindan bir gram yardım görmeyenler var. Boşver kitaplık yer değiştirsin..

Annenizde ama o evin bireyi sizle yaşıyormuş onunda evi sayılır ne yapsın kadın eğreti gibi dursunmu o kadar iyiliği olmuş eşiniz bile sizden daha çok değer veriyor annenize eşiniz çok iyi bir insan bence
Kendinizde sorun takıntı yapmayın lütfen kadın iyiliğinizi istiyor kötü bişey yok ortada üstelik ne olursa olsun annen

Nankörlük böyle bişey demekki istese yapmaz sana bunların hiçbirini hepsini hamile haline yaparsın

Tatile gelecek diye rahatsız mı oldum?Nereden çıkarıyorsunuz böyle şeyleri ya.Tabi ki tatile gelecek onun da hakkı tatil.Ben eşimin annemi nasıl benimsediğini anlatmak için yazdım onu.Benim annem de zor bir insan ayrıca kendisi de der her zaman benimle anlaşmak zordur.Alınır azarlayarak konuşur ama iyidir.Islahlık bir durumum varsa Allah beni ıslah etsin ama ben sırf sehpaya bozuldum diye ıslahlık durumum olduğunu düşünmüyorum.

Uzatmayın lütfen.

Kusura bakmayın da siz bayağı bir buldumcuk olmuşssunuz, kadın o yaşında size o kadar yardımcı oluyor , o kadar anlayışlı davranıyor, iki eşyanın yeri değişince ashabınız bozuluyor, ne olur yani değişirse, dünyanın mı sonu , velev ki bulamadınız anne şunu bulamadık nerde diye sormak bu kadar mı zor...

biraz kapitalist bir yöntem olacak ama...

kağıdın bir tarafına zararlarını, bir tarafa da faydalarını yazın. sonra her sütunu toplayın. çıkan sonuçları kıyaslayın. başka türlü kendinizi doğruya ikna edemeyeceksiniz gibi görünüyor....

sen zor anne görmemişsin, kadın hem vefakar hem mütevazı belli ki , her ne yaşadiysanız bu da benim kusurum diyip alttan almış siz de gerçek sanmışsınız....şu an sahip olduğunuzun nasil bir lüx olduğunu hayal bile edemiyorsunuz ama dediğim gibi parasıni vererek tutacağınız tam zamanlı bir bakıcı bütün dertlerinize son verir....

babamin evinde yardimci abla var tam zamanli, biz ona bile boyle davranmiyoruz. mesela bana meyve getirse ya abla sen getirme ben alirim diyorum. salonda duran kitaplari okumak isterse alip okuyabiliyor. insan cunku o da. bizim hayatimizi zorlastirmadigi surece esyalarin yerini de degistirebilir. babam “bu biblo dun buradaydi bugun surada” diye dert edecek kadar bos degil sonucta.

bu bahsettigim aileden degil yabanci biri, siz annenize karsi neler dusunuyorsunuz pes.

yok artık

Nankörsünz benm annem yanımda olsunda değil sehpayı isterse bütün evi değiştirsin.. O size mecbur değil siz ona mecbursunuz.. Yaşlı insanları çok kırmaya gelmez biriktirir biriktirir.. Sonra yüz elli bahane uydururda bi gider memlekete sen sehpanla başbaşa kalırsın

Gormezsen gelip kabulleneceksiniz yoksa sorun olur,misafir degil sizinle yasiyor ve inatci

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…