Probis02
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 9 Nisan 2021
- 532
- 782
-
- Konu Sahibi kediseverbiri
Siz surekli annenizin arkasini toplarsaniz bunu yapmaya devam edecek. Anneniz bir hatanin icinde ve siz de destek oluyorsunuz hatasini orterek. Desteginizi kesip zor duruma dusmesini saglarsaniz belki bir sure sonra bunun boyle devam etmeyecegini farkedip.kendine ceki duzen verir.İyi akşamlar,
Bu konu hem bir iç dökme hem tavsiye alma konusudur. Daha çok içimdeki siniri atmak için sizlerle konuşarak sakinleşebileceğime inanıyorum, zira muhabbet edebileceğim kimsem yok.
Annemi bildim bileli hep borçları var, bankalara, açık hesap taksitle elektronik eşya satan yerlere, kartlara, kredilere. Yıllardır hiçbir aile ferdimin biz çocuklara ne eğitim ne geleceğe yönelik hiçbir yatırımı yok, var olan da elimizden gitti işte. Anneme hep aynı anda on tane kredi kartı kullanmamasını, münkünse sadece bir tane olmasını ve ondan harcama yapmasını söylüyorum ama hemen hemen her kartta kredili mevduat hesapları var, beni asla dinlemiyor. Sebebini sorduğumda "Bu hayat pahalılığında bir maaşla tüm ay dolabı nasıl doldurayım, faturaları nasıl ödeyeyim?" diyor, hak veriyorum.
Geçen babam ev için 20 bin TL para bırakıp şehir dışına çalışmaya gitti, annem aldı o parayı borçlarının tümünü kapattı, şimdi "Baban gelene kadar 20 bin TL'yi yerine koymak zorundayım" diyor. Bir de nasıl yaparız, ne yapalım diyor. Ben de öyle bir durumdayken akıl vermek değil, yardımda bulunmak istiyorum, "Tamam anne, aldığın maaşları biriktir 20 bin TL'yi öde, ben sana maaşımı veririm, evin giderlerini ordan alırsın" dedim, tamam dedi. Fakat çok zoruma gidiyor. Evet, ailem, bana iyi bir tahsil için maddi manevi çok emek verdiler ama artık ben annemle para konuşmaktan sıkıldım. Şimdi koca bir ay işe gittim, spora yazılacağım, istediklerimi alacağım diye, elimden uçup gitti o para. Yardım etmesem vicdanım el vermiyor, yardım etsem koca bir ay kendime bir iğne dahi almamak şartıyla çalışacağım. Yazın ne tatilim var, ne gezmem. Ev ve iş. Tek keyfim var o da dışarda iki saat kahve içmek. Zoruma gidiyor. Anneme geçen gün spora yazılacağım deyince bana o kadar para verilir mi, önce biriktir, şimdilik ertele dedi. Hemen tamam dedim. Şimdi ne oldu, kendime yatırım yapmak istediğim o para annemin şuursuzca harcadığı borçlara gidiyor. Yine istediğim bir şeye sahip olamadım. Boğazımda ve burnumda bir his var, ağlamak istersiniz de ağlayamaz ama orada bir gülle hissedersiniz ya, öyle.
Dört beş yıl önceki kredinin şu an kuş kadar bi ödemesi vardır. İşin içinde işler var bence.
Anneniz parayı nereye harcıyor?
Örneğin markettir, faturadır, ev eşyasıdır onda ise boşa borç yapmıyor da evi tamamlıyor olabilir mi?
Babanız annenizi dövecek biriyse ve anneniz hala babanızla evliyse bu onun sorunu. Siz ne yapabilirsiniz? Ayrıca hem sizden para alıyor hem ne kadar borç yaptığını söylemiyor, nereye ne harcadığı belli değil. Bilmiyorum oturup annenizle ciddi ciddi ne hissettiğinizi konuşun, madem bu durum sizi üzüyor annenize birlikte bi ödeme planı yapın, annenizdr size yü olduğunu bile bile vantilatörle kahve makinası gibi şeyler almasın, sonuç olarak bunlar olmadan yaşanabilir
Anneniz koca kadın. Bütçesini kendi yapmalı. Eğer bir sorun varsa bunu babanızla birlikte çözecekler. Bunlar sizin sorumluluklarınız değil. Kaldı ki babanızın verdiği para harcanmak içindir zaten. Fazla harcadıysa da yine anneniz hesap vermeli.
Siz surekli annenizin arkasini toplarsaniz bunu yapmaya devam edecek. Anneniz bir hatanin icinde ve siz de destek oluyorsunuz hatasini orterek. Desteginizi kesip zor duruma dusmesini saglarsaniz belki bir sure sonra bunun boyle devam etmeyecegini farkedip.kendine ceki duzen verir.
Sizi tamam diyeceğiniz bilindiği icin anneniz tarafından size bahsediliyor hemen bu konu. Herkes hele anne baba olmuş koca ınsanların sorumluklarını almalı. Borçlarını kapattıysa 20 bini hesabını babanıza anneniz verecekti bunun sorumluluğu size ait değil. Bazen içimiz acısa bile net olup hayır demek lazım.inanin ilk zamanlar zor olsada sonra o rahatlama hissi size iyi gelecek. Anneniz nasıl bencilce sizden kendi isteklerinizi geri plana atmanızı kolayca istiyor ise sizde su an bunu yapabilirsiniz. Anne baba basimizin tacı gerçekten zor durum olur yardım edin kesinlikle edin hatta ama bazi durumlrda da etmeyın net olun. Borçlar zaten size güvenerek yapılıyor baksanıza
Hiç durma yazıl sporunaİyi akşamlar,
Bu konu hem bir iç dökme hem tavsiye alma konusudur. Daha çok içimdeki siniri atmak için sizlerle konuşarak sakinleşebileceğime inanıyorum, zira muhabbet edebileceğim kimsem yok.
Annemi bildim bileli hep borçları var, bankalara, açık hesap taksitle elektronik eşya satan yerlere, kartlara, kredilere. Yıllardır hiçbir aile ferdimin biz çocuklara ne eğitim ne geleceğe yönelik hiçbir yatırımı yok, var olan da elimizden gitti işte. Anneme hep aynı anda on tane kredi kartı kullanmamasını, münkünse sadece bir tane olmasını ve ondan harcama yapmasını söylüyorum ama hemen hemen her kartta kredili mevduat hesapları var, beni asla dinlemiyor. Sebebini sorduğumda "Bu hayat pahalılığında bir maaşla tüm ay dolabı nasıl doldurayım, faturaları nasıl ödeyeyim?" diyor, hak veriyorum.
Geçen babam ev için 20 bin TL para bırakıp şehir dışına çalışmaya gitti, annem aldı o parayı borçlarının tümünü kapattı, şimdi "Baban gelene kadar 20 bin TL'yi yerine koymak zorundayım" diyor. Bir de nasıl yaparız, ne yapalım diyor. Ben de öyle bir durumdayken akıl vermek değil, yardımda bulunmak istiyorum, "Tamam anne, aldığın maaşları biriktir 20 bin TL'yi öde, ben sana maaşımı veririm, evin giderlerini ordan alırsın" dedim, tamam dedi. Fakat çok zoruma gidiyor. Evet, ailem, bana iyi bir tahsil için maddi manevi çok emek verdiler ama artık ben annemle para konuşmaktan sıkıldım. Şimdi koca bir ay işe gittim, spora yazılacağım, istediklerimi alacağım diye, elimden uçup gitti o para. Yardım etmesem vicdanım el vermiyor, yardım etsem koca bir ay kendime bir iğne dahi almamak şartıyla çalışacağım. Yazın ne tatilim var, ne gezmem. Ev ve iş. Tek keyfim var o da dışarda iki saat kahve içmek. Zoruma gidiyor. Anneme geçen gün spora yazılacağım deyince bana o kadar para verilir mi, önce biriktir, şimdilik ertele dedi. Hemen tamam dedim. Şimdi ne oldu, kendime yatırım yapmak istediğim o para annemin şuursuzca harcadığı borçlara gidiyor. Yine istediğim bir şeye sahip olamadım. Boğazımda ve burnumda bir his var, ağlamak istersiniz de ağlayamaz ama orada bir gülle hissedersiniz ya, öyle.
Hiç durma yazıl sporuna
Ben ailelere yardım edilmesi taraftarıyım ama anneninki bir iki aylık bir şey değil
Yıllardır borçla yaşamayı alışkanlık haline getirmiş.
Eline ne kadar geçerse harcayan insanlardan
Belli bir miktar verip gerisini babamla halledin benimde harcamalarım var diyebilirsin.
Yakın arkadaşımda böyle bir aile vardı onlar borç değil ama sürekli bir şeyler aldırmayı alışkanlık haline getirmişlerdi.
Oda ayda ailesine maaşının bir kısmını verip gerisini saklı tutarak kurtarabildi biraz
Işte bu yüzden vicdanınızı susturun bir süre. Annenize acımayın beter olsun demiyorum ama belli yasa gelmiş koca kadının sorumluluklarının bilincinde olması lazım. Borcu varsa da ona göre yaşaması lazım. Ben de Hir gür bir ortamda büyüdüm anlıyorum sizi annenizi koruyorsunuz kendinize göre ama siz annenizin kocası ya da ebeveyni değilsiniz insan bunu geç farkediyor ama bi şekilde kendinizi düşünmeniz lazım. Ki aldığınız maaş asgari ücret atla deve değil ki hem kendinize hem annenizin 10 yıllık bitmez tükenmez borcuna yetsin. O yuzden gerçekten net olun ve taviz vermeyin. Anneniz size dert yanıp manipüle edecek sizlanacak duymayın hmm inşallah halledersin deyin geçin. Ilk zamanlar hayin saygısız evlat olacaksınız yüklenecek anneniz size bu onları manipüle etme şekli ama bi yerden sonra oh dersiniz. Ben artık kimseye uzulmemek gerektiğini düşünüyorum sonra en çok kendiniz kötü hale geliyorsunuz. Bu arada sağlık gibi önemli bir durum olur para vermeniz gerekir o başka bi konu her şeyinizi verin elbette canları sağ olsun. Ama böyle sorumsuz durumlar için hayır siz köle değilsiniz. Ayrıca nasıl bi borç bu böyle bitmiyor. Anneniz kardeşlerine falan kredi cekmis olmasin ? Ya da başkasına falan ya da kefillik?başka bi şey var bence gizli tutmaya çalıştığına göreBenim aldığım para zaten asgari ücret, ayrıca 20 bin TL'lik bir KYK borcu ödemekteyim, bu zamana kadar ailem bana ödemem için bir taksit parası dahi vermedi, iş bulup ben öderim diye düşündüm, malum Türkiye şartlarında işi bulana kadar KYK borcum faiziyle birlikte iki katına çıktı ve benim de durumum bu şekildeyken bana güvenerek borç yapması mantıklı değildir, kesinlikle bunu düşünmüyordur ama bence kesinlikle "Ben bunu alayım şimdi nasıl olsa kız da ay sonu maaş alacak o da yardım eder" diye düşündüğüne eminim ama.
Gerekirse kendine bir bireysel emeklilik hesabı açtır daha sen dokunamadan banka her ay aylığından keser.Evet gerçekten bu konuda çok şanssız bir insan olduğumu söyleyebilirim. Kendime ait bir şey alıp yapamadım sırf bu yüzden. Kendi kartları dolunca bana kredi kartları aldırdı, harcama yaptı, ödeyemedim kara listeye ben girdim falan filan çookk şey var çook. Artık kuytu köşeye bir şeyler atacağım.
Işte bu yüzden vicdanınızı susturun bir süre. Annenize acımayın beter olsun demiyorum ama belli yasa gelmiş koca kadının sorumluluklarının bilincinde olması lazım. Borcu varsa da ona göre yaşaması lazım. Ben de Hir gür bir ortamda büyüdüm anlıyorum sizi annenizi koruyorsunuz kendinize göre ama siz annenizin kocası ya da ebeveyni değilsiniz insan bunu geç farkediyor ama bi şekilde kendinizi düşünmeniz lazım. Ki aldığınız maaş asgari ücret atla deve değil ki hem kendinize hem annenizin 10 yıllık bitmez tükenmez borcuna yetsin. O yuzden gerçekten net olun ve taviz vermeyin. Anneniz size dert yanıp manipüle edecek sizlanacak duymayın hmm inşallah halledersin deyin geçin. Ilk zamanlar hayin saygısız evlat olacaksınız yüklenecek anneniz size bu onları manipüle etme şekli ama bi yerden sonra oh dersiniz. Ben artık kimseye uzulmemek gerektiğini düşünüyorum sonra en çok kendiniz kötü hale geliyorsunuz. Bu arada sağlık gibi önemli bir durum olur para vermeniz gerekir o başka bi konu her şeyinizi verin elbette canları sağ olsun. Ama böyle sorumsuz durumlar için hayır siz köle değilsiniz. Ayrıca nasıl bi borç bu böyle bitmiyor. Anneniz kardeşlerine falan kredi cekmis olmasin ? Ya da başkasına falan ya da kefillik?başka bi şey var bence gizli tutmaya çalıştığına göre
Gerekirse kendine bir bireysel emeklilik hesabı açtır daha sen dokunamadan banka her ay aylığından keser.
Yada bankaya talimat verip aylık gram altın hesabı açabilirsiniz.
Annenizle açık konuşun anne hep senin arkandayım ama bende genç kızım harcamalarım oluyor, ayrıyeten borçlarım var sana aylık 2000 lira verebilirim daha fazlasını istesemde veremem gibi şeyler söyleyin.
Bence bunlarıda uygulayın.
Yarın öbür gün evlenirsiniz, atanırsınız köşede 1 liranız olmaz.
Madem senden yardım istiyor ayrıntılı olarak nereye ne kadar borcu olduğunu sana söylemek hatta banka hesaplarını açıp göstermek zorunda... Ben o borcun hastane borcu olduğunu hiç zannetmiyorum.Anneannem kanser hastasıydı, özel hastane ve tedavi masrafları için çekilmiş bir kredi olduğunu biliyorum. Anneannem öleli 7 sene oldu, borç hala devam ediyor. Neden hala bitmediğini sorduğumda, yapılandırdım bu yüzden borç katlandı ve ödeme sürem uzadı dedi, tamam dedim artık çok da deşmek istemedim zaten babam her şeyi deştiği için. Kardeşlerine de yardım ediyor bazen evet.
Madem senden yardım istiyor ayrıntılı olarak nereye ne kadar borcu olduğunu sana söylemek hatta banka hesaplarını açıp göstermek zorunda... Ben o borcun hastane borcu olduğunu hiç zannetmiyorum.
Hastane için çekilen kredi borcu 14 yıl surmezzz....ya üstüne başka bir borç çekildi ya da bilemiyorum, sizden gizlediği ne göre başka bir durum var... mutlaka hesaplarını kontrol altında tutmalısınız ... sakın peşini bırakmayınYok, ben bunu biliyorum. Yoksa giden para asla kıyıda köşede biriktirilmiş bir para değildi.
Hastane için çekilen kredi borcu 14 yıl surmezzz....ya üstüne başka bir borç çekildi ya da bilemiyorum, sizden gizlediği ne göre başka bir durum var... mutlaka hesaplarını kontrol altında tutmalısınız ... sakın peşini bırakmayın
Linç yeme pahasına yazıyorum, faizden hiç hayır gelmezdi, kendinize zulm etmiş olurdunuz. O sekilde degerlendiremedik diye esef etmeyin. Ölü yatırım yaptılar diye üzülünBabam Ağustosun ilk haftası gitti ve Ekim ayında geri dönecek, kendi tarlamızda çalışıyor. Ben gelene kadar 20 bin TL'den ev kirasını ve masrafları buradan ödersiniz, ben gelmeye yakın kalan parayı dolar yaparsınız demişti. Babamın gelmesine bir aydan az süre kaldı, bu süreçte iki ayda 20 bin TL'yi nasıl yediniz diyecek çünkü, evimizin kirası 2.200 TL, annemin zaten aldığı 7 bin TL'lik bir maaşı var, bu sebeple babam nereye harcadığımızı sorabilir, soruyor da.
Evet iyi bir eğitim almam için uğraştılar, babam maddi, annem manevi. Annemin parasal açıdan benim telefon faturalarımı ödemekten başka bir yardımı olmadı, zaten tutumlu bir insanımdır çok para isteyen biri değilimdir lakin keşke üstümüze üç beş kuruş olsaydı diyorum. Çoğu arkadaşımın ailesi onlar için bir banka hesabı açmış mesela azar azar atmışlar eğitim hayatları boyunca, şimdi rahat ediyorlar. Annem emekliliğine yakın çalıştığı yerden çıkartıldı ve 10 yıl önceki 100 bin TL ile babama batması muhtemel bir iş yeri açtı ve nitekim battılar. Ölü yatırım yani. O parayı bizim adımıza faizli bir banka hesabına atsaydı daha iyi olurdu.