Git yazıl spora. Annen de gerekirse babanla karşı karşıya gelsin. Size güvenip borç yapmayacak kardeşim. Bu arada tabi annene yardım et bende evlenmeden önce verirdim para ama bu kendimden ödün vermeme neden olmadı
Yardım ettiğiniz sürece annenizin davranışını pekiştirirsiniz. Yardım etmeyi bıraktığınızda ancak bir şeyler değişebilir.
Evet,ben de tam bunlari soracaktım?Babanız size ev için bırakmamış mı o parayı. Neden yerine koymanız gerekiyo ben anlamadım. Ayrıca ne eğitim ne geleceğe yatırım yaptı diyosunuz sonra iyi bi eğitim almam için çok uğraştılar diyosunuz. Zaten 20 bini neden sizin ödemek istediğinizi de çözemedim.
Anneniz neye borclaniyor ? Alışveriş mi yaoiyor cidden eve mi harcıyor?
Babanız size ev için bırakmamış mı o parayı. Neden yerine koymanız gerekiyo ben anlamadım. Ayrıca ne eğitim ne geleceğe yatırım yaptı diyosunuz sonra iyi bi eğitim almam için çok uğraştılar diyosunuz. Zaten 20 bini neden sizin ödemek istediğinizi de çözemedim.
Evet,ben de tam bunlari soracaktım?
Kasıtlı olarak size söylenmiş, neden verdiniz ki?
Elaleme olan birc olsa hadi aileniz rezil olmasin kapatin derdim ama bbaanizin 20 bini borca gitmis giderse gitsin kicasiyla onun arasinda sizin maasiniz varmenize gerek yoktu
Sizin cebinizde hiç para yokken annenizin keyfi borçlanması rahatsız etsin sizi. Yapmayın bunu kendinize. Söz ağızdan çıkmış, bu defa maaşınızı verin ve söyleyin; bu sondu. Bir daha hiçbir gereksiz harcamadan sorumluluk almayacağım.Vicdanım el vermiyor, sınır koyduğumda da asla ciddiye almıyor. Bazen söyleniyorum, hemen "Tamam senden bir şey istemiyorum, istemek için sormadım" diyor, yine de onun zor durumdayken benim paramı cepte tutmam rahatsız ediyor, keşke beni dinlese biraz. Kendimi hiç saydıramıyorum, belki de beni ciddiye almıyordur.
Sizin cebinizde hiç para yokken annenizin keyfi borçlanması rahatsız etsin sizi. Yapmayın bunu kendinize. Söz ağızdan çıkmış, bu defa maaşınızı verin ve söyleyin; bu sondu. Bir daha hiçbir gereksiz harcamadan sorumluluk almayacağım.
Kutsal anne dediğimiz annelerden ise “ben hep size alıyorum sizin için borçlandım” diyecektir. “Ben istemiyorum, kardeşim, kardeşlerim istiyorsa da bu onların sorunudur, benim için yapacağın hiçbir şeyi kabul etmiyorum” deyin.
Anneannem kanserdi, ben o sıra Üniversiteye hazırlanıyordum, o dönem tedavisi için hep özel doktorlara götürdüler ve bunun için miktarını ve kaç yıl ödeyeceğini bilmediğim, benimle asla asla paylaşmadığı bir kredi borcu ödüyor. Anneannem vefat etti hala o borç ödeniyor, evet ben de ailem için böyle bir şeye girişirim tabii fakat benimle paylaşmaması üzüyor. Art niyetle sormuyorum, mesela ne kadar çektin, kaç yıl ödeyeceksin dediğimde hep bu yıl bitiyor diyor, dört yıl önce de bu yıl bitiyor demişti. Onun belini büken en büyük borcu bu. Diğerleri faturaları ödediği kredi kartının borcu, ya da markette bakkalda harcadığı kartların borcu, acil nakit para gerektiğinde çektiği kredili mevduat borçları ya da ev için taksitle aldığı vantilatör, kahve makinesi vb küçük ev aletleri borçları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?