- 27 Mart 2017
- 9.509
- 48.093
-
- Konu Sahibi socialscientist
Hahh! Bende bilmiyorum ama bir üye yazmıştı, koltuktan kanepeden sanırım pisliği çıkıyormuş.
Benim babamın yemeği annemden lezzetlidir. Emeklilikten sonra hele asla annemi sokmaz oldu mutfağa, hepimizden daha titiz bir adamdır. Çekmeceleri daha düzenlidir.Hangi erkekler onlar?
En fazla süpürge tutarlar oda sayılıdır.
Bana göre para herşey değildir ama çok şeydir.
Aaa meğer ne kıymeti imiş erkekler,Benim babamın yemeği annemden lezzetlidir. Emeklilikten sonra hele asla annemi sokmaz oldu mutfağa, hepimizden daha titiz bir adamdır. Çekmeceleri daha düzenlidir.
Eşimle ikimiz çalıştığımız için evdeki her alanda işbölümü yapıyoruz. Süpürge tutmak, cam silmek, makineleri boşaltmak eşimin görevidir. Makineyi doldurmak, yer silmek toz almak benim. Kısacası siz böyle cinsiyetçi yaklaşmazsanız hayat da değişecek.
Bende bilmiyorum bir üyenin yorumunda görmüştüm, sanırım tuvalet sonrası temizliğini yapmadığı için hem kokuyor hemde.. Öyle işteKoltuktan kanepeden nasıl pisliği çıkıyormuş, kedi mi bu
Oglum var, kızım olacak ınsallah bır kac haftaya.Oğlunuz var galibayoksa bu kadar bilenmezdiniz. Kız anaları da evlatları hem eve para getirsin hem evin yükünü çeksin, hem de bunları yapabilmek için komple masraf etsin istemez herhalde. Her şeyin bir yakışanı var. Komşum oğlu evlenirken herrrr şeyi aldı. İki tarafın da adetleri böyleydi ve kız tarafı buna yaslanarak kuruş masraf etmedi. Konşum çok üZüldü bu düşüncesizliğe çok zorlandı. E şimdi kız anası da sinirlenmiş ve çatacak yer arıyor.
Hangi erkekler onlar?
En fazla süpürge tutarlar oda sayılıdır.
Bana göre para herşey değildir ama çok şeydir.
İşsiz olduğunu sanmıyorum ya. Konu sahibi tez sürecinde olan başarılı bir kadın (akademisyen sanırım emin değilim) Hatta evlendikten hemen sonra yeni işi sebebiyle yurtdışına gidecekler, konu sahibi nişanlısı güvenlik soruşturmasıyla uğraşmasın diye nikahı ertelemek istemiyordu. İşsizse aşırı saçma olur. Adam ne yapacak yurtdışında?ben o ara sitede degildim de bir ara gormustum sanki, kirilmasin diye yazmak istemedim ama o da ihtimal yani annenin bu tavirlari icin. yanlis hatirlamiyorsam issiz bile olabilir nisanli bundan cok emin degilim ama. eger oyleyse taslar yerine daha cok oturuyor bu annenin baskinligi, nisanlinin pasifligi mevzusunda.
İşsiz olduğunu sanmıyorum ya. Konu sahibi tez sürecinde olan başarılı bir kadın (akademisyen sanırım emin değilim) Hatta evlendikten hemen sonra yeni işi sebebiyle yurtdışına gidecekler, konu sahibi nişanlısı güvenlik soruşturmasıyla uğraşmasın diye nikahı ertelemek istemiyordu. İşsizse aşırı saçma olur. Adam ne yapacak yurtdışında?
Bu arada konu sahibi banlanmış.
Bence sadece dediğim dedik ve kontrolcü biri. Gördün mü bilmiyorum önceki sayfalarda yazmıştım. Bu düzdükleri evde yüksek ihtimalle kimse oturmayacak. Yurtdışında yaşayacaklar çünkü. Yeni ev, yeni eşyalar hepsi kendi kendine eskiyecek. Önceki konusuna da yazmıştım parayı çöpe atmakla aynı şey ama annesi diretiyor işte. Konu sahibi de kesin çizgi çekemiyor.karistiriyor olabilirim o yuzden yanlis anlasilmamak icin dedim ya emin degilim. acikcasi annenin tavirlarina karsi mantikli bir aciklama bulmaya calisiyorum cunku cok sacma
Ben de eşitlikten yanayım ama konuda eşit hareket edilmemiş işte. Kızın annesi de sinirini çıkaracak yer arıyorOglum var, kızım olacak ınsallah bır kac haftaya.
Ama bende katılıyorum, cıfte standarta gerek yok.
E o kadar sinirlenecekse hic yapmayacakti.Ben de eşitlikten yanayım ama konuda eşit hareket edilmemiş işte. Kızın annesi de sinirini çıkaracak yer arıyor
Bir de kv ile beraber yaşayacaklardı. O noldu acaba. Evden nasıl men ederim diye konu açmıştı.ben karistiriyorsam cok pardon eski konulari goremiyorum ama bu nisanli evde yatip oz bakimini aksatan pis kokan adam mi? belki anneniz evlenmenizi istemedigi icin sorun cikariyordur.
OooBir de kv ile beraber yaşayacaklardı. O noldu acaba. Evden nasıl men ederim diye konu açmıştı.
Aynen öyle. Gelinler hiç sevilmezken damatlar hep el üstünde. Bu bizim ailede de geçerliOoosüper, damat adayı nerden tutsa elinde kalıyor, kadın ne yapsın. Saygı hakedilen, kazanılan birşeydir, demekki damat bu sınavdan kalmış. Kaldı ki genelde damatlar çok sevilir.
Merhabalar
Annemle ilgili bir sürü konu açtım daha önce çeyiz ve gösteriş meraklısı olması, evimizi dantel ve saten yorgan gibi gereksiz eşyalar ile doldurmaya çalışması....
Yakında nikahım var ve mobilya alışverişi yaptık. Nişanlım ile gittik beğendik daha sonra kırılmasınlar diye ailelerimizi götürüp biz bunları beğendik dedik. Kayınvalidemin ben illa ki göreceğim gibi bir isteği yoktu ama annem ben görmeden asla olmaz diye tutturdu. Neyse götürdük ama götürmez olaydık. Annem her şeye karıştı ve beni rezil etti. Sürekli kendi evine alışveriş yapıyormuş gibi hareket etti. Benim beğendiklerime ben öyle istemiyorum böyle istiyorum falan dedi. Nişanlıma zaten hiç ne istiyorsun diye sormadı bile. Kayınvalidem de hiç bir şeye karışmadı, kızım siz ne beğenirseniz modundaydı. Nişanlım da ben ne beğenirsem he dedi. Mobilyacılar bile anneme, oturacak olan gençler diye uyarılarda bulundu.
Şöyle bir durum var: kayınvalidem ve kayınpeder maddi olarak bir katkıda bulunmadı. Bir tek kv gelinliği aldı. Annemle babam ise yatak odası, oturma odası, antrenin mobilyası, mutfak eşyalarını komple aldı. Ben de ev kiralama masrafları, nikah yeri ücreti, salon, tv, ve buzdolabı için nişanlıma yardım ettim ortaklaşa hallettik. Sanırım annem karşı taraf elini cebine atmıyor nasılsa parasını kendi veriyor diye iyice söz hakkı buldu.
Son olarak bugün halıları alırken ( evimiz küçük ve halı yayacak yer yok gibi bir şey) nişanlım ben halı sevmiyorum anne bir tek salona alalım falan dedi annem ısrarla bir sürü halı almaya çalıştı. Siz istemezseniz istemeyin ben istiyorum. Millet gelince ne görecek diye tutturdu. Çok mahcup oldum.
Dahası sürekli nişanlımı eleştiriyor. Kilo aldın kilo ver diye yüzüne söylüyor. Kayınvalidem bana hep güzel kızım der mesela annem öyle değil. Evi yerleştirmeye gittik çocuğu oturtmadı eşyalar kirlenir şimdilik kollayın falan dedi. Sürekli kalktığı yeri düzeltiyor... Bir şey alıp gelse onu niye aldı bunu niye aldı... Yani çocuk ne dese haklı artık.
Eskiden bu işlere girişmeden nişanlım benim ailemi çok severdi. Herkese de anlatırdı ben çok iyi anlaşıyorum diye. Şimdi bana bir şey söylemese de uzaklaştı ve çok çok haklı. Ben bile anneme gidip gelmiyorum bu huyları yüzünden o niye gitsin ki? Bir tek babamla ilişkileri eskisi gibi devam ediyor çünkü babam sağduyulu biri annemi frenliyor bir nebze.
Neysee üzüldüm ve mahcup oldum kısacası. Tek çare annemle mesafeyi korumak sanırım. Anneme bir şey söylese de alınırım, annem neticede. Ama adam haklı. Hakkını da yedirmem. Arada kaldım, dertleşmek istedim
ben konunun en çok 130 m2 evi küçük buldu, daha büyük ev tuttuk denilip halı satın alırken ev küçük halı serecek yer yok denen kısmına takıldım.
koca evde halı serecek yer nasıl kalmadı, bu nasıl mimari yapı