- 4 Ekim 2012
- 16.142
- 31.514
Sonra da kardeşler birbirine düşüyor amaBencede hicbir Anne baba olmeden once malini dagitmamali.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sonra da kardeşler birbirine düşüyor amaBencede hicbir Anne baba olmeden once malini dagitmamali.
Anneniz hangi taraftan bakiyor diye bunu kastetmistim kardesinizin ozel durumundan dolayi ayricalik yapmak en dogal hakki sizi o evde oturtmaya zorlarken belkide kardesinizin üzerinde olsun eliniz kolunuz yalniz birakmayin diye şart koşmuştur.Ama siz olayi miras davasina çevirmişsiniz bisey diyemiycem herkes kendine göre hakli evet bende yazan arkadasa katiliyorum ailenizle olan herseyi esinizin bilmesine hatta ve hatta ailenize ait olan mallarda hak idda etmeye hakki yok.Anne ve babanız hayattayken mallarının tasarruf kararı onlara aittir, isterse hepsini kardeşinize, isterse size verir. Hatta isterlerse satıp yerler!!!
Kardeşinizin özel durumundan dolayı aileniz ona kolaylık sağlamak istemişler, sizinde bunu desteklemeniz gerekmez mi?
Ayrıca kocanıza ne oluyorda kazanılmasında hiç dahili olmayan mallardan dolaylı da olsa hak bekliyor…
Haddim olmayarak, tecrübelerime dayanarak size bir öğüt vereyim; ailenizle aranızda geçen herseyi eşinize anlatmayın, size kalsın..
1 ve 3. katı adilsizce vermesi yanlış. Kura gibi görmeden seçmek daha adil olurdu. Burada haksızlık kesinlikle var. Size ameliyat yapılarsa ablanıza da tedavi uyguladılar yani bu nasıl kıyas?
Hayır tek maaşla geçiniyoruz. Ben çalışmıyorum. Bu yüzden kiraya ihtiyaç var diyorum.Eşinizin dolduruşuna mı geliyorsunuz?
Siz karı koca çalışmıyor musunuz, Neden hala kira peşindesiniz anlamadım. Yok durumunuz kötü ise neden gidip annenizin önerdiği evde oturmadınız?
Aileme benim yararın olsun diyeceğinize, daha bana neden para vermiyor diye dert yanmak da ayıp yani.
Neden? Mezun değil misiniz? Farklı bir durum mu var, iş mi bulamıyorsunuz? Bence çalışın, ama çalışmadığınız için zorlanıyorsanız aileniz zaten daireye geçin demiş, siz istememişsiniz;kirayı talep etmek istiyorsanız, bir konuşun. İnisiyatif onların, en azından siz iş bulana kadar verirler umarım.Hayır tek maaşla geçiniyoruz. Ben çalışmıyorum. Bu yüzden kiraya ihtiyaç var diyorum.
Ben mezunum ve su an da yüksek lisans bitirmek üzereyim. Ayrıca hamileyim iki aylık. Özel sektörde kimse hamile kadın istemiyor maalesef. Görünen o ki anca doğum sonrası çalışabilicemNeden? Mezun değil misiniz? Farklı bir durum mu var, iş mi bulamıyorsunuz? Bence çalışın, ama çalışmadığınız için zorlanıyorsanız aileniz zaten daireye geçin demiş, siz istememişsiniz;kirayı talep etmek istiyorsanız, bir konuşun. İnisiyatif onların, en azından siz iş bulana kadar verirler umarım.
Kardeşiniz hastaysa anneniz haklı, sonucta kimseye de ev vermek zorunda değillerKızlar biz iki kız kardeşiz ve yeni evliyiz ikimizde. Annemle babam da emekliler ve üç daireleri var. Bir daire bana iki daire ise kız kardeşime çünkü annem diyor ki " kardeşin bipolar bozukluk yüzünden okula gidemedi, kurslara yazdırdık gitmedi ve okumadı. Ama sen okudun, her kursa gidebildin hatta sana burun estetiği yaptırdık, gözüne lazer yaptırdık ve masrafa girdik" diyorlar. Nasıl böyle kıyaslama yaparlar anlamıyorum. Ben kendi başarım ve emeklerimle özel üniversitede full burslu ve masrafsız okudum. Bir iki ameliyatın lafını yaptılar ve kıyasa girdiler. Asıl olaya geliyorum. Kız kardeşimle ben on gün arayla evlendik ve annem üç dairenin bir katını kız kardeşime verdi yukarı kata gelmek şartı ile. Bana ise alt kata oturma şartı koştu. Yani ben 1. Kata gelicem, annem ikinci katta, kardeşim 3. Katta. Ama ben ve eşim istemedik ve başka bir evde kiraya çıktık. Annem güle güle ozaman dedi. Böyle iyilik mi olur sizce? Kira paramı verebilirdi en azından! Ama o dedi ki "ya benim alt katımda kira vermeden oturursunuz ya da uzakta kendi kiranizla boğulursunuz". Eşim de diyor annen senin ev hakkini vermese de en azından aldığı kirayı sana verebilirdi diye. Sizce bu haksızlık değil mi?
Eşime göre kaynana yeri ama. Aile apartmanı ve üstte de dayım var2 kardeşin arası açılır bu yuzden. Sonuçta kardeşiniz de evli.
Adaletsiz bir anneye laf anlatamazsınız
Kıra verme kısmına gelirsek
Ancak annenizden sonra alırsınız siz o kirayı.
O kısma bisi diyemem.
Ya da gidip orda oturacaksınız, kıra paranızı da bırıktırmış olursunuz.
Kaynana yeri degil ya gidin oturun işte
Ben mezunum ve su an da yüksek lisans bitirmek üzereyim. Ayrıca hamileyim iki aylık. Özel sektörde kimse hamile kadın istemiyor maalesef. Görünen o ki anca doğum sonrası çalışabilicem
Her zaman kadın icin zordur bu ortamlarEşime göre kaynana yeri ama. Aile apartmanı ve üstte de dayım var