- 26 Aralık 2020
- 433
- -181
Annem o tabirle söylüyor. Kardeşimin rahatsızlığı tam olarak bipolar (duygu durum) bozukluğu.Kardeşiniz zihinsel hasta derken?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Annem o tabirle söylüyor. Kardeşimin rahatsızlığı tam olarak bipolar (duygu durum) bozukluğu.Kardeşiniz zihinsel hasta derken?
Burdan bakınca ve hukuken haksızlik gibi geliyor ama kendini kurtarmış işi gücü olan biri kardeşi için böyle düşûnmesi çok normal simdi ben evliyim eşimin evinde oturuyoruz abim evlense annemlerin evinde otursa bende oyle isterim benim ihtiyacım yok neden abim oturmasınSizin yazdığınız şeyleri eşim kendi düşünüyor. Eşim okudu çok iyi bir mesleği var. Kardeşi bipolar hastası ve verilen imkanlara rağmen okumadı.
Eşim bu yüzden ailesine, beni okuttunuz ve güzel bir mesleğim var. Kardeşimin ileride zorluk çekmesini istemiyorum. Bu yüzden bana verdiğiniz mirastan bir ev fazlasını kardeşime verin benim içim ancak o zaman rahat eder dedi.
Eminim annenizde kendince böyle düşünüp içini rahatlatıyordur. eşinizin bu konuda yorum yapması tuhaf geldi bana.
İnsan ihtiyaç durumunda kardeşinin yanında olmalı diye düşünüyorum. Ama kardeşler arasındaki dengeyi kurmakta ailelere düşüyor. Sen okudun, sana şunu yaptık diyerek kardeşler arasına ikilik sokmadan daha akılcı çözümler sunmak varken, bu şekilde davranarak kardeşlerin arasını açıyor bazı aileler ne yazık ki.Burdan bakınca ve hukuken haksızlik gibi geliyor ama kendini kurtarmış işi gücü olan biri kardeşi için böyle düşûnmesi çok normal simdi ben evliyim eşimin evinde oturuyoruz abim evlense annemlerin evinde otursa bende oyle isterim benim ihtiyacım yok neden abim oturmasın
muhtemelen kendi kendini idare edermez diye onunla yasamayi planliyorlar. ya da sen evlisin diye esine guvenmedikleri icin oyle yapiyorlar. eger sana bulasmayacaklarsa ben bir ikinin hesabini yapmazdim.Kızlar biz iki kız kardeşiz ve yeni evliyiz ikimizde. Annemle babam da emekliler ve üç daireleri var. Bir daire bana iki daire ise kız kardeşime çünkü annem diyor ki " kardeşin bipolar bozukluk yüzünden okula gidemedi, kurslara yazdırdık gitmedi ve okumadı. Ama sen okudun, her kursa gidebildin hatta sana burun estetiği yaptırdık, gözüne lazer yaptırdık ve masrafa girdik" diyorlar. Nasıl böyle kıyaslama yaparlar anlamıyorum. Ben kendi başarım ve emeklerimle özel üniversitede full burslu ve masrafsız okudum. Bir iki ameliyatın lafını yaptılar ve kıyasa girdiler. Asıl olaya geliyorum. Kız kardeşimle ben on gün arayla evlendik ve annem üç dairenin bir katını kız kardeşime verdi yukarı kata gelmek şartı ile. Bana ise alt kata oturma şartı koştu. Yani ben 1. Kata gelicem, annem ikinci katta, kardeşim 3. Katta. Ama ben ve eşim istemedik ve başka bir evde kiraya çıktık. Annem güle güle ozaman dedi. Böyle iyilik mi olur sizce? Kira paramı verebilirdi en azından! Ama o dedi ki "ya benim alt katımda kira vermeden oturursunuz ya da uzakta kendi kiranizla boğulursunuz". Eşim de diyor annen senin ev hakkini vermese de en azından aldığı kirayı sana verebilirdi diye. Sizce bu haksızlık değil mi?
Anne ve babanız hayattayken mallarının tasarruf kararı onlara aittir, isterse hepsini kardeşinize, isterse size verir. Hatta isterlerse satıp yerler!!!Kızlar biz iki kız kardeşiz ve yeni evliyiz ikimizde. Annemle babam da emekliler ve üç daireleri var. Bir daire bana iki daire ise kız kardeşime çünkü annem diyor ki " kardeşin bipolar bozukluk yüzünden okula gidemedi, kurslara yazdırdık gitmedi ve okumadı. Ama sen okudun, her kursa gidebildin hatta sana burun estetiği yaptırdık, gözüne lazer yaptırdık ve masrafa girdik" diyorlar. Nasıl böyle kıyaslama yaparlar anlamıyorum. Ben kendi başarım ve emeklerimle özel üniversitede full burslu ve masrafsız okudum. Bir iki ameliyatın lafını yaptılar ve kıyasa girdiler. Asıl olaya geliyorum. Kız kardeşimle ben on gün arayla evlendik ve annem üç dairenin bir katını kız kardeşime verdi yukarı kata gelmek şartı ile. Bana ise alt kata oturma şartı koştu. Yani ben 1. Kata gelicem, annem ikinci katta, kardeşim 3. Katta. Ama ben ve eşim istemedik ve başka bir evde kiraya çıktık. Annem güle güle ozaman dedi. Böyle iyilik mi olur sizce? Kira paramı verebilirdi en azından! Ama o dedi ki "ya benim alt katımda kira vermeden oturursunuz ya da uzakta kendi kiranizla boğulursunuz". Eşim de diyor annen senin ev hakkini vermese de en azından aldığı kirayı sana verebilirdi diye. Sizce bu haksızlık değil mi?