annemin baba tarafı akrabalarıma olan tavrı, babamın sessizliği ve benim çaresizliğim

Neden istemiyor, neden iki gün idare edemiyor onu anlayamadığım için konu açmıştım ben de😊 geldiklerinde söylemişlerdi bir - iki gün kalacaklarını. Ailemle yaşıyorum ama değil onlara yemek yapmak, tost bile yapmaya kalkışmam olay oldu
Kendisine sorun kayinçolara görümcelere neden 2 güncük tahammül edemediğini. Onlar babanızın kardeşi oluyor, neden babanız size yardım etmiyor? Neden annenize "Ne yaşanırsa yaşansın onlar benim kardeşim, 2 günlüğüne ağırlamak hakkım, senden bisey bekleyen yok, git odana otur ben kızımla hallederim." diyemiyor?. Kendi evinde bir köşeye zor sığması kendi pasifligi, asıl rahata düşkün olan babanız, köşesinden kalksın da ağırlasin kardeşlerini. Anneniz kendi kök ailesini ağırlarken babanıza guvenmiyordur heralde.

Kızlar ben anlamadım herkes baba tarafini yuzsuzlukle suclamis ama insan kardesini yegenlerini gormek isteyemezmi onlarla zama gecirmek isteyemez mi neden herkes bu durumu yuzsuzlukle alakali gormus cidden ben cok sasirdim

Abim yok ablamlar evli uzaktalar enistemler

benden haz etmese bile ablamlarin yegenlerimin hatri icin yinede giderdimn
Ben gitmezdim. Hele ki kardeşim yapılan muameleye sesini çıkarmıyosa hiç gitmezdim. Çok görmek istiyosam otelde kalırdım veya ben davet ederdim özledim gelin kalın bende diye, yatılı gitmek zorunda değilim. Yüzsüzlük bi tarafa, gittiğim evde böyle muamele görmek gururuma dokunurdu. Bi de şu var, yeğenlerle kardeş hiç özleyip yatıya gidiyo mu mesela? İlla yeğen ve kardeş hatırı için tek taraf mı yatıya gitmeli? Ama tüm bunların dışında şu da var, evdeki misafirden yemek esirgemek falan da benlik değil. Hadi sevmediğim için hazırlamaya üşendim diyelim. Hazırlamak isteyene mani olmak da aşırı bi hareket tabi.

Böyle karşılanacağımı bildiğim eve hele ki yatılı asla gitmem bu yaştan sonra değişmez. Siz bağlarınızı sıkı tutun annenizi çıkarın devreden artık değişmez bu konuda annenize bişi demeyin kırmak yada kırılmaktan başka bişi olmaz

İzin günlerimiz denk gelmeyecektir muhtemelen ve gelenler halamlar gibi bir ay öncesinden durumu bildiren insanlar olursa sorun olmaz ona göre ayarlanır 😊
Is
İzin günlerimiz denk gelmeyecektir muhtemelen ve gelenler halamlar gibi bir ay öncesinden durumu bildiren insanlar olursa sorun olmaz ona göre ayarlanır 😊
İsterse aylar öncesinden söylesinler, kadın istemiyor yahu zorla mı?

Boşuna demiyorlar bekara karı boşamak kolay diye , ele karışın da bi hele.

Kendisine sorun kayinçolara görümcelere neden 2 güncük tahammül edemediğini. Onlar babanızın kardeşi oluyor, neden babanız size yardım etmiyor? Neden annenize "Ne yaşanırsa yaşansın onlar benim kardeşim, 2 günlüğüne ağırlamak hakkım, senden bisey bekleyen yok, git odana otur ben kızımla hallederim." diyemiyor?. Kendi evinde bir köşeye zor sığması kendi pasifligi, asıl rahata düşkün olan babanız, köşesinden kalksın da ağırlasin kardeşlerini. Anneniz kendi kök ailesini ağırlarken babanıza guvenmiyordur heralde.
Annem kolay kolay irdelenecek biri değil her soruya kendince doğru bulduğu ama asla doğru olmayan bir cevabı var. Konuşmaktan, tartışmaktan, kavgadan, gürültüden asla yorulmaz, ben ve babam ise tam aksine çabucak yoruluruz annem tüm gün evde biz ise dışarda onca insanı çekiyoruz mesaiye kadar, mesaiden sonra kafa kaldırmıyor haliyle. Babamda o sebeple suskun, yorgun.
Ben gitmezdim. Hele ki kardeşim yapılan muameleye sesini çıkarmıyosa hiç gitmezdim. Çok görmek istiyosam otelde kalırdım veya ben davet ederdim özledim gelin kalın bende diye, yatılı gitmek zorunda değilim. Yüzsüzlük bi tarafa, gittiğim evde böyle muamele görmek gururuma dokunurdu. Bi de şu var, yeğenlerle kardeş hiç özleyip yatıya gidiyo mu mesela? İlla yeğen ve kardeş hatırı için tek taraf mı yatıya gitmeli? Ama tüm bunların dışında şu da var, evdeki misafirden yemek esirgemek falan da benlik değil. Hadi sevmediğim için hazırlamaya üşendim diyelim. Hazırlamak isteyene mani olmak da aşırı bi hareket tabi.
Babam akrabalarını iş yerine davet ediyor arada orada çay, kahve, yemek ikram ediyor bu kez alındıkları için onu da kabul etmediler. Evimize de bir daha geleceklerini düşünmüyorum zaten. Son bir şans tanıyalım demirler sanırım.

Annem kolay kolay irdelenecek biri değil her soruya kendince doğru bulduğu ama asla doğru olmayan bir cevabı var. Konuşmaktan, tartışmaktan, kavgadan, gürültüden asla yorulmaz, ben ve babam ise tam aksine çabucak yoruluruz annem tüm gün evde biz ise dışarda onca insanı çekiyoruz mesaiye kadar, mesaiden sonra kafa kaldırmıyor haliyle. Babamda o sebeple suskun, yorgun.

Babam akrabalarını iş yerine davet ediyor arada orada çay, kahve, yemek ikram ediyor bu kez alındıkları için onu da kabul etmediler. Evimize de bir daha geleceklerini düşünmüyorum zaten. Son bir şans tanıyalım demirler sanırım.
Çok yanlı yazıyorsunuz siz belli, oturmayan bir şeyler var . Keşke annenizi dinleme şansımız olsaydı.

Bazı yorumları görünce şaşırıyor insan. Kendi ailene sınırsız görüşme ve evinde ağırlamayı kendine hak görürken eşinin kardeşini 1-2 gece ağırlayamayı işkence gibi görmek olması gereken evlilik anlayışına ters bana göre. Konu sahibi yaşanan büyük bir olaydan falan bahsetmemiş, tam tersi merhametli anlayışlı insanlardır demiş. Tamamen bu kurgu üzerine yapıyorum yorumumu.
Eşinin ailesine ilk günden ön yargılı ama kendi ailesine pozitif ayrımcı yaklaşan, insanları karakterlerine göre değil soyadına göre değerlendiren kişiler var malesef. Aynı karında büyüdüğün kardeşine 2 gün sıcak yatak, bir kap yemek verdin diye suratını çektiren yada kavga kıyamet çıkartan insanlarla yaşamak ne kadar zor ve keyifsizdir.
Evet anneniz hatalı, evde bir misafir varsa o gelmeden yemeğe başlanmaz. Başlamak zorundaysanız yada misafir biraz fazla uyumak istediyse hakkı ayrılır. Hadi onuda düşünemedin "hazırladıklarım bitti ama hemen bir şeyler hazırlayalım" denir. Bunun adı misafirperverliktir, değer vermektir. Altı üstü tost yapmak istemişsiniz atla deve değil. Buna tepki göstermesi işi insanların yanında tartışmaya kadar götürmesi çok ayıp olmuş. Babanızda eminim çok mahçup olmuştur.
Annenizin tehditlerine kulak asmayın, evde her zamanki kadar görevinizi yapın çekilin kenara.
Ses çıkartırsa da "yarın öbür gün ben ve kardeşlerim ele karıştığımızda senin başkasına yaptığın muameleyi benim evimde sen görmek istermisin. Yada dayımın/kardeşimin eşi yiyeceğin bir tosta kadar laf etse nasıl hissedersin. Babam senin ailen geldiğinde senin gibi davransa mahçup olmaz mısın" deyin. Bunca laftan öz eleştiri yapamayan insana bir daha hiç bir şey demeyin. Arayın halanızı istediğim gibi ağırlayamadım kusurumuza bakma diye gönlünü alın.
Orası sadece annenizin değil babanızın ve sizinde eviniz.
Geçmişte ufak atışmalar, anlaşmazlıklar olduysa bile kendi evinde bu tavır kabul edilemez. İnsanlar değer vermiş kapına kadar gelmiş. Biraz kaba olacak ama eşeğin hatırı yoksa sahibininde mi yok?
Benim anlamadığım hatta eşimle de ara ara tartışma yaşadığım bir konu var. Benim ailem geldiğinde ben hizmet ederim, yemek çay vs. aile benim olduğu için yanlarında rahatım da ama eşimin ailesi geldiğinde de ben hizmet ediyorum. Yani düşündüğünde hiç tanımadığım insanlar yanlarında rahat oturup kalkamıyorum bile ama geldiler diye hizmet benden olmak zorunda. O zaman gelip gidislerini sorgulamak hakkım bence. İsteyip istememek de bana kalmış. Erkekler gelen kişileri kendileri agirlayacaklarsa buyursunlar.
Bu arada ben de çalışıyorum. Erkek çalışır kadın ev işi yapar muhabbeti çok can sıkıcı.

Annenizin eşinin akrabaları ile ne yaşadığını bilemezsiniz, o yüzden karışmasanız daha doğru olur.
Ayrıca birisi beni evinde istemeyecek yemeği bile esirgeyecek, yılda birde olsa asla gitmem. Biraz yüzsüz gibi geldi akrabalarınız.

Annenin geçmişte ne yaşağını bilemeyiz. Ama Annenin tavırlarına rağmen yatılı kalabiliyorlarsa onlarda bir problem var. Ben olsam oturmaya bile gitmem. Annenin bide yüzü gülse belki mitili atacaklar.

Bence senin babanın tarafı arsız yüzsüz.
İstenmeyen yerde kalmak da neyin ısrarı?
Babani ozlemislerse o zaman dışarda görüssunler.
Hem siz annenizin misafir çağırması ve ona yardım etmekten hep yakiniyordunuz önceki konunuzda ama şuan onun inadıniza halaniza hizmet etmenize kızdı bence anneniz.
Siz de annenize zıt gidiyorsunuz.
Bence ondan kızdı size.
Bence annenizin onlara karşı önceden gelen bir kini var.

Merhaba KK ailesi, herkesin geçmiş bayramını kutlarım. Bir bayram serüveni de benden. Baba tarafı akrabalarımla çok içli dışlı olamadım uzak mesafede/bulunduğum il dışında yaşıyorlar bazen ziyarete geliyorlar ya da nadir de olsa biz gidiyoruz o zamanlar iletişimimiz oluyor. Her insan gibi halalarımın, amcalarımın ve yengelerin kusurları olsa da genel olarak merhametli, anlayışlı insanlardır. Fakat ben de bir anne var ki, kendi akrabaları dışında kimseyi sevmez, oldukça kıskanç, alıngan ve rahatına düşkün bir insandır. Geldikleri zaman yemek yapmaz ya da aparatif, basit yemeklerle geçiştirir.

Yapacak olsam asla izin vermez. Bu bayramda halam tek başına iki günlüğüne, amca ve yengemde bir günlüğüne bizde kaldılar. Dün kahvaltıda halam kahvaltıya bizden sonra gelince masada doğru düzgün bir şey kalmamıştı tost yapayım dedim olay çıkardı. Sinirimden ne kötüsün sen ya diye çıktı ağzımdan; ben kötüyüm, iyilik size kalsın diye bağırdı. Ben de ne yazık ki yapamadım ve halam sofrada olanlarla doymadan kalktı. Amcam ve yengem zaten annemin tavrını bildikleri için ilk geldikleri akşam yemeği dışarıda yediler kahvaltıda da dışarıdan simit, poğaça aldılar hepimize.

Akrabalarımız yılda bir-iki hafta kalıyorlar sadece, sık sık gelmiyorlar zaten. Geçmişte annem, babaannemle bir takım sıkıntılar yaşamış ama babaannem dışında herkes genel olarak çok anlayışlıydı, onlarla herhangi bir problem yaşamadı. Dün öğleye doğru gittiler ama içim çok buruk evimizden aç gittiler, yeterince güler yüz ve sıcak tavırla karşılaşmadılar ve gelecek seneye kadar görüşmeyeceğiz. Babam kendi halinde çok pasif biridir, annem ise diktatör denen karakterde. Annemin bu tavrına hiç sesi çıkmıyor. Ben ise kendimi hala çok kötü hissediyorum annem dün akşam sırf kötü hissettiğim için yemek, bulaşık, iş artık tamamen sen de işten gelip yaparsın diye bir tavır takındı bu karakterde bir anne için çözüm önerisi var mıdır?
Benim annem gibi içi kötü yapacak birsey yok

şimdi burda etiketleyip akraba kötülemek değil niyetim. öyle anlaşılmasın.
Ama ebeveynlerin çocuklarına anlatmadıkları, bilmesini istemedikleri çok şeyler dönüyor.
'Arka bahçe'lerde çok farklı durumlar olmuş olabiliyor.
Annem de çoğu zaman anlatmak istemez .
ben bazen zorla anlattırırım, ve istemeden de olsa gönül koyuyor, kalbi soğuyor insanın.
hayat acımasız, ve hiçbir şey göründüğü gibi değil.
Bilip/bilmeden anneni suçlamak gönül koymak yanlış.
Ama eve gelen kişiye/misafire öyle davranmak da doğru değil kesinlikle.

Annen olmasa belki seni ezip geçecek çok insan vardır çevrende, bilemezsin ki..
tavsiyem fazla dahil olma ilişkilerine, seviyorsan, üzüldüysen sen dışarda görüşüp çay kahve içebilirsin.
akrabalarınla kahvaltıya gidebilirsiniz.

üzülme lütfen. hayat acımasız ve bizi değiştiriyor, 'hiç olmam' dediğine evrilebiliyorsun gereken şartlar oluştuğunda..
ben bunun adına 'yaşanmışlık' diyorum.

Back
X