annemin baba tarafı akrabalarıma olan tavrı, babamın sessizliği ve benim çaresizliğim

Erkek tarafı çoğu zaman masum bence. kadınlara hep batıyor erkek tarafı ne kadar iyi de olsa. Çevremde ki gözlemlerim bu şekilde maalesef tabii istisnalar da var
Siz evlenin eşinizin ailesini aylarca agirlayin hatta halanizi amcanizi da aylarca agirlayin zaten gelmek isterler. İnşallah öyle olur ☺️

Maalesef ki günümüzde herkes rahatına pek düşkün olmuş, sözüm meclisten dışarı. Dümdüz seviyoruz, sevdiğinin sevdiklerini sevmiyor kimse. Sevgi, emeksiz ilerliyor. Hızla tükenen evlilikler, ilişkiler bu
Ne kadar güzel bir gelin olacaksınız inşallah kaynanali gorumceli konular görmeyiz burda sizden bol bol sevgi ve emek verdiğiniz bir ilişki kurun hızla tükenmesin 🤣

Ne sinir bozucu bir anne yani kusura bakmayın ama öyle.
Her iş kocada bitiyor işte. Pasif koca sonucu bayrak elinde her yere sataşıyor.
Akrabalar da saçmalamış niye gelir ki insan böyle muamele gördüğü bir eve? Ben asla gitmem hatta dışlarım da acımam bu konuda.
Size üzüldüm sadece umarım en yakın zamanda evden bir şekilde ayrılıp aranız akrabalarınızla istediğiniz gibi olur.🙏

Erkek tarafı çoğu zaman masum bence. kadınlara hep batıyor erkek tarafı ne kadar iyi de olsa. Çevremde ki gözlemlerim bu şekilde maalesef tabii istisnalar da var
Bir yaz günü zor bela 2 hafta izin alıp eşinle vakit gecirme planları kurarken çaaat kapı eş ailesi bütün horantası ile evine doluşup yatıya kalırlarsa görürüz sizi. :)

Uçakla 1.5 saatlik yoldan geldi, öğle saatlerinde vardı, babaannem vefat etti. Normalde 1 hafta kalacak burada bizim evde iki gün kaldı.
Almancı de mi sizinkiler ? :))
Maalesef ki günümüzde herkes rahatına pek düşkün olmuş, sözüm meclisten dışarı. Dümdüz seviyoruz, sevdiğinin sevdiklerini sevmiyor kimse. Sevgi, emeksiz ilerliyor. Hızla tükenen evlilikler, ilişkiler bu yüzden sanırım.
Sevgi emektir yemektir bilmem nedir laflarını ilk çıkaranı bulursam onunla ayrı görüşeceğim zaten. En emekli sevginiz aşağıda sizin de .:)

Merhaba arkadaşlar ben ilişkilerimde hep "sana ulaşmak çok zor" "bana hiç vakit ayırmıyorsun" "uzaksın" gibi tepkiler alıyorum. Sabah 09:00 akşam 17:00 çalışıyorum, gün de bir saat spor, bir saat kitap, yarım saat gazete, 2 saat yürüyüş, yarım saat yemek yapıyorum kalan zamanda tv, film izlemeyeceksem telefona dolayısıyla hayatımdaki insanlara vakit ayırıyorum. Genelde sabahları, öğleden sonraları ve akşamları yarımşar saat bazen daha az olmak üzere erkek arkadaşımla yazışıyorum ama karşımdaki hep ilgisiz olduğumdan, kendisini sevmediğimden yakınıyor. Gereksiz muhabbetler, uzun uzun yazışmalar beni geriyor onun yerine youtube'den eski dizi videolarını, sosyal medyadan gündemi ve gündem yorumlarını, buradaki bdv konularını takip etmekten daha çok hoşlanıyorum. Sizce günde yarım saat yazışmak gerçekten az mı yoksa erkekler mi fazla ilgi bekliyor? İlginin, iletişimin az olduğu bir ilişki yürümez mi, siz hayatınızdakilere ne kadar vakit ayırıyorsunuz?

Valla orası sadece annenizin evi değil. Akrabalık mevhumu da dün çıkmış değil. Evlenirken bunlar hesaba katılmalı. Bayramda seyranda düğünde dernekte böyle yatılı kalmalar gitmeler gelmeler hep olur. Zamanında erkek tarafı ile kız tarafının küçük ya da büyük sorunlar yaşamadığı bir evlilik olduğunu da sanmıyorum. Halanızla ya da amcalarınızla büyük bir problem yaşasaydı dayanamaz söylerdi zaten. Belli ki sadece gıcık oluyor. Kendisi kalkıp yemek yapmak zorunda değil ama yapana da karışamaz. Sırf anneniz istemiyor diye insanlar kardeşini ziyaret etmeye gelmeyecek değil. Bazı insanlar yüzsüz olur haftalarca aylarca kalmak isterler ama bayramda 2-3 günlük kalmalar laf edilecek şeyler değil kesinlikle. Onlar sizin de akrabalarınız babanızın ve sizin aranız iyi görüşmek istiyorsunuz anneniz saygı duymalı.

Merhaba KK ailesi, herkesin geçmiş bayramını kutlarım. Bir bayram serüveni de benden. Baba tarafı akrabalarımla çok içli dışlı olamadım uzak mesafede/bulunduğum il dışında yaşıyorlar bazen ziyarete geliyorlar ya da nadir de olsa biz gidiyoruz o zamanlar iletişimimiz oluyor. Her insan gibi halalarımın, amcalarımın ve yengelerin kusurları olsa da genel olarak merhametli, anlayışlı insanlardır. Fakat ben de bir anne var ki, kendi akrabaları dışında kimseyi sevmez, oldukça kıskanç, alıngan ve rahatına düşkün bir insandır. Geldikleri zaman yemek yapmaz ya da aparatif, basit yemeklerle geçiştirir.

Yapacak olsam asla izin vermez. Bu bayramda halam tek başına iki günlüğüne, amca ve yengemde bir günlüğüne bizde kaldılar. Dün kahvaltıda halam kahvaltıya bizden sonra gelince masada doğru düzgün bir şey kalmamıştı tost yapayım dedim olay çıkardı. Sinirimden ne kötüsün sen ya diye çıktı ağzımdan; ben kötüyüm, iyilik size kalsın diye bağırdı. Ben de ne yazık ki yapamadım ve halam sofrada olanlarla doymadan kalktı. Amcam ve yengem zaten annemin tavrını bildikleri için ilk geldikleri akşam yemeği dışarıda yediler kahvaltıda da dışarıdan simit, poğaça aldılar hepimize.

Akrabalarımız yılda bir-iki hafta kalıyorlar sadece, sık sık gelmiyorlar zaten. Geçmişte annem, babaannemle bir takım sıkıntılar yaşamış ama babaannem dışında herkes genel olarak çok anlayışlıydı, onlarla herhangi bir problem yaşamadı. Dün öğleye doğru gittiler ama içim çok buruk evimizden aç gittiler, yeterince güler yüz ve sıcak tavırla karşılaşmadılar ve gelecek seneye kadar görüşmeyeceğiz. Babam kendi halinde çok pasif biridir, annem ise diktatör denen karakterde. Annemin bu tavrına hiç sesi çıkmıyor. Ben ise kendimi hala çok kötü hissediyorum annem dün akşam sırf kötü hissettiğim için yemek, bulaşık, iş artık tamamen sen de işten gelip yaparsın diye bir tavır takındı bu karakterde bir anne için çözüm önerisi var mıdır?
Anneniz düşman başına, insan evine gelen kim olursa olsun böyle yapmaz, evime sevmedigim akrabam dahi gelse ben sofradan hiçbirşeyi eksik etmem çünkü insanlık bunu gerektirir , aç göndermek ne yahu , annen bildiğin kötü ve cahil ...

Kızlar ben anlamadım herkes baba tarafini yuzsuzlukle suclamis ama insan kardesini yegenlerini gormek isteyemezmi onlarla zama gecirmek isteyemez mi neden herkes bu durumu yuzsuzlukle alakali gormus cidden ben cok sasirdim

Abim yok ablamlar evli uzaktalar enistemler
Anne değişmez bu saatten sonra da akrabalarınız da bi enteresan .böyle karşılandıkları bir eve niye geliyorlar ki , hadi geldiler diyelim kalmak neden.

Degiştiremessın ki anneni bu saatten sonra . Halaların neden geliyor anlamıyorum ben olsam adım atmam bir daha veya bende annemin tarafına aynısını yapardım 😎

Annenizin tavri cok yanlis evet ama senelerdir boyleymis zaten akrabalarıniz bile bile gelmisler, sizin uzuleceginiz bir durum yok

Annenizin onlarla ilişkisine karışmayın derim, bilmiyoruz ne yaşadılar. Ancak ne de olsa eve gelen misafir, sizin de halanız. Kendi yapmayabilir ama sizin halanıza tost yapmak istemenize böyle tavır sergilemesi akıl alacak şey değil doğrusu.

Annenizin tavrı ne kadar yanlışsa akrabalarınızın da istenmedikleri yere her sene gelip 2 hafta kalmaları o kadar yanlış bence.

Annenize kızmadım, vardır bir bildiği+ kendi evi kendi hayatı istediğini yapar, istemediğini yapmaz.
Akrabalar yüzsüzmüş
Siz de cok taraflı bakmayın bence
Kendi eviniz olunca çağırıp sofralar kurarsınız
Kalmalı misafirlik hele istemeyen birine aşırı tuhaf yani... Demek ki akrabalar laftan anlamıyor bu halde gelip kalıyorlarsa yemek pişirse aylarca gelip kalacaklar demekk :olamaz::KK48:

Akrabalar yuzsuz anlatımına gore
annen istemiyosa vardır bi bildigi bence fazla kurcalamaya gerek yok
Kendini kotu hissetme yuz verince astarını isticek tipler
Bu tiplere azcık iyi davransan biraz ozenip yemekler yapsan sizin evden hic cıkmazlar
Oldugu kadar de gec takılma

Bence karismamalisin . Canımın canı dediğim bir halam vardı meğer neler çevirirmis arkadan. Annenin bildiği olmasa böyle davranmaz . Babanda geçmişi bilmese ne kadar pasifte olsa bir yerde susamaz. Yılda bir kere gördüğün akrabalar için anneni üzme derim. Özür dileyip bir süre işlere yardım et . Bu kadar surata geliyor kalıyorlarsa o hata yollar önce sadece babaanne ile kalmamış hepsinin payı olmuştur

Akrabalarını akça pakça anlatmışsın ama istenmedikleri yere ısrarla gelmeleri yüzsüz olduklarını gösteriyor. Kimbilir anneniz ne yaşadı da çıldırdı kadın. Kimse kimseye durup dururken tepki koymaz.

Allah aşkına illa erkek tarafı suçlu değil mi? Benim abimin eşi de bizi asla istemez. Sebep mi? yok. Sırf eşinin ailesiyiz diye. Ben yıllarca abimin evine gitmedim annem ve diğer ablam da öyle. Ama keşke gitseydik yengemin tavrına rağmen gitseydim. Neden mi şimdi de diyorki siz oğlunuzu da sevyorsunuz hatrı var deyip evine gelmezsiniz. Ama gitsek konu sahibinin annesi gibi yüzümüze bakmaz.

Akrabaların yılda bir iki hafta kalması normal değil ki. Belli ki sevilmedikleri ev,neden kalmak için bu ısrar? Hadi dede nine bir şey demiyorum, benim de ananemi alırız kış boyu yanımızda kalsın isteriz. Ama halalar bilmemneler. Yani istenmiyorsan gelme, gelirsen de bu davranış bence o insana mustehak.
Ayrıca kahvaltıya neden geç geldi? Madem gelmedi sen yanına gidip uyandirmadin mi? Sen uyandirmaya çalıştığın halde hala oyalandiysa kahvaltının sonuna yetistiyse sence bu normal mi?
Annenin başına saksı düşüp böyle olmadi ya, yirmi yıllık yengeleri.
Buna rağmen biri gelmiş bayram üstü iki gün kalmış,öteki karisini da almış gelmiş kalmış. Madem şehir dışına geldin, ver ikiyuz lira kal bir apartta. Ne milletin ağız kokusunu çekiyorsun.
Bence evet annen az değil, belli kalbi kara ama baba tarafın da çok normal değil. Boşver, kendine acımayana sen hiç acıma. Onlar kendilerine bu tavrı reva gormeseler zaten sizde kalmazlardi

İnsan istenmediği yere neden gelip ısrarla kalır enteresan. Annenizin vardır bir bildiği, kimse durduk yere böyle yapmaz çok istisnai durumlar olabilir tabii. Zamanında ne yaşattılar en iyi anneniz bilir.

benden haz etmese bile ablamlarin yegenlerimin hatri icin yinede giderdimn

Kızlar ben anlamadım herkes baba tarafini yuzsuzlukle suclamis ama insan kardesini yegenlerini gormek isteyemezmi onlarla zama gecirmek isteyemez mi neden herkes bu durumu yuzsuzlukle alakali gormus cidden ben cok sasirdim

Bana surat yapilacagini bile bile ben gitmezdim, disarida kahvalti yapip guzel bir gun gecirmeyi tercih ederim

evine gitmeyeceksiniz o zaman evinize çağıracaksınız. zaman geçirmek isteyen evine çağırması lazım . kimseye yük olmazsınız yeğenimle vakit geçireceğim diye. bencilliğe giriryor. görümcem yeğeniyle vakit geçirmek istiyorsa evine davet etsin . bana yük olmasın . kendi işimi zor görüyorum ben . empati yapmak lazım

baba tarafı anne tarafı değil ya. İşin özü davet edilmediğin eve yatılı gitmemek, istenmedigin evde bir de yatıya kalmamak.
Eğer ablanlar seni davet ediyorsa, gittiğinde enistelerin yüzüne gülüp seni hoş etmeye çalışıyorsa fırsat ayır o eve git tabii elinden geldikçe.
Ama seni davet etmezlerse, hele de bayram dugun gibi yoğun zamanlarda davetsiz misafir olup bir de yatıya kalmaya, yatıya gittigin evde kahvaltıyı kaçıracak kadar yayila yayıla uyumaya, yüzüne gülmeyen enisten varsa ona masraf,yengeye zahmet çıkarmaya gerek yok.

Merhaba KK ailesi, herkesin geçmiş bayramını kutlarım. Bir bayram serüveni de benden. Baba tarafı akrabalarımla çok içli dışlı olamadım uzak mesafede/bulunduğum il dışında yaşıyorlar bazen ziyarete geliyorlar ya da nadir de olsa biz gidiyoruz o zamanlar iletişimimiz oluyor. Her insan gibi halalarımın, amcalarımın ve yengelerin kusurları olsa da genel olarak merhametli, anlayışlı insanlardır. Fakat ben de bir anne var ki, kendi akrabaları dışında kimseyi sevmez, oldukça kıskanç, alıngan ve rahatına düşkün bir insandır. Geldikleri zaman yemek yapmaz ya da aparatif, basit yemeklerle geçiştirir.

Yapacak olsam asla izin vermez. Bu bayramda halam tek başına iki günlüğüne, amca ve yengemde bir günlüğüne bizde kaldılar. Dün kahvaltıda halam kahvaltıya bizden sonra gelince masada doğru düzgün bir şey kalmamıştı tost yapayım dedim olay çıkardı. Sinirimden ne kötüsün sen ya diye çıktı ağzımdan; ben kötüyüm, iyilik size kalsın diye bağırdı. Ben de ne yazık ki yapamadım ve halam sofrada olanlarla doymadan kalktı. Amcam ve yengem zaten annemin tavrını bildikleri için ilk geldikleri akşam yemeği dışarıda yediler kahvaltıda da dışarıdan simit, poğaça aldılar hepimize.

Akrabalarımız yılda bir-iki hafta kalıyorlar sadece, sık sık gelmiyorlar zaten. Geçmişte annem, babaannemle bir takım sıkıntılar yaşamış ama babaannem dışında herkes genel olarak çok anlayışlıydı, onlarla herhangi bir problem yaşamadı. Dün öğleye doğru gittiler ama içim çok buruk evimizden aç gittiler, yeterince güler yüz ve sıcak tavırla karşılaşmadılar ve gelecek seneye kadar görüşmeyeceğiz. Babam kendi halinde çok pasif biridir, annem ise diktatör denen karakterde. Annemin bu tavrına hiç sesi çıkmıyor. Ben ise kendimi hala çok kötü hissediyorum annem dün akşam sırf kötü hissettiğim için yemek, bulaşık, iş artık tamamen sen de işten gelip yaparsın diye bir tavır takındı bu karakterde bir anne için çözüm önerisi var mıdır?
annenin ne yasadigini bilmiyorsun, annen kadar onlara gicik olmayabilirsin ama herzaman annenin arkasinda ol. annenin verdigi kiymetin onda birini bile baskasi veremez,

Erkek kardeşiniz sizi ağırlıyorsa gidin tabi, ille gel diyorsa , paşa gibi koltuğa yayılıp kadın yapsın yiyek demiyorsa gidin. Konudaki adamın umru değil dünya, evin kızı yemek yapmasa bir kaşık yemeden gidiyormuş misafir . Böyle ortama girip rezil olmam ben. Yeğenimi çok istersem her yerde görürüm.

Sanki bilmediginiz birseyler var gibi geldi bana. Annenizin bu tavrinin altinda yatan bir sebep vardir belki. Yoksa bile, yorumlara katiliyorum acikcasi, erkek tarafi da istenmedigi yere oyle gidip kalmamali. Siz calisiyorsunuz belli ki. ilerde kendi evinize ciktiginizda davet eder, hizmet edersiniz akrabalariniza. Annenizden hizmet beklemeniz olmaz. Icinden gelmeli insanin. Yapmak icinden gelmiyorsa zorla iskence etmemeli kimse kendine el aleme hizmet edecek diye.

Misafir agirlamak kadina kaldigindan babaniza hic kusur bulmuyorsunuz bakiyorum. O neden yemekleri yapmiyor, kahvaltiya gec tesrif eden yengenize ozel kahvalti hazirlamiyor?

Yemek hazirlamiyormis, extra kahvalti hazirlamiyormus vs vs. Niye yapsin ki? Kendisi mi davet etmis insanlari? Yoksa onlar mi emri vaki yapmislar gelip sizde kalmayi? Babaniz neden bu kadar tepkisiz? Sizin bilmeyip, kendisinin bildigi birseyler oldugundan olabilir mi? Akrabaniz anliyorum ama anneniz kadar yakin degiller elbette. Hic elalem icin annenizle kotu olmayin. Boyle anneye napilir diye sormussunuz. Begenmiyorsaniz gidin kendi evinize cikin acikcasi. Kadin bu saatten sonra sizin gonlunuz olacak diye kimseye hizmet etmek mecburiyetinde degil. Yilda 1-2 hafta kalmakta gayet cok kalmaktir bence. Daha ne kadar kalabilirlerdi ki? 1-2 ay mi?

Yazdiklariniz cok toyca geldi. Siz arada ne gecti bilmiyorsunuz. Ha annenizin karakteri de buysa bu. Ne yapacaksiniz. Illa gorusmek istiyorsaniz görüşün. Anne tarafi tabiki her zaman daha yakin oluyor. En basitinden ne taraftan gelirse gelsin butun isi gelin yapiyor. Isin ilgici ayni sofrayi kurdugu halde baba tarafi gelin olarak gordugu icin bin tane kusur buluyor. Ama kendi annen oyle degil hatta tam tersi bir de her seyini yapiyor. Erkekler icin her türlü hava hos. Cok buyuk, yuksekten konusmayin bunun yarını da var.

Gecmiste yasanilanlari bilemem belki anneniz doludur ama aslında bunlar hep bir nasip.allahim gönül genişliği versin veren el olmayı nasip etsin hepimize.misafir evdeki koltukların sadakasiymis .halbuki guler yuzle hos muhabbetle önlerine konulacak bir salçalı makarna salata bile gönül kazanmaya yeterdi bayram gününde

Sizin baba tarafınızla ilişkiniz ile annenizinkinin arasında dağlar kadar fark olabilir. Anneniz melek demiyorum ama emin olun insanlar gelini ile torunu yeğenine aynı davranamıyor. Baba tarafınızı seven sizsiniz ,anneniz değil, e bi zahmet babanız ile girin de mutfağa yapiverin bir şeyler.

Aynı evde yaşıyorsanız izne ihtiyacınız yok. Eğer eviniz ayrı ise baba tarafınızı oraya davet edin.

Bazen insanlar bir yıllık izni bu kadarcık alabiliyor zaten ki . Az zaman değil. Evde yemek yaptırmayan anneniz zannetmiyorum yatılı ağırlasın. Kalacak yerleri elbet vardır. Özlüyorsanız siz yanlarına gidin kalın.

Bazen bir şey yapman gerekmez nefreti haketmen için, zamaninda babannenizin yaptığına susmuş hatta el altından destek vermişseler yeter de artar. Daha kücukmuşsünüz , bilmediğiniz neler yaşanmıştır.

Hep mi böyleydi? Sanmıyorum nedense. Çünkü hala istenmediği yere gelen bir eş ailesi meselesi var ortada. Babanızın zamanında sesi gür çıkıyormuş bence, eski günleri tırmalıyor olabilir babanız tarafı.

Annenizi hiç dinlediniz mi ? Size anlatmadığı şeyler olduğuna emin misiniz? Bi de anneniz için rahatına düşkün demişsiniz. Kadın istemediği misafir için neden yorulsun?
Neden istemiyor, neden iki gün idare edemiyor onu anlayamadığım için konu açmıştım ben de😊 geldiklerinde söylemişlerdi bir - iki gün kalacaklarını. Ailemle yaşıyorum ama değil onlara yemek yapmak, tost bile yapmaya kalkışmam olay oldu
Ne sinir bozucu bir anne yani kusura bakmayın ama öyle.
Her iş kocada bitiyor işte. Pasif koca sonucu bayrak elinde her yere sataşıyor.
Akrabalar da saçmalamış niye gelir ki insan böyle muamele gördüğü bir eve? Ben asla gitmem hatta dışlarım da acımam bu konuda.
Size üzüldüm sadece umarım en yakın zamanda evden bir şekilde ayrılıp aranız akrabalarınızla istediğiniz gibi olur.🙏
Siz bir de benim sinirlerime sorun durumu😔 "neden geliyorlar"a gelirsek huyu böyle diye düşünüyorlar sanırım benim, abimin, babamın varlığı yetiyor ya da. Babam anneme karşı pasif ama annem yokken onlara karşı son derece güler yüzlü.
Bir yaz günü zor bela 2 hafta izin alıp eşinle vakit gecirme planları kurarken çaaat kapı eş ailesi bütün horantası ile evine doluşup yatıya kalırlarsa görürüz sizi. :)
İzin günlerimiz denk gelmeyecektir muhtemelen ve gelenler halamlar gibi bir ay öncesinden durumu bildiren insanlar olursa sorun olmaz ona göre ayarlanır 😊
Yok artık, şu tavır da normal görülmez!
Normal görülmesi de normal gelmedi bana
Anneniz düşman başına, insan evine gelen kim olursa olsun böyle yapmaz, evime sevmedigim akrabam dahi gelse ben sofradan hiçbirşeyi eksik etmem çünkü insanlık bunu gerektirir , aç göndermek ne yahu , annen bildiğin kötü ve cahil ...
Kesinlikle. Sofrada yiyecek birşey kalmamış yaşını başını almış aç bir insana bir tost çok görülmez herhalde. En azından eşinin o kadar hatrı olsun.

Bence vardır bu tavrin bir sebebi. Babanizin sesinin cikmamasi ve akrabalarin istenmediklerini bildikleri halde israrla gelmeleri de bu fikrimi destekliyor.

Back
X