annemin baba tarafı akrabalarıma olan tavrı, babamın sessizliği ve benim çaresizliğim

Annenizin tavrı ne kadar yanlışsa akrabalarınızın da istenmedikleri yere her sene gelip 2 hafta kalmaları o kadar yanlış bence.
istemediğini açıkça dile getirmiyor yemek vs. yapmıyor sadece sohbet ediyor ama ilgi göstermiyor arada çaktırmadan laf sokuyor zaten normalde halam bir hafta kalacak bulunduğumuz ilde ama annemin tavrı yüzünden ilde bulunan diğer yakınlarında geçirecek diğer günleri
Allah aşkına illa erkek tarafı suçlu değil mi? Benim abimin eşi de bizi asla istemez. Sebep mi? yok. Sırf eşinin ailesiyiz diye. Ben yıllarca abimin evine gitmedim annem ve diğer ablam da öyle. Ama keşke gitseydik yengemin tavrına rağmen gitseydim. Neden mi şimdi de diyorki siz oğlunuzu da sevyorsunuz hatrı var deyip evine gelmezsiniz. Ama gitsek konu sahibinin annesi gibi yüzümüze bakmaz.
Erkek tarafı çoğu zaman masum bence. kadınlara hep batıyor erkek tarafı ne kadar iyi de olsa. Çevremde ki gözlemlerim bu şekilde maalesef tabii istisnalar da var.
Halası bayramda 2 gün , amca ve yengesi 1 gün kalmış.

1 yıl içerisinde toplam görüşme süreleri 1-2 hafta sanırım.
Genel olarak bir hafta kalırlardı bu sefer 1-2 günle kaldılar arada baba tarafından farklı kişiler gelip kalır. Hepsinin toplam kalma süresi 1-2 haftayı geçmiyor.
Ama zxsherminecim, yılda iki hafta geliyorlar dememiş yılda iki hafta kalıyorlar demiş
Amcamlar maksimum 2 gün kalıyor üç halam var hepsinin toplamı yılda bir - iki hafta sürüyor. Biri yılda bir hafta kalsa diğerleri gelmekten vazgeçiyor kendi aralarında dengeliyorlar.
Konu sahibi gelip yazar herhalde nedenini. Hala nereden geldi , otobüsle mi geldi , eve geç saatte mi vardı , babaanne onlarla mı yaşıyor ?

Konuyu açarken bunlar yazılmayınca herşey havada kalıyor. Kime laf söylesek onun hakkına girecekmişiz gibi bir belirsizlik var.
Uçakla 1.5 saatlik yoldan geldi, öğle saatlerinde vardı, babaannem vefat etti. Normalde 1 hafta kalacak burada bizim evde iki gün kaldı.
Bazı yorumları görünce şaşırıyor insan. Kendi ailene sınırsız görüşme ve evinde ağırlamayı kendine hak görürken eşinin kardeşini 1-2 gece ağırlayamayı işkence gibi görmek olması gereken evlilik anlayışına ters bana göre. Konu sahibi yaşanan büyük bir olaydan falan bahsetmemiş, tam tersi merhametli anlayışlı insanlardır demiş. Tamamen bu kurgu üzerine yapıyorum yorumumu.
Eşinin ailesine ilk günden ön yargılı ama kendi ailesine pozitif ayrımcı yaklaşan, insanları karakterlerine göre değil soyadına göre değerlendiren kişiler var malesef. Aynı karında büyüdüğün kardeşine 2 gün sıcak yatak, bir kap yemek verdin diye suratını çektiren yada kavga kıyamet çıkartan insanlarla yaşamak ne kadar zor ve keyifsizdir.
Evet anneniz hatalı, evde bir misafir varsa o gelmeden yemeğe başlanmaz. Başlamak zorundaysanız yada misafir biraz fazla uyumak istediyse hakkı ayrılır. Hadi onuda düşünemedin "hazırladıklarım bitti ama hemen bir şeyler hazırlayalım" denir. Bunun adı misafirperverliktir, değer vermektir. Altı üstü tost yapmak istemişsiniz atla deve değil. Buna tepki göstermesi işi insanların yanında tartışmaya kadar götürmesi çok ayıp olmuş. Babanızda eminim çok mahçup olmuştur.
Annenizin tehditlerine kulak asmayın, evde her zamanki kadar görevinizi yapın çekilin kenara.
Ses çıkartırsa da "yarın öbür gün ben ve kardeşlerim ele karıştığımızda senin başkasına yaptığın muameleyi benim evimde sen görmek istermisin. Yada dayımın/kardeşimin eşi yiyeceğin bir tosta kadar laf etse nasıl hissedersin. Babam senin ailen geldiğinde senin gibi davransa mahçup olmaz mısın" deyin. Bunca laftan öz eleştiri yapamayan insana bir daha hiç bir şey demeyin. Arayın halanızı istediğim gibi ağırlayamadım kusurumuza bakma diye gönlünü alın.
Orası sadece annenizin değil babanızın ve sizinde eviniz.
Geçmişte ufak atışmalar, anlaşmazlıklar olduysa bile kendi evinde bu tavır kabul edilemez. İnsanlar değer vermiş kapına kadar gelmiş. Biraz kaba olacak ama eşeğin hatırı yoksa sahibininde mi yok?
Maalesef ki günümüzde herkes rahatına pek düşkün olmuş, sözüm meclisten dışarı. Dümdüz seviyoruz, sevdiğinin sevdiklerini sevmiyor kimse. Sevgi, emeksiz ilerliyor. Hızla tükenen evlilikler, ilişkiler bu yüzden sanırım.

Halası bayramda 2 gün , amca ve yengesi 1 gün kalmış.

1 yıl içerisinde toplam görüşme süreleri 1-2 hafta sanırım.
Fark etmez bence. Ben bu şekilde muamele gördüğüm hiçbir yere yatılı gitmem. Senelerdir aynı muameleyi gördükleri halde geliyolarsa rahatsız olmuyolar demek ki. O yüzden konu sahibinin yerinde olsam annemle aralarındaki ilişkiye hiç karışmam.

Merhaba KK ailesi, herkesin geçmiş bayramını kutlarım. Bir bayram serüveni de benden. Baba tarafı akrabalarımla çok içli dışlı olamadım uzak mesafede/bulunduğum il dışında yaşıyorlar bazen ziyarete geliyorlar ya da nadir de olsa biz gidiyoruz o zamanlar iletişimimiz oluyor. Her insan gibi halalarımın, amcalarımın ve yengelerin kusurları olsa da genel olarak merhametli, anlayışlı insanlardır. Fakat ben de bir anne var ki, kendi akrabaları dışında kimseyi sevmez, oldukça kıskanç, alıngan ve rahatına düşkün bir insandır. Geldikleri zaman yemek yapmaz ya da aparatif, basit yemeklerle geçiştirir.

Yapacak olsam asla izin vermez. Bu bayramda halam tek başına iki günlüğüne, amca ve yengemde bir günlüğüne bizde kaldılar. Dün kahvaltıda halam kahvaltıya bizden sonra gelince masada doğru düzgün bir şey kalmamıştı tost yapayım dedim olay çıkardı. Sinirimden ne kötüsün sen ya diye çıktı ağzımdan; ben kötüyüm, iyilik size kalsın diye bağırdı. Ben de ne yazık ki yapamadım ve halam sofrada olanlarla doymadan kalktı. Amcam ve yengem zaten annemin tavrını bildikleri için ilk geldikleri akşam yemeği dışarıda yediler kahvaltıda da dışarıdan simit, poğaça aldılar hepimize.

Akrabalarımız yılda bir-iki hafta kalıyorlar sadece, sık sık gelmiyorlar zaten. Geçmişte annem, babaannemle bir takım sıkıntılar yaşamış ama babaannem dışında herkes genel olarak çok anlayışlıydı, onlarla herhangi bir problem yaşamadı. Dün öğleye doğru gittiler ama içim çok buruk evimizden aç gittiler, yeterince güler yüz ve sıcak tavırla karşılaşmadılar ve gelecek seneye kadar görüşmeyeceğiz. Babam kendi halinde çok pasif biridir, annem ise diktatör denen karakterde. Annemin bu tavrına hiç sesi çıkmıyor. Ben ise kendimi hala çok kötü hissediyorum annem dün akşam sırf kötü hissettiğim için yemek, bulaşık, iş artık tamamen sen de işten gelip yaparsın diye bir tavır takındı bu karakterde bir anne için çözüm önerisi var mıdır?
İstenmedikleri yerde kalmak neden?
Anneniz öyleyse babanız yapsın yemeği ikrami

istemediğini açıkça dile getirmiyor yemek vs. yapmıyor sadece sohbet ediyor ama ilgi göstermiyor arada çaktırmadan laf sokuyor zaten normalde halam bir hafta kalacak bulunduğumuz ilde ama annemin tavrı yüzünden ilde bulunan diğer yakınlarında geçirecek diğer günleri

Erkek tarafı çoğu zaman masum bence. kadınlara hep batıyor erkek tarafı ne kadar iyi de olsa. Çevremde ki gözlemlerim bu şekilde maalesef tabii istisnalar da var.

Genel olarak bir hafta kalırlardı bu sefer 1-2 günle kaldılar arada baba tarafından farklı kişiler gelip kalır. Hepsinin toplam kalma süresi 1-2 haftayı geçmiyor.

Amcamlar maksimum 2 gün kalıyor üç halam var hepsinin toplamı yılda bir - iki hafta sürüyor. Biri yılda bir hafta kalsa diğerleri gelmekten vazgeçiyor kendi aralarında dengeliyorlar.

Uçakla 1.5 saatlik yoldan geldi, öğle saatlerinde vardı, babaannem vefat etti. Normalde 1 hafta kalacak burada bizim evde iki gün kaldı.

Maalesef ki günümüzde herkes rahatına pek düşkün olmuş, sözüm meclisten dışarı. Dümdüz seviyoruz, sevdiğinin sevdiklerini sevmiyor kimse. Sevgi, emeksiz ilerliyor. Hızla tükenen evlilikler, ilişkiler bu yüzden sanırım.
Açıkça söylemeye gerek var mı şu yazdıklarınızı yapması fazlasıyla net zaten. Laf sokuyo, ilgi göstermiyo, yemek yapmıyo daha napsın istemediğini belli etmek için. Tabi anneniz de abartmış yani bari sizin sofra hazırlamanıza karışmasa ama yine de bence siz karışmayın aralarındaki ilişkiye. Siz kendi evinize geçtiğinizde gönlünüzce ağırlarsınız. Babanız bile sesini çıkarmıyosa siz boşuna kötü olmayın annenizle.

Bence siz annenize karşı başka konulardan öfkelisiniz tarafsız bakamıyorsunuz duruma.

babamın manevi bir kızkardeşi vardı eşiyle gelir 1 hafta kalırlardı, annem lanet eder yine hizmet ederdi ama evi sigara kokutup tüm gün okey oynarlardı. biz severdik kücükken onları ama, annem babama bir daha gelirlese kalmaya boşanırım dedi. gelemdiler. yani yatılı misafir cocuklu düzeni olan eve ben cok yanls buluyorm. kendi evinde yabancı oluuyor insan rahat edemiyo diken üstündee.. 1 hafta cooooook uzun süre bence.

Acaba bilmediğiniz bir sebebi mi var veya herhangi bir sebebi var mı? Siz kaç yaşındasınız? Bence taraf tutmayın tabi ki siz guleryuzle ağırlamaya devam edin. Annenize bir şey demeyin bence karışmayın. Annenizin sizi engellemesi tabi çok ilginç geldi yani kendi yapmıyor ama yapana karışması cok ilginç ve kaba olmuş. Nasıl engelledi ne dedi çok merak ettim cidden insan nasıl halana tost yapma der ki üstelik misafirlerin yanında... Sanki bana öteden beri kavgalilar gibi geldi.

Konu sahibi, sevgilin varmış,yaşın yirmibesmis.
Umarım tez zamanda evlenir, şu konuya tekrar bir bakarsın 😅
Annen öyle ya da böyle onları sevmiyro. Sevmediğini ayan beyan belli ediyor. Daha da sevmediği insanlar ne demeye gelip duruyorlar ki. Baban için geliyorlar desek,baban da ne yüzlerine bakmış ne onlara saygısızlık yapan karısına laf etmiş. Olmaz olsun yani öyle kardeş :)
İnatla istenmedikleri eve geliyorlar.
Siz mesela onlara gidip sıra sıra tüm kardeslerde kalıyor musunuz?
Bir de bir haftaligina gelmiş, bayram zamanı insanların misafiri,işi gücü vardır diye düşünmeden başka başka insanlara kendilerini kitlemisler yatılı misafir olarak. Yani ayıp denen bir şey var. Çok mu zor ucuzundan bir pansiyon tut 'aaaaa olur mu öyle şey, saçmalama gel bizde kal' diyen akraba olmazsa pansiyonda kalmak:)
Akrabaların kesinlikle hiç normal değil.
Sen de akrabalık ilişkilerini annenden bağımsız yürütmeye çalis. Çık halanla gez mesela,şehri gezdir. Ya da Araş,et , arasıra sen de onlara git... Niye mahcup olasın ki annen yuzunden. Benim annem KHK ile (bence haksız yere) memuriyetten atılan bir kuzenim var,baba tarafından. Ona resmen terörist dedi,ağzına geleni saydi. Altı yıli aştı, birbirlerinden haber bile almazlar. Annem onun adını geçirmez evde. Ama benim çok sevdiğim biridir, her ay mutlaka bulusurum, her fırsatta da mesajlarım. Annemin kavgasindan bana ne, o annemle onun arasında. Hiç de mahcubiyet hissetmedim bugüne kadar çünkü bana ne? Ben kendimden mesulüm.
Siz de böyle bakmaya çalışın olaya. Sonuçta annenizin gorumcesi sizin halaniz. Belki burnunuz bile ona benziyor,belki bazı huyunuz suyunuz. Tabii ki sizin onla ilişkiniz ve annenizin ilişkisi farklı olacak

Annen öyle ya da böyle onları sevmiyro. Sevmediğini ayan beyan belli ediyor. Daha da sevmediği insanlar ne demeye gelip duruyorlar ki. Baban için geliyorlar desek,baban da ne yüzlerine bakmış ne onlara saygısızlık yapan karısına laf etmiş. Olmaz olsun yani öyle kardeş :)
Bir de bir haftaligina gelmiş, bayram zamanı insanların misafiri,işi gücü vardır diye düşünmeden başka başka insanlara kendilerini kitlemisler yatılı misafir olarak. Yani ayıp denen bir şey var. Çok mu zor ucuzundan bir pansiyon tut 'aaaaa olur mu öyle şey, saçmalama gel bizde kal' diyen akraba olmazsa pansiyonda kalmak:)
Sen de akrabalık ilişkilerini annenden bağımsız yürütmeye çalis. Çık halanla gez mesela,şehri gezdir. Ya da Araş,et , arasıra sen de onlara git... Niye mahcup olasın ki annen yuzunden. Benim annem KHK ile (bence haksız yere) memuriyetten atılan bir kuzenim var,baba tarafından. Ona resmen terörist dedi,ağzına geleni saydi. Altı yıli aştı, birbirlerinden haber bile almazlar. Annem onun adını geçirmez evde. Ama benim çok sevdiğim biridir, her ay mutlaka bulusurum, her fırsatta da mesajlarım. Annemin kavgasindan bana ne, o annemle onun arasında. Hiç de mahcubiyet hissetmedim bugüne kadar çünkü bana ne? Ben kendimden mesulüm.
Siz de böyle bakmaya çalışın olaya. Sonuçta annenizin gorumcesi sizin halaniz. Belki burnunuz bile ona benziyor,belki bazı huyunuz suyunuz. Tabii ki sizin onla ilişkiniz ve annenizin ilişkisi farklı olacak

Katılıyorum kesinlikle. Annemiz babamız ne yaparsa yapsın biz kendimizden mesuluz o şekilde sinir çekmek lazım ve bazı konularda o sizin bileceginiz is ben karışmam demek lazım. Ben annemle babam en ufak kavga etse bana dert de yansalar fikrimi de sorsalar artık susuyorum mesela, asla yorum yapmam hmmm anladım ikinizin de haklı olduğu yerler var inşallah çözersiniz filan diyorum herkesin derdi bizi gererse vallahi saçımızda agarmayan tel kalmaz.

Katılıyorum kesinlikle. Annemiz babamız ne yaparsa yapsın biz kendimizden mesuluz o şekilde sinir çekmek lazım ve bazı konularda o sizin bileceginiz is ben karışmam demek lazım. Ben annemle babam en ufak kavga etse bana dert de yansalar fikrimi de sorsalar artık susuyorum mesela, asla yorum yapmam hmmm anladım ikinizin de haklı olduğu yerler var inşallah çözersiniz filan diyorum herkesin derdi bizi gererse vallahi saçımızda agarmayan tel kalmaz.

Mesela yazmışsınız ya benim çaresizliğim diye, neden çaresiz olasınız insan bunu bu kadar dert etmemeli. Halaniz bilerek geliyor annenizin davranışlarını da siz kontrol edecek değilsiniz ya, siz kendinizden mesulsunuz anneniz kendisinden üzülmeyin bu kadar.

Merhaba KK ailesi, herkesin geçmiş bayramını kutlarım. Bir bayram serüveni de benden. Baba tarafı akrabalarımla çok içli dışlı olamadım uzak mesafede/bulunduğum il dışında yaşıyorlar bazen ziyarete geliyorlar ya da nadir de olsa biz gidiyoruz o zamanlar iletişimimiz oluyor. Her insan gibi halalarımın, amcalarımın ve yengelerin kusurları olsa da genel olarak merhametli, anlayışlı insanlardır. Fakat ben de bir anne var ki, kendi akrabaları dışında kimseyi sevmez, oldukça kıskanç, alıngan ve rahatına düşkün bir insandır. Geldikleri zaman yemek yapmaz ya da aparatif, basit yemeklerle geçiştirir.

Yapacak olsam asla izin vermez. Bu bayramda halam tek başına iki günlüğüne, amca ve yengemde bir günlüğüne bizde kaldılar. Dün kahvaltıda halam kahvaltıya bizden sonra gelince masada doğru düzgün bir şey kalmamıştı tost yapayım dedim olay çıkardı. Sinirimden ne kötüsün sen ya diye çıktı ağzımdan; ben kötüyüm, iyilik size kalsın diye bağırdı. Ben de ne yazık ki yapamadım ve halam sofrada olanlarla doymadan kalktı. Amcam ve yengem zaten annemin tavrını bildikleri için ilk geldikleri akşam yemeği dışarıda yediler kahvaltıda da dışarıdan simit, poğaça aldılar hepimize.

Akrabalarımız yılda bir-iki hafta kalıyorlar sadece, sık sık gelmiyorlar zaten. Geçmişte annem, babaannemle bir takım sıkıntılar yaşamış ama babaannem dışında herkes genel olarak çok anlayışlıydı, onlarla herhangi bir problem yaşamadı. Dün öğleye doğru gittiler ama içim çok buruk evimizden aç gittiler, yeterince güler yüz ve sıcak tavırla karşılaşmadılar ve gelecek seneye kadar görüşmeyeceğiz. Babam kendi halinde çok pasif biridir, annem ise diktatör denen karakterde. Annemin bu tavrına hiç sesi çıkmıyor. Ben ise kendimi hala çok kötü hissediyorum annem dün akşam sırf kötü hissettiğim için yemek, bulaşık, iş artık tamamen sen de işten gelip yaparsın diye bir tavır takındı bu karakterde bir anne için çözüm önerisi var mıdır?
Maalesef ben bulamadım. En iyi çözüm evinizi ayırıp bu insanları kendi evinizde misafir etmektir ama evinizi ayırmanız küçük kıyamet onları kendi evinizde ağırlamanız da büyük kıyamet vesilesidir. Bunlara hazır değilseniz böyle devam edeceksiniz

Akrabalarını akça pakça anlatmışsın ama istenmedikleri yere ısrarla gelmeleri yüzsüz olduklarını gösteriyor. Kimbilir anneniz ne yaşadı da çıldırdı kadın. Kimse kimseye durup dururken tepki koymaz.
Katılıyorum. Çocuklar aile içindeki yaşanmışlıklara vakıf olamıyor belli bir yaşa kadar. Kim bilir kadına neler neler yaşattılar da bu noktaya geldi.
Annenize muhalif olmayın mevcut durum neyse o şekilde devam derim ben

Yaşanmışlık olmuştur diye umuyorum velev ki olmadı ama anneniz baba tarafınızı sevmiyor istemiyor kadın size ne yahu çok seviyorsan al halanı amcanı ev tut orda ağırla. Benim evimde kalacak insan benim düzenime, tavrıma kabul demektir. Ayrıca EV SAHİBİNİN yüzüme bakmaya tenezzül etmediği kapıyı altın olsa çalmam siz akrabaların yüzsüzlüğünü de hesaba katın bence. Belki de o çok sevdiğiniz insanlar sırf anneniz huysuz olsun diye kasıtlı geliyordur netice de her yıl geliyorlarmış hani kırk yılın başında falan da değil düzenli bir gelme olayı var çok güvenmeyin öyle akrabalara ne akrep olduklarını anlamanız çok zaman alabilir 😬

Bence siz annenize karşı başka konulardan öfkelisiniz tarafsız bakamıyorsunuz duruma.
Anne sonuçta hiçbir öfke kalıcı olmuyor, ilk yaptığı ilk güzellikte yumuş yumuş oluyorum. O sebeple bu olaya bakış açım tamamen anlık, objektif.
Acaba bilmediğiniz bir sebebi mi var veya herhangi bir sebebi var mı? Siz kaç yaşındasınız? Bence taraf tutmayın tabi ki siz guleryuzle ağırlamaya devam edin. Annenize bir şey demeyin bence karışmayın. Annenizin sizi engellemesi tabi çok ilginç geldi yani kendi yapmıyor ama yapana karışması cok ilginç ve kaba olmuş. Nasıl engelledi ne dedi çok merak ettim cidden insan nasıl halana tost yapma der ki üstelik misafirlerin yanında... Sanki bana öteden beri kavgalilar gibi geldi.
Başından geçen her olayı gereksiz ayrıntılarıyla bana anlatır annem. Ben 25 yaşındayım. Tostu yaparken halam zahmet etme kızım dedi ve yüzünü yıkamaya gitti annemde o ara itiraz etti.
Ne güzel görüşebilmeniz ben görüşsem olay çıkardı :)
" evlen seni de göreceğiz " demedi mi anne ? :KK53:
evlen diyemiyor artık :D buz gibi soğuttular

Ne güzel görüşebilmeniz ben görüşsem olay çıkardı :)
İşte sizin hatanız bu. Kendinizi annenizden ayrı düşünürseniz daha mutlu bir ömür yaşarsınız. Mesela annenizin ayıbina utanmazsiniz. Ya da Almanya yanında savasa giren Osmanlı gibi,onun arasının bozulduğuyla senin aran bozulmak zorunda olmaz.
Kendine gün içinde tekrar et, annem başka bir insan,ben bambaşka bir bireyim
Bu kadar basit.
Benim hayatımda anneme ters gelen bir sürü şey var ama hayat benim yapıyorum yani. O yapmak istemediyse gencliginde yapmamıstir, şu an karşıdır kendi problemi. Bana ne? Bu benim hayatım. Benim çocuğum da bana ters şeyler yapa yapa büyüyecek...
Bosversene, annenin ayıbı annenin ayıbıdir. Baban kardeşine yapılan saygısızlığı düşüyorsa demek ki sallamiyordur kardeşlerini. Sen hala yeğen olarak ilişkini onlardan bağımsız sürdürmeye bak

yaaa niye yatılı geliniyor onu anlamıyorum , kadın istemeği halde yatılı gelmişler. ben mecburi olmadıkça yatılıya karşıyım . anneniz in vardır bilidği. belki zamanın çok kötülük etttiler. başkası olsa eve almaz . anneniz eve almış

Her insan gibi halalarımın, amcalarımın ve yengelerin kusurları olsa da genel olarak merhametli, anlayışlı insanlardır. Fakat ben de bir anne var ki, kendi akrabaları dışında kimseyi sevmez, oldukça kıskanç, alıngan ve rahatına düşkün bir insandır. Geldikleri zaman yemek yapmaz ya da aparatif, basit yemeklerle geçiştirir.
Sizin baba tarafınızla ilişkiniz ile annenizinkinin arasında dağlar kadar fark olabilir. Anneniz melek demiyorum ama emin olun insanlar gelini ile torunu yeğenine aynı davranamıyor. Baba tarafınızı seven sizsiniz ,anneniz değil, e bi zahmet babanız ile girin de mutfağa yapiverin bir şeyler.

Yapacak olsam asla izin vermez.
Aynı evde yaşıyorsanız izne ihtiyacınız yok. Eğer eviniz ayrı ise baba tarafınızı oraya davet edin.
Akrabalarımız yılda bir-iki hafta kalıyorlar sadece
Bazen insanlar bir yıllık izni bu kadarcık alabiliyor zaten ki . Az zaman değil. Evde yemek yaptırmayan anneniz zannetmiyorum yatılı ağırlasın. Kalacak yerleri elbet vardır. Özlüyorsanız siz yanlarına gidin kalın.
Geçmişte annem, babaannemle bir takım sıkıntılar yaşamış ama babaannem dışında herkes genel olarak çok anlayışlıydı, onlarla herhangi bir problem yaşamadı.
Bazen bir şey yapman gerekmez nefreti haketmen için, zamaninda babannenizin yaptığına susmuş hatta el altından destek vermişseler yeter de artar. Daha kücukmuşsünüz , bilmediğiniz neler yaşanmıştır.
Babam kendi halinde çok pasif biridir, annem ise diktatör denen karakterde. Annemin bu tavrına hiç sesi çıkmıyor.
Hep mi böyleydi? Sanmıyorum nedense. Çünkü hala istenmediği yere gelen bir eş ailesi meselesi var ortada. Babanızın zamanında sesi gür çıkıyormuş bence, eski günleri tırmalıyor olabilir babanız tarafı.
Ben ise kendimi hala çok kötü hissediyorum annem dün akşam sırf kötü hissettiğim için yemek, bulaşık, iş artık tamamen sen de işten gelip yaparsın diye bir tavır takındı bu karakterde bir anne için çözüm önerisi var mıdır?
Annenizi hiç dinlediniz mi ? Size anlatmadığı şeyler olduğuna emin misiniz? Bi de anneniz için rahatına düşkün demişsiniz. Kadın istemediği misafir için neden yorulsun?

Back
X