- Konu Sahibi yalnizkus_
istemediğini açıkça dile getirmiyor yemek vs. yapmıyor sadece sohbet ediyor ama ilgi göstermiyor arada çaktırmadan laf sokuyor zaten normalde halam bir hafta kalacak bulunduğumuz ilde ama annemin tavrı yüzünden ilde bulunan diğer yakınlarında geçirecek diğer günleriAnnenizin tavrı ne kadar yanlışsa akrabalarınızın da istenmedikleri yere her sene gelip 2 hafta kalmaları o kadar yanlış bence.
Erkek tarafı çoğu zaman masum bence. kadınlara hep batıyor erkek tarafı ne kadar iyi de olsa. Çevremde ki gözlemlerim bu şekilde maalesef tabii istisnalar da var.Allah aşkına illa erkek tarafı suçlu değil mi? Benim abimin eşi de bizi asla istemez. Sebep mi? yok. Sırf eşinin ailesiyiz diye. Ben yıllarca abimin evine gitmedim annem ve diğer ablam da öyle. Ama keşke gitseydik yengemin tavrına rağmen gitseydim. Neden mi şimdi de diyorki siz oğlunuzu da sevyorsunuz hatrı var deyip evine gelmezsiniz. Ama gitsek konu sahibinin annesi gibi yüzümüze bakmaz.
Genel olarak bir hafta kalırlardı bu sefer 1-2 günle kaldılar arada baba tarafından farklı kişiler gelip kalır. Hepsinin toplam kalma süresi 1-2 haftayı geçmiyor.Halası bayramda 2 gün , amca ve yengesi 1 gün kalmış.
1 yıl içerisinde toplam görüşme süreleri 1-2 hafta sanırım.
Amcamlar maksimum 2 gün kalıyor üç halam var hepsinin toplamı yılda bir - iki hafta sürüyor. Biri yılda bir hafta kalsa diğerleri gelmekten vazgeçiyor kendi aralarında dengeliyorlar.Ama zxsherminecim, yılda iki hafta geliyorlar dememiş yılda iki hafta kalıyorlar demiş
Uçakla 1.5 saatlik yoldan geldi, öğle saatlerinde vardı, babaannem vefat etti. Normalde 1 hafta kalacak burada bizim evde iki gün kaldı.Konu sahibi gelip yazar herhalde nedenini. Hala nereden geldi , otobüsle mi geldi , eve geç saatte mi vardı , babaanne onlarla mı yaşıyor ?
Konuyu açarken bunlar yazılmayınca herşey havada kalıyor. Kime laf söylesek onun hakkına girecekmişiz gibi bir belirsizlik var.
Maalesef ki günümüzde herkes rahatına pek düşkün olmuş, sözüm meclisten dışarı. Dümdüz seviyoruz, sevdiğinin sevdiklerini sevmiyor kimse. Sevgi, emeksiz ilerliyor. Hızla tükenen evlilikler, ilişkiler bu yüzden sanırım.Bazı yorumları görünce şaşırıyor insan. Kendi ailene sınırsız görüşme ve evinde ağırlamayı kendine hak görürken eşinin kardeşini 1-2 gece ağırlayamayı işkence gibi görmek olması gereken evlilik anlayışına ters bana göre. Konu sahibi yaşanan büyük bir olaydan falan bahsetmemiş, tam tersi merhametli anlayışlı insanlardır demiş. Tamamen bu kurgu üzerine yapıyorum yorumumu.
Eşinin ailesine ilk günden ön yargılı ama kendi ailesine pozitif ayrımcı yaklaşan, insanları karakterlerine göre değil soyadına göre değerlendiren kişiler var malesef. Aynı karında büyüdüğün kardeşine 2 gün sıcak yatak, bir kap yemek verdin diye suratını çektiren yada kavga kıyamet çıkartan insanlarla yaşamak ne kadar zor ve keyifsizdir.
Evet anneniz hatalı, evde bir misafir varsa o gelmeden yemeğe başlanmaz. Başlamak zorundaysanız yada misafir biraz fazla uyumak istediyse hakkı ayrılır. Hadi onuda düşünemedin "hazırladıklarım bitti ama hemen bir şeyler hazırlayalım" denir. Bunun adı misafirperverliktir, değer vermektir. Altı üstü tost yapmak istemişsiniz atla deve değil. Buna tepki göstermesi işi insanların yanında tartışmaya kadar götürmesi çok ayıp olmuş. Babanızda eminim çok mahçup olmuştur.
Annenizin tehditlerine kulak asmayın, evde her zamanki kadar görevinizi yapın çekilin kenara.
Ses çıkartırsa da "yarın öbür gün ben ve kardeşlerim ele karıştığımızda senin başkasına yaptığın muameleyi benim evimde sen görmek istermisin. Yada dayımın/kardeşimin eşi yiyeceğin bir tosta kadar laf etse nasıl hissedersin. Babam senin ailen geldiğinde senin gibi davransa mahçup olmaz mısın" deyin. Bunca laftan öz eleştiri yapamayan insana bir daha hiç bir şey demeyin. Arayın halanızı istediğim gibi ağırlayamadım kusurumuza bakma diye gönlünü alın.
Orası sadece annenizin değil babanızın ve sizinde eviniz.
Geçmişte ufak atışmalar, anlaşmazlıklar olduysa bile kendi evinde bu tavır kabul edilemez. İnsanlar değer vermiş kapına kadar gelmiş. Biraz kaba olacak ama eşeğin hatırı yoksa sahibininde mi yok?