annemin baba tarafı akrabalarıma olan tavrı, babamın sessizliği ve benim çaresizliğim

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba KK ailesi, herkesin geçmiş bayramını kutlarım. Bir bayram serüveni de benden. Baba tarafı akrabalarımla çok içli dışlı olamadım uzak mesafede/bulunduğum il dışında yaşıyorlar bazen ziyarete geliyorlar ya da nadir de olsa biz gidiyoruz o zamanlar iletişimimiz oluyor. Her insan gibi halalarımın, amcalarımın ve yengelerin kusurları olsa da genel olarak merhametli, anlayışlı insanlardır. Fakat ben de bir anne var ki, kendi akrabaları dışında kimseyi sevmez, oldukça kıskanç, alıngan ve rahatına düşkün bir insandır. Geldikleri zaman yemek yapmaz ya da aparatif, basit yemeklerle geçiştirir.

Yapacak olsam asla izin vermez. Bu bayramda halam tek başına iki günlüğüne, amca ve yengemde bir günlüğüne bizde kaldılar. Dün kahvaltıda halam kahvaltıya bizden sonra gelince masada doğru düzgün bir şey kalmamıştı tost yapayım dedim olay çıkardı. Sinirimden ne kötüsün sen ya diye çıktı ağzımdan; ben kötüyüm, iyilik size kalsın diye bağırdı. Ben de ne yazık ki yapamadım ve halam sofrada olanlarla doymadan kalktı. Amcam ve yengem zaten annemin tavrını bildikleri için ilk geldikleri akşam yemeği dışarıda yediler kahvaltıda da dışarıdan simit, poğaça aldılar hepimize.

Akrabalarımız yılda bir-iki hafta kalıyorlar sadece, sık sık gelmiyorlar zaten. Geçmişte annem, babaannemle bir takım sıkıntılar yaşamış ama babaannem dışında herkes genel olarak çok anlayışlıydı, onlarla herhangi bir problem yaşamadı. Dün öğleye doğru gittiler ama içim çok buruk evimizden aç gittiler, yeterince güler yüz ve sıcak tavırla karşılaşmadılar ve gelecek seneye kadar görüşmeyeceğiz. Babam kendi halinde çok pasif biridir, annem ise diktatör denen karakterde. Annemin bu tavrına hiç sesi çıkmıyor. Ben ise kendimi hala çok kötü hissediyorum annem dün akşam sırf kötü hissettiğim için yemek, bulaşık, iş artık tamamen sen de işten gelip yaparsın diye bir tavır takındı bu karakterde bir anne için çözüm önerisi var mıdır?

Annenizin onlarla ilişkisine karışmayın derim, bilmiyoruz ne yaşadılar. Ancak ne de olsa eve gelen misafir, sizin de halanız. Kendi yapmayabilir ama sizin halanıza tost yapmak istemenize böyle tavır sergilemesi akıl alacak şey değil doğrusu.

Merhaba KK ailesi, herkesin geçmiş bayramını kutlarım. Bir bayram serüveni de benden. Baba tarafı akrabalarımla çok içli dışlı olamadım uzak mesafede/bulunduğum il dışında yaşıyorlar bazen ziyarete geliyorlar ya da nadir de olsa biz gidiyoruz o zamanlar iletişimimiz oluyor. Her insan gibi halalarımın, amcalarımın ve yengelerin kusurları olsa da genel olarak merhametli, anlayışlı insanlardır. Fakat ben de bir anne var ki, kendi akrabaları dışında kimseyi sevmez, oldukça kıskanç, alıngan ve rahatına düşkün bir insandır. Geldikleri zaman yemek yapmaz ya da aparatif, basit yemeklerle geçiştirir.

Yapacak olsam asla izin vermez. Bu bayramda halam tek başına iki günlüğüne, amca ve yengemde bir günlüğüne bizde kaldılar. Dün kahvaltıda halam kahvaltıya bizden sonra gelince masada doğru düzgün bir şey kalmamıştı tost yapayım dedim olay çıkardı. Sinirimden ne kötüsün sen ya diye çıktı ağzımdan; ben kötüyüm, iyilik size kalsın diye bağırdı. Ben de ne yazık ki yapamadım ve halam sofrada olanlarla doymadan kalktı. Amcam ve yengem zaten annemin tavrını bildikleri için ilk geldikleri akşam yemeği dışarıda yediler kahvaltıda da dışarıdan simit, poğaça aldılar hepimize.

Akrabalarımız yılda bir-iki hafta kalıyorlar sadece, sık sık gelmiyorlar zaten. Geçmişte annem, babaannemle bir takım sıkıntılar yaşamış ama babaannem dışında herkes genel olarak çok anlayışlıydı, onlarla herhangi bir problem yaşamadı. Dün öğleye doğru gittiler ama içim çok buruk evimizden aç gittiler, yeterince güler yüz ve sıcak tavırla karşılaşmadılar ve gelecek seneye kadar görüşmeyeceğiz. Babam kendi halinde çok pasif biridir, annem ise diktatör denen karakterde. Annemin bu tavrına hiç sesi çıkmıyor. Ben ise kendimi hala çok kötü hissediyorum annem dün akşam sırf kötü hissettiğim için yemek, bulaşık, iş artık tamamen sen de işten gelip yaparsın diye bir tavır takındı bu karakterde bir anne için çözüm önerisi var mıdır?
Annenizin tavrı ne kadar yanlışsa akrabalarınızın da istenmedikleri yere her sene gelip 2 hafta kalmaları o kadar yanlış bence.

Annenize kızmadım, vardır bir bildiği+ kendi evi kendi hayatı istediğini yapar, istemediğini yapmaz.
Akrabalar yüzsüzmüş
Siz de cok taraflı bakmayın bence
Kendi eviniz olunca çağırıp sofralar kurarsınız
Kalmalı misafirlik hele istemeyen birine aşırı tuhaf yani... Demek ki akrabalar laftan anlamıyor bu halde gelip kalıyorlarsa yemek pişirse aylarca gelip kalacaklar demekk :olamaz::KK48:

Akrabalar yuzsuz anlatımına gore
annen istemiyosa vardır bi bildigi bence fazla kurcalamaya gerek yok
Kendini kotu hissetme yuz verince astarını isticek tipler
Bu tiplere azcık iyi davransan biraz ozenip yemekler yapsan sizin evden hic cıkmazlar
Oldugu kadar de gec takılma

Bence karismamalisin . Canımın canı dediğim bir halam vardı meğer neler çevirirmis arkadan. Annenin bildiği olmasa böyle davranmaz . Babanda geçmişi bilmese ne kadar pasifte olsa bir yerde susamaz. Yılda bir kere gördüğün akrabalar için anneni üzme derim. Özür dileyip bir süre işlere yardım et . Bu kadar surata geliyor kalıyorlarsa o hata yollar önce sadece babaanne ile kalmamış hepsinin payı olmuştur

Allah aşkına illa erkek tarafı suçlu değil mi? Benim abimin eşi de bizi asla istemez. Sebep mi? yok. Sırf eşinin ailesiyiz diye. Ben yıllarca abimin evine gitmedim annem ve diğer ablam da öyle. Ama keşke gitseydik yengemin tavrına rağmen gitseydim. Neden mi şimdi de diyorki siz oğlunuzu da sevyorsunuz hatrı var deyip evine gelmezsiniz. Ama gitsek konu sahibinin annesi gibi yüzümüze bakmaz.

Akrabaların yılda bir iki hafta kalması normal değil ki. Belli ki sevilmedikleri ev,neden kalmak için bu ısrar? Hadi dede nine bir şey demiyorum, benim de ananemi alırız kış boyu yanımızda kalsın isteriz. Ama halalar bilmemneler. Yani istenmiyorsan gelme, gelirsen de bu davranış bence o insana mustehak.
Ayrıca kahvaltıya neden geç geldi? Madem gelmedi sen yanına gidip uyandirmadin mi? Sen uyandirmaya çalıştığın halde hala oyalandiysa kahvaltının sonuna yetistiyse sence bu normal mi?
Annenin başına saksı düşüp böyle olmadi ya, yirmi yıllık yengeleri.
Buna rağmen biri gelmiş bayram üstü iki gün kalmış,öteki karisini da almış gelmiş kalmış. Madem şehir dışına geldin, ver ikiyuz lira kal bir apartta. Ne milletin ağız kokusunu çekiyorsun.
Bence evet annen az değil, belli kalbi kara ama baba tarafın da çok normal değil. Boşver, kendine acımayana sen hiç acıma. Onlar kendilerine bu tavrı reva gormeseler zaten sizde kalmazlardi

İnsan istenmediği yere neden gelip ısrarla kalır enteresan. Annenizin vardır bir bildiği, kimse durduk yere böyle yapmaz çok istisnai durumlar olabilir tabii. Zamanında ne yaşattılar en iyi anneniz bilir.

Bu bayramda halam tek başına iki günlüğüne, amca ve yengemde bir günlüğüne bizde kaldılar.

Akrabalarımız yılda bir-iki hafta kalıyorlar sadece, sık sık gelmiyorlar zaten.

Annenizin tavrı ne kadar yanlışsa akrabalarınızın da istenmedikleri yere her sene gelip 2 hafta kalmaları o kadar yanlış bence.

Halası bayramda 2 gün , amca ve yengesi 1 gün kalmış.

1 yıl içerisinde toplam görüşme süreleri 1-2 hafta sanırım.

Ama zxsherminecim, yılda iki hafta geliyorlar dememiş yılda iki hafta kalıyorlar demiş

Anlatımda bir sıkıntı var belli ki. Bayramda gelinmiş , sonu yine de tatsızlık olmuş.

Yorumlar , "2 hafta kalıyorlar" diye ilerlerse sayfalarca konu sahibi açıklamaya uğraşmasın , ilk sayfadan derdini anlatsın diye alıntıladım.

Şu muameleyi gören insanlar , bayram günü ya kardeş ya anne görmeye geliyorlardır gibi geldi yengenç.

İnsan bile isteye canını sıkmaya gelmez.

Anlatımda bir sıkıntı var belli ki. Bayramda gelinmiş , sonu yine de tatsızlık olmuş.

Yorumlar , "2 hafta kalıyorlar" diye ilerlerse sayfalarca konu sahibi açıklamaya uğraşmasın , ilk sayfadan derdini anlatsın diye alıntıladım.

Şu muameleyi gören insanlar , bayram günü ya kardeş ya anne görmeye geliyorlardır gibi geldi yengenç.

İnsan bile isteye canını sıkmaya gelmez.
İyi de yenge yirmi yıllık yenge. Huyu suyu belli.
Geldin bayrama, istenmedigin yerde iki gece niye yatıyorsun?
Ben mesela eşimin dostumun düğününe bile gittimde zahmet olmak istemediğim için çadırda kalırım, pansiyon tutarım.
İnsan davet edildiği yerde çekinir zahmet veririm diye, bunların yüzüne tukurmus yenge resmen 'yagmur mu yağdı ne' demişler :)
Hiç sevmem yüzsüz insan.
Benim annemin kardeşi de böyleydi, yüz verdik ayıya geldi s.çtı halıya derler ya, istemediğimizi belli ettigimiz halde haftalarca kaldı, evini bozdu kira vermemek için bir süre bziimle yaşadı, evlendi her kavga ettiginde bizde kaldı,kombi bozuldu dedi kocasıyla bizde kaldı,en sonunda çocuk doğurdu, çocuğu bize bıraktı ortaokul çağına kadar biz baktık
Şimdi şükür kurtulduk yıllardır :) yani bazı insanlar ne yapsan anlamıyorlar . Allah kimseyi sinatmasin oyleleriyle.
Bu konudaki hala da, istenmediği evde gelmiş iki gün kalmış. Bir de Güleryüz görse hiç gitmez tüm hafta kalır😅🙈

İyi de yenge yirmi yıllık yenge. Huyu suyu belli.
Geldin bayrama, istenmedigin yerde iki gece niye yatıyorsun?
Ben mesela eşimin dostumun düğününe bile gittimde zahmet olmak istemediğim için çadırda kalırım, pansiyon tutarım.
İnsan davet edildiği yerde çekinir zahmet veririm diye, bunların yüzüne tukurmus yenge resmen 'yagmur mu yağdı ne' demişler :)
Hiç sevmem yüzsüz insan.
Benim annemin kardeşi de böyleydi, yüz verdik ayıya geldi s.çtı halıya derler ya, istemediğimizi belli ettigimiz halde haftalarca kaldı, evini bozdu kira vermemek için bir süre bziimle yaşadı, evlendi her kavga ettiginde bizde kaldı,kombi bozuldu dedi kocasıyla bizde kaldı,en sonunda çocuk doğurdu, çocuğu bize bıraktı ortaokul çağına kadar biz baktık
Şimdi şükür kurtulduk yıllardır :) yani bazı insanlar ne yapsan anlamıyorlar . Allah kimseyi sinatmasin oyleleriyle.
Bu konudaki hala da, istenmediği evde gelmiş iki gün kalmış. Bir de Güleryüz görse hiç gitmez tüm hafta kalır😅🙈

Konu sahibi gelip yazar herhalde nedenini. Hala nereden geldi , otobüsle mi geldi , eve geç saatte mi vardı , babaanne onlarla mı yaşıyor ?

Konuyu açarken bunlar yazılmayınca herşey havada kalıyor. Kime laf söylesek onun hakkına girecekmişiz gibi bir belirsizlik var.

Allah aşkına illa erkek tarafı suçlu değil mi? Benim abimin eşi de bizi asla istemez. Sebep mi? yok. Sırf eşinin ailesiyiz diye. Ben yıllarca abimin evine gitmedim annem ve diğer ablam da öyle. Ama keşke gitseydik yengemin tavrına rağmen gitseydim. Neden mi şimdi de diyorki siz oğlunuzu da sevyorsunuz hatrı var deyip evine gelmezsiniz. Ama gitsek konu sahibinin annesi gibi yüzümüze bakmaz.
Erkek tarafını suçlamıyor kimse . Babası da bu kadar tepkisiyse vardır birsey diye düşünülüyor.Istisnalardansiniz. Bazıları erkeğin ailesiyle mutlu olmasını istemez, sadece ben merkezcidir. Bu durumda sizdeki orantıyı koruması gereken abinizdi. Abiniz neden gelmiyorsunuz burası benim de evim demedi mi size. Saygısını koruması gerektiğini konuşmadı mi yengeniz. Eltimin gelinleri bu şekilde gittiklerinde kapıdan kovmuslugu bile var. Açık açık sizinle mutlu olmasını istemiyorum dedi. Benden başkasını sevmesin dedi( aldatıldığı halde devam eden bir evlilik sevgi sacıyorlar heryere ). Burada suçlu eşine ve ailesine denge kuramayan kardeşte. Siz yüzsüzlük yapıp gitseniz de , kendinizi geri çekseniz de sonuç değişmezdi. Bir sürü kavga, gürültü huzursuzluktan başka

Bazı yorumları görünce şaşırıyor insan. Kendi ailene sınırsız görüşme ve evinde ağırlamayı kendine hak görürken eşinin kardeşini 1-2 gece ağırlayamayı işkence gibi görmek olması gereken evlilik anlayışına ters bana göre. Konu sahibi yaşanan büyük bir olaydan falan bahsetmemiş, tam tersi merhametli anlayışlı insanlardır demiş. Tamamen bu kurgu üzerine yapıyorum yorumumu.
Eşinin ailesine ilk günden ön yargılı ama kendi ailesine pozitif ayrımcı yaklaşan, insanları karakterlerine göre değil soyadına göre değerlendiren kişiler var malesef. Aynı karında büyüdüğün kardeşine 2 gün sıcak yatak, bir kap yemek verdin diye suratını çektiren yada kavga kıyamet çıkartan insanlarla yaşamak ne kadar zor ve keyifsizdir.
Evet anneniz hatalı, evde bir misafir varsa o gelmeden yemeğe başlanmaz. Başlamak zorundaysanız yada misafir biraz fazla uyumak istediyse hakkı ayrılır. Hadi onuda düşünemedin "hazırladıklarım bitti ama hemen bir şeyler hazırlayalım" denir. Bunun adı misafirperverliktir, değer vermektir. Altı üstü tost yapmak istemişsiniz atla deve değil. Buna tepki göstermesi işi insanların yanında tartışmaya kadar götürmesi çok ayıp olmuş. Babanızda eminim çok mahçup olmuştur.
Annenizin tehditlerine kulak asmayın, evde her zamanki kadar görevinizi yapın çekilin kenara.
Ses çıkartırsa da "yarın öbür gün ben ve kardeşlerim ele karıştığımızda senin başkasına yaptığın muameleyi benim evimde sen görmek istermisin. Yada dayımın/kardeşimin eşi yiyeceğin bir tosta kadar laf etse nasıl hissedersin. Babam senin ailen geldiğinde senin gibi davransa mahçup olmaz mısın" deyin. Bunca laftan öz eleştiri yapamayan insana bir daha hiç bir şey demeyin. Arayın halanızı istediğim gibi ağırlayamadım kusurumuza bakma diye gönlünü alın.
Orası sadece annenizin değil babanızın ve sizinde eviniz.
Geçmişte ufak atışmalar, anlaşmazlıklar olduysa bile kendi evinde bu tavır kabul edilemez. İnsanlar değer vermiş kapına kadar gelmiş. Biraz kaba olacak ama eşeğin hatırı yoksa sahibininde mi yok?

Back
X