• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemi istemiyorum....

Allah sabir versin uzuldum

Evine lma diyemem ama

Bence esinin ustune at

İstemiyor Hamur kziyr fatura vs de

Yani cekinsin evinde rahat olmaya

yazdiklarinizi okudum tekrar tesekkur ederim arkadaslar dun sabah dolapdaki yemekleri cope doktuk cunku 1 haftalik olmuslardi artik
barbunya,corba,menemen ve sebze turlusu cope gitti o kadar uzuldum ki dunyada bir yerde insanlar acliktan olurken ben bunlari cope doktum allah razi gelir mi evimde bereket aklir mi diye cok uzuldum ve tavrimi koydum artik sen yemek yapma lutfen bak gordun hepsi copte simdi dedim guldu gecti ama aksam yapmadi ben yaptim evimin anahtari ondaydi acikta birakmis bende aldim cunku isteyemiyordum boylelikle almis oldum ben yokkende gelip giriyordu cunku...simdi gitti persembeden gelirim dedi ama bahanem hazir her hafta bir sekilde atlatacagim belki aralarda ayda bir falan kabul ederim ozellikle benim icin arkadasima soyledigi 3. bebege bakamaz lafini hic unutmuyorum kafamda donup duruyor ona mi guvenmisim yani neden bakamayacakmisim? kendimi doldurmak istemiyorum ama catlayacagim sinirden
konuya yazan ve annesine katlanamadigini soyleyen bir kac arkadas olmus sunu soyleyecegim ben anne nedir hic bilmedim ben 2 aylikken ve ayagim alcidayken beni birakip gitmis hicbir zaman onun kokusunu sicakligini bilmedim ben maddi birsey beklemedim ama o manevi olarak bile ihtiyaclarimi karsilamadi fedakarlik diye birsey onun kitabinda yazmiyor maalesef daima kendisi once kendisi sadece kendisi cocuklarim minicikken bile onlarin onunden yediklerini alip yedigini bilirim siz olsaniz cildirmaz misiniz? disarda yemek yerken elbetteki onada alirim ne isterse kendininkini bitirip cocuklariminkini yedigini bilirim kisacasi bana bir emegi hakki gecmisi olsaydi amenna kocasi oldukten sonra keyfince yedi icti gezdi tozdu her seyi yasadi simdi her kapi yuzune kapand ben yavrusu oldum niye ki? .......

elbetteki onu kovmayacagim kovamam gelme istemiyorum da diyemem ama mesafe koyacagim kendim kizlarim ve ailem icin buna mecburum karnimda bebegimle daha ne kadar gerilecegim stresden?

ben neden yanlış yönlendirecekmişim ki , dikkat ettiyseniz '' ben olsam eğer gerçekten ama gerçekten artık tahammül edemiyor ve yüzünü görmek istemiyorsam '' diyerek kendi fikrimi yazdım.. ben evden kov demedim, asla böyle bir şey demem zaten, uygun bir şekilde konuşup, hayatımdan çıkarırdım, dedim.. üstelik hala yazdıklarımında arkasındayım.

beni sadece menfaati doğrultusunda görecek, ona ihtiyacım olduğu zamanlarda '' benim senin gibi kızım yok '' diyecek bir anneyi niye isteyeyimki.. onun o zamanki şartları beni ilgilendirmez, kimse silah zoruyla bi şeyler yaptırmamış, anladığım kadarıyla rahatına düşkün, istediği gibi ve rahat bir hayat sürmüş, ne zamanki elindekiler bitmeye başlamış, bi kızı olduğunu hatırlamış.. evet dinimizde affetmek, hoş görmek lazım diyor ama onunda bir sınırı var, artık sana zarar vermeye başladıysa duracaksın..

hem annesine bu kadar hoşgörülü yaklaşırken bu arkadaşımızın içinde bulunduğu durumu sanırım gözden kaçırdınız, arkadaş diyorki bana gelince çok fazla harcama yapıyor, ben kuruşuma kadar hesaplamak zorundayım, çocuk gibi nazlanıyor, çekemiyorum diyor... yani kızcağızda bu durumdan hoşnut değil.

yani annesinin yolunu izlemesi gerekiyor?
Zarari hangi sekilde verdigine bagli, benim deyerlendirmemde pekde kapi disari edecek bir zarar goremedim.( yani suan, esikiden yaptiklarini kast etmiyorum)
Bu arada genel olarak bir yorum yapmis oldum, zadece siz uzerinize alinmaniz gerekmiyor. Bu konu cok agir, ve iyi dusunulmezsi gerekiyor.

Konu sayibinin yasadiklari hemen, hemen esiminde yasadigi icin, zadece bir uyariydi.

Iyi dusunulmezsi gereken ve onu gaza getirmemek icin soyledim. Ama zaten o bizden daha iyi bilir, ne yapacagini.

Son düzenleyen: Moderatör:
yazdiklarinizi okudum tekrar tesekkur ederim arkadaslar dun sabah dolapdaki yemekleri cope doktuk cunku 1 haftalik olmuslardi artik
barbunya,corba,menemen ve sebze turlusu cope gitti o kadar uzuldum ki dunyada bir yerde insanlar acliktan olurken ben bunlari cope doktum allah razi gelir mi evimde bereket aklir mi diye cok uzuldum ve tavrimi koydum artik sen yemek yapma lutfen bak gordun hepsi copte simdi dedim guldu gecti ama aksam yapmadi ben yaptim evimin anahtari ondaydi acikta birakmis bende aldim cunku isteyemiyordum boylelikle almis oldum ben yokkende gelip giriyordu cunku...simdi gitti persembeden gelirim dedi ama bahanem hazir her hafta bir sekilde atlatacagim belki aralarda ayda bir falan kabul ederim ozellikle benim icin arkadasima soyledigi 3. bebege bakamaz lafini hic unutmuyorum kafamda donup duruyor ona mi guvenmisim yani neden bakamayacakmisim? kendimi doldurmak istemiyorum ama catlayacagim sinirden
konuya yazan ve annesine katlanamadigini soyleyen bir kac arkadas olmus sunu soyleyecegim ben anne nedir hic bilmedim ben 2 aylikken ve ayagim alcidayken beni birakip gitmis hicbir zaman onun kokusunu sicakligini bilmedim ben maddi birsey beklemedim ama o manevi olarak bile ihtiyaclarimi karsilamadi fedakarlik diye birsey onun kitabinda yazmiyor maalesef daima kendisi once kendisi sadece kendisi cocuklarim minicikken bile onlarin onunden yediklerini alip yedigini bilirim siz olsaniz cildirmaz misiniz? disarda yemek yerken elbetteki onada alirim ne isterse kendininkini bitirip cocuklariminkini yedigini bilirim kisacasi bana bir emegi hakki gecmisi olsaydi amenna kocasi oldukten sonra keyfince yedi icti gezdi tozdu her seyi yasadi simdi her kapi yuzune kapand ben yavrusu oldum niye ki? .......

elbetteki onu kovmayacagim kovamam gelme istemiyorum da diyemem ama mesafe koyacagim kendim kizlarim ve ailem icin buna mecburum karnimda bebegimle daha ne kadar gerilecegim stresden?

canim benim, sen bos ver uzulme!
eyer annenin yaninda kendini kotu hisediyor ve kabulenemiyorsan yasadiklarinizi,Biraz uzak durmak belki en dogrusudur.

Onun dedikleri ise, seni bu kadar etkilemezsi ve sinirletmezsi normal bu durumda. Hakli oldugu bir sey var, oda herkezin uc degil, bir cocuga bile bakamadigi dogru, haksiz oldugu tarafda senide kendi gibi bakamayacak oldugunu dusunmezsi. Belkide oyle demezsi seninle ilgili degildi, zadece piskoljik bir durum( kendisi icin ogle dusunerekden soyledi) kim bilir.

yani annesinin yolunu izlemesi gerekiyor?
Zarari hangi sekilde verdigine bagli, benim deyerlendirmemde pekde kapi disari edecek bir zarar goremedim.( yani suan, esikiden yaptiklarini kast etmiyorum)
Bu arada genel olarak bir yorum yapmis oldum, zadece siz uzerinize alinmaniz gerekmiyor. Bu konu cok agir, ve iyi dusunulmezsi gerekiyor.

Konu sayibinin yasadiklari hemen, hemen esiminde yasadigi icin, zadece bir uyariydi.

Iyi dusunulmezsi gereken ve onu gaza getirmemek icin soyledim. Ama zaten o bizden daha iyi bilir, ne yapacagini.

üzerime alınma gibi bir durum yok siz genel bir cevap vermemişsiniz, yazdığımı alıntılamışsınız (tıpkı şu anda yaptığınız gibi), dolayısıyla bende size cevap yazdım

siz hala ısrarla olaya farklı bir boyuttan bakmaya çalışıyorsunuz, her zaman 2+2= 4 etmiyor, sürekli aman sen kötü olma, aman sen onun yaptığı gibi yapma, o yaptı diye seninde yapman gerekmez vs.. bu liste uzar gider.... sanki biz meleğiz, hep doğruyu yapmalıyız, hata yapma gibi bir lüksümüz olamaz ama bakalım karşımızdaki kişi bunları hak ediyormu? tabiki ilk hatada hemen çıkaralım hayatımızdan demiyorum, insanız hepimiz hatalarımız var, benimde var... ama affedilmek içinde hatada ısrar etmemek lazım, pişman olmak lazım, kendini affettirmeye çalışmak lazım, telafi etmeye çalışmak lazım, mahçup olmak lazım, lazım da lazımm herşeyden evvel kırdığın kalbi onarmaya çalışmak, her fırsatta onu mutlu etmeye çalışmak lazım, dimi ???

konu sahibi tabiki ne sizin nedebenim sözümle hareket edecek, ben buraya konu açan arkadaşların akıl almak için değil daha çok rahatlamakiçin yazdıklarını düşünüyorum, yani biz ne yazarsak yazalım ( sizin deyiminizle gaza!! getirmeye çalışsakta ) onlar kendi doğrularını yapacaklar

bu arada sanırım siz başlığı hiç okumadınız, başlık aynen şöyle ; annemi istemiyorum...

yani arkadaş aslında başlıkta bile son noktayı koymuş..

sena allah seni her taraftan sınıyor
çocuklarından güldürsün bari

Zor bir çocukluk yaşamışsın canım hatta bebekken bırakılmışsın.Annenin yaptıkları kolay affedilir ve unutulur değil.Annen anlattığına bakılırsa sana ve evine ,evliliğine bilerek isteyerek olmasa da zarar verme potansiyeline sahip.Aranıza mesafe koymanız şart.Senin bunu düşünmen ve istemen de çok doğal ve hakkın.Çünkü evlatların anne babaya karşı görevleri varsa ana babanın da evlatlarına karşı yükümlülükleri var.Annen malesef anne olamamış size.Onu yargılamak bizlere düşmez elbet.Sen de onu tamamen yok sayıp silemezsin zaten.Ancak mesafeli ve uzak durmak senin yararına olacak sanırım canım.
Ben annemi 2 sene önce kaybettim.Melek gibi bir insandı genç yaşta kaybettim.Böyle bir annem vardı ama senin annen gibi bir kadına uzaktan da olsa sanaldan da olsa hoşgörü ile bakamadım kusura bakma.Hayatının hiçbir döneminde bir analık vasfı sergileyememiş bir insanın da evladından genel saygı ve hürmet dışında fazla bişey beklememesi gerektiğini düşünüyorum.Daha fazlasını yapıp yapmamak senin bileceğin şey buna da kimse karışamaz.Yaşadıklarını çektiklerini sen biliyorsun.
Aileni çocuklarını düzenini korumak durumundasın.En başta çocuklarının huzuru gelir.Annenin eli ayağı tutuyor düşkü değil maaşları var.Sana yük olmamalı ve birazcık ta olsa geçmişe bakıp hatalarını görmeli pişmanlık duymalı.Sanırım bu türden de bir pişmanlık duygusu ile yaklaşmıyor sana.Hani desen ki annem geçmişimizden dolayı çok çok üzgün yaraları sarmak istiyor beni bağrına basmak istiyor- acılarımızı bir nebze de olsa telafi etmek istiyor desen yorumum başka olurdu.Ama bu yönde de bir tavrı yoksa senin yapacağın tek şey belirli bir seviyeye indirmek ilişkinizi ve o sınırı geçmemesini sağlamak.
Umarım gaddarca bulmaz bu yorumu bazılarımız.Dediğim gibi melek gibi bir annesini kaybetmiş bir insanım ama böyle bir durumda her zaman acı çekmiş evlatları haklı görüyorum.
Sen stres olma hamileliğine dikkat et canım

Elini ayagini evinden kesmesini istedigin insan biyolojikte olsa senin annendir ANNEN...
Senin bu dünyaya gelmeni saglamis ,2 cocugunun annesi olmasini saglamis insandir.
Merak ediyorum annenden uzaklas diyenler öteki dünyada verilen cetin hesaplasmada senin yaninda olacaklar mi?

bu asagida yazacaklarim umarin icindeki kini bir nebzede olsa azaltir...

Bir zat, (Ya Resulallah, ana-baba, evladına zulmetse de rızalarını almayan Cehenneme girer mi?) diye sorunca, cevaben 3 defa (Evet zulmetseler de rızalarını almayan Cehenneme girer) buyurdu. (Beyheki)

Şu halde ana-baba zalim olup, evlada zulmetseler de, günah işlemeyi emretseler de, yine onları üzmemeye, küstürmemeye çalışmalıdır! Günah olan emirleri yapılmaz ama, yine de onları üzücü söz söylemek caiz olmaz.

Ana-baba kötü bile olsa, yine onlarla iyi geçinmelidir! Ziyaretlerini terk etmek büyük günahtır. Hiç olmazsa, selam göndererek, tatlı mektup yazarak, telefon ederek, bu günahtan kurtulmalıdır!
Kur'an-ı kerimde 3 şey, 3 şeyle beraber bildirildi. Biri yapılmazsa, ikincisi kabul olmaz. Peygambere itaat edilmezse, Allah’a itaat edilmiş olmaz. Ana-babaya şükredilmedikçe, Allahü teâlâya şükredilmiş olmaz. Malın zekatı verilmedikçe, namazlar kabul olmaz. (Tefsir-i Mugni)

o haldegörüşme zorla yapılan şeyler insanları hasta eder , vicdanınıda rahat tut

benimde annem bana annelik yapmadı...her hareketim hataydı...hep diğer kardeşlerimi korurdu...varlıkta sefalet içinde yaşattı bizi...eski kıyafetlerle büyüdük...oysaki imkanı vardı...amacı para biriktirmekti....çok kötü bir olayda dahi yanımda olmadı...hep anneden yakın komşularım vardı yanımda...yanlız bırakmadılar beni...annem ortalıkta yoktu....yemin ettim seni birdaha anne diye anmıcam dedim...şimdi kendisi ölüm döşşeğinde...sanki bana yabancı biri gibi geliyor...ölse cenazesine dahi gitmicem....yüzünü dahi unuttum yıllar oldu...illa doğurdu diye anne olunmuyor....her zaman sana emek veren ve bakan gerçek annedir....doğurup sokağa atanlarda anne....doğurup çöpe atanlarda anne....konu sahibi arkadaşım sizin içinnizden gelmiyorsa ...kendinizi daha fazla zorlamayın...direkt yüzüne söyleyin...her gün işkence çekeneceğinize....bir seferde halledin...böyle anneler hiç bir zaman evlatlarını haketmiyorlar...

BENDE annemle hiç o sımsıcak ilişkiyi yaşayamadım çocukken o çok soğuk değildi büyüdük şimdi de biz değiliz kendime kızıyorum bazen yakın ol diye ama içimden gelmiyor Allah için baktı büyüttü ama elin annesine çocuğuna çoluğuna sarılıp öpebiliyorum ama kendi annem hayır.sadece anne o kadar derdi olursa dinliyorum ama bilmem işte...

Elini ayagini evinden kesmesini istedigin insan biyolojikte olsa senin annendir ANNEN...
Senin bu dünyaya gelmeni saglamis ,2 cocugunun annesi olmasini saglamis insandir.
Merak ediyorum annenden uzaklas diyenler öteki dünyada verilen cetin hesaplasmada senin yaninda olacaklar mi?

bu asagida yazacaklarim umarin icindeki kini bir nebzede olsa azaltir...

Bir zat, (Ya Resulallah, ana-baba, evladına zulmetse de rızalarını almayan Cehenneme girer mi?) diye sorunca, cevaben 3 defa (Evet zulmetseler de rızalarını almayan Cehenneme girer) buyurdu. (Beyheki)

Şu halde ana-baba zalim olup, evlada zulmetseler de, günah işlemeyi emretseler de, yine onları üzmemeye, küstürmemeye çalışmalıdır! Günah olan emirleri yapılmaz ama, yine de onları üzücü söz söylemek caiz olmaz.

Ana-baba kötü bile olsa, yine onlarla iyi geçinmelidir! Ziyaretlerini terk etmek büyük günahtır. Hiç olmazsa, selam göndererek, tatlı mektup yazarak, telefon ederek, bu günahtan kurtulmalıdır!
Kur'an-ı kerimde 3 şey, 3 şeyle beraber bildirildi. Biri yapılmazsa, ikincisi kabul olmaz. Peygambere itaat edilmezse, Allah’a itaat edilmiş olmaz. Ana-babaya şükredilmedikçe, Allahü teâlâya şükredilmiş olmaz. Malın zekatı verilmedikçe, namazlar kabul olmaz. (Tefsir-i Mugni)
bahsettiginiz seylerin tamamini biliyorum yalniz unuttugunuz bir sey var benim bu anlamdaki annem babam babaannem ve buyukbabamdir cunku beni buyuten kahrimi ceken onlardir bu surecte ne annemden ne babamdan maddi manevi zirnik gormedim durumlarida musaitti her sey mumkundu yok sayildim neden? sucum neydi? ben istemedim ki dunyaya gelmeyi onlarin bir anlik keyflerinin cefasini bir omur cekmeyi simdi babannem cok yaslandi yeri geliyor beni uzuyor bana haksizlik ediyor hicbirseyden memnun olmuyor ama ben asla onu uzmuyorum kirmiyorum korkuyorum benden yana kirilmasindan cunku sizin yukarda hadislerde bahsettiginiz kisi babannem ve buyukbabam
yoksa cok ozur dilerim kopeklerde doguruyor sadece dogurmakla olur mu? babam beni yetimhaneye verecekmis buyukbabam rahmetli birakmamis eger o biraksaydi ben yetimhanede olacaktim simdi bu babanin mi hakki var bende yoksa buyukbabamin mi? her bayram gonlum kalmasin diye babannem bana bastan asagi bayramlik alirdi beni okuttu liseye kadar istese okutmayabilirdi bana bakti buyuttu kendi 7 cocugundan sonra tam rahata cikacakken ben geldim basina bunlar kolay seyler mi bugun insanlar kendi rahatlari bozulmasin diye cocuk yapmiyorlar bu durumda kimden sorumluyum ben soyler misinz? beni telimle duagimla gelin etti iyi kotu kina gecemi yapti ceyizimi sandigimi yapti simdi kimden mesulum annemden mi? neden sadece 9 ay karninda tasidi diye mi? bunu kabul etmiyorum bana bakip beni buyutup bu esnada zulmetselerdi tamam haklisiniz ama ben olmadim hayatlarinda kendi keyflerine baktilar kocasi vefat edeli 7 yil oldu 7 yilda 3 kisiyle evlilik yapti nikahsiz seysiz ben artik kendi kizlarima bile izahini yapamiyordum ''anne bu adam kim'' dedikleri zaman ve toplamda annem 5 babam 4 evlilik yapti biliyor musunuz bu durumda ne haklari vardi bende pardon?

üzerime alınma gibi bir durum yok siz genel bir cevap vermemişsiniz, yazdığımı alıntılamışsınız (tıpkı şu anda yaptığınız gibi), dolayısıyla bende size cevap yazdım

siz hala ısrarla olaya farklı bir boyuttan bakmaya çalışıyorsunuz, her zaman 2+2= 4 etmiyor, sürekli aman sen kötü olma, aman sen onun yaptığı gibi yapma, o yaptı diye seninde yapman gerekmez vs.. bu liste uzar gider.... sanki biz meleğiz, hep doğruyu yapmalıyız, hata yapma gibi bir lüksümüz olamaz ama bakalım karşımızdaki kişi bunları hak ediyormu? tabiki ilk hatada hemen çıkaralım hayatımızdan demiyorum, insanız hepimiz hatalarımız var, benimde var... ama affedilmek içinde hatada ısrar etmemek lazım, pişman olmak lazım, kendini affettirmeye çalışmak lazım, telafi etmeye çalışmak lazım, mahçup olmak lazım, lazım da lazımm herşeyden evvel kırdığın kalbi onarmaya çalışmak, her fırsatta onu mutlu etmeye çalışmak lazım, dimi ???

konu sahibi tabiki ne sizin nedebenim sözümle hareket edecek, ben buraya konu açan arkadaşların akıl almak için değil daha çok rahatlamakiçin yazdıklarını düşünüyorum, yani biz ne yazarsak yazalım ( sizin deyiminizle gaza!! getirmeye çalışsakta ) onlar kendi doğrularını yapacaklar

bu arada sanırım siz başlığı hiç okumadınız, başlık aynen şöyle ; annemi istemiyorum...

yani arkadaş aslında başlıkta bile son noktayı koymuş..

Oyle desenizde, anlasilan pekde almissiniz. Benim sizin pencerenizin icerisin yorum yapmam, sart degil zadece size yonelik bir yorum olmazsi, ben genelde bir pencereye siginiyorum:)). Fark etiyseniz genel olarakdi.

Annesi dediklerinizden cok uzak bir karekterde oldugunu burda herkez cok iyi anlamis olmali.
Benim demek istedigim bizim hatimise dusmez kov gitsin,bende istemezdim, gorusmezdim demekler.. anlata bildimmi.
Hasas bir konu oldugu icin, arkadasimiz duygusal ve yillarin sinirini birikdirmis. Bizde gaza getirirsek belki annesi gibi dafranmis olacak. Herkezin gunahi kendi boynuna, oda gunahini bir sekilde odeyecek. Ama bizim kitabimiz ne olursa olsun, baska der.

Oyle desenizde, anlasilan pekde almissiniz. Benim sizin pencerenizin icerisin yorum yapmam, sart degil zadece size yonelik bir yorum olmazsi, ben genelde bir pencereye siginiyorum:)). Fark etiyseniz genel olarakdi.

Annesi dediklerinizden cok uzak bir karekterde oldugunu burda herkez cok iyi anlamis olmali.
Benim demek istedigim bizim hatimise dusmez kov gitsin,bende istemezdim, gorusmezdim demekler.. anlata bildimmi.
Hasas bir konu oldugu icin, arkadasimiz duygusal ve yillarin sinirini birikdirmis. Bizde gaza getirirsek belki annesi gibi dafranmis olacak. Herkezin gunahi kendi boynuna, oda gunahini bir sekilde odeyecek. Ama bizim kitabimiz ne olursa olsun, baska der.

sanırım sizin okuma-yazma ve okuduğunu anlama ile ilgili bir probleminiz var....
alıntı yaptığınız zaman kimden alıntı yapıyorsanız o yazınızın muhatabı odur, dikkat ettiyseniz sizin yazdıklarınıza benden başka cevap veren yok, çünkü bana hitaben yazıyorsunuz, anlatabildimmi????
umarım bu sefer anlamışsınızdır zira ben artık sizinle uğraşamayacağım.
sadece benim yazdıklarıma takmayın da konu sahibinin yazdıklarınıda okuyun bi zahmet, hatta hemen sizin üzerinizdeki yazıyı okusaydınız ne iyi olurdu...

ve rica ederim yazdıklarımı alıntı yapmayı bırakın, ben sıkıldım size cevap yazmaktan

Çok üzüldüm size. Ama helal olsun ki o anneye babaya rağmen bu kadar bilinçli bir bayansınız. Yaşadıklarınızı tecrübe olarak değerlendiriyorsunuz. Bana kalırsa o anneden size hayır gelmez bu saatten sonra. Kendi bencillikleriyle sizinde hayatınızı mahvedecek. İlk defa bir anne için bunları söylüyorum ama böylesi de olmaz. Siz evinizde eşinizle,çocuklarınızla mutlu olmaya bakın. Anennize de söyleyin. Herşeyden kısmak zorundayım. Fırınıielektriği bu şekilde kullanma diye. Boşverin bu saatten sonra yapacağı annelik sanırım sizin için hiç birşey ifade etmeyecek.

allah sabır versin doğacak bebeğinede sağlıklı bir ömür inşallah canım.
en doğru kararı oturup düşünüp vereceğinden eminim canım hakkında hayırlısı artık

Yaşayan bilir bu durumları Allah yardımciniz olsun. Ama sizi böylesine ruhen sıkan bir durumdan kurtulmamız lazım neticede 2 çocuğunuz var hamilesiniz eşiniz gurbette zaten mucadeleniz ve yukunuz agir.benim babamda yıllarca gurbetteydi baba uzaktayken büyümenin eksikliğini çok yaşadım ayrıca annemde babama kizginligindan yada yapısından bilemiyorum bana sevgisini hiç gostermedi.ben bile içten içe babama kirginken sizinbole düşünmeniz çok normal.Annenizle yuzlesmenizi öneririm nereye kadar uzuleceksiniz ömrünüz bu düşünceyle harap etmektense söyleyin ve annenizden biraz uzak kalın bence siZin pozitif enerjinize ihtiyacı olan evlatlarınız var Allah bağışlasın

sanırım sizin okuma-yazma ve okuduğunu anlama ile ilgili bir probleminiz var....
alıntı yaptığınız zaman kimden alıntı yapıyorsanız o yazınızın muhatabı odur, dikkat ettiyseniz sizin yazdıklarınıza benden başka cevap veren yok, çünkü bana hitaben yazıyorsunuz, anlatabildimmi????
umarım bu sefer anlamışsınızdır zira ben artık sizinle uğraşamayacağım.
sadece benim yazdıklarıma takmayın da konu sahibinin yazdıklarınıda okuyun bi zahmet, hatta hemen sizin üzerinizdeki yazıyı okusaydınız ne iyi olurdu...

ve rica ederim yazdıklarımı alıntı yapmayı bırakın, ben sıkıldım size cevap yazmaktan

Valla senin sorunun var sanirim arkadasim. Aciklamama rahmen tuturdun ila seninkinde alinti yaptim diye o yazinizin muhahatap kisinin o olduguna. Keske zadece siz bukadar negatif yorumlar icerseydinizde, gercekden zadece size yonelik olsaymis ( artik okadar alinmissinizki), en azindan sizinle bukadar ugrasmak sorunda kalmazdim. Ne diyeyim? bundan sonra, sizin seviyenize dusmeyecegim, ne yazarsaniz, ne dusunurseniz dusunun.Cattik ya:52:

Yazdıklarınıza üzüldüm.Çok kırıcı olaylar yaşamışsınız ama ne yapmanız gerektiğini de iyi saptamışsınız ; kovmamak ama mesafe koymak.En güzeli bu.Sizin ve annenizin iyi bir anında ,uygun bir ortamda ve sakin bir şekilde onu suçlamadan ama durum tespiti yaparak ,neler yaşadığınızı bunu açık bir yara gibi taşıdığınızı d bunu konuşma ihtiyacınız olduğunu anlatabilirsiniz.Ama sen dilinden çok ben dili kullanarak 'niye beni bıraktın ?' yerine 'sen gidince ,annesiz kalınca kendimi değersiz hissettim' ya da 'çok fazla yemek yapıyorsun ,boşa gidiyor' yerine 'parayı hesaplı harcamam gerekiyor,bu kadar malzeme bize yeter ,çöpe yemek gidince çok canım sıkılıyor,çocuklara kötü örnek olmasın 'gibi.Bu tarz iletişim sizin daha az yüzgöz olmanıza yarar ,yani kendinizi ve sevdiklerinizi daha çok korumaya alır.Tabii annenizin asabi,heyecanlı ,olgunlaşmamış bir zihniyeti varsa bu sohbeti de yapmayın derim.

Back