annemi anlayamıyorum nasıl davranmam gerekir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tamam zaten haftada bir çalışan biri için oldukça yeterli ama annenizde bende söylemlerinizden dolayı eşiniz ve ailesinden çekindiğiniz için bu şekilde davrandığınızı düşünmüştür. Annenize kendi ailenizle ilgili şeyleri anlatmayın eşinizin ailesiyle olan yaptıklarınızı da anne şöyle yapmayı planlıyorum vs vs deyin konuya eşinizi ve ailesini katmayın

çünkü eşiniz ve siz ailesiniz evet ama eşinizin anne babası da sizinkilerde sizin için önemli eşit olucam bla bla diye davranmanıza gerek yok herkes en çok kendi anne ve babasını sever eşiniz bunu bilmeli ve sizde bilmelisiniz gerektiği yerde toleranslı olmalısınız krşılıklı olarak
yani bu kadar kasmayın bence e annene daha çok gittik derse sen ailene gidebilirsin deyin ayrı ayrı da gidin bence benim ailem uzakta burda olsalar eşimden ayrı da vakit geçirirdim

Annene söyle evini rahat bıraksın.Dinamite ihtiyaç duymuyorum de.

Söylediklerinizi dikkate alıcam gerçekten. Dediğiniz gibi yoruluyorum şöyle düşündüm şeklinde konuşsaydım mevzu belki de bu kadar uzamayacaktı.

Benden daha kocacı kimse yoktur ama hic de dengelemeye çalışmam. Kaynanaya hesap mi vericem. Evde işi gören kadinlar, gezilcek gidilecek vakte gore kendini ayarlayan, duzenini ayarlayan kadınlar, nereye ne kadar gidilecegine de kadin karar verir. Kocanin hiiicc oyle bi kiyas yapmaya da hakki yok. Bizimkiler iki aile de baska sehirlerde, 2-3 gider kaynanaya 1 giderim. Bence asıl dengeli olan bu

Siz yeni bir yuva kurdunuz, bunun düzenini de eşinizle beraber belirlersiniz. Anneniz bu konuda size karışamaz. Yaptığı duygusal manipülasyon. Yuvanızda nasıl huzurlaysanız, sizin yeni ailenizin kuralları neyse ona göre yaşayın. Eşinizin annesi de aynı şekilde karışsa ortalık toz duman olur.
Kayınvalidenizin sizi istememesinin yada o dönemde sorumluluklarını yerine getirmemesinin karşılığını siz uygun gördüğünüz şekilde verin, annenizin istediği gibi değil.
Siz evlenince anneniz boşluğa düşmüş ama alışması lazım. Kendisi anneannenize her gün gidiyor muydu? Ben her gün annesine giden kadınların ve erkeklerin evlenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Annesinin kucağından ayrılamayan evlenmesin. Annenizin istekleri normal değil. Siz bildiğiniz gibi devam edin.

anneye kv bir tutmaya valismaniz cok sacma o sizin anneniz. daha cok arayip sorup , tek basiniza ziyaret edin .
anne ve kv bir olmaz .
illa ona 1 gun ziayretse ona 1 gun ziyaret diye biseu cok sacma

anneye kv bir tutmaya valismaniz cok sacma o sizin anneniz. daha cok arayip sorup , tek basiniza ziyaret edin .
anne ve kv bir olmaz .
illa ona 1 gun ziayretse ona 1 gun ziyaret diye biseu cok sacma
Bu durumda aynısı eşim içinde geçerli o zaman. Ben sadece tek taraflı düşünmüyorum.
Kayınvalidemi hiç aramam zaten açıkcası. Annemi her gün ararım.
Ayrı ayrı sadece akşamları ziyaret edebilirim. Onda da eşime sen annene git ben anneme gidicem bana çok mantıklı gelmiyor açıkcası. Çalışmayan biri olsaydım zaten hergün anneme giderdim.
Diceksiniz haftasonu ne yapıyorsunuz o zaman git. Haftasonu birgün ütü temizlik bir günde kendime zaman ayırmam ile haftam bitiyor.

Ben de sizin gibi düşünüyorum, her aileye de eşit mesafe konulmalı. Benim ailem varken kocam eşeysiz üremedi sonuçta onun da ailesi var. Annenizin elini sizden çekmesi, kendisini kayınvalidenizle kıyaslamayı bırakması lazım.

Bence anneniz onlardan nefret ettiği için öyle konuşuyor. Siz de burnuna sokarmış gibi, onlara haftada bir gidiyorsak size de bir gelmemiz lazım, denge olsun demeyin. Kendiniz nasıl dengelemek istiyorsanız öyle dengeleyin ama bunu illa da annenize bu şekilde açıklamayın. Ancak annenize istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Eşler arasında benimkilere şu kadar gittik, seninkilere bu kadar gittik diye hesap yapılması saçma bence. İçinizden geldiği zaman gidin, gelmiyorsa gitmeyin.

Annem yanımda olsa durmadan giderim kimse de karışamaz Kocanız da istiyorsa annesine gidebilir. Birlikte de gidersiniz. Allah'ın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok. Kayınvalidemi de severim ama annem canımdır. Siz de böyle bir denge kurmak zorunda değilsiniz. Hani bir anneler günü olur ikisine de gidilir ya da bi hediye alınır eşiniz annesine de almak ister ama anne kızla bir olur mu? Konuya kv falan hiç eklenmemeliydi.

bukadar askeriye gibi kurallar koymaniza gerek yok arada esiniz annesine gider ana ogul takilir sizde anneniza gidersiniz tek ana kız takilirsiniz .
herkes annesini tek ziyaret edebilir , bu kadar kasmayin bence , tek basina ziyaret takintili bir durum degil.garip olan her haftasonu birinizin annesinde olmaniz kendinize daha cok vakit ayirin . 1 hafta kv 1 anneniz diger 2 haftada haftasonlarini kendinize ayirin

Annen kıskanç ve fesat biri, kusura bakma… böyle insanlar kendi egosu söz konusu olunca kimseyle empati yapamaz, sen eşinin ailesi ile problem yaşamıyorsan seni niye gaza getiriyor? çok dikkatlı ol bence. Anneni tabi ki kırma ama bu davranışlarını kontrol etmezsen sana da eşine de zararı olur. şey bi de erkek kardeşin varsa evlenmesin

Bence bu tarz düşünce doğru değil eşler arasındaki her şeyi aileler bilmek zorunda değil. Bence annesine herşeyi anlatan kadın modeli de erkek modeli de çok itici. Zaten bunu merak eden soran anne de kontrolcü olmak İçin yapıyor. Bugün ne yediniz nereye gittibiz vs vs bence hayatın hakkında bu kadar detay vermek sağlıklı bi ilişki değil

Ben eşler arası her şeyi aileler bilmeli demedim ki zaten yazdığımdan nasıl bunu çıkardınız ?
Konu sahibi dedi ki kendim ile ilgili anneme birşey söyledim o da esimin yanında söyledi bende niye söyledin eşim ailesine söylemedi insanoğlu söylemek isteyebilir dedi . Kendimle ilgili birşeyi anneme soylediysem eşim benim annemle paylaştığım şeyleri sorgulayamaz eşimle aramdaki şeyleri annemle paylaşmam çünkü o benim ailemin özelidir. Ben aksine konu sahibine annesine gidip kayinailesi ile ilgili kiyaslama yapmamasını söylüyorum

Anneniz biraz müdahaleci gibi. Sizin bütün gün ne yaptığınız ya da ev mahreminizi bu kadar anlatmayın. Hadi diyelim kendi rutin işlerinizi anlattınız hesap vermeyin. Biraz mesafe koyun. Sanki hala annenizden kopamamış çocuklar gibisiniz. Hepimizin annesi kıymetli saygıda kusur etmeye gerek yok ancak saygıyı koruyarak da sınır koyabiliriz. Henry Cloud - Sınırlar kitabını mutlaka okuyun

Yani ben Kendi anneme canım nezaman isterse giderim, daha eşime "sen de gel" demisliğim yoktur. İlla heryere karı koca birlikte gitmeye gerek yok. Ben bu tarz özgürlük kısıtlayıcı konuları okurken bile bunalıyorum. Kim canı nereye, nezaman gitmek istiyorsa gitsin.
Zaten her akşam bir arada olduğum adamın suratını annemde de görmeye gerek var mı? Annemle dertlesicem, dedikodu yapicam belki, niye gelip dibimizde otursun. Ben mi garibim anlamadım ki.

Denge kurmaya calismaniz guzel bisey anneniz haksiz sizi yonetmeye ve doldurmaya calisiyor iyi niyetli olsaydi kizi esinin ailesiyle iyi huzurlu olsun isterdi bencillik yapiyor herseyi anlatmayin kendi annenizde olsa ki sizinki sizi dolduruyor hic dogru degil. Her gun gitmenizi beklemesi asiri sacma ne munasebet calismasaniz bile neden her gun annenize gidesiniz evlendiginizi ve kendi kararlarinizi aldiginizi anlamasi gerek herseyin aciklamasini yapmayin oyle uygun gorduk bitti gitti

Ben sizi hakli buldum konu sahibi, gayet olgun düşünüyorsunuz. Ama kendim olsam sizin kadar adaletli davranabilir miydim, muhtemelen yapamazdım. Annemi daha cok özlüyorum çünkü

Gerçekten tebrik ediyorum sizi. Hem çalışıp hem haftada birer gün iki ayrı aileyi ziyarete gidebiliyorsunuz. Ne yazık ki bizim toplumumuzda denge diye bir şey yok çünkü evlat yetiştirmiyorlar da at yarıştırıyorlar sanki. Yoruluyorum diyeceksiniz en basiti iki tarafa birden dengesiz zaman dilimlerinde gidin hatta yakınlarsa hafta içi iş çıkışı gidin ki hafta sonunuz eşinize evinize kalsın. İnsanlar mutlu olmak için evlenir ama bizim ülke de evliliği zehir etme komiteleri var resmen gelenek görenek adı altında.

Ailenizle her seferinde eşinizle mi gidiyorsunuz?
Eşinizin ailesini hafta da bir görüyorsunuz diye ailenizi de aynı şekilde görmek zorunda değilsiniz. Aynı şekilde ailenizin yanına her seferinde eşinizle gitmek zorunda değilsiniz.
Çalışan insanlarsiniz, her hafta iki aileye birer defa gitmek zaten yeter diye düşünebilirsiniz ama aman kayinvalidemlere bir kere gittim kendi aileme iki kere gidersem sorun olur diye düşünmek doğru gelmedi bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…