Annemden gelen nem kokusu

kokudan rahatsiz olabilir aranizda konusursunuz ama eve almam demesi oyle rahatsiz edici ki yarin oburgun bir hastaliginiz olsa koku olustursa demek sizede ayni muameleyi yapacak benimde koku hassasiyetim vardir her kokuyu alirim ama asla kimseye boyle davranamam

Konuya yorumum yok. Eşiniz çok terbiyesiz bunu yazmaya geldim. Sizin annenizden ziyade kendi annesine üzüldüm. Çocuğum bana bu üslupla konuşsa ben bebekliğinde senin sidik b.k kokularını çektim ama hiç böyle demedim diye yapıştırırdım cevabı.
Bakın biz bir çocuk dünyaya getirmeye, onun sidiğini, kakasını, kusmuğunu, terini, bitini çekmeye kendimiz karar veriyoruz. Daha dünyadan bi haber bir bebekle koskoca yetişkin bir insanı karşılaştıramazsınız. Hastalık vs gibi çok hassas konular olmadığı sürece kimse kimsenin pisliğine tahammül etmek zorunda değil. Ben aşırı derecede koku hassasiyetine sahip bir insan olarak konudaki eşi çok iyi anlıyorum. Benim annem ve eşim de benim hassasiyetimi bilir ve saygı gösterir. Üslup konusunda asla hak vermiyorum çok çok yanlış bir konuşma olmuş, konu sahibi de buna izin vermiş. Ama koku hassasiyeti hafife alınacak bişey değil. Bazı ıslak mendil kokusundan bile baş dönmesi ve kusma problemi yaşıyorum. Doktora da gitmişliğim var ve koku duyumun çok gelişmiş olduğunu o yüzden bu problemi yaşadığımı söyledi. Ben eşimi ve annemi çok rahat uyarırım onlar benim canım. Aynı sorunu kv ile yaşasaydım da bunu eşime söyler ve annesiyle uygun bir dille konuşmasını isterdim o da zaten beni tanıdığı için bunu sorun etmeden konuşurdu. Eve almamak konusunda asla katılmıyorum ama konuşulduğu halde kendine çeki düzen vermeyen bir insanı ben de istemem çünkü bana zarar veriyor.

Bence kizi olarak söyleyin ben snneme derdim. Benin kv asiri yer kokuyor yazin hele sık dus almiyor yanında durulmuyor.hatta oğlum doğum yaptığında oda berbat koktu halama gönderdim duş slsin diye almadı kizi var demesi gerek ben diyemiyorum. Ben kendi anneme ablama olursa soylerdum banada söylerlerdi. Bence kızların kesinlikle annesine demesi gerekir

İnsan gibi hayatım bi çözüm bulalım ya da bul demek varken anneni bi daha eve almam diyen adama hooooşşşşttt bende senin 7 sülaleni eve almam değil annen ablan bacın kimse giremez diye yaygara kopartıcaktın bu tip erkekler arızalı oluyor gerçekten rahatsızdır belki ama bana sadece araya nifak sokup annenin gelmesini engellemeye çalışıyor gibi geldi

Kızlar merhaba. Eşimin aşırı koku hassasiyeti ve annemin rahatlığı nedeniyle büyük sıkıntıdayım. Özetle 7 aylık bebeğim var ve arada annem hem oğlumu görmeye hem bana yardım etmeye evime geliyor. İlk zamanlar başka bir yere uğramadan direk bana gelecek bile olsa parfüm sıkıp geliyordu ve parfümü çok yoğun kokuyor. Bebekler için de fazla parfüm kokusu iyi değil malum. Bu durumu kırılmasın diye düşüncesizsin algısı yaratmadan eşimin alerjisini bahane ederek çözme yoluna gittim. Bir kaç kere geldiğinde gerçekten koku yoktu ama son zamanlarda ben yine koku aliyordum mucizevi bir şekilde esim farketmemisti. Gelin görün ki son geldiğinde hem dışarda giydiği kıyafeti hemde evde giymek için yanında getirdiği kıyafeti aşırı nem kokuyordu( annemin giysilerinin nem kokmasi meşhurdur,sadece giysileri değil evde yastık kılıfı çarşaf falanda nem kokar yıllardır) o günde şansa hava aşırı yagmurluydu ve evin tüm camları kapalıydı. Haliyle koku nerdeyse tüm evi sardı. Eşimin de burnu bir av köpeği kadar hassas. Benim 1 aldığım kokuyu o 10 alıyor. Malesef çoğu durumda da alerjik astımı tetikleniyor. Haliyle beni kenara çekip aşırı söylendi. Bu kaçıncı bir daha böyle kokar vaziyette gelirse almam eve vs diye. Onu yukseltmemek için abartma ben koku almıyorum dedim ama ben bile annemin yanında zor oturdum. Gelin görün ki annem bir süredir şehir dışındaydı ama döndü ve illa gelmek isteyecek. Eşim de çoğunlukla evde. Ben bu durumu nasıl cozcem. Hiç de beceremem ve sevmem karsimdakine kokuyorsun demeyi.
Not:kardeşime sordum bu nem kokusu nedendir diye. Çamaşırları yatarken yıkayıp sabah asiyormus 🤦
Annen hasta olmasın bu şekilde okurken tek düşündüğüm bu oldu ev rutubetli mi herseyden önce annenizin sağlığını düşünmeniz gerekir diye düşünüyorum nem nasıl kokar bir insan bilmesem de.

Kızlar eşimin dediginden dolayı tepkinizi anlıyorum ama olay o değil. Birincisi tabikide bunla alakalı cevabımı verdim ama eşim kendi annesine bundan çok daha gaddar olabilen bi tip. Bi keresinde annesi bizim evde iç çamaşırını odada yerde unutmuş diye aglatmis kadını ben bunu sonradan öğrendim. Bu tarz konularda karşısındaki kim olursa olsun terbiyesizce bir tavrı var. Herkese öyle olduğu için de derdim annen değil annem de koksa almam diyor direk ve gerçektende annesi ter koktugunda kalk duş mu aliyon napiyosan yap,almayacaksan yanımızda oturma leş gibi kokuyon diye azarladigina sahidim.
Onun dışında biri o kokuyla buyudunuz şimdi mi ağır geldi vs demiş ama ben annemle büyümedim. Daha ben bebekken boşanınca annaneye kalmışım o yüzden annemle normal bir anne kız iletişimimiz de çok yok. Haliyle bu tarz şeyleri direk söylemek de benim için çok zor. Zaten annem böyle şeylerde küfür etmişim gibi tepkiler verebilen biri. Parfümü söylediğimde bile anlamsızca surat aşmıştı. Genel olarak pistir zaten. 2 kedisi var biri sürekli bir yerlere işer nerdeyse hiç temizlik yapmaz evindeki koku daha beter.
Kardesin assin demişsiniz o ayrı bi aklı havada tip. Koksada giyerim yeter ki iş yapmiyim kafasında. Ayrıca annem çok dinç kadındır yaşlı vs de değil görenler ablam zanneder.
Bu konuda 1-2 kere ufak uyarilarim da oldu bu arada geçmişte, haa doğrudur değiştiririm diyo geçiyor. Umrunda değil. Daha da ısrarla nasıl söyleyip çözerim bilmiyorum.
Böyle öküz ruh hastası bir adamdan çocuk yaparak çok doğru bir şey yapmışsın tebrikler o zaman sana.

. Bi keresinde annesi bizim evde iç çamaşırını odada yerde unutmuş diye aglatmis kadını ben bunu sonradan öğrendim. Bu tarz konularda
annesi ter koktugunda kalk duş mu aliyon napiyosan yap,almayacaksan yanımızda oturma leş gibi kokuyon diye azarladigina sahidim.
Eşiniz Neandertal mi? Mağarasına geri dönsün.
Patronu karşısında sus pus eziklenen tipler evde alfa olucam diye ilk insan hallerine dönüyor.

Annenizin nem konusundan daha önemli sorununuz var ama kime ne anlatıyoruz heheyy

Kızlar merhaba. Eşimin aşırı koku hassasiyeti ve annemin rahatlığı nedeniyle büyük sıkıntıdayım. Özetle 7 aylık bebeğim var ve arada annem hem oğlumu görmeye hem bana yardım etmeye evime geliyor. İlk zamanlar başka bir yere uğramadan direk bana gelecek bile olsa parfüm sıkıp geliyordu ve parfümü çok yoğun kokuyor. Bebekler için de fazla parfüm kokusu iyi değil malum. Bu durumu kırılmasın diye düşüncesizsin algısı yaratmadan eşimin alerjisini bahane ederek çözme yoluna gittim. Bir kaç kere geldiğinde gerçekten koku yoktu ama son zamanlarda ben yine koku aliyordum mucizevi bir şekilde esim farketmemisti. Gelin görün ki son geldiğinde hem dışarda giydiği kıyafeti hemde evde giymek için yanında getirdiği kıyafeti aşırı nem kokuyordu( annemin giysilerinin nem kokmasi meşhurdur,sadece giysileri değil evde yastık kılıfı çarşaf falanda nem kokar yıllardır) o günde şansa hava aşırı yagmurluydu ve evin tüm camları kapalıydı. Haliyle koku nerdeyse tüm evi sardı. Eşimin de burnu bir av köpeği kadar hassas. Benim 1 aldığım kokuyu o 10 alıyor. Malesef çoğu durumda da alerjik astımı tetikleniyor. Haliyle beni kenara çekip aşırı söylendi. Bu kaçıncı bir daha böyle kokar vaziyette gelirse almam eve vs diye. Onu yukseltmemek için abartma ben koku almıyorum dedim ama ben bile annemin yanında zor oturdum. Gelin görün ki annem bir süredir şehir dışındaydı ama döndü ve illa gelmek isteyecek. Eşim de çoğunlukla evde. Ben bu durumu nasıl cozcem. Hiç de beceremem ve sevmem karsimdakine kokuyorsun demeyi.
Not:kardeşime sordum bu nem kokusu nedendir diye. Çamaşırları yatarken yıkayıp sabah asiyormus 🤦
Bence eşiniz sürekli evde olduğu için annenizden rahatsız olmuş ve kokuyu bahane ederek gelmesin demiş.

ayrıca herhangi biri anneme bu şekilde konuşsa ağzını yüzünü kırarım.

sizden aldı bu cesareti demek ki.

anne artık gelme de kokuyorsun de bu 2 oldu babanada bak bunu kullanabilirsin sen bence annenı babanı beğenmıyorsun ama onlara hala bebegıne baktıracak kadar da muhtaçsın eşinde kibirli tencere kapak.

Of kokudan nefret ederim. Madem anneniz de yaşlı başlı kadın değilmiş, alın karşınıza konuşun yani insanın evi üstü başı rutubet kokacak hale geldiyse artık üzülür kırılır diye söylememek çok saçma. Başka insanlar da rahatsız olur, arkadaşları uzaklaşır, millet arkasından konuşur yani hoş mu? Bir değil iki değil yıllarca bu şekilde evinize gelmiş artık kim olsa patlar, kimse evime böyle gelemez, bu kadın yaşlıdır alttan alalım denecek kadın değilmiş ayıp ya. Bu türkiyedeki hiçbir konuyu konuşmayalım ayıp olur denip denip işleri çıkılmaz noktaya getirme huyu yüzünden hep. Ne vardı ilk seferden evdeki makineyi değiştirip, şu şekilde kullan bak sağlığından olursun deseniz. İlla insanların arkasından konuşulsun aman yüzlerine söylenmesin.

Adam cidden terbiyesiz ve ukala
Cocuk sadece gulucuk sacan bir oyuncak degil
Cocuguna da merhameti de esirgeyecek mi boyle mi davranacak?
Bu dunyada hep iyi gun yok, bir gun vefat etseniz cocugunuzu nasil boyle adama emanet edeceksiniz nasil cocuga karar verdiniz ya valla ilginc disarida gordugum bazi tiplere çok sasiriyordum yakinlari napiyor diyordum demek boyle normal karsilaniyor

Sıcakta artık makina içinde demek ki çamaşırlar kokuyor çıkmıyor o iş biraz zor vallahi

Kızlar eşimin dediginden dolayı tepkinizi anlıyorum ama olay o değil. Birincisi tabikide bunla alakalı cevabımı verdim ama eşim kendi annesine bundan çok daha gaddar olabilen bi tip. Bi keresinde annesi bizim evde iç çamaşırını odada yerde unutmuş diye aglatmis kadını ben bunu sonradan öğrendim. Bu tarz konularda karşısındaki kim olursa olsun terbiyesizce bir tavrı var. Herkese öyle olduğu için de derdim annen değil annem de koksa almam diyor direk ve gerçektende annesi ter koktugunda kalk duş mu aliyon napiyosan yap,almayacaksan yanımızda oturma leş gibi kokuyon diye azarladigina sahidim.
Onun dışında biri o kokuyla buyudunuz şimdi mi ağır geldi vs demiş ama ben annemle büyümedim. Daha ben bebekken boşanınca annaneye kalmışım o yüzden annemle normal bir anne kız iletişimimiz de çok yok. Haliyle bu tarz şeyleri direk söylemek de benim için çok zor. Zaten annem böyle şeylerde küfür etmişim gibi tepkiler verebilen biri. Parfümü söylediğimde bile anlamsızca surat aşmıştı. Genel olarak pistir zaten. 2 kedisi var biri sürekli bir yerlere işer nerdeyse hiç temizlik yapmaz evindeki koku daha beter.
Kardesin assin demişsiniz o ayrı bi aklı havada tip. Koksada giyerim yeter ki iş yapmiyim kafasında. Ayrıca annem çok dinç kadındır yaşlı vs de değil görenler ablam zanneder.
Bu konuda 1-2 kere ufak uyarilarim da oldu bu arada geçmişte, haa doğrudur değiştiririm diyo geçiyor. Umrunda değil. Daha da ısrarla nasıl söyleyip çözerim bilmiyorum.
Kendi anasina da terbiyesizlik yapabiliyor olmasi benim anneme de yapabilecek olduğu anlamina gelmiyor.

Şayet benim anneme yaparsa, aynısinın fazlasını anasina yaparak intikam alacağımı bilir.

7 senedir evliyim
Bir kere bile senin annen,.benim babam muhabbeti olmadı eşimle aramizda Benim annem onun da annesi sayılır cünkü. Bunu insan eşi hatrina kabul eder, kendi ailesinden ayırmaz. bi kötülükleri yoksa tabi.

Eşiniz Neandertal mi? Mağarasına geri dönsün.
Patronu karşısında sus pus eziklenen tipler evde alfa olucam diye ilk insan hallerine dönüyor.

Annenizin nem konusundan daha önemli sorununuz var ama kime ne anlatıyoruz heheyy
Ruh hastası herif ya. Böyle tiplerin genlerini de hiç durmadan çoğaltıyorlar çok lazım gibi

Benim anneme her ne sebep olursa olsun 'bir daha almam eve diyecek' ben de ona gaz vermemek için onun b..ktn psikolojisi için kelimeleri seçeceğim falan falan... ya büyük konuşmayayım da benim anneme babama kardeşlerime böyle hadsizlik yapacak biri beni bir daha görmemeyi göze almış demektir kii bırakın anneyi benim arkadaşıma dahi diyemez ne münasebet yaaa hayırdır o ev sadece senin mii?? Sinir oluyorum erkeklerin evlendikten sonra sanki ev sadece onlarınmış gibi muamele yapmasına saygısız adam.

Evlenmiş çocuk yapmış bu yaşa gelmiş ama daha büyüklerine nasıl davranacağını öğrenememiş. Ayrıca kendi annesine davranabilir, onlar birbirlerine saygısız hadsiz davranıyorlar öyle alışmışlar diye benim aileme de öyle davranamaz aileme değil arkadaşıma dahi davranamaz. Dedim ya beni bir daha göremez ya da en iyi ihtimalle ağlatırım onu, bir daha yapmayacağım diye günlerce yalvartırım.

Şu adamlara bu kadar yüz vermeyin Allah aşkına ya, koku hassasiyeti varmış da bilmem ne. Çalıştığı yerde ne yapıyor, metroda otobüste uçakta kalabalık ortamlarda ne yapıyor bu hassasiyeti olan adam? Eminim buralarda mecburiyetten dolayı hassasiyetini göz ardı ediyordur ama gücünün yettiğine aslan oluyordur.

bana sebebi ne olursa olsun anneni eve almam diyen adamı kapının önüne koyarım ben olsam, o ayrı konu
bahsettiğin konu çözümsüz bir konu değil. eğer çamaşırları ıslak vaziyette makinede beklettiyse normal
öyle kokması
bu alışkanlıktan vazgeçmesi lazım
ama o eşine karşı bu kadar ezik olma,
annen gelmiş bedavaya bakıcılık yapıyor herif beğenmiyor
erkek olsun da bakıcı tutsun çocuğuna baktırsın o zaman
ayrıca erkek adamın bütün gün evde ne işi var, hiç çekilmez.

Çamaşırların ıslak kalması gerçekten ağır bir koku. Geçen akşam eşimin acil yıkanması gereken kıyafetleri vardı. Makineyi çalıştırdım uyudum. alarm kurdum uyanıp asmak için. Uyandım,eşim ben astım onları dedi. Nasıl bir mutluluk anlatamam 🙂
Annenizle kalbini kırmadan şey diyebilirsin.
Anne ya gece çamaşır attım uyuyakalmışım sabah uyandım kokuyor çamaşırlar napıcam nasıl geçer falan filandan konuyu açıp anne sende yapma baya kötü oldu diyebilirsin. Birde daha çok buruşmuş çamaşırlar falan diyerek yanlısı anlatmaya çalışabilirsiniz. Eşinizin aynı durumda kendi annesi olsa aynı tepkiyi verir miydi? Sanmam.

X