Annemden gelen nem kokusu

Öncelikle eşinizin lafı hiç hoş olmamış. Bunu yanı sıra koku hassasiyeti berbat bir şey.
Bence annenize gayet doğal bir konuşma akışında “ anne üstünden nem kokusu geliyor alıyor musun sende? Benimde bir ara böyleydi, meğer makinada bekleyince kokuyormuş internetten araştırdım ve çok sağlıksızmış bu koku insan vücuduna” gibi bir konuşma yaparak ortamı germeden, sizinde başınıza geldiği pembe yalanıyla bu iş çözülür gibi.

Eşiniz çok ileri gitmiş. Eve almam nedir ya bu nasıl bir saygsisliktir. Benimde koku hassasiyetim var hemde aşırı derecede. Bende kaynanamin burun diregimi sizlatacak kadar ter kokmasindan rahatsızım. Evimize her geldiginde iki gün boyunca siniyor kokusu eve. Uzun uzun havalandiriyorum evi her seferinde. Eşime hiç bir zaman bununla ilgili birşey soylemedim. Kendide rahatsiz oluyor bence bazen benden önce o havalandiriyor evi gittiklerinde. Yani bilemiyorum aslında insan mutlaka anliyordur kendisinden koku gelip gelmediğini. Daha dikkatli olunabilir ama eve bir daha almam gerçekten abartılı bir tepki olmuş.

Kızlar merhaba. Eşimin aşırı koku hassasiyeti ve annemin rahatlığı nedeniyle büyük sıkıntıdayım. Özetle 7 aylık bebeğim var ve arada annem hem oğlumu görmeye hem bana yardım etmeye evime geliyor. İlk zamanlar başka bir yere uğramadan direk bana gelecek bile olsa parfüm sıkıp geliyordu ve parfümü çok yoğun kokuyor. Bebekler için de fazla parfüm kokusu iyi değil malum. Bu durumu kırılmasın diye düşüncesizsin algısı yaratmadan eşimin alerjisini bahane ederek çözme yoluna gittim. Bir kaç kere geldiğinde gerçekten koku yoktu ama son zamanlarda ben yine koku aliyordum mucizevi bir şekilde esim farketmemisti. Gelin görün ki son geldiğinde hem dışarda giydiği kıyafeti hemde evde giymek için yanında getirdiği kıyafeti aşırı nem kokuyordu( annemin giysilerinin nem kokmasi meşhurdur,sadece giysileri değil evde yastık kılıfı çarşaf falanda nem kokar yıllardır) o günde şansa hava aşırı yagmurluydu ve evin tüm camları kapalıydı. Haliyle koku nerdeyse tüm evi sardı. Eşimin de burnu bir av köpeği kadar hassas. Benim 1 aldığım kokuyu o 10 alıyor. Malesef çoğu durumda da alerjik astımı tetikleniyor. Haliyle beni kenara çekip aşırı söylendi. Bu kaçıncı bir daha böyle kokar vaziyette gelirse almam eve vs diye. Onu yukseltmemek için abartma ben koku almıyorum dedim ama ben bile annemin yanında zor oturdum. Gelin görün ki annem bir süredir şehir dışındaydı ama döndü ve illa gelmek isteyecek. Eşim de çoğunlukla evde. Ben bu durumu nasıl cozcem. Hiç de beceremem ve sevmem karsimdakine kokuyorsun demeyi.
Not:kardeşime sordum bu nem kokusu nedendir diye. Çamaşırları yatarken yıkayıp sabah asiyormus 🤦
Kurban olun siz o kadına !!!
Ozleyip geliyor kadın onca yolu , neymiş evi koku sarmış, eve almazmis ! Bı kendinize gelin ya. Hiç mi azıcık sebat edecek kadar değerleri yok anne babanin. Eşiniz söylenirse alttan almak yerine tezek de koksa saygı duyacaksın demesini öğrenin, yarın kapıya kondugunuzda o nem kokusuna dönmek zorunda kalabilirsiniz.

Anneniz yıllardır o kokuyla meşhur ama sebebini bile kardeşinizden mi öğreniyorsunuz? Alırsınız karsiniza anne kıyafetlerinde, evde bir koku oluyor, makine mi bozuk, deterjandan mi, çamaşırlar mi çok ıslak kalıyor deyip sebebini bulur, çözersiniz. Başkaları da konuşur bu kokuyu, ben bu sebeple bile çoktan müdahale etmiştim.

Eşiniz rahatsız olabilir koku konusunda ama eve almam ne demek? Siz onun annesini her türlü idare etmesini biliyorsunuz ama. Nasıl bir pasifik sizdeki de direkt bu lafı edebiliyor?

Son düzenleme:
anneniz suan evinizdeyken asla soylemeyin, gonlu kirilir kadincagizin.anneniz gidince, annenize camasirlari makinede islak bi sekilde bekletmek, alerji ve astima (veya baska bi hastalik uydurup ) sebep oldugunu cok zararli oldugunu soyleyin. nem ne kadar kotu kokabilir tam algilayamadim. yeni evlendigim siralarda uyuz olmustum ben de.kükürtlü ilac kullanmistim da gecmisti ama kukurt kokusu kaldi bi cok kiyafetimde. annem de bana gelince cok rahatsiz olmustu🤭

Kızlar merhaba. Eşimin aşırı koku hassasiyeti ve annemin rahatlığı nedeniyle büyük sıkıntıdayım. Özetle 7 aylık bebeğim var ve arada annem hem oğlumu görmeye hem bana yardım etmeye evime geliyor. İlk zamanlar başka bir yere uğramadan direk bana gelecek bile olsa parfüm sıkıp geliyordu ve parfümü çok yoğun kokuyor. Bebekler için de fazla parfüm kokusu iyi değil malum. Bu durumu kırılmasın diye düşüncesizsin algısı yaratmadan eşimin alerjisini bahane ederek çözme yoluna gittim. Bir kaç kere geldiğinde gerçekten koku yoktu ama son zamanlarda ben yine koku aliyordum mucizevi bir şekilde esim farketmemisti. Gelin görün ki son geldiğinde hem dışarda giydiği kıyafeti hemde evde giymek için yanında getirdiği kıyafeti aşırı nem kokuyordu( annemin giysilerinin nem kokmasi meşhurdur,sadece giysileri değil evde yastık kılıfı çarşaf falanda nem kokar yıllardır) o günde şansa hava aşırı yagmurluydu ve evin tüm camları kapalıydı. Haliyle koku nerdeyse tüm evi sardı. Eşimin de burnu bir av köpeği kadar hassas. Benim 1 aldığım kokuyu o 10 alıyor. Malesef çoğu durumda da alerjik astımı tetikleniyor. Haliyle beni kenara çekip aşırı söylendi. Bu kaçıncı bir daha böyle kokar vaziyette gelirse almam eve vs diye. Onu yukseltmemek için abartma ben koku almıyorum dedim ama ben bile annemin yanında zor oturdum. Gelin görün ki annem bir süredir şehir dışındaydı ama döndü ve illa gelmek isteyecek. Eşim de çoğunlukla evde. Ben bu durumu nasıl cozcem. Hiç de beceremem ve sevmem karsimdakine kokuyorsun demeyi.
Not:kardeşime sordum bu nem kokusu nedendir diye. Çamaşırları yatarken yıkayıp sabah asiyormus 🤦
Dışardan geldiğinde anne çok sıcak bir dus al rahatla de bir takım kıyafeti de sizde olsun o temizleri ver cikartigini da hemen 30 dk ya at kurur.

anneniz suan evinizdeyken asla soylemeyin, gonlu kirilir kadincagizin.anneniz gidince, annenize camasirlari makinede islak bi sekilde bekletmek, alerji ve astima (veya baska bi hastalik uydurup ) sebep oldugunu cok zararli oldugunu soyleyin. nem ne kadar kotu kokabilir tam algilayamadim. yeni evlendigim siralarda uyuz olmustum ben de.kükürtlü ilac kullanmistim da gecmisti ama kukurt kokusu kaldi bi cok kiyafetimde. annem de bana gelince cok rahatsiz olmustu🤭
Çamaşır makinasında özellikle sıcak havalarda bekleyen çamaşır kokusu , ölum kokulu sarı mutfak beziyle yarışır.koku vardır ama çözümü çok kolay. Anneni eve almam diyen kocayı da parçalarım o ayrı konu.

Yumuşatıcı kullansın bol o kokuyu keser ya da gelince yedek kıyafet verin onunkileri torbaya koyup kapatın ağzını

Çamaşır makinasında özellikle sıcak havalarda bekleyen çamaşır kokusu , ölum kokulu sarı mutfak beziyle yarışır.koku vardır ama çözümü çok kolay. Anneni eve almam diyen kocayı da parçalarım o ayrı konu.
bi keresinde yikanmis camasirlari makineden cikarayim derken cocugu uyuturken uyuyakalmisim. sabah bi actim makineyi, dehset kokmus hem kiyafetler hem de makinenin ici.tekrar calistirdim yumusaticiyi boca ettim.kiyafetler kurtuldu ama abartmiyorum makinenin ici 1 ay koktu surekli havalandirdigim ve tambur temizlettirdigim halde. hem de kiş mevsimindeydik. yaz , kis fark etmiyor islak kiyafet bekletilmemeli. evet koca kismina gelince haklisiniz valla ben de parcalarim ki esim boyle biseyi demeye cesaret edemezdi benim. ama konu sahibinin kaynanasi olsaydi bakalim adam kendi annesi icin diyecek miydi boyle bir sey. Rabbim muhtac etmesin bu anneyi

Bu yaşımda bir koku türü daha öğrendim.
Nem kokusu nedir yahu.
Hepsini geçtim birdaha evime almam diyen zat sizin eşiniz mi oluyor..
Ayıp yahu.
Besle büyüt,biri konu açar babamdan rahatsız oluyorum eve gelmesini istemiyorum diye biri annem nem kokuyor diye konu açıyor,ben mi garibim ama annemin ter kokusundan bile iğrenmem,hastalıklı bir ilişkimiz yok ama annem ve babamdan hiç rahatsız olduğumu bilmem bu durumlardan dolayı.
Yazık kadına söyleyin uygun dille madem ne diyeyim

Nem küf demek küf hastalık demek annenin sağlığı için o durumu çözmelisiniz
Onun burnu alışmışsa farketmez. Başka kokuyla bastırmak daha çekilmez hale dönüştürür

Eşiniz misk-i amber mi kokuyor? Belli ki kadının evinde rutubet var, ne demek bir daha almam eve? Benim için net bir boşanma sebebi olurdu bu.

Hayretler içinde okuyorum.
Eşiniz hangi cesaretle babanız hakkında eve almam diyebilir? Nasıl bukadar rahat olabilirsiniz?
Benim eşim hayatta böyle birşey söylemeye cesaret edemez çünkü karşılığını alacağını bilir.
Böyle saçma sapan şeyler yerine direk annenize anne bi nem kokusu var diyebilirsiniz🤦🏻‍♀️

Koku nem kokusu değil ıslak çamaşırı asmayınca çamaşırlar kokuyor. O kötü koku da küf mantarından kaynaklanıyor.

Aynı şekilde yazın evin içine asılan çamaşırlarda da koku olur. Çünkü hızlı bir şekilde kuruma sağlanamadığı için uzun süre ıslak kalmış oluyor.

Kötü koku konusunda rahatsız olan herkese hak veririm. Benim asla tahammül edemeyeceğim bir konudur kim olursa olsun.

Ammaaa eşinizin eve almam lafı var ya, işte o laf kokudan da ağır gelirdi bana.
Sen kimsin ulan benim annemi benim evime almıyorsun diyemediniz mi?
E siz de kayınvalidenizi bi bahane bulup eve almayın. Ne münasebet ya.
Bunun tehditi olur mu
Aman bir tatsızlık çıkmasın halleri

Ay yazık ya. Annesiniz bide anne olacaksınız güya.
‘Eşim annemi eve almam diyoo’ napmalıyımmm diye burda konu açıyosunuz bide ha. Yazık

Kızlar eşimin dediginden dolayı tepkinizi anlıyorum ama olay o değil. Birincisi tabikide bunla alakalı cevabımı verdim ama eşim kendi annesine bundan çok daha gaddar olabilen bi tip. Bi keresinde annesi bizim evde iç çamaşırını odada yerde unutmuş diye aglatmis kadını ben bunu sonradan öğrendim. Bu tarz konularda karşısındaki kim olursa olsun terbiyesizce bir tavrı var. Herkese öyle olduğu için de derdim annen değil annem de koksa almam diyor direk ve gerçektende annesi ter koktugunda kalk duş mu aliyon napiyosan yap,almayacaksan yanımızda oturma leş gibi kokuyon diye azarladigina sahidim.
Onun dışında biri o kokuyla buyudunuz şimdi mi ağır geldi vs demiş ama ben annemle büyümedim. Daha ben bebekken boşanınca annaneye kalmışım o yüzden annemle normal bir anne kız iletişimimiz de çok yok. Haliyle bu tarz şeyleri direk söylemek de benim için çok zor. Zaten annem böyle şeylerde küfür etmişim gibi tepkiler verebilen biri. Parfümü söylediğimde bile anlamsızca surat aşmıştı. Genel olarak pistir zaten. 2 kedisi var biri sürekli bir yerlere işer nerdeyse hiç temizlik yapmaz evindeki koku daha beter.
Kardesin assin demişsiniz o ayrı bi aklı havada tip. Koksada giyerim yeter ki iş yapmiyim kafasında. Ayrıca annem çok dinç kadındır yaşlı vs de değil görenler ablam zanneder.
Bu konuda 1-2 kere ufak uyarilarim da oldu bu arada geçmişte, haa doğrudur değiştiririm diyo geçiyor. Umrunda değil. Daha da ısrarla nasıl söyleyip çözerim bilmiyorum.

Çamaşır makinesini boş ve en yüksek ısıda bi kaç defa çalıştırın, sıcak suyunu alınca içine sadece bir bardak sirke dökün. Bu şekilde içindeki kalıntılar küfler biraz arınır. Evini çamaşır astığı yeri iyice havalandırın. Dolaplarının içlerini de boşaltıp havalandırın. Nem alan şeyler koyun naftalin falan varsa o da kötü kokar. Banyoda mutfakta su kaçağı varsa onu yaptırın. Dolaplarına çekmecelerine defne yaprakları, toz deterjanlar yerleştirin .
Nem varsa böcek de vardır.
İlk etapta bunlar yapılabilir. Annenle de güzelce konuş ama onun sağlığı için ihmal edilmemesi gerek bir şey bu.

Kızlar eşimin dediginden dolayı tepkinizi anlıyorum ama olay o değil. Birincisi tabikide bunla alakalı cevabımı verdim ama eşim kendi annesine bundan çok daha gaddar olabilen bi tip. Bi keresinde annesi bizim evde iç çamaşırını odada yerde unutmuş diye aglatmis kadını ben bunu sonradan öğrendim. Bu tarz konularda karşısındaki kim olursa olsun terbiyesizce bir tavrı var. Herkese öyle olduğu için de derdim annen değil annem de koksa almam diyor direk ve gerçektende annesi ter koktugunda kalk duş mu aliyon napiyosan yap,almayacaksan yanımızda oturma leş gibi kokuyon diye azarladigina sahidim.
Onun dışında biri o kokuyla buyudunuz şimdi mi ağır geldi vs demiş ama ben annemle büyümedim. Daha ben bebekken boşanınca annaneye kalmışım o yüzden annemle normal bir anne kız iletişimimiz de çok yok. Haliyle bu tarz şeyleri direk söylemek de benim için çok zor. Zaten annem böyle şeylerde küfür etmişim gibi tepkiler verebilen biri. Parfümü söylediğimde bile anlamsızca surat aşmıştı. Genel olarak pistir zaten. 2 kedisi var biri sürekli bir yerlere işer nerdeyse hiç temizlik yapmaz evindeki koku daha beter.
Kardesin assin demişsiniz o ayrı bi aklı havada tip. Koksada giyerim yeter ki iş yapmiyim kafasında. Ayrıca annem çok dinç kadındır yaşlı vs de değil görenler ablam zanneder.
Bu konuda 1-2 kere ufak uyarilarim da oldu bu arada geçmişte, haa doğrudur değiştiririm diyo geçiyor. Umrunda değil. Daha da ısrarla nasıl söyleyip çözerim bilmiyorum.
kedi çişi de kokuyor olabilir o zaman 😅 adama çok yüklenirdi ama bence haklı.

X