- 13 Şubat 2018
- 1.426
- 3.125
- 36
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ah ahhh annesi hayatta ve konuya bak .Bir de kocası eve almayacakmış.....Kızlar merhaba. Eşimin aşırı koku hassasiyeti ve annemin rahatlığı nedeniyle büyük sıkıntıdayım. Özetle 7 aylık bebeğim var ve arada annem hem oğlumu görmeye hem bana yardım etmeye evime geliyor. İlk zamanlar başka bir yere uğramadan direk bana gelecek bile olsa parfüm sıkıp geliyordu ve parfümü çok yoğun kokuyor. Bebekler için de fazla parfüm kokusu iyi değil malum. Bu durumu kırılmasın diye düşüncesizsin algısı yaratmadan eşimin alerjisini bahane ederek çözme yoluna gittim. Bir kaç kere geldiğinde gerçekten koku yoktu ama son zamanlarda ben yine koku aliyordum mucizevi bir şekilde esim farketmemisti. Gelin görün ki son geldiğinde hem dışarda giydiği kıyafeti hemde evde giymek için yanında getirdiği kıyafeti aşırı nem kokuyordu( annemin giysilerinin nem kokmasi meşhurdur,sadece giysileri değil evde yastık kılıfı çarşaf falanda nem kokar yıllardır) o günde şansa hava aşırı yagmurluydu ve evin tüm camları kapalıydı. Haliyle koku nerdeyse tüm evi sardı. Eşimin de burnu bir av köpeği kadar hassas. Benim 1 aldığım kokuyu o 10 alıyor. Malesef çoğu durumda da alerjik astımı tetikleniyor. Haliyle beni kenara çekip aşırı söylendi. Bu kaçıncı bir daha böyle kokar vaziyette gelirse almam eve vs diye. Onu yukseltmemek için abartma ben koku almıyorum dedim ama ben bile annemin yanında zor oturdum. Gelin görün ki annem bir süredir şehir dışındaydı ama döndü ve illa gelmek isteyecek. Eşim de çoğunlukla evde. Ben bu durumu nasıl cozcem. Hiç de beceremem ve sevmem karsimdakine kokuyorsun demeyi.
Not:kardeşime sordum bu nem kokusu nedendir diye. Çamaşırları yatarken yıkayıp sabah asiyormus
Hassasiyeti anlıyorum ama ona bakılırsa babamda hayatta ama çocukluğumdan beri beni yok saymış daha da bir sürü şey. Hayatta diye herşey anlamını yitirsin mi? Her anne baba ilişkisi bir değil herkes için. Annemle de çok normal bir ilişkimiz yok zaten malesef. Yine de Allah hepsine uzun ömürler versin konu o değil.Ah ahhh annesi hayatta ve konuya bak .Bir de kocası eve almayacakmış.....
Daha önce de şahit olmuştu annemdeki o kokuya. Yapabileceğinden değil de aklınca öyle korkutmaya çalışıyor.Hamileyim, ramazanda bi aile iftara çağırdı. Dönüşte kadınla vedalaşırken sarıldım, kusmama ramak kalmıştı çektim kendimi. O kadar berbat bir nem ve ter kokusu vardı ki. Öğürmemek için kendimi zor tuttum. Eşinizin hassasiyetini anlayabiliyorum o yüzden. Siz de annenizin yanında duramamışsınız kokudan. Bazıları bunlar da dert mi diye takılıyorlar ama gayet de dert. Koku hassasiyeti olan birisi için çok büyük dert hem de. Ama eşinizin sizi böyle sıkıştırması hoş olmamış. Güzellikle söylese daha şık olurdu. Annenizin çamaşırları düzgün şekilde yıkayıp asması için tavsiye verebilirsiniz nem kokusu olmaz böylelikle.
Gecen aksam o kadar yorulmustum ki ilk defa camasirlari makine icinde bıraktım sabah asarim kisa devrede bie kere daha yikayip dedim. Yumusatici koymama ragmen o facia koku asla gitmedi. Canim cikti o camasirlardan koku cikana kadar. Kesinlikle kardesinizle ve annneizle konusun bu durumu hasta da eder insaniKızlar merhaba. Eşimin aşırı koku hassasiyeti ve annemin rahatlığı nedeniyle büyük sıkıntıdayım. Özetle 7 aylık bebeğim var ve arada annem hem oğlumu görmeye hem bana yardım etmeye evime geliyor. İlk zamanlar başka bir yere uğramadan direk bana gelecek bile olsa parfüm sıkıp geliyordu ve parfümü çok yoğun kokuyor. Bebekler için de fazla parfüm kokusu iyi değil malum. Bu durumu kırılmasın diye düşüncesizsin algısı yaratmadan eşimin alerjisini bahane ederek çözme yoluna gittim. Bir kaç kere geldiğinde gerçekten koku yoktu ama son zamanlarda ben yine koku aliyordum mucizevi bir şekilde esim farketmemisti. Gelin görün ki son geldiğinde hem dışarda giydiği kıyafeti hemde evde giymek için yanında getirdiği kıyafeti aşırı nem kokuyordu( annemin giysilerinin nem kokmasi meşhurdur,sadece giysileri değil evde yastık kılıfı çarşaf falanda nem kokar yıllardır) o günde şansa hava aşırı yagmurluydu ve evin tüm camları kapalıydı. Haliyle koku nerdeyse tüm evi sardı. Eşimin de burnu bir av köpeği kadar hassas. Benim 1 aldığım kokuyu o 10 alıyor. Malesef çoğu durumda da alerjik astımı tetikleniyor. Haliyle beni kenara çekip aşırı söylendi. Bu kaçıncı bir daha böyle kokar vaziyette gelirse almam eve vs diye. Onu yukseltmemek için abartma ben koku almıyorum dedim ama ben bile annemin yanında zor oturdum. Gelin görün ki annem bir süredir şehir dışındaydı ama döndü ve illa gelmek isteyecek. Eşim de çoğunlukla evde. Ben bu durumu nasıl cozcem. Hiç de beceremem ve sevmem karsimdakine kokuyorsun demeyi.
Not:kardeşime sordum bu nem kokusu nedendir diye. Çamaşırları yatarken yıkayıp sabah asiyormus