Annemden gelen nem kokusu

Kızlar eşimin dediginden dolayı tepkinizi anlıyorum ama olay o değil. Birincisi tabikide bunla alakalı cevabımı verdim ama eşim kendi annesine bundan çok daha gaddar olabilen bi tip. Bi keresinde annesi bizim evde iç çamaşırını odada yerde unutmuş diye aglatmis kadını ben bunu sonradan öğrendim. Bu tarz konularda karşısındaki kim olursa olsun terbiyesizce bir tavrı var. Herkese öyle olduğu için de derdim annen değil annem de koksa almam diyor direk ve gerçektende annesi ter koktugunda kalk duş mu aliyon napiyosan yap,almayacaksan yanımızda oturma leş gibi kokuyon diye azarladigina sahidim.
Onun dışında biri o kokuyla buyudunuz şimdi mi ağır geldi vs demiş ama ben annemle büyümedim. Daha ben bebekken boşanınca annaneye kalmışım o yüzden annemle normal bir anne kız iletişimimiz de çok yok. Haliyle bu tarz şeyleri direk söylemek de benim için çok zor. Zaten annem böyle şeylerde küfür etmişim gibi tepkiler verebilen biri. Parfümü söylediğimde bile anlamsızca surat aşmıştı. Genel olarak pistir zaten. 2 kedisi var biri sürekli bir yerlere işer nerdeyse hiç temizlik yapmaz evindeki koku daha beter.
Kardesin assin demişsiniz o ayrı bi aklı havada tip. Koksada giyerim yeter ki iş yapmiyim kafasında. Ayrıca annem çok dinç kadındır yaşlı vs de değil görenler ablam zanneder.
Bu konuda 1-2 kere ufak uyarilarim da oldu bu arada geçmişte, haa doğrudur değiştiririm diyo geçiyor. Umrunda değil. Daha da ısrarla nasıl söyleyip çözerim bilmiyorum.
Konuya yorumum yok. Eşiniz çok terbiyesiz bunu yazmaya geldim. Sizin annenizden ziyade kendi annesine üzüldüm. Çocuğum bana bu üslupla konuşsa ben bebekliğinde senin sidik b.k kokularını çektim ama hiç böyle demedim diye yapıştırırdım cevabı.

Konuya yorumum yok. Eşiniz çok terbiyesiz bunu yazmaya geldim. Sizin annenizden ziyade kendi annesine üzüldüm. Çocuğum bana bu üslupla konuşsa ben bebekliğinde senin sidik b.k kokularını çektim ama hiç böyle demedim diye yapıştırırdım cevabı.
Bişey derlerse bebekli eve geliyorsunuz dikkat etceksiniz diyor hemen 🙄

Kesinlikle, kendi annesine bu şekilde davranan bir adamdan her şey beklenir. Koku konusu önemli evet ama en önemli şey adamın saygısızlığı ve terbiyesizliği.

Kızlar merhaba. Eşimin aşırı koku hassasiyeti ve annemin rahatlığı nedeniyle büyük sıkıntıdayım. Özetle 7 aylık bebeğim var ve arada annem hem oğlumu görmeye hem bana yardım etmeye evime geliyor. İlk zamanlar başka bir yere uğramadan direk bana gelecek bile olsa parfüm sıkıp geliyordu ve parfümü çok yoğun kokuyor. Bebekler için de fazla parfüm kokusu iyi değil malum. Bu durumu kırılmasın diye düşüncesizsin algısı yaratmadan eşimin alerjisini bahane ederek çözme yoluna gittim. Bir kaç kere geldiğinde gerçekten koku yoktu ama son zamanlarda ben yine koku aliyordum mucizevi bir şekilde esim farketmemisti. Gelin görün ki son geldiğinde hem dışarda giydiği kıyafeti hemde evde giymek için yanında getirdiği kıyafeti aşırı nem kokuyordu( annemin giysilerinin nem kokmasi meşhurdur,sadece giysileri değil evde yastık kılıfı çarşaf falanda nem kokar yıllardır) o günde şansa hava aşırı yagmurluydu ve evin tüm camları kapalıydı. Haliyle koku nerdeyse tüm evi sardı. Eşimin de burnu bir av köpeği kadar hassas. Benim 1 aldığım kokuyu o 10 alıyor. Malesef çoğu durumda da alerjik astımı tetikleniyor. Haliyle beni kenara çekip aşırı söylendi. Bu kaçıncı bir daha böyle kokar vaziyette gelirse almam eve vs diye. Onu yukseltmemek için abartma ben koku almıyorum dedim ama ben bile annemin yanında zor oturdum. Gelin görün ki annem bir süredir şehir dışındaydı ama döndü ve illa gelmek isteyecek. Eşim de çoğunlukla evde. Ben bu durumu nasıl cozcem. Hiç de beceremem ve sevmem karsimdakine kokuyorsun demeyi.
Not:kardeşime sordum bu nem kokusu nedendir diye. Çamaşırları yatarken yıkayıp sabah asiyormus 🤦
annenize bi kurutma makinesimi alsaniz yada aldirsaniz acaba akşma yikayip sabah astigi camasir nem kokusunuda gectim kötü kokuyor kapali kaldigi icin

Çüş. Bu şekilde konuşmasına nasıl izin veriyorsunuz. Hassas olmak başka bir daha kokarsa eve almam demek başka. Sen git derim bunu diye adama. Nasıl bu kadar buldumcuk oluyorsunuz anlamıyorum

Annene güzel bi dille söyle anne çamaşırları geç mi seriyorsun beklemiş çamaşır kokusu geliyor kıyafetlerden diyerek uyarabilirsin.

bazı deterjanlar da kötü kokuyor deyerjanı değişebilir. Çözülmeyecek bir konu değil.
Eşinize gelince Allah yardımcısı olsun … kendisi de yaşlanacak kendi evladı da var anne babaya saygıyı öğrenmezse kendi evladıda aynısını yapar..

Anneme gelmesin diyecek olan adam daha anasının karnından doğmadı. Bu cümleyi kurmasına nasıl izin veriyorsunuz? Bu kadar kocacı bu kadar pasif olmayın.
Onun dışında annenizin sizde giymesi için giysileri olabilir. Annem mesela yürüyüşten gelir bazen bana, terlediği için bende giysileri var hemen değiştirir. Annenize de sizin evde ayarlayabilirsin. Onun dışında kocan olacak hadsiz haddini bilsin. Keşke kadın bunları bilse de gelmese yardıma

Valla ben de bazen yatarken makineyi çalıştırıp kalkınca asıyorum hiç koku olmuyor. Evde kurutuyorsa ondan da kaynaklanabilir koku. Rutubet de varsa iyice pekişir. Neyse bunlar çözülecek dertler de eşinizin anneniz için eve alma demesi pek çözülecek gibi durmuyor. Bence buna odaklanın. Annenizin nem kokusu illa ki gider de kocanızın eşeklik baki ona yanın siz.

Bazen biz insanlar olarak kendimize dert ararız eşiniz de
( ne güzel şükür hiç derdiniz yok ki) demek ki kendine koku şu bu dert ediniyor , insanı memnun etmek bence dünyadaki en büyük zorluklardan 😊 eve almam sözünden dolayı eşinizi ciddiye alamadım size ılımlı yaklaşsaydı derdim ki bu konuda annenizle konuşun ama o eve almam cümlesi olayı bitirdi …

Bu kaçıncı bir daha böyle kokar vaziyette gelirse almam eve vs diye
İsterse bok koksun, kimse annem için böyle bir cümle kuramaz. Siz de ağzının payını veremediniz mi? Hoş koca ve annesine karşı aşırı pasifsiniz zaten, sizden böyle bir çıkış beklemek de yersiz olur.

bi keresinde yikanmis camasirlari makineden cikarayim derken cocugu uyuturken uyuyakalmisim. sabah bi actim makineyi, dehset kokmus hem kiyafetler hem de makinenin ici.tekrar calistirdim yumusaticiyi boca ettim.kiyafetler kurtuldu ama abartmiyorum makinenin ici 1 ay koktu surekli havalandirdigim ve tambur temizlettirdigim halde. hem de kiş mevsimindeydik. yaz , kis fark etmiyor islak kiyafet bekletilmemeli. evet koca kismina gelince haklisiniz valla ben de parcalarim ki esim boyle biseyi demeye cesaret edemezdi benim. ama konu sahibinin kaynanasi olsaydi bakalim adam kendi annesi icin diyecek miydi boyle bir sey. Rabbim muhtac etmesin bu anneyi
Amin...

Açıkçası annem koksa anneme derdim anne sen niye kokuyosun diye. Neyi ayıp bunun

Kızlar eşimin dediginden dolayı tepkinizi anlıyorum ama olay o değil. Birincisi tabikide bunla alakalı cevabımı verdim ama eşim kendi annesine bundan çok daha gaddar olabilen bi tip. Bi keresinde annesi bizim evde iç çamaşırını odada yerde unutmuş diye aglatmis kadını ben bunu sonradan öğrendim. Bu tarz konularda karşısındaki kim olursa olsun terbiyesizce bir tavrı var. Herkese öyle olduğu için de derdim annen değil annem de koksa almam diyor direk ve gerçektende annesi ter koktugunda kalk duş mu aliyon napiyosan yap,almayacaksan yanımızda oturma leş gibi kokuyon diye azarladigina sahidim.
Onun dışında biri o kokuyla buyudunuz şimdi mi ağır geldi vs demiş ama ben annemle büyümedim. Daha ben bebekken boşanınca annaneye kalmışım o yüzden annemle normal bir anne kız iletişimimiz de çok yok. Haliyle bu tarz şeyleri direk söylemek de benim için çok zor. Zaten annem böyle şeylerde küfür etmişim gibi tepkiler verebilen biri. Parfümü söylediğimde bile anlamsızca surat aşmıştı. Genel olarak pistir zaten. 2 kedisi var biri sürekli bir yerlere işer nerdeyse hiç temizlik yapmaz evindeki koku daha beter.
Kardesin assin demişsiniz o ayrı bi aklı havada tip. Koksada giyerim yeter ki iş yapmiyim kafasında. Ayrıca annem çok dinç kadındır yaşlı vs de değil görenler ablam zanneder.
Bu konuda 1-2 kere ufak uyarilarim da oldu bu arada geçmişte, haa doğrudur değiştiririm diyo geçiyor. Umrunda değil. Daha da ısrarla nasıl söyleyip çözerim bilmiyorum.
Yani senin kocan baya baya terbiyesiz !

Bakın annesine saygılı olmayan birisi hiç bir kadına saygılı olmaz.
Benim kv. Köyde yaşıyor ve ben hiç köy görmemiş birisiydim. Eşim farklı kültürden, ben farklı kültürdendim. Aşırı zengin olmamakla beraber ailemde özellikle babamın, kız çocuğunu daha üstün tutmasından dolayı incitilmeden büyüdüm.
İlk evlendiğimde köy hayatı bana biraz garip gelmişti. Mesela mutfak dolabı değilde raf vardı. Tabak, çanak açıkta ve mutfağın kapısı sürekli açık olunca huylanırdım. Ama asla kv. Demedim ve kullanırken sudan geçirdim sürekli. Yalnız kv. Bir şey koyarken direkt koyardı ben de huylu olunca yüzüm gözüm değişirdi.

Kv. Belli etmesem bile eşim anlardı ve bana dediği şey "Hayatım, ben Buckingham sarayından çıkmadım. Rahatsız oluyorsan, anneme mutfak dolabı yaptıracağım" Ve eşime masraf falan çıkar vs. Kızmadım aksine takdir ettim. Hem beni, hem annesini incitmedi. Ve bu kararı ben, eşime Ve kv. Bir laf demediğim halde aldı.

Annesinin mutfak, wc vs. Yaptırdı güzelce. Yeni evliydik ve o gün dedim ki, iyi ki bu adamı seçmişim. Benim rahatsızlığımı gidermesi, annesinin evini düzeltmesi vs. Doğru bir kriz yönetmeydi.

Eşim, anne ve babamıda çok sayar, sever. Bir gün olsun ne kendi anne ve babasını, ne benim annemi kırmış insan değil. Bunun sebebi ise kendi ailesine duyduğu saygı. Daha kendi ailesine saygısı olmayan bir adam, kimseye saygı duymaz.

Kızlar merhaba. Eşimin aşırı koku hassasiyeti ve annemin rahatlığı nedeniyle büyük sıkıntıdayım. Özetle 7 aylık bebeğim var ve arada annem hem oğlumu görmeye hem bana yardım etmeye evime geliyor. İlk zamanlar başka bir yere uğramadan direk bana gelecek bile olsa parfüm sıkıp geliyordu ve parfümü çok yoğun kokuyor. Bebekler için de fazla parfüm kokusu iyi değil malum. Bu durumu kırılmasın diye düşüncesizsin algısı yaratmadan eşimin alerjisini bahane ederek çözme yoluna gittim. Bir kaç kere geldiğinde gerçekten koku yoktu ama son zamanlarda ben yine koku aliyordum mucizevi bir şekilde esim farketmemisti. Gelin görün ki son geldiğinde hem dışarda giydiği kıyafeti hemde evde giymek için yanında getirdiği kıyafeti aşırı nem kokuyordu( annemin giysilerinin nem kokmasi meşhurdur,sadece giysileri değil evde yastık kılıfı çarşaf falanda nem kokar yıllardır) o günde şansa hava aşırı yagmurluydu ve evin tüm camları kapalıydı. Haliyle koku nerdeyse tüm evi sardı. Eşimin de burnu bir av köpeği kadar hassas. Benim 1 aldığım kokuyu o 10 alıyor. Malesef çoğu durumda da alerjik astımı tetikleniyor. Haliyle beni kenara çekip aşırı söylendi. Bu kaçıncı bir daha böyle kokar vaziyette gelirse almam eve vs diye. Onu yukseltmemek için abartma ben koku almıyorum dedim ama ben bile annemin yanında zor oturdum. Gelin görün ki annem bir süredir şehir dışındaydı ama döndü ve illa gelmek isteyecek. Eşim de çoğunlukla evde. Ben bu durumu nasıl cozcem. Hiç de beceremem ve sevmem karsimdakine kokuyorsun demeyi.
Not:kardeşime sordum bu nem kokusu nedendir diye. Çamaşırları yatarken yıkayıp sabah asiyormus 🤦
Almam eve ne demek ya

Hem kendi annem, bana " Kızım, kv. ve kp. Bir şey dediğinde onların yaşlı olduğunu unutma. Büyük bir olay olursa zaten kocan seni ezdirmez. Ola ki söylenirler vs. Yaşlı olduklarını, bu yaştan sonra onları, senin terbiye edemeyeceğini, alışkanlıklarını değiştiremeyecegini bil ve eşinin ailesine saygısızlık etme. Olabildiğince onlara yardımcı ol, eline yapışmaz. Emin ol eşin, seni bu sebepten dolayı bile daha çok sever. İkiniz de çalışan insansınız giderken elin boş gitme, masraf olur deme, oğulları zaten yapar ama sen bir bardak götürsen bunu unutmazlar" der.

Ve bunları demesinin sebebi ise git kendini ezdir değil. Büyük bir sorunda eşimin topa girip iki tarafıda kırıp, dökmeden susturacak olması. Eşime olan güvenirsen dolayı buna karşılık sen de vefalı ol demesi.

Annesine böyle davranabilen insan karısına nasıl davranıyordur tahmin edebiliyorum. Kuklası olmuşsunuz zaten adamın göründüğü kadarıyla. Bir de bu adamı çocukla taçlandırmışsınız. Bravo…

X