Kurutma makinesi hafif nem kokusu

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bi ara çamaşır makinemde koku vardı dediğiniz çamaşır makinesi temizleyiciden aldım kullandım ama içini deterjan haznesini temizlemeyi hep erteliyorum onu yapayım. Kapaklarını hep açık bırakırım zaten çamaşır odam ayrı bi oda hep açık kapaklar. Domolden alayım. Yün toplardan aldım pek bi faydasını göremedim.
Yün toplar aslında çamaşırların birbirine dolanmasını azaltmak için ama koku eklemek için de iyi bir yol.

Deterjan haznesi+ alttaki ana filtre ile birlikte derin temizlik sorunu çözebilir gibi.

Makine sık kullanılıyorsa ayda veya bir buçuk ayda bir o temizlik sıvısı ile temizlik iyidir. Ben hep stokluyorum.

Umarım sorununuz çözülür 🍀

Yün toplar aslında çamaşırların birbirine dolanmasını azaltmak için ama koku eklemek için de iyi bir yol.

Deterjan haznesi+ alttaki ana filtre ile birlikte derin temizlik sorunu çözebilir gibi.

Makine sık kullanılıyorsa ayda veya bir buçuk ayda bir o temizlik sıvısı ile temizlik iyidir. Ben hep stokluyorum.

Umarım sorununuz çözülür 🍀
Çok teşekkürler 😍

Selamlar hanımlar. Electrolux marka kurutma makinesi aldım. Çok tavsiye edilen bir marka ve kullanan çoğu kişi memnun. Ama ben daha ilk kullanmaya başladığım andan itibaren çamaşırlarda nem kokusu alıyorum. Koku hassasiyetimi cümle alem biliyor biraz takıntılıyım aslında burnum da hassas eşime koku gelmiyor anneme de gelmiyor ama bana gelir ben alıyorum. Kurutma makinesinin suyunu hazneden boşaltıyoruz, gidere bağlamamış servis ben evde yoktum servis geldiğinde eşim servis yetkililerinin giderle alakalı hiçbir şey belirtmediğini söyledi. Gidere bağlatmadığımız için mi böyle bir sorun yaşıyoruz acaba? Ya da bu nem kokusunu yaşayan başka birileri var mı? Şu yün toplar ve esansiyel yağlardan mı almalıyım. Önerisi olan varsa sevinirim.
Benimki arçelik gidere bağlı, hiç koku yok 🤔
Üstelik top vs kullanmıyorum parfüm esans vs
Ama atılan çamaşır miktarı fazla gelip süre kısa kaldığı için nemli kalabilir çamaşır veya uzun süre tam kurumadan kısa program seçili iken makinada kalıyorsa o koku yapabilir. Tam kurumuş çamaşırda koku olmaz senelerdir kullanıyorum yaz kış
Programı yanlış seçiyorsunuzdur

Yıkıyorum dediğim kurutuyorum. Yanlış yazmışım kot programında kurutuyorum genellikle dediğim gibi 2 buçuk saat sürüyor
Aa neden peki . Hıc kot programı kullanmak aklıma gelmez. Karısık program varmı sızde?
Ayrıca beyaz ve havlular ıcınde pamukluya koydugumda ısıyı cok verdıgı ıcon kırısma burusma olmustı . Bırdaha hic kullanmadım
Herseyı karısık programa atıyorum

Benimki arçelik gidere bağlı, hiç koku yok 🤔
Üstelik top vs kullanmıyorum parfüm esans vs
Ama atılan çamaşır miktarı fazla gelip süre kısa kaldığı için nemli kalabilir çamaşır veya uzun süre tam kurumadan kısa program seçili iken makinada kalıyorsa o koku yapabilir. Tam kurumuş çamaşırda koku olmaz senelerdir kullanıyorum yaz kış
Programı yanlış seçiyorsunuzdur
Aynen oyle yanlış program sectıgınız ıcın ısı az verılıyor ve gerektıgı gıbı kurumuyor bundan dolayı koku olusuyor

Karısık veya sentetık kullanıyorum. Sentetık az kurutma yaparsam dedıgınız koku benım camasırdada oluyordu. Isı az ve zaman az oldugu ıcın .
Sentetıge attıgımda kurutmayı tam gunes yapıyorum saatıde kendım 1.50 dk ayarlıyorum kurumadıysa veya dedıgınız bır nemlı koku varsa 30 dk daha calıstırıyorum
Ama bunlarla ugrasmadan karısıkxl programı var ona tam günes yapıp atıyorum . Ozaman kırısmada kokuda herhangı bırsey kalmıyor.
Hatta bunlara attıgımda ıcınde nekadar durursa dursun bazen cıkarmaya usenıyorum
Icınde kapalı dıger gunede kalsa hocbır koku kırısıklık olmadan ıcınde beklıyor

Cekme oluyor tabii az cok hepsinde olur illaki.ben gunluk giydiklerimiz disinda kiyafet atmam telde kuruturum esimin hic bir kiyafetini kurutmaya koymam mesela yipratir cunku.ev giysilerimiz pijama havlu carsaf ic camasirlarini kurutmada kuruturum sadece.
Tamamdır çok teşekkür ederim bugüne kadar kime sorsam ısrarla yoo biz herşeyi atıyoruz diyorlardı üzülüyorduk bence giydikleri ürünlerin kumaşlar vs de etkili demek ki

Tamamdır çok teşekkür ederim bugüne kadar kime sorsam ısrarla yoo biz herşeyi atıyoruz diyorlardı üzülüyorduk bence giydikleri ürünlerin kumaşlar vs de etkili demek ki
Atilmaya atilir tabii ama ben disarda giydigimiz ya da yeni alinmis bir kiyafetin daha uzun omurlu olmasi renginin daha canli kalmasi icin kurutma makinesinde kurutmuyorum.

İsiyla ve birbirlerine surtunerek iki uc saat donen camasirlarin bir miktar yipranmamasi cekmemesi renginin az da olsa degismemesi mumkun degil butun makineler icin bu boyle.

Bu sorun son zamanlarda bende de olmaya başladı. Çamaşırlar kuru çıkıyor ama nem kokusu oluyor. Zaten yumuşatıcı ve deterjan kokusu hiç kalmıyor. Sebebini bilmiyorum. En yüksek ayarda kurutuyorum hep.

Aceba programını mi farkli ayarlamanız gerekiyor? Ben 3 senedir kullanıyorum (Beko) tüm çamaşırlarımı karma programına getirip ekstra kuruya ayarliyorum hiç öyle bir sorun yaşamadım (ki çok keskin koku alırım bende).

X