annemden çok etkileniyorum

İkinci çocuk güzelmiş, değilmiş, orasını bilemem de; bir 7 sene daha çalışmazsanız bir daha çalışamazsınız gibi gözüküyor. Hayallerimi daha fazla ertelemezdim ben olsam; her kadının aslî amacı "çok çocuk sahibi olmak" olmak zorunda değil. Çalışmak sizi mutlu edecekse çalışın lütfen.

Annen gelip bebeğine bakacaksa yap bence 2. çocuğu
Okumuşsun çalış kariyerine bak çocuk demek ömür törpüsü demek.

iyide desteksiz bırakmak bencillik diyorsunuz Allah korusun kardesi var ama öldü. Sen destek diye düşünürken gene kaldı tek başına.
Misal....Allah korusun.
Demem o ki bu gerekçe değil

Hemen niye öldürdünüz ki? Ayni mantikla sahip olduğun tek evladin da ölebilir. Ne demek istediğimi hiç anlamamişsiniz. Ayrica bu benim fikrim. Siz istemiyorsaniz çocuk bile yapmayin, beni ilgilendirmez. Ben kardeşi olan biri olarak tek çocuğa karşiyim, bu fikrimi de siz değiştiremezsiniz. Dolayisiyla ya ölürse gibi gereksiz argümanlara gerek yok.

Arkadaşlar merhaba
Ben evli 37 yaşında bir bayanım. 7 yaşında bir kızım var. Bu yaşımda hala annemden çok etkileniyorum.
Bazen söyledikleri hzuzurumu bile kaçırıyor. En ufak bir konuda annemin onayı olmazsa içim rahat etmiyor. Bu yaşta hala bu kadar annemden etkileniyor olmam beni çok üzüyor; fakat yine de gerçeği değiştiremiyorum. mesela son zamanlarda gündemdeki konu 2. çocuk meselesi... ben ve eşim bu konuda çok istekli değiliz. Kızımız çok zor bir çocuktu hala da öyle. Her ikimizin de aileleri şehir dışındaydı ve nerdeyse hiç gelemediler. Ben işimden ayrıldım. Sürekli kızımla igilendim. biraz da titiz bir anneyim. Kızımın üzerine çok düştüm; çok ilgilendim; fakat nihayetinde çok da yıprandım. Şimdide 1. sınıfta... 1. sınıf çok zor geçiyor. Konuşma bozukluğu ve öğrenme güçlüğü teşhisi kondu kızıma. Çok bunaldığımı ve yorulduğumu hissediyorum. annem bir taraftan ikinci çocuğu yap diyor. Yaşın geçiyor. Düşünme artık diyor. o öyle söyledikçe etkileniyorum. hem istemiyorum hem istemediğim için huzursuz oluyorum. Aslında anneme de hak veriyorum. ilerde pişman olursun , mutlaka kardeşi olsun diyor. Ama inanın hiç gücüm ve cesaretim yok. ben tekrar çalışmak ve sosyal bir hayat yaşamak istiyorum. Doktora yapıyorum. İyi dercede ingilizce biliyorum. iyi iş tecrübelerim var ve artık çalışmak istiyorm. İkinci çocuk olursa çalışamam. hem ben pimpirikli bir insanım, bebeğimi bakıcıya bırakamam hem de annem buna asla izin vermez. Annem de bakmaz. Sizce ne yapmalıyım. Kendi duygularımama kulak vermeliyim. Yoksa gözümü kapatıp ne olacaksa olsun mu demeliyim.
İkinci çocuk fikri güzel bence canım ya. Ben de çok sorunluymuşum annem birden kardeşime hamile kalınca onu düşürmek için çok çabalamış ama aksine kardeşim çok akıllı bir çocuk olmuş, annem şimdi başta istememiştim ama iyi ki doğurmuşum falan diyor. Belki ikinci çocuğun çok uyumlu olur. Biz dört kardeşiz. En küçüğümüz 18 yaşında. Evde tek o kaldı. Annemle babam 5. yi de mi yapsak, bu da gidecek, biz napıcaz falan diyorlar. Hem kardeşi olursa kızın çok bunalmaz, ona da değişiklik olur. Ben şimdi annemin evine gidiyorum, erkek kardeşim okuldan gelene kadar deli oluyorum. O olmayınca çok sıkılıyorum evde. Bu fikri bir düşün istersen...

Hemen niye öldürdünüz ki? Ayni mantikla sahip olduğun tek evladin da ölebilir. Ne demek istediğimi hiç anlamamişsiniz. Ayrica bu benim fikrim. Siz istemiyorsaniz çocuk bile yapmayin, beni ilgilendirmez. Ben kardeşi olan biri olarak tek çocuğa karşiyim, bu fikrimi de siz değiştiremezsiniz. Dolayisiyla ya ölürse gibi gereksiz argümanlara gerek yok.
Bilakis siz asıl cevabımi anlamamissiniz. Ve anafikrini.....
Neyse tamam. Anlayan anlamıştır.
Öte yandan sizin fikrinizi degistirme amacli en ufak dusunmedimki fikrimi yazarken, hemniye değiştirmeye ugrasayim ayol :)

X